收藏 分享(赏)

2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:402511 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:12 大小:61.50KB
下载 相关 举报
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共12页
2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-5 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018湖北省武汉市高中毕业生调研测试)100WordStory Competition 2018Our annual short story competition is back. As ever, we look forward to reading yours!The RulesPlease make sure that stories are new, not previously published and exactly 100 words long(not including the title).

2、We may use entries in all print and electronic media.Entry is open only to people living in the UK. It is not open to employees of Readers Digest and all others associated with this competition,their immediate families and relatives living in an employees household.Terms and ConditionsThere are thre

3、e categoriesone for adults and two for young people:one for children aged 1218 and one for children under 12.In the adult category,the winner will receive 1,000 and two runnersup will each receive 250. In the children aged 1218 and children under 12 categories, the winners will each receive a Fire H

4、D 8 and a selection of STAEDTLER products worth 50,plus two STAEDTLER class packs of pencils for their school. The two runnersup in both categories will each receive a Kindle.Please submit your stories by 5 pm. on February 19.The editorial team will pick a shortlist of entries, which this year will

5、be published by our partner nicereading. com. Winners of the categories will have an opportunity to write a longer version of their stories for inclusion in the book.The three best stories in each category will be posted online at readersdigest.co.uk on February 27. You can vote for your favourite,

6、and the one with the most votes wins the top prize. Voting will close at 5 pm. on March 19 and the winning entry will be published in our June issue(期)语篇解读:本文是一篇广告宣传类的应用文。文章主要介绍了2018年百字故事竞赛的相关事宜,包括竞赛规则、参赛条件、作品截止时间以及奖励等。1Who is forbidden to take part in the story competition?AA British man of 20.BA s

7、taff member of Readers Digest.CA net friend of the organizer. DAn employee of the government.解析细节理解题。根据题干中的关键词forbidden定位到关于竞赛的The Rules(规则)部分。根据这一部分中的“It is not open to employees of Readers Digest and all others associated with this competition. household”可知,Readers Digest的工作人员、与竞赛有关的人员及工作人员的家人和住在一

8、起的亲戚都不能参赛,故答案是B。答案B2Which of the following will be awarded to the youth winners?AA Fire HD 8. BA Kindle.C50. D250.解析细节理解题。根据题干中的关键词youth winners定位到文章的Terms and Conditions部分。根据这一部分中的“In the children aged 1218 and children under 12 categories, the winners will each receive a Fire HD 8 and a selection

9、of STAEDTLER products”可知,答案是A。答案A3When are the stories due?ABy 5 pm. on February 19.BOn February 27.CAt 5 pm. on March 19.DIn June.解析细节理解题。根据题干中的关键词due定位到文章的Terms and Conditions部分。根据这一部分中的“Please submit your stories by 5 pm. on February 19”可知,截止时间是2月19号的下午5点,故答案是A。答案A4Where will the winning entry co

10、me out?AOn TV. BIn a magazine.COn a website. DIn a book.解析细节理解题。根据题干中的关键词“winning entry come out”定位到文章的最后一段。根据最后一段的最后一句“and the winning entry will be published in our June issue (期)”可知,获奖作品将在Readers Digest的六月期刊上发表,故答案是B。答案BB(2018山东省济南市高考模拟考试)At 1,345 meters above sea level, Ben Nevis is definitely n

11、ot the worlds most difficult mountain to climb. But things get considerably tricky if instead of hiking shoes you put on a pair of 5inch high heels, especially if youre a guy. One English teenager recently proved that it was not impossible.Ben Conway, a 19yearold art student from London, recently to

12、ok up the challenge as a way to stand out in an application for a scholarship for the School of Communication Arts in Brixton. He started his unusual highheel climb at 8 a. m, on June 27, and was joined by Callum MacKenzie Allen, a friend from his art foundation year, who videotaped the whole thing

13、for a twominute video that served as his application project. The whole climb took five hours and wasnt the smoothest experience.Halfway up Ben Navis, one of his shoes broke, so he had to tape the shoes to his feet to make sure they stayed on. The weather didnt make it easy for him either, as he cla

14、imed that it rained pretty much the whole time, and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds. Due to these difficult conditions, Ben and his friend had to turn back after reaching 900 meters up the mountain.Apart from providing a unique art school application project, the highheel climb als

15、o allowed the 19yearold to raise some money for worthy causes, like Sals Shoes, which provides footwear for barefoot children around the world.“Raising money for charity brings happiness to peoples lives and if I can do something ridiculous and bring someone happiness, then thats what its all about,

16、” Ben said.语篇解读:本文主要介绍了19岁的英国学生Ben Conway穿5英寸(约13厘米)的高跟鞋爬海拔1345米的本尼维斯山的故事。5What can replace the underlined word “tricky” in Paragraph 1?APleasant. BBoring.CTough. DSmooth.解析词义猜测题。根据第一段中的“At 1,345 meters above sea level, Ben Nevis is definitely not the worlds most difficult mountain to climb”可知,海拔134

17、5米的本尼维斯山绝对不是世界上最难攀爬的山峰。根据画线词所在句中的“But”可知,前后句为转折关系,且根据前一句中的“difficult”及后一句中的“impossible”可知,画线词所在句表示,但是如果不是穿登山鞋而是穿一双5英寸的高跟鞋的话,特别是对一个男人来说,事情就相当难办了。因此画线词tricky的意思为“难办的,棘手的”,故选C项。答案C6Why did Allen videotape the highheel climb for Ben?ATo prove nothing is impossible.BTo record a special experience.CTo pro

18、mote their friendship.DTo assist in Bens application.解析细节理解题。根据第二段中的“He started.was joined by Callum MacKenzie Allen, a friend from his art foundation year, who videotaped the whole thing for a twominute video that served as his application project”可知,Allen录下Ben穿高跟鞋爬山的过程是为了协助Ben进行奖学金的申请,故选D项。答案D7Wha

19、t does Paragraph 3 focus on?AThe difficulties in the climb.BThe climbing route.CThe terrible weather.DThe unexpected incident.解析段落大意题。根据第三段中的“Halfway up Ben Navis, one of his shoes broke.The weather didnt make it easy for him either, as he claimed that it rained pretty much the whole time, and he ha

20、d to go against 40 to 50 miles an hour winds. Due to these difficult conditions”可知,Ben在穿高跟鞋爬山过程中高跟鞋坏了一只、天几乎一直在下雨、顶着每小时40至50英里的风,因此第三段主要写的是Ben在爬山过程中遇到的困难,故选A项。答案A8What can best describe Bens story?APuzzling. BInspiring.CExciting. DFrightening.解析推理判断题。通读全文并根据第一段中的“One English teenager recently proved

21、that it was not impossible”可知,Ben的故事向我们证明困难的事情是可以做到的,他的故事是鼓舞人心的,故选B项。答案BC(2018江苏省盐城市高三年级第一学期期中考试)The idea of exploring the past through the human history of a single crop has been around for a while. What is striking about James Walvins new book is that, while focusing only on sugar, it does not res

22、trict itself to the past. Rather, the book takes the story of perhaps the most popular crop of all time and brings it disturbingly into the present day. Walvin begins his research where most of us begin our relationship with the stuffthe sweet shops of childhood memory. If sugar is a guilty pleasure

23、 then it is one with which almost every one of us is drunk on a daily basis. The unstoppable march of sugar raises the question: why? After all, sugar cane(甘蔗) is difficult to grow and the processes of refinement and clarification required to produce eatable sugar are timeconsuming and expensive. Ye

24、t, as Walvin explains, sugar has one enormous temptation: it satisfies our seemingly born desire for sweet tastes, but the satisfaction that sugar provides comes at a terrible cost, both to those who produce it and those who consume it.Sugar changed world history more profoundly than any other crop.

25、 It fuelled the Atlantic slave trade and the African wars. Were familiar with the story of how millions of enslaved Africans were transported to the Caribbean, the US and Brazil, but the growing global demand for sugar also led to the migrations of other groups. The profitability of sugar production

26、 also inspired American producers to ship thousands of poor Indians from their homeland to the Caribbean, South America and Fiji as well as Japanese peasants to plantations in Hawaii. The story of sugar, then, is not just one of changing diets and expanding waistlines, but also one of mass migration

27、sboth forced and voluntary, both familiar and unfamiliar.Sugars story in the 20th and 21st centuries can only be told with reference to the development of American agricultural businesses and the giant food corporations, most notably The CocaCola Company. The modern antisugar movement is demanding b

28、etter labelling and the reduction of sugar in foods and drinks targeted at children.The sugar industry stands today where the tobacco corporations stood in the 1960s, accused of knowingly contributing to a global health crisis and obesity. This is just the latest moral crisis faced by the food giant

29、s of the sweet stuff.语篇解读:本文主要介绍James Walvin的新书的内容,它通过糖研究人类发展的历史,并介绍了糖对人类历史的影响。作者认为它像烟草一样对现代人的健康不利。9What can we learn from Paragraph 1?AWalvins book focuses only on sugar in the past.BHistory of sugar is investigated for its destructive effects.CWalvins book covers stories from the past to the prese

30、nt day.DA single crop can reflect the whole course of human history.解析推理判断题。由第一段中的“while focusing only on sugar, it does not restrict itself to the past. Rather, the book takes the story of perhaps the most popular crop of all time and brings it disturbingly into the present day”可知,该书涵盖了从过去到现在的有关人类与

31、糖相关的故事。答案C10By mentioning migrations of different groups, the author aims to _.Aillustrate the difficulty of sugar cane plantationBcriticize the greed of American sugar producersCconfirm the huge impact of sugar on human historyDexplain the reasons for the slave trade and the African wars解析推理判断题。根据题

32、干中的“migrations of different groups”可定位到第三段,第三段首句“Sugar changed world history more profoundly than any other crop”是该段的主题句,因此作者提及移民是为了证明糖对人类历史的巨大影响。答案C11What attitude does the author hold towards sugar according to the passage?ACritical. BAmbiguous.CCasual. DFavorable.解析推理判断题。由最后一段中的“The sugar industr

33、y stands today where the tobacco corporations stood in the 1960s, accused of knowingly contributing to a global health crisis and obesity. This is just the latest moral crisis faced by the food giants of the sweet stuff”可知,作者认为糖会带来健康问题和肥胖,因此他对糖的态度是批判的。答案AD(2018四川省成都市高中毕业班第二次诊断性检测)Many years ago in a

34、 zoo, I was shocked by finding that chimpanzees (黑猩猩) could behave in a more civil manner than youths while youths could behave worse than them. Great apes (类人猿) are always one of the favourite attractions in any zoo. The main reason for this is that they are so similar to us.This similarity has per

35、suaded a group called the Great Ape Project (GAP) to campaign for these animals to be afforded “human rights”This has resulted in legislation in New Zealand, which could mean that great apes would become the first animals in the world with basic rights protected by the law.Not everybody is happy wit

36、h this idea, however. Scientists using animals for scientific research fear that this is just the first stage in a process that will lead to a ban on using all animals for research.The GAP declaration claims great apes should have “human rights” due to scientific evidence about their abilities. But

37、if we compare the abilities of humans and great apes, then why not the abilities of great apes and monkeys, monkeys and lemurs, and so on until insects are granted “human rights”? This is not foolish. There are people without fundamental human rights. How long ago, for example, did women not have th

38、e right to vote?Yet another argument by those who dont support GAP is that the humanlike qualities of the great apes have been exaggerated for certain reasons, and that this has led people to exaggerate the similarities but ignore the differences between humans and other great apes.In a fascinating

39、article entitled “What It Means to Be 98% Chimpanzee: Apes, People, and Their Genes”, Jonathan Marks points out that, although a human and a daffodil (水仙花) share common ancestry and their DNA matches more than 25% of the time, it is plainly ridiculous to claim that we are onequarter daffodils.He goe

40、s on to demonstrate that, if looked at from one angle, it is true that we are phylogenetically (动植物演化史) apes, but also fish from phylogenetically another angle!“Doesnt it sound quite so profound now, does it?”语篇解读:本文主要讨论了类人猿是否应该有人权的话题。12What does Paragraph 1 mainly talk about?AThe experience was unf

41、orgettable.BChimpanzees are similar to humans.CGreat apes are very popular in the zoo.DAnimals could behave better than humans.解析段落大意题。根据第一段内容,尤其是最后一句“The main reason for this is that they are so similar to us”可推知,本段主要讲的是黑猩猩和人类的相似性,故选B。答案B13Which of the following would the Great Ape Project most pro

42、bably agree with?AAnimals should be free from any scientific research.BNew Zealand should do more to protect the rights of great apes.CThe differences between humans and great apes have been ignored.DGreat apes have adequate characteristics to be included as our equals.解析推理判断题。根据第二段的内容可知,由于类人猿和人类很相似

43、,由此可以获得类似于人的同等权利,故选D。答案D14How does the author develop his idea mainly in Paragraph 5?ABy reasoning.BBy giving examples.CBy making a comparison.DBy providing scientific evidence.解析推理判断题。第五段的内容对GAP组织的观点进行了理论上的批驳,属于论证的方法,故选A。答案A15What point does Jonathan Marks try to make in his article?AHumans are mor

44、e than onequarter daffodils.BGreat apes and fish are phylogenetically similar.CHumans are as similar to fish as they are to great apes.DBeing 98% genetically identical matters less than thought.解析推理判断题。根据最后两段的内容可知,只从生物的相似性就判断其属性相同是一种可笑的推断,人与其他动植物的最大差异还是在于其思想性,故选D。答案D.七选五阅读填空(2018河北省石家庄市高三模拟)Its OK t

45、o have ups and downs in your feeling, but having low selfesteem isnt OK. Feeling like youre not important can make you sad and can keep you from trying new things. _1_ Having strong selfesteem is also a very big part of growing up; as you get older and face tough decisionsespecially under peer press

46、urethe more selfesteem you have, the better.If you think you might have low selfesteem, try talking to an adult you trust about it. _2_ In addition, here are a few things that you can try to promote your selfesteem:Remember that your body is your own, no matter what shape, size, or color it is. If y

47、ou are worried about your weight or size, you can check with your doctor to make sure that things are OK. _3_ You should accept and love these things because they are part of you. Remind yourself of things about your body that are cool,like, “My legs are strong and I can skate really well.” _4_ The

48、critical voice inside you will soon lose its power.Praise yourself every day. Dont just say, “Im so great.” Be specific about something good about yourself, like, “I was a good friend to Jill today” or “I did better on that test than I thought I would”. _5_ Even if youve got room for improvement, re

49、alizing that youre valuable and important helps your selfesteem shine.ARemember that there are things about yourself you cant change.BIt can keep you from making friends or hurt how to do at school.CIt is important to know youre worth a lot.DBy focusing on the good things and your great qualities, y

50、ou learn to love and accept yourself.EWhen you hear negative comments in your head, you should mentally tell yourself to stop.FBefore you go to bed every night, list three things in your day that really make you happy.GHe or she may be able to help you come up with some good ideas of finding your se

51、lfesteem.语篇解读:本文介绍了自尊心的重要性以及增强自尊心的若干建议。1解析根据空前一句“Feeling like youre not important can make you sad and can keep you from trying new things”可知,B项符合语境。答案B2解析选项G中的“He or she may be able to help you”和空处前一句中的“try talking to an adult you trust about it”呼应,因此选G项。答案G3解析空前列举的都是一些你难以改变的东西,A项对此进行概括、总结,故A项符合语境。答案A4解析E项中的“negative comments”与空处后一句中的”critical voice”呼应,故E项”当你听到那些负面的评论时,你应该在心里告诉自己停止胡思乱想”符合语境。答案E5解析本段的主题句是“Praise yourself every day”,且空处上文讲述了找到自己身上具体的闪光点,空处讲述这样做的目的,故D项符合语境。答案D

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1