ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:29 ,大小:364.50KB ,
资源ID:401947      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-401947-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE PERIOD 1 .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE PERIOD 1 .ppt

1、Unit 4 Adversity and CouragePeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义答案:16.fcdabe1.adversity2.expedition3.genuine4.decent5.bitter6.vigoura.of a good standard or qualityb.extremely cold and unpleasantc.an organized journey with a particular purpose,especially to find out about a pla

2、ce that is not well knownd.sincere and honest;that can be trustede.energy,force or enthusiasmf.a difficult and unpleasant situation(二)结合语境,从上面的表格中选择恰当的单词填空1.Young people,full of _and vitality,are like the sun at eight or nine in the morning.2.I have gone through many difficulties,experienced hardshi

3、p,but _brought me power and confidence.3.The _through the jungle was fraught with difficulties and danger.4.The Chinese friends I have made while living here have been _friends to me.5.Not only do they survive the _cold,but they also make perfect parents.6.The _thing to do is to apologize to your fr

4、iend for missing her party.vigouradversityexpeditiongenuinebitterdecent.短语熟记1.dream _ 梦想2._ the age of在岁时3.apply to do_4.turn down_5.be enthusiastic _热衷于6.go _ 跟随一块儿去7.go _上(车、船、火车)ofat申请做拒绝aboutalong withabroad8.set off_9.throw _扔掉10.keep ones spirits _ 保持情绪高涨11.make _成功12.think _想起13.hold _坚持14.tu

5、rn _变成15.concern _ 对关心16.fill._.用充满17.after all_出发awayupitofonintoforwith毕竟,终究课文浅触1.What qualities can you learn from the author?_ 2.Why did the author think of the happier things?_Being enthusiastic,thankful and hopeful.To cheer himself up.Step 1Pre-reading1.Look at the pictures.Who are they?What q

6、ualities do they have in face of the challenges?_ _ 探究素养提能Zhong Nanshan,Liu Hulan,Yuan LongpingNot being afraid of difficulties,advancing bravely,persevering/holding on,being positive and optimistic,taking a risk and being committed/devoted2.What kind of person do you want to be in the future?_Stron

7、g-willed,ambitious,brave,selfless,optimistic,faithful,hard-workingStep 2While-reading.Answer the following questions.1.What does Diary 1 talk about?_ 2.What does Diary 2 talk about?_I managed to go aboard the Endurance to the South Pole.Endurance was stuck in the ice and sank.We managed to survive t

8、he accident.3.What does Diary 3 talk about?_The things being terrible on the island and Shackleton having left for help,wewere in low spirits.阅读A Successful Failure,体会作者的心情变化。根据首字母完成作者情绪变化。e_(diary 1)e_(diary 1)d_(diary 2)w(diary 2&3)l_(diary 3)t_(diary 3)h(diary 3)_enthusiastic,excited,disappointed

9、,worried,low,thankful,hopeful.Choose the best answer1.The author went aboard the ship in secret because_A.he had been turned down.B.he wanted to go with them.C.he had been dreaming of the expedition.D.he wanted others to envy him.2.Why did Shackleton allow Hussey to keep his banjo?A.Because he liked

10、 listening to music.B.Because he wanted Hussey to encourage others by playing it.C.Because banjo was one of most essential supplies.D.Because banjo was worth much.3.Which is right according to the passage?A.If Shackleton failed,they would not be rescued.B.The author was as selfish as Thomas.C.The cr

11、ew thought there was a chance that they would go home.D.The author was in low spirits only because it was cold and windy.答案:13.BBA.Sentence Explanation1.But I was so enthusiastic about the idea of going along with them that I secretly went aboard his ship,the Endurance,and hid in a small cupboard.分析

12、:本句用了so.that.句式,意思是“如此以至于”。句意:但我非常想和他们一起去,于是_“坚忍号”,藏在一个小柜子里。我偷偷地上了他的船2.Without Frank and Ernest,wed all be dead by now.分析:Without Frank and Ernest是含蓄虚拟短语,相当于if虚拟从句。句意:没有弗兰克和欧内斯特,_。我们现在已经死了Step 3Post-readingOne morning I happened to buy a newspaper and read the 1._(advertise)about the Antarctic exped

13、ition.I had been dreaming of one with the greatSir Ernest Shackleton.So I applied to join it but was turned 2._because of beingtoo young and not 3._(qualify).But I had such an 4._(enthusiasm)idea of going along with them 5._I secretly went aboard his ship,the Endurance.6._(fortunate),I was discovere

14、d but Shackletonaccepted and offered me a job.advertisementdownqualifiedenthusiasticthatUnfortunatelyThe journey wasnt easy,Endurance stuck in the ice and crushed by the ice.Andwhen the ship sank,our hearts sank with it.We 7._(abandon)the ship,with most essential supplies kept and most of our person

15、al 8._(belong)thrown away.But shackleton allowed Hussey to keep his banjo to keep ourspirits up.By camping on the ice,we had been managing to survive.abandonedbelongings【主题情境思考】Suppose you choose to go on an expedition to Antarctica,what qualities do you think you may need to survive in one of the m

16、ost unfriendly places on earth?_ We must always have faith in ourselves and be optimistic.In face of difficulties,we should not hold back.We should unite together to keep our spirits up.Meet Ben Saunders:adventurer,athlete,motivational speaker.Ben,at the age of 23,was the youngest man to ski solo(单人

17、滑雪)to the North Pole.He dragged a 180-kilogramme sledge(雪橇)over 1,420 miles through the worst Arctic conditions.This year,as well as planning a return to the Arctic,Ben plans to ski solo from the Antarctic coast to the South Pole and back in the autumn,carrying all his supplies on his sledge.课时素养达标

18、Ben Saunders was fired after persuading the firm to support his disorganized first adventure.“Everything that could go wrong did go wrong.We were attacked by a bear.We started running out of food.It was just desperate.And we didnt get to the Pole;we didnt get there,so we had no media interest.No one

19、 heard about it:no book deal,and no speaking.I was so unhappy.”People said it was impossible for me to get to the Pole.I said,“No,I can get there,”and I did.Self-belief,I see it as being a bit like a muscle its my belief that the more you stretch yourself the stronger it gets.If you never do anythin

20、g thats uncomfortable or risky then your self-belief gets weaker.So thats one of the lessons Ive figured out along the way.The thing that Ive stretched and tested is my self-belief.“My Antarctic adventure is just practicable and thats what is exciting to me.If I knew it was possible,if I knew I coul

21、d do it without too much bother,I wouldnt be interested.”Why?“Personally Im attracted by the human performance element to it.Not that long ago,running a marathon was seen as the top point of human attempt,and now I wouldnt be that surprised if my mum said she was going to run one next year.”Peoples

22、horizons(见识)are changing.“Im not particularly gifted,and Im absolutely average.Ive just chosen this one goal to achieve and Ive been working hard to realize it.Thats it.And thats the thing that attracts me:with enough training and enough determination,enough focus and preparation,how far can we go?A

23、nd I dont think Ive found out yet.”【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了“极地探险勇士”本桑德斯。.Scan the passage and skim the main idea.The passage mainly _.introduces the British captain,Ben Saunders,the polarexplorer.Choose the best answer1.What do we know about Ben Saunders first adventure?A.There was no press coverage.B

24、.It was supported by his company.C.It was well planned and organized.D.He actually reached the North Pole.【解析】选A。细节理解题。由第二段中的“we didnt get there,so we had no media interest”可知,在本桑德斯的第一次北极探险中,由于他们没有到达北极,所以没有引起媒体的关注。2.According to Ben Saunders,if you want to stretch your self-belief,you should _.A.oft

25、en test your confidenceB.try something adventurousC.aim to reach the North PoleD.always stretch your muscles【解析】选B。推理判断题。由第三段中的“If you never do anything thats uncomfortable or risky then your self-belief gets weaker.”可知,本桑德斯认为如果你从不做任何不舒服或有风险的事情,那么你的自我信念就会变弱,因此,如果想增强自我信念,就需要尝试一些有挑战的事情。3.What can we l

26、earn from the last paragraph?A.We have to change our views about adventure.B.We can never know our potential and energy.C.We should have a reason for going on an adventure.D.We have to be especially talented to have an adventure.【解析】选B。推理判断题。由最后一段中的“with enough training and.how far can we go?And I dont think Ive found out yet”可知,我们永远不会知道我们能走多远,我们不会知道我们的潜能和力量。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1