收藏 分享(赏)

新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt

上传人:a**** 文档编号:401919 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:28 大小:340.50KB
下载 相关 举报
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第1页
第1页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第2页
第2页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第3页
第3页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第4页
第4页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第5页
第5页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第6页
第6页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第7页
第7页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第8页
第8页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第9页
第9页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第10页
第10页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第11页
第11页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第12页
第12页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第13页
第13页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第14页
第14页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第15页
第15页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第16页
第16页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第17页
第17页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第18页
第18页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第19页
第19页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第20页
第20页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第21页
第21页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第22页
第22页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第23页
第23页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第24页
第24页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第25页
第25页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第26页
第26页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第27页
第27页 / 共28页
新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 1 ART PERIOD 1 .ppt_第28页
第28页 / 共28页
亲,该文档总共28页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 Art Period 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知根据语境,选出合适的单词填空precise,realistic,primitive,breakthrough,influential,reputation,rank,client,convey,subjective1.Those are very _ paintings of Indians.2.His arguments were never_.3.I wonder what theyre doing at this _ moment.4.That was the message

2、 Haig seemed to _ to the conference.realisticsubjectivepreciseconvey5.I dont have _ privilege like doctors or lawyers.6._ man made himself tools from stones and bones.7.We can make a list of the most _ individuals in the company.8.He has not too good a _ in the matter of honesty.9.Mr Short does not

3、even _ among the worlds top ten.10.He finally has a _ in his creation.clientPrimitiveinfluentialreputationrankbreakthrough.短语熟记1.in particular_2.set apart from_3.be fond of_4.be interested in_5.concentrate on_6._赢得名声7._从转到8._充满;装满尤其;特别使与众不同;使突出;使优于喜爱;喜欢对感兴趣专心于/集中精力于gain a reputationshift from.to.be

4、full of9._存在于/在于10._向某人求助;翻到;转向exist inturn to课文浅触1.What do you think art is?What does it include?_ 2.Which form of art are you interested in?Why?_ I think Love of beauty is taste,the creation of beauty is art.It includes literatureand music,such as poems,paintings,songs,Beijing Opera and so on.I am

5、 interested in poems.Because I think it can convey my feelings of love,anger and happiness,and it has beautiful sentences.Step 1Pre-readingLook at the following pictures and answer the questions below in groups.探究素养提能1.Who are they?What are their famous art works?Picture A:_ Picture B:_Picture C:_2.

6、Do you admire artists?Why?_ Van Gogh;Sunflowers向日葵 and Irises 鸢尾花.Qi Baishi;The sound of frogs comes out of the mountain spring 蛙声十里出山泉and Ink Shrimp墨虾.Xu Beihong;The eight steeds八骏图.Yes,I do.Because they created many valuable paintings and give us muchpleasure and happiness through their works.Step

7、 2While-reading.Answer the following questions.1.What is the main idea of the passage?The text mainly tells us _.2.How many parts does the passage include?_ the development of Western artFive parts:Part 1:Paragraph 1;Part 2:Paragraph 2;Part 3:Paragraphs35;Part 4:Paragraphs 67;Part 5:Paragraph 8.Draw

8、 a structure map like the one below.The Middle Ages:The purpose of Western art was to teach people about 1._.Their works were often 2._ and two-dimensional.In the 13th century,although Giotto di Bondones works still had 3._ themes,they were 4._others.The Renaissance:During this period,the artists be

9、gan to adopt a more 5._attitude to life.An important 6._ was the use of perspective.Another innovation was the use of oil paints.Christianityprimitivereligiousset apart fromhumanisticbreakthroughImpressionism:Impressionism emerged in France.Monets aim was to 7._ the light and movement in the scene t

10、he 8._ impression.Modern Art:After impressionism,9._ artists began to ask themselves what they would do next.Picasso tried to analyse the shapes which 10._the natural world but in a new way,not realistic but abstract.conveysubjectivesubsequentexisted in.Answer the following questions.1.What is the s

11、tyle of Giotto di Bondones painting?_ 2.What do the paintings used by oil paints look like?Why?_ His paintings still had religious themes but showed real people in a realenvironment.Photographs.Because artists have made full use of shadow and light.3.What characters do Renoirs paintings have?_ His p

12、aintings are full of light,shadow,colour and life.He sought to show notjust the outer image of his subjects,but their inner warmth and humanity aswell.Sentence ExplanationWhile painters as early as Da Vinci had used oil,thistechnique reached its height with Rembrandt(1606-1669),who gained a reputati

13、on as a master of shadow and light.分析:本句是一个复合句,其中While painters as early as Da Vinci had used oil是一个由_引导的让步状语从句;who gained a reputation as a master of shadow and light是一个由_引导的非限制性定语从句。句意:_whilewho尽管早在达芬奇时代一些画家就用油彩绘画,但伦勃朗使得这种技艺达到顶峰,他拥有“光影大师”的雅称。After that,paintings were no longer needed to preserve w

14、hat people and the world looked like.分析:本句是复合句,what people and the world looked like是宾语从句;were needed to 是被动语态。句意:_在那之后,绘画再也没有必要保持人们和这个世界所看上去的那样。Step 3Post-readingRead the text again and try to retell it.During The Middle Ages,the purpose of Western art was to teach people about Christianity.Their w

15、orks were often 1._ and two-dimensional.In the 13th century,although Giotto di Bondones works still had 2._ themes,they were 3._others.During the Renaissance,the artists began to 4._ a more 5._attitude to life.An important 6._ was the use of perspective.Another innovation was the use of oil paints.p

16、rimitivereligiousset apart fromadopthumanisticbreakthroughDuring the impressionism,Impressionism 7._ in France.Monets aim was to convey the light and movement in the scenethe 8._ impression.After impressionism,9._ artists began to ask themselves what they would do next.Picasso tried to analyse the s

17、hapes which existed in the natural world but in a new way,not reality but 10._.emergedsubjectivesubsequentabstract【主题情境思考】Work in groups and discuss the question.Which period of Western art is very important to the development of Western art?Why?_ (The answers vary.)I think its the Renaissance.Becau

18、se the artists concentrated less on religiousthemes and began to adopt a more humanistic attitude to life and the techniquesof perspective and using oil paints reached their height in the history ofpaintings.The arts are an important part of public education.From dance to theater,these programs give

19、 children a way of expression that helps show their emotions.They allow children to explore new ideas.The arts touch every aspect(方面)of our lives.The arts can improve students ability to learn because they can make use of a lot of intelligence and learning styles.Schools that offer classes of music,

20、art,drama,dance and creative writing have found that teaching the arts has positively affected a students overall(全面)success in school.I believe the success is based on the fact that the arts show important ideas and events in history.课时素养达标Education of the arts not only improves students understand

21、ing of the world,it also helps have balanced emotions.As we all know,the human brain has two parts,the left part and the right part.Art and musical expression exercises the right side of the brain unlike most classes in school,which exercise the left side of the brain.According to experts,it is nece

22、ssary to exercise or use both sides of brain to maintain balanced emotions.Besides,the arts can change the classroom environment,making learning a lively experience.From my point of view,the arts are just as important as any other subject.In many high schools,science and math are the two most import

23、ant subjects.In recent years,there has been discussion on whether these programs should be continued.Some feel that schools should cut music and theater programs to save money.I strongly disagree.What we learn in these classes is priceless.However,my school has already discontinued our art classes.I

24、t makes me wonder how far my school will go.The arts are my life,and through them,I have received many honors.I hope my school and others can realize their importance to students,not only for what the arts teach us in these fields,but also for what they teach us about the world and life.【语篇概述】很多人似乎都

25、忽略了艺术教育对学生的重要性,事实上,艺术的学习对学生的各种能力训练都有益处,对孩子的学习效果也大有帮助。.Scan the passage and skim the main idea.The passage mainly tells us the arts _.touch every aspect of our lives.Choose the best answers.1.What can we know about the arts from Paragraph 1?A.They are often taught in public schools.B.Children should

26、learn the arts themselves.C.They play an important role in our lives.D.There are many different art programs for children.【解析】选C。推理判断题。根据第一段末句“The arts touch every aspect of our lives.”可知,艺术在我们生活中起到很重要的作用,故选C。2.According to Paragraph 2,students who have a good background in the arts are more likely

27、to _.A.express themselves betterB.get overall success in schoolC.have many different learning stylesD.learn history better than other students【解析】选B。细节理解题。根据第二段第二句“Schools that offer classes of music,art,drama,dance and creative writing have found that teaching the arts has positively affected a stu

28、dents overall success in school.”可知,学习艺术的学生很可能在学校整体表现很成功,故选B。3.What is the present situation in many high schools?A.The arts are considered less important than science and math.B.The arts are considered as important as any other subject.C.The arts are considered more important than any other subject

29、.D.The arts are not included in the curricula of many high schools.【解析】选A。细节理解题。根据末段的第二句“In many high schools,science and math are the two most important subjects.”可知,许多学校认为艺术没有科学和数学重要,故选A。4.Whats the authors attitude towards continuing the education of the arts?A.He doesnt care about it at all.B.He thinks it would be a waste of money.C.He thinks it shouldnt take too much of students time.D.He thinks the arts offer priceless knowledge.【解析】选D。观点态度题。根据最后一段的“I strongly disagree.What we learn in these classes is priceless.”可知,作者认为学习艺术很重要,从艺术中学到的东西是无价的,故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1