1、Unit 4 Adversity and CouragePeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义答案:16.fcdabe1.adversity2.expedition3.genuine4.decent5.bitter6.vigoura.of a good standard or qualityb.extremely cold and unpleasantc.an organized journey with a particular purpose,especially to find out about a pla
2、ce that is not well knownd.sincere and honest;that can be trustede.energy,force or enthusiasmf.a difficult and unpleasant situation(二)结合语境,从上面的表格中选择恰当的单词填空1.Young people,full of _and vitality,are like the sun at eight or nine in the morning.2.I have gone through many difficulties,experienced hardshi
3、p,but _brought me power and confidence.3.The _through the jungle was fraught with difficulties and danger.4.The Chinese friends I have made while living here have been _friends to me.5.Not only do they survive the _cold,but they also make perfect parents.6.The _thing to do is to apologize to your fr
4、iend for missing her party.vigouradversityexpeditiongenuinebitterdecent.短语熟记1.dream _ 梦想2._ the age of在岁时3.apply to do_4.turn down_5.be enthusiastic _热衷于6.go _ 跟随一块儿去7.go _上(车、船、火车)ofat申请做拒绝aboutalong withabroad8.set off_9.throw _扔掉10.keep ones spirits _ 保持情绪高涨11.make _成功12.think _想起13.hold _坚持14.tu
5、rn _变成15.concern _ 对关心16.fill._.用充满17.after all_出发awayupitofonintoforwith毕竟,终究课文浅触1.What qualities can you learn from the author?_ 2.Why did the author think of the happier things?_Being enthusiastic,thankful and hopeful.To cheer himself up.Step 1Pre-reading1.Look at the pictures.Who are they?What q
6、ualities do they have in face of the challenges?_ _ 探究素养提能Zhong Nanshan,Liu Hulan,Yuan LongpingNot being afraid of difficulties,advancing bravely,persevering/holding on,being positive and optimistic,taking a risk and being committed/devoted2.What kind of person do you want to be in the future?_Stron
7、g-willed,ambitious,brave,selfless,optimistic,faithful,hard-workingStep 2While-reading.Answer the following questions.1.What does Diary 1 talk about?_ 2.What does Diary 2 talk about?_I managed to go aboard the Endurance to the South Pole.Endurance was stuck in the ice and sank.We managed to survive t
8、he accident.3.What does Diary 3 talk about?_The things being terrible on the island and Shackleton having left for help,wewere in low spirits.阅读A Successful Failure,体会作者的心情变化。根据首字母完成作者情绪变化。e_(diary 1)e_(diary 1)d_(diary 2)w(diary 2&3)l_(diary 3)t_(diary 3)h(diary 3)_enthusiastic,excited,disappointed
9、,worried,low,thankful,hopeful.Choose the best answer1.The author went aboard the ship in secret because_A.he had been turned down.B.he wanted to go with them.C.he had been dreaming of the expedition.D.he wanted others to envy him.2.Why did Shackleton allow Hussey to keep his banjo?A.Because he liked
10、 listening to music.B.Because he wanted Hussey to encourage others by playing it.C.Because banjo was one of most essential supplies.D.Because banjo was worth much.3.Which is right according to the passage?A.If Shackleton failed,they would not be rescued.B.The author was as selfish as Thomas.C.The cr
11、ew thought there was a chance that they would go home.D.The author was in low spirits only because it was cold and windy.答案:13.BBA.Sentence Explanation1.But I was so enthusiastic about the idea of going along with them that I secretly went aboard his ship,the Endurance,and hid in a small cupboard.分析
12、:本句用了so.that.句式,意思是“如此以至于”。句意:但我非常想和他们一起去,于是_“坚忍号”,藏在一个小柜子里。我偷偷地上了他的船2.Without Frank and Ernest,wed all be dead by now.分析:Without Frank and Ernest是含蓄虚拟短语,相当于if虚拟从句。句意:没有弗兰克和欧内斯特,_。我们现在已经死了Step 3Post-readingOne morning I happened to buy a newspaper and read the 1._(advertise)about the Antarctic exped
13、ition.I had been dreaming of one with the greatSir Ernest Shackleton.So I applied to join it but was turned 2._because of beingtoo young and not 3._(qualify).But I had such an 4._(enthusiasm)idea of going along with them 5._I secretly went aboard his ship,the Endurance.6._(fortunate),I was discovere
14、d but Shackletonaccepted and offered me a job.advertisementdownqualifiedenthusiasticthatUnfortunatelyThe journey wasnt easy,Endurance stuck in the ice and crushed by the ice.Andwhen the ship sank,our hearts sank with it.We 7._(abandon)the ship,with most essential supplies kept and most of our person
15、al 8._(belong)thrown away.But shackleton allowed Hussey to keep his banjo to keep ourspirits up.By camping on the ice,we had been managing to survive.abandonedbelongings【主题情境思考】Suppose you choose to go on an expedition to Antarctica,what qualities do you think you may need to survive in one of the m
16、ost unfriendly places on earth?_ We must always have faith in ourselves and be optimistic.In face of difficulties,we should not hold back.We should unite together to keep our spirits up.Meet Ben Saunders:adventurer,athlete,motivational speaker.Ben,at the age of 23,was the youngest man to ski solo(单人
17、滑雪)to the North Pole.He dragged a 180-kilogramme sledge(雪橇)over 1,420 miles through the worst Arctic conditions.This year,as well as planning a return to the Arctic,Ben plans to ski solo from the Antarctic coast to the South Pole and back in the autumn,carrying all his supplies on his sledge.课时素养达标
18、Ben Saunders was fired after persuading the firm to support his disorganized first adventure.“Everything that could go wrong did go wrong.We were attacked by a bear.We started running out of food.It was just desperate.And we didnt get to the Pole;we didnt get there,so we had no media interest.No one
19、 heard about it:no book deal,and no speaking.I was so unhappy.”People said it was impossible for me to get to the Pole.I said,“No,I can get there,”and I did.Self-belief,I see it as being a bit like a muscle its my belief that the more you stretch yourself the stronger it gets.If you never do anythin
20、g thats uncomfortable or risky then your self-belief gets weaker.So thats one of the lessons Ive figured out along the way.The thing that Ive stretched and tested is my self-belief.“My Antarctic adventure is just practicable and thats what is exciting to me.If I knew it was possible,if I knew I coul
21、d do it without too much bother,I wouldnt be interested.”Why?“Personally Im attracted by the human performance element to it.Not that long ago,running a marathon was seen as the top point of human attempt,and now I wouldnt be that surprised if my mum said she was going to run one next year.”Peoples
22、horizons(见识)are changing.“Im not particularly gifted,and Im absolutely average.Ive just chosen this one goal to achieve and Ive been working hard to realize it.Thats it.And thats the thing that attracts me:with enough training and enough determination,enough focus and preparation,how far can we go?A
23、nd I dont think Ive found out yet.”【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了“极地探险勇士”本桑德斯。.Scan the passage and skim the main idea.The passage mainly _.introduces the British captain,Ben Saunders,the polarexplorer.Choose the best answer1.What do we know about Ben Saunders first adventure?A.There was no press coverage.B
24、.It was supported by his company.C.It was well planned and organized.D.He actually reached the North Pole.【解析】选A。细节理解题。由第二段中的“we didnt get there,so we had no media interest”可知,在本桑德斯的第一次北极探险中,由于他们没有到达北极,所以没有引起媒体的关注。2.According to Ben Saunders,if you want to stretch your self-belief,you should _.A.oft
25、en test your confidenceB.try something adventurousC.aim to reach the North PoleD.always stretch your muscles【解析】选B。推理判断题。由第三段中的“If you never do anything thats uncomfortable or risky then your self-belief gets weaker.”可知,本桑德斯认为如果你从不做任何不舒服或有风险的事情,那么你的自我信念就会变弱,因此,如果想增强自我信念,就需要尝试一些有挑战的事情。3.What can we l
26、earn from the last paragraph?A.We have to change our views about adventure.B.We can never know our potential and energy.C.We should have a reason for going on an adventure.D.We have to be especially talented to have an adventure.【解析】选B。推理判断题。由最后一段中的“with enough training and.how far can we go?And I dont think Ive found out yet”可知,我们永远不会知道我们能走多远,我们不会知道我们的潜能和力量。