收藏 分享(赏)

2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc

上传人:a**** 文档编号:400145 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1He has made an important contribution (contribute) to the companys success.2He was very strict with himself when he was young.3The trade union movement (move) is concerned with working conditions.4We explained our plans and he was very ent

2、husiastic (enthusiasm) about them.5The bridge under construction (construct) will be open to the public next year.6It is universally (universe) known that the earth is round.7What he said was revolutionary (revolution)8Everything has two sides,the positive side and the negative side.9Over 2,000 peop

3、le were in attendance (attend) at yesterdays demonstration.10We rejected (rejeet) his idea for a music club, and decided to have an art club instead.单句改错1It makes a sense to work on the problem before it gets out of control.去掉a2Neither the teacher nor the students is content with the result. isare3O

4、nly when she gained admission to the college she come to life. college后加did4Although defeating in the match, we didnt lose heart. defeatingdefeated5Very few of those interviewed spoke positive about their childhood. positivepositively.阅读理解AThe question of whether or not we are alone in the galaxy (银

5、河系) is one that has interested everyone. From Superman to ET., films have brought aliens to Earth as friends or enemies but, as yet, no one has proved they have ever seen an alien apart from on film or TV.In 1960, a radio telescope was pointed out into space to listen for signs of aliens, trying to

6、add scientific fact to the question “is anybody out there”. But 50 years on, nobody knows the answer to it.“Its probably the most important question there is,” says Dr. Frank Drake, who was a pioneer of radio astronomy. “What does it mean to be a human being? What is our future? Are there other crea

7、tures like us? What have they become? What can evolution produce? How far can it go? It will all come out of learning of aliens and this will certainly enrich our lives like nothing else could.”“We should be prepared” for aliens, says professor of space science John Zarnecki, from the Open Universit

8、y. Stephen Hawking says aliens almost certainly exist and senior astronomer Seth Shostak almost ignored the possibility that theres nothing to search for.But if there are aliens then the question is why we havent got any firm evidence of their existence. This was a question asked by the physicist En

9、rico Fermi as far back as 1950, saying “where is everybody?”But Dr. Drake has a more simple answer to why life hasnt been found: “We just havent tried enough,” he says. “Weve looked carefully at only a few thousand stars and very few channels and thats hardly even a start. There may be around 10,000

10、 civilisations we can discover in the galaxy. Thats one in 10,000,000 stars. Before we have a good chance of succeeding,we still have a long way to go.”【解题导语】地球以外是否有外星人?这是大家都非常感兴趣的一个话题。尽管人类至今还没有发现外星人,但是很多科学家都相信外星人的存在。1The stories of Superman and ET. are based on_.Areal eventsBartists imaginationCper

11、sonal experiencesDscientific discoveries解析:选B推理判断题。由第一段可知,人们除了在电影、电视等艺术作品里看到过外星人以外,没有任何人能证明见到过外星人。由此可推断,电影超人和E.T.外星人的故事建立在艺术家们想象的基础之上。2Dr. Frank Drake asks some questions in Paragraph 3 to _.Aprove the existence of aliensBdoubt the existence of aliensCexpress his interest in human beings futureDshow

12、 the importance of understanding aliens解析:选D细节理解题。第三段中Dr. Frank Drake提出的很多问题都是为该段最后一句话做铺垫。最后一句话说明了研究外星人的重要意义。3All of the following scientists believe the existence of aliens EXCEPT _.ADr. Frank DrakeBJohn ZarneckiCStephen Hawking DEnrico Fermi解析:选D推理判断题。由第五段物理学家Enrico Fermi的疑问可推知,他不相信外星人的存在。4What ca

13、n be inferred from the passage?AAliens have been seen by some people.BAliens often appear in the films as enemies.CIt remains unknown whether there are aliens.DScientists have studied millions of stars to search for aliens.解析:选C推理判断题。虽然文中的很多科学家相信外星人存在,但是还没有确凿的证据,所以外星人是否真正存在还是一个有广泛争议的未解之谜,故C项正确。BScot

14、t Fitzgerald, born on September 24,1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money

15、 to impress her.His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.”This Side of Parad

16、ise, his first novel, was published in 1920. Encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel The Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories Tales of the Jazz Age (1922), and a play The Vegetable(1923). But his greatest

17、success was The Great Gatsby, published in 1925, which quickly brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection of short stories All the Sad Young Men.However, Fitzgeralds problems with his wife Zelda

18、affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the Uni

19、ted States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism.【解题导语】本篇文章为记叙文,主要讲述了美国著名文学家司各特菲茨杰拉德的生平、生活及其主要作品。5How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?A5.B6.C7. D8.解析:选选A细节理解题。根据题意,由关键词novel可知,文章中提及的司各特菲茨杰拉德的小说有:This Side o

20、f Paradise, The Beautiful and Damned, The Great Gatsby, Tender Is the Night, The Love of the Last Tycoon,共计5篇。故选A项。6Which of the following is the correct order to describe Fitzgeralds life according to the passage?aHe became addicted to drinking.bHe studied at St.Paul Academy.cHe published his first

21、 novel This Side of Paradise.dThe Great Gatsby won high praise.eHe failed to reorder his life.fHe joined the army and met Zelda.Afceabd BbeafcdCfdecba Dbfcdea解析:选D细节理解题。根据第一段中的“. was once a student of St.Paul Academy.In 1917 he joined the army.”可知司各特菲茨杰拉德先在圣保罗学院学习,然后参军。由此可知答案应为D项。7We can infer from

22、the passage that Fitzgerald _.Ahad made some money when he met Zelda in AlabamaBwas well educated and well off before he served in the armyCwould have completed more works if his wife hadnt broken downDhelped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital解析:选C推理判断题。由第四段第一句“However,Fit

23、zgeralds problems with his wife Zelda affected his writing.”可以判断出选C项。8The passage is probably followed by a concluding paragraph about _.AZeldas personal lifeBZeldas illness and treatmentCFitzgeralds friendship with GrahamDFitzgeralds contributions to the literary world解析:选D推理判断题。根据人物传记的特点和本文对菲茨杰拉德生

24、活、作品的描述,说明了菲茨杰拉德的作品对文学界的意义,因此最后总结的一段应是关于菲茨杰拉德对文学界的贡献。故选D项。.七选五Some expressions describe people who are important, or who at least think they are. One such expression is bigwig.In the seventeenth century, important men in Europe began to wear false hair, called wigs. As years passed, wigs began to ge

25、t bigger. _1_. The more important he wasor thought he wasthe bigger the wig he wore. Some wigs were so large that they covered a mans shoulders or back._2_. People never tell someone he is a bigwig. They only use the expression behind his back._3_. A big wheel may be the head of a company, a politic

26、al leader, or a famous movie star. They are big wheels because they are powerful. What they do affects many persons. In many machines, a big wheel makes the little wheels turn.Big wheel became a popular expression after World War ._4_. They said a person “rolled a big wheel” if he was important and

27、had influence.The top of something is the highest part. So it is not surprising that top is part of another expression that describes an important person. The expression is top banana. A top banana is the leading person in a comedy show. The funniest comedian is called the top banana. _5_.AIt is use

28、d mainly in show businessB“Big wheel” is another way to describe an important personCThe expression probably comes from the game of bowlingDThe size of a mans false hair depended on how important he wasEToday, the expression is used to make fun of a person who feels importantFIt is often used to des

29、cribe an important criminal, or the leader of a gangGIt probably comes from an expression used for many years by people who fix parts of cars and trucks【解题导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了表示重要的人的三个词语。1解析:选D由第二段的“began to wear false hair”以及“The more important he was.the bigger the wig he wore.”可知,一个人假发的大小取决于他的重要性。

30、2解析:选E由第三段的“People never tell someone he is a bigwig. They only use the expression behind his back.”可知,这个词被用于取笑感到重要的人。3解析:选B由第四段的“They are big wheels because they are powerful.”可知。4解析:选G由第五段的“rolled a big wheel”可知,是与车有关系的,而只有选项G与车有关。5解析:选A由最后一段的“A top banana is the leading person in a comedy show.”可知,这个词语用于娱乐业。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1