收藏 分享(赏)

2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:402637 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:10 大小:36.07KB
下载 相关 举报
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共10页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合八 23 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、23.阅读理解(2篇)完形填空短文改错.阅读理解 A(2019河北“五个一名校联盟”考试)话题:有备无患词数:331难度:I live on the West Coast of British Columbia with my husband and three children.Our day started like any other day.My husband left for work in the north of the town,which is an hour and a halfs drive.The younger children caught their bus t

2、o school ten minutes away.Our oldest attends high school and is a 40-minute drive away.I work at home in the office,working on the computer.It was November 2006 and the news had reported gusty winds.When the winds started to get strong I shut the computer down and tried to phone my husband.I left a

3、message telling him the winds were blowing at 80 to 90 km/hr.As I hung up the phone,I heard a tree crack.I went outside and stood in the driveway.Another tree exploded and my heart was racing.When the school bus carrying the youngsters arrived,I ran to get them.No sooner had we made it to the house

4、than another tree exploded.The children were clearly scared,so I loaded them up into the car and we parked in the middle of the yard,where no trees could land on us.It was starting to get dark.My oldest son didnt come home on the bus and my husband was stranded at work.I called the high school and r

5、eached my son.He said he was stranded and didnt know what to do.I called a friend in town for help.He managed to get my son home to me.Finally,my husband managed to get home.We had been prepared for such events,as we had a generator,candles,a wood stove,fresh water,batteries and two freezers full of

6、 food.We were without power for five days.But we didnt panicwe had all the emergency equipment we needed.Thankfully,none of our neighbours were injured,but the damage was extensive.We are witnessing climate change.We need to be prepared.语篇解读本文是一篇记叙文。讲述了作者一家人遭遇极端天气,家庭成员几经周折都安全到家,家里没电,但因为做了充分的准备,所以并不慌

7、张。1When did the mother hear a tree crack for the third time?AWhen she was on the phone.BAfter she hung up the phone.CRight before she and her kids went into the house.DRight after she and her kids got into the house.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“As I hung up the phone,I heard a tree crack.I went outside and st

8、ood in the driveway.Another tree exploded.”和第三段前两句“When the school bus carrying the youngsters arrived,I ran to get them.No sooner had we made it to the house than another tree exploded.”可知,作者把小的孩子接回家时,就听到第三棵树断裂的声音。故选D。2Why did the mother park the car in the middle of the yard?AIt was dark inside th

9、e house.BIt was safer there than in the house.CShe wanted to wait for her family there.DShe wanted to receive help from others.答案B解析推理判断题。根据第三段最后一句“The children were clearly scared,so I loaded them up into the car and we parked in the middle of the yard,where no trees could land on us,it was startin

10、g to get dark.”可知,作者把车停在院子中间,是因为没有树木能够砸到他们,为了安全起见。故选B。3What does the underlined phrase “stranded at work”probably mean?ABusy completing his work.BUnder the pressure of work.CStuck at the workplace.DWorried while working.答案C解析词义猜测题。根据第一段中的“My husband left for work in the north of the town”,画线词所在句“My

11、oldest son didnt come home on the bus and my husband was stranded at work.”及画线词后的“I called the high school and reached my son. He said he was stranded and didnt know what to do.”可知,作者的儿子被困在了学校,她的丈夫被困在了工作的地方。故选C项。4Why didnt the family feel anxious when there was a power failure?AEveryone made it home

12、.BThey encouraged each other.CThe power would very soon be restored.DThey had got all the necessities for emergency.答案D解析细节理解题。根据最后一段第三句“But we didnt panicwe had all the emergency equipment we needed.”可知,作者家里没有电,但是却不慌张,是因为做了充分的准备,有应急的设备。故选D。B(2019湖南衡阳联考)话题:人工智能词数:345难度:News anchors(主播) must have bee

13、n rather reluctant to read out the following news:Xin Xiaomeng began working as the worlds first female artificial(人工的) intelligence news anchor at Xinhua News Agency on Sunday,three months after a male robot joined the profession.Unlike previous news robots though,Xin does not read news like a cold

14、 machine;she reads it almost like a human being.The muscles on her face stretch and relaxand her reactions changeas she continues reading.Thats why many news anchors were worried:Will AI replace us in the near future?To find the answer,we have to analyse the technologies that support Xin at her job.

15、Three key technologies are used to support Xin.First,samples of human voices are collected and synthesized(合成)This is followed by the collection and synthesis of human muscle movement samples.And third the voices and movements are married in a way that when the AI news anchor reads,the micro-electri

16、c motors behind her face move to make her expressions seem more human.Yet we need a thorough knowledge of deep learning technology to make a robot imitate a persons voice.The developer needs to collect tens of thousands of pieces of pronunciations,input them into the machine and match them with the

17、text for the AI to learn and read.The process for imitating facial movements is similar.The developer has to analyse the movements of the 53 muscles in the human face,make a model set from the collected data for the AI news anchor to learn,and imitate the movements of facial muscles via programs.Bot

18、h the technologies used to make Xins performance impressive are mature.The real difficulty lies in the thirdthe technology to match the pronunciations with facial movements so that Xins expressions vary according to the content of the news report.In fact,Xins expressions dont always change according

19、 to the content.As a result,her expressions look anything but human.Actually,AI is still no match for human qualities.语篇解读本文是一篇说明文。上周日,新华社新闻主播辛晓萌成为世界上第一位女性人工智能新闻主播。本文介绍了人工智能背后的技术,并指出在不久的将来,人工智能新闻主播不会取代人类新闻主播。5What does the underlined word “reluctant” in the first paragraph mean?ADelighted. BUnwillin

20、g.CConfused. DOptimistic.答案B解析词义猜测题。根据第一段内容及第二段最后一句可知,担心将来自己的工作会被人工智能取代的新闻主播一定不愿意读出下面这个消息:上周日,新华社新闻主播辛晓萌成为世界上第一位女性人工智能新闻主播,由此可知画线词意为“不愿意的,不情愿的”。故B项正确。6What can we infer about previous news robots?AThey read news without expressions.BThey looked like a human being.CThey could interview sports stars.D

21、They could interact with audience.答案A解析推理判断题。根据第二段前两句可知,与以前的机器人主播不同的是,辛晓萌读起新闻来不像一台冷冰冰的机器,就像是一个活生生的人,她读新闻的时候脸上的肌肉能够伸展和放松,面部反应也发生了变化,由此可知,以前的机器人主播读新闻时面无表情。故A项正确。7What do we know about the third technology?AThis technology is very perfect so far.BThis technology is quite popular now.CThis technology re

22、mains at the theoretical stage.DThis technology is far from mature.答案D解析推理判断题。根据最后一段第二、三、四句可知,真正的难点在于第三技术,使辛晓萌的面部表情根据新闻报道的内容而变化,事实上,辛晓萌的表情不总是随着内容而变化,她的表情一点也不像人类,由此可知,第三技术还远远不够成熟。故D项正确。8From the last paragraph,we can draw a conclusion that .Ahuman news anchors should learn from AI anchors to save the

23、ir jobsBAI anchors perform much better than human news anchors at presentCAI news anchors wont replace human news anchors in the near futureDXin Xiaomengs expressions vary so naturally that they are true to life答案C解析推理判断题。根据最后一段中的“Actually,AI is still no match for human qualities.”可知,人工智能仍无法与人类相匹敌,由

24、此可知,在不久的将来,人工智能新闻主播不会取代人类新闻主播,故C项正确。.完形填空(2019湖南衡阳第3次联考)话题:避免拖延词数:327难度:The summer before the ninth grade,procrastination(拖延) affected my life in a deep way.With only a few days until the start of school,I had 9 just one of three homework tasks we were 10 .Instead of enjoying my last few moments of

25、11 ,I spent that time doing homework,which was an 12 way to end the vacation.Putting in 100 percent 13 ,I always started with strong 14 at the beginning of each school year. 15 I struggled to maintain that energy as the weeks passed.One night,my father and I were having a 16 about college.He told me

26、,“It doesnt 17 much whether you get into an Ivy League University or just a(n) 18 collegewhat matters is how you get there and what you do to 19 it”This really spoke to me,because it made me focus more on the 20 of my work rather than the quantity.Thanks to that conversation,I 21 the way I went thro

27、ugh life.I started to 22 that trying my 23 best is a thousand times better than simply doing something to get it done.My effort began to 24 in my first year of high school.I had never 25 that my grades in some harder classes could be better than those in the easier ones I took last year.Now I would

28、rather work hard for something and enjoy the 26 of success,than not try at all or give up halfway.Motivation can 27 become a habit if you repeat a(n) 28 that helps you avoid procrastination.语篇解读本文是一篇记叙文,讲述了我在学习上很爱拖延,爸爸与我的一次谈话改变了我,也让我认识到如果你重复一种有助于避免拖延的常规,动力很容易成为一种习惯。9A.finished BsharedCquitted Drepea

29、ted答案A解析finish完成;share分享;quit放弃;repeat重复。根据本空前的“procrastination(拖延) affected my life in a deep way”可知,受拖延的影响,离开学只有几天的时候我只完成了布置的三项作业中的一项,故A项正确。10A.passed BarrangedCdesigned Dshowed答案B解析pass传递;arrange布置;design设计;show展示。根据常识可知,老师布置假期作业,故B项正确。11A.pride BfreedomCsilence Dsurprise答案B解析pride骄傲;freedom自由;si

30、lence沉默;surprise惊讶。上文说还有几天就开学了,可是我还有很多作业没有写,所以我放弃了享受假期最后的自由时光,开始补作业,故B项正确。12A.unpleasant BenjoyableCvaluable Dconfusing答案A解析unpleasant不愉快的;enjoyable快乐的;valuable有价值的;confusing令人困惑的。因为补作业而不能享受假期最后几天的自由时光是一件不愉快的事情,故A项正确。13A.trust BfundCeffort Dknowledge答案C解析trust信任;fund资金;effort努力;knowledge知识。根据本空后的“I

31、always started with strong at the beginning of each school year.”可知,在每个学年的开始,我总是以百分之百的努力和强大的动力开始,故C项正确。14A.curiosity BmisunderstandingCfear Dmotivation答案D解析curiosity好奇心;misunderstanding误解;fear害怕;motivation动力。根据上文可知,我总是以百分之百的努力和强大的动力开始每个学年,故D项正确。15A.Otherwise BHoweverCTherefore DBesides答案B解析otherwise

32、否则;however然而;therefore因此;besides况且。根据本空后的“I struggled to maintain that energy as the weeks passed.”可知,然而,几周后我就很难保持那种劲头,故B项正确。16A.conversation BquarrelCdiscussion Dbreak答案A解析conversation谈话;quarrel争吵;discussion讨论;break休息。根据第四段第一句中的“Thanks to that conversation”可知,一天晚上,爸爸和我进行了一场关于上大学的谈话,故A项正确。17A.occur

33、BworkCmatter Dfail答案C解析occur发生;work起作用;matter重要,要紧;fail失败。根据本空后的“what matters”可知,爸爸告诉我不管是上常青藤联盟大学(重点大学)还是上普通大学都不重要,故C项正确。18A.popular BfamousCordinary Dnew答案C解析popular流行的;famous出名的;ordinary普通的;new新的。上文说不管是上常青藤联盟大学(重点大学)还是上普通大学都不重要,故C项正确。19A.disturb BaccomplishCattract Dembarrass答案B解析disturb打扰;accompl

34、ish实现,完成;attract吸引;embarrass使尴尬。根据本空前的“what matters is how you get there and what you do to”可知,重要的是你如何考上大学以及你怎样实现它,故B项正确。20A.amount BcommentCrequest Dquality答案D解析amount数量;comment评论;request请求;quality质量。根据本空后的“of my work rather than the quantity”可知,爸爸的话让我更注重质量而不是数量,故D项正确。21A.changed BrefusedCadmitted

35、Dcopied答案A解析change改变;refuse拒绝;admit承认;copy抄袭。根据本空后的“the way I went through life”可知,多亏了那次谈话,我改变了我的生活方式,故A项正确。22A.explain BdoubtCbelieve Dexpect答案C解析explain解释;doubt怀疑;believe相信;expect期望。根据本空后的“that trying my best is a thousand times better than simply doing something to get it done”可知,我相信尽我最大的努力做一件事比只

36、是为了完成任务而做一件事要好一千倍,故C项正确。23A.slight BsharpCsteady Dabsolute答案D解析slight轻微的;sharp锋利的;steady稳定的;absolute绝对的,完全的。根据上文可知,我相信尽我最大的努力做一件事比只是为了完成任务而做一件事要好一千倍,故D项正确。24A.fall behind Brun outCbreak out Dpay off答案D解析fall behind落后;run out用完;break out爆发;pay off取得成功,得到回报。根据本空前的“My effort began to”可知,我的努力在我高中的第一年开始有

37、了回报,故D项正确。25A.worried BimaginedCpromised Dquestioned答案B解析worry担心;imagine想象;promise承诺;question询问。根据空后的内容可知,我从没想过我在一些较难的课程上的成绩会比去年那些较容易的课程的成绩要好,故B项正确。26A.pleasure BeffectCopinion Dprogress答案A解析pleasure喜悦;effect影响;opinion观点;progress过程。根据本空后的“of success”可知,现在我享受成功的喜悦,故A项正确。27A.luckily BhardlyCeasily Dsi

38、lently答案C解析luckily幸运地;hardly几乎不;easily容易地;silently默默地。根据本空后的“become a habit if you repeat a(n) that helps you avoid procrastination.”可知,如果你重复一种有助于避免拖延的常规,动力很容易成为一种习惯,故C项正确。28A.test BideaCgame Droutine答案D解析test测试;idea想法;game游戏;routine惯例,常规。根据上文可知,如果你重复一种有助于避免拖延的常规,动力很容易成为一种习惯,故D项正确。.短文改错(2019广东揭阳二模)话

39、题:看电影词数:106难度:Yesterday I went to see a film with my best friend.We set off at 1:30 in the afternoon and plan to arrive at the cinema before 2:30 so that we could watch the 3:15 show.The traffic was terrible bad.That made it even worse was that our bus broke up on the way.They stopped a taxi but rus

40、hed to the cinema,arriving ten minutes before the show.“Two ticket for 3:15,” Kate said,put the money on the counter.The film started at the moment we sat down in the cinema.It was an exciting film and we had great time yesterday afternoon.答案Yesterday I went to see a film with my best friend.We set

41、off at 1:30 in the afternoon and to arrive at the cinema before 2:30 so that we could watch the 3:15 show.The traffic was bad. made it even worse was that our bus broke on the way. stopped a taxi rushed to the cinema,arriving ten minutes before the show.“Two for 3:15,”Kate said,或 the money on the co

42、unter.The film started at the moment we sat down in the cinema.It was an exciting film and we had great time yesterday afternoon.语篇解读本文是一篇记叙文,讲述了作者和朋友去电影院的路上发生了堵车,公交车出现了故障,最后打的匆忙赶到电影院的故事。第一处:考查动词时态。根据时间状语Yesterday可知是过去发生的事,与句中所给时态一致也用一般过去时,故把plan改为planned。第二处:考查副词。此处修饰形容词bad用副词,指非常糟糕,故把terrible改为ter

43、ribly。第三处:考查主语从句。此处是主语从句,指使情况更糟的是,用what引导,故把That改为What。第四处:考查副词。此处表示我们坐的公交车出故障了,表示“出故障”用break down,故把up改为down。第五处:考查代词。根据上文可知,我和朋友去看电影,此处指我们坐出租车去电影院,故把They改为We。第六处:考查连词。句意为:我们拦住一辆出租车,匆忙赶往电影院。前后句不是转折关系,是顺承关系。故把but改为and。第七处:考查名词的复数。根据two可知,要买两张票,ticket是可数名词用复数,故把ticket改为tickets。第八处:考查句法。本句中有谓语动词said,根据句意可以用and连接两个并列句或者用非谓语动词,Kate和put之间是主动关系,所以用现在分词putting,故在put前加and或者把put改为putting。第九处:考查连词。the moment是连词,表示“一就”,后跟从句,that常省略。此处指我们一坐下电影就开始了。引导从句前面不加介词,故去掉at。第十处:考查冠词。have a great time “玩得开心,过得高兴”,是固定短语。故在had后加a。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1