1、Unit 4 Body languageModule 4第二部分 综合测试讲评三、完形填空词数:274建议用时:20分钟难度:秘诀探寻:动词(4)技巧点拨同义动词、近义动词的区分等也常占有一定比例。真题导悟1.At present,what_most heavily on American people is the terrorist accident(恐怖事件)A.hit B.pressedC.beat D.stroke1.D strike“打击,罢工,打动”,hit“击中”,press“压”,beat“击败,拍打”。根据后暗示the terrorist accident得知选D。2.I
2、hope you can do what you may be able to for Lin Chen.And I believe she will do as she is doing now in our school once she is_ to your college.A.allowed B.admitted C.let D.permitted2.B be admitted to school(准许入学),A、B、C后面接不定式。3.John complained to the bookseller that there were several pages _ in the d
3、ictionary.A.missing B.losing C.dropping D.leaking3.A missing“缺掉的”,在句中作定语修饰pages,选B要用被动语态。4.He_ me 50 yuan and didnt return it to me until last night.A.owed B.lent C.paid D.borrowed4.A owe“欠”;lend“借出”;paid“付给”;borrow“借进”常与from搭配。根据后暗示didnt return it to me得知答案A。图穷匕现本文中的第3,11 题。思路盘剥段落Key wordsTopic sen
4、tencesTitleEye ContactPara 14important part,somethinglike,an often more,say to another,notconcern the earsEye contact is also important in our talking.Main ideaWhenever you are talking,eye contact is very important.Our eyes are focused away from distractions and onto the speaker,the message you comm
5、unicate most clearly is,I value you.Para 56some researchers,in the same office,no special eye contact directions,higher feelings of respect and fondness for,count the number of timesExperiment used to show the importance of eye contact in talking.Para 78not the only organs essential for great listen
6、in,focusedAs is shown in the experiment,eye contact is a important part in the talking.An expert on whales was telling friends about some of the unusual findings he had made.“For instance,”he said,“some whales can 1 at a distance of 300 miles.”“What on earth would one whale say to another 300 miles
7、away?”asked a member of the group.“Im not 2 sure,”answered the expert,“but it 3 something like this:Heeeeeeey!Can you hear me now-www?”Hearing well is only part of effective communication.But another,an often more important part is 4 overlooked.It does not concern the ears,however,but the 5.Accordin
8、g to some researchers,opposite-sex individuals in the same office were 6 to have a two-minute casual conversation.They tricked half their subjects(被测试者)into 7 intense eye contact by 8 them to count the number of times their partner blinked(眨眼).They gave the other half of the subjects no special eye
9、contact directions for the 9.When questioned afterward,the unsuspecting blinkers reported clearly higher feelings of respect and fondness for their 10 who had simply been counting their blinks.One might 11 that,for respect and fondness,12 blinks!But the larger message is:Good eye contact will greatl
10、y improve your 13.Ears are not the only organs essential for great listening.Whether youre talking to a colleague,a neighbor,a child or a stranger,eye contact is 14 .When eyes are focused away from distractions and onto the speaker,the message you communicate most 15 is,“I value you.”Today,listen wi
11、th your eyes,and“see”what youve been missing!1.A.see B.communicate C.swim D.listen2.A.nearly B.possibly C.absolutely D.generally3.A.feels B.smells C.looks D.sounds1.B 联系下文的say to another可知,此处指鲸与同伴的交流。因此communicate符合语境。2.C 由下文可知,这位专家也不完全确定鲸鱼都说些什么,故选absolutely(绝对地,完全地)。3.D 联系下文可知,这是专家模仿鲸发出的声音。sound li
12、ke“听起来像”。4.A.frequently B.hardly C.simply D.rarely5.A.hands B.nose C.eyes D.mouth6.A.ordered B.forced C.called D.asked4.A 此处的frequently与上文an often more important part中的often相呼应。5.C 联系下文知,讨论内容是eye contact,因此作者在此表示目光接触的交流作用。6.D 该空前面提到的是some researchers,故此处是指在研究中被测试者被要求如何去做,故选ask。7.A.losing B.maintaini
13、ngC.avoiding D.getting8.A.begging B.leading C.directing D.expecting9.A.chat B.interview C.research D.experiment7.B 此处表示保持目光的接触。选maintain。8.C联系下文“They gave the other half of the subjects no special eye contact directions”可知,direct符合语境。9.A联系上文“to have a two-minute.conversation”可知,他们在进行交谈,所以此处用chat。10.
14、A.teachersB.colleagues C.brothers D.parents11.A.remark B.consider C.conclude D.imagine12.A.notice B.perform C.do D.count10.B 联系上段的“.opposite-sex individuals in the same office.”可知他们在同一个办公室,所以应该是“同事”(colleague)。11.C此处表示人们可以从研究中“得出结论”(conclude),即想赢得尊重和爱戴那就数眨眼的次数吧。remark“评论”;consider“仔细考虑”;imagine“想象”。
15、12.D联系上文“.count the number of times.可知,count”符合语境。13.A.relationship B.understanding C.citizenship D.manner14.A.strange B.interesting C.important D.natural15.A.quickly B.freely C.truly D.clearly13.A 根据上文“.higher feelings of respect and fondness for their”可知,研究表明注视别人可以促进同事之间的感情,因为它们属于“关系”的范畴,故relation
16、ship符合题意。14.C联系上文Good eye contact will greatly improve your可知,真诚的目光接触可以改善人们之间的关系,因此目光接触是“重要的”(important)。15.D此处表示当你的目光集中到说话人身上的时候,它清楚地传递出了信息:我重视你。Manners is of great important+in our daily life.When you treat people and things in a kind,_1_(consider),and polite way,you are being respectful.Respect _
17、2_ very important _3_ home,at school,and everywhere you go._4_ you show respect,you show that you care _5_ other peoples feelings or that you care for belongings,buildings,streets and nature.To show how much respect you have for people and things,try _6_(write)a fun respect poem.The easiest way to d
18、o this is to四、语法填空字数:159完成时间:7分钟难度:make a simple list of _7_ it means to be respectful at school.First start by making _8_ quick list of how you can show respect at school.List poems seem to work best when they are written with a parallel structure;that is,when _9_ line begins the same way and follo
19、ws the same pattern.Next,take the best lines and put them together in a poem.Remember to keep the parallel structure _10_ following the same sentence pattern.1.considerateconsiderate与kind,polite一起作定语,修饰way。2.is 考查主谓一致,不可数名词。3.at 考查介词运用,at home在家。4.When 考查连词运用,当时候。5.for 固定短语考查,care for关心,关注。6.writing
20、try doing尝试做某事。7.whatwhat引导宾语从句,在从句中作means的宾语。8.amake a list+of一列一个表格清单。9.each 强调“每一”。10.by 介词考查“表示手段,通过”五、阅读理解词数:315建议用时:8分钟难度:解题技巧点拨第4题The writer mentions the 500 billion yuan tobacco market because.推理判断型推理判断型常见的命题方式有:1.The passage implies(暗示)that_.2.We can conclude(得出结论)from the passage that_.3.W
21、hich of the following can be inferred(推论)?4.What is the tone(语气)of the author?5.What is the purpose(目的)of this passage?6.The passage is intended to _.7.Where would this passage most probably appear?方 法对 策既要透过文章表面文字信息推测文章隐含意思,又要对作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。本题中,综观全文可知,作者对吸烟是持否定态度
22、的,所以500 billion yuan意味着巨大的经济浪费。真 题回 放The concept(观念)of personal choice in relation to health behaviors is an important one.About 90 percent of all illnesses might be preventable if individual(个人)made sound(健康的)personal health choices based upon present(现在的)medical knowledge.We all enjoy our freedom
23、of choice and do not like to see it limited when it is within the legal and moral boundaries(界限)of society.The structure of American society allows us to make almost all our own personal decisions that may affect our health.If we do desire,we can smoke,drink much,refuse to wear seat belts,eat whatev
24、er food we want,and live a completely sedentary(久坐的,劳心的)lifestyle without any exerciseThe concept of personal choice about health is important because_.A.personal health choices help cure most illnessesB.it helps raise the level of our medical knowledgeC.it is basic to personal freedom in American s
25、ocietyD.wrong decisions could lead to poor healthD 据前两句“The concept of personal choice in relation to health behaviors is an important one.About 90 percent of all illnesses might be preventable if individual made sound personal health choices based upon present medical knowledge.”可以得知,不良的选择会导致健康状况变坏
26、,因此答案选 D。选出的答案一定要在原文中找到依据或理由,不能只凭常识或自己主观胡乱推测。Useful wordsmerry(快乐的,高兴的),gathering(聚会),respondent(被调查者),socialize(社交),poll(问卷调查)Useful phrasesgo up(升华,上升),get along well with(相处得好),no wonder(难怪),give up smoking(戒烟),cater to(设法适应的需要;迎合的爱好)Useful sentences1.Offering cigarettes to guests is a traditiona
27、l Chinese way of showing respect to them.2.No wonder,40 percent of the people surveyed recently said they would smoke at least twice the usual number of cigarettes during the Spring Festival holiday because of all those gatherings and parties.3.People have accepted offering cigarettes as an effectiv
28、e way of making friends.4.China has more than 350 million smokers,catering to the tobacco market that is worth 500 billion yuan.My favorite gestureI like this gesture _because it shows us_.I like this gesture V(cross two fingers about a certain angle)because it shows us ones happiness and someone do
29、es something successfully.段落Key wordsTopic sentencesTitleSmokingPara 1people,love,happiness,go up,smokeBut there are millions of people,too,who love to let happiness go up in smoke.Main ideaPara 2people surveyed,smoke,twice,the usual number,cigarettes,Spring Festival40 percent of the people surveyed
30、 recently said they would smoke at least twice the usual number of cigarettes during the Spring Festival holiday.It is time to let people know that offering a cigarette is a bad habit and it should be given upimmediately.篇章结构Para 3people,accepted,cigarettes,effective wayPeople have accepted offering
31、 cigarettes as an effective way of making friends.Para 4offering a cigarette,bad habit,given upIt is time to let people know that offering a cigarette is a bad habit and it should be given up immediately.Eat,drink and be merry.Thats what the Spring Festival is all about.But there are millions of peo
32、ple,too,who love to let happiness go up in smoke.Offering cigarettes to guests is a traditional Chinese way of showing respect to them.A cup of tea and cigarettes are perhaps the most common way of welcoming a guest in China,especially during festive occasions such as the Lunar New Year.No wonder,40
33、 percent of the people surveyed recently said they would smoke at least twice the usual number of cigarettes during the Spring Festival holiday because of all those gatherings and parties.Only 20 percent of the respondents said they would refuse a cigarette when offered one.Why cant the others do th
34、e same?Because they could be seen as being rude,said more than half of the respondents.Fifteen percent feared they could be taken as“someone who cannot get along well with others”The Think-tank Research Center for Health Development and S survey shows 61 percent Chinese think offering a cigarette is
35、 useful for socializing,and 52 percent have offered cigarettes to others.The study polled 3,800 people,64 percent of them men.One-third of those polled were smokers,out of which 57 percent said they couldnt give up smoking because of the offering-and-accepting culture.“People have accepted offering
36、cigarettes as an effective way of making friends.”research center director Wu Yiqun says.China has more than 350 million smokers,catering to the tobacco market that is worth 500 billion yuan.“The survey shows we still have a lot of work to do,”she says.“Since Beijing is trying to make the Olympic Ga
37、mes smoke-free,it is time to let people know that offering a cigarette is a bad habit and it should be given up immediately.”1.The passage is written with the purpose of.A.telling us a custom about the Chinese Spring FestivalB.introducing a way to make friends with ChineseC.stopping smoking during t
38、he Beijing OlympicsD.telling us that offering cigarettes is a bad habitD 主旨大意题。文章通过对生活事例及调查研究的结果告诉读者,吸烟是有害于健康的,因此向别人敬烟是一种坏习惯。2.The third paragraph mainly tells us.A.the fact that smokers are greatly increasing during the festivalB.the reason why refusing cigarettes is acceptableC.the fact that many
39、people have to smoke more cigarettes during the festivalD.it is rude to attend parties without smoking cigarettesC 主旨大意题。根据第三段的数字和比例说明春节期间有很多人吸烟。3.Which of the following may not be the reason that makes many people fail to refuse the offered cigarette?A.Its impolite to refuse.B.Smoking is harmful to
40、 non-smokers.C.They want to be friendly.D.Its a kind of social habit.B 推理判断题。根据第二段中的“Because they could be seen as being rude,said more than half of the respondents.Fifteen percentis useful for socializing,以及第四段中的“they couldnt give up smoking because of”可推知人们难以拒绝敬烟是因为他们认为offering-and-accepting是一种社交方
41、式,拒绝就意味着不礼貌。4.The writer mentions the 500 billion yuan tobacco market because.A.the tobacco market is not developing smoothlyB.the writer thinks that smoking wasters a lot of moneyC.smoking is helpful to the tobacco marketD.the tobacco market attracts too many smokersB 推理判断题。见上表。5.We can infer from
42、the passage that.A.people will be free to smoke during the Beijing Olympic GamesB.only a few smokers still have the habit of offering cigarettesC.offering cigarettes is the most effective way for socializingD.some non-smokers will even accept the offered cigarettesD 推理判断题。根据倒数第二段中“they couldnt give
43、up smoking because of the offering-and-accepting culture和People have accepted offering cigarettes as an effect way of making friends.”可推知答案。人们认为接受敬烟是一种社交礼仪,因而不吸烟的人也会接受别人敬烟。六、基础写作以下是一则关于中国政府决定禁烟的报道的主要内容。内容:公共场所禁烟实施时间:2011年1月1日起实施范围:全国目标:所有室内公共场所无烟措施:张贴禁烟标志相关数据:1.吸烟人数:约3.5亿2.分布:男性75;女性253.受二手烟影响人数:约5.
44、4亿4.因二手烟死亡人数:超过10万年二手烟:second-hand smoke【写作内容】请根据以上内容给学校英语墙报写一篇通讯,内容包括:1 禁烟决定的内容及实施的时间和范围;2目标和措施3相关数据。【写作要求】只能用5个句子表达全部内容。【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。The Chinese government has decided that smoking be banned in indoor public places all over the country.This decision,which will be carried out from Jan
45、uary 1st,2011,aims to bring a complete smoke-free indoor environment.In order to achieve this goal,no-smoking signs will be put up in all indoor public places.Statistics show that China has approximately 350,000,000 smokers,among whom 75%are men and 25%are women.Around 540,000,000 people are affecte
46、d by second-hand smoke,causing 100,000 deaths a year.Section.Section.词汇拓展词汇拓展interflow 交流,互通take into account 考虑sentiment 感情,情绪vapidity 无趣;乏味recondite 深奥的disgust 厌恶amenity 礼节,礼仪ungracious 没有教养的;讨厌的slacken 使缓慢,使松弛perceive 察觉,感觉yawn 打呵欠representation 表达方式express ones feelings 表达感情limbs and trunk 四肢和躯干rack ones brains 绞尽脑汁amicable 友好的,友善的rarely known by people鲜为人知in a towering passion 大发雷霆have in common with和某人有共同之处express thanks to sb.for sth.向某人表达感激之情take in 接受;接纳;吸引;领会;理解;欺骗be interpreted as 理解为.level of understanding 理解程度ones attitude towards.某人对于的态度