收藏 分享(赏)

2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc

上传人:a**** 文档编号:400091 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:2.57MB
下载 相关 举报
2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020年高中英语Module1LifeintheFutureSectionⅢIntegratingSkills.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业.单句语法填空1Taking in less fat and doing more exercise will keep you in good shape.2Look out for the traffic while you are crossing the street.Dont worry.Ill be careful.3Youll regret your decision.iPhone XR is on the way out,so I suggest you buy another ty

2、pe.4Not all the movies are interesting;some of them are quite boring.5Are you coming to my dinner tomorrow evening?Definitely(definite) not! I will be having a meeting then.6His dream of becoming a university professor has come(come) true.7I like travelling for many reasonsfor a start, it can increa

3、se my knowledge about the customs and cultures in other places.8(2019天津南开中学月考)It is predicted(predict) that China will catch up with most of the Western countries in another 20 years.9You cant be too careful to drive(drive)After all, life is valuable.10Much to my relief, his brother was eventually(e

4、ventual) admitted to a key university in 2019.单句改错1Not all of his two brothers are workers.allboth2His dream of becoming a doctor came truly at last.trulytrue3They reached the railway station so late to catch the train.sotoo4Look out of when you are crossing the road.去掉of5My grandma used to make cak

5、es in shape of lovely animals for us.shape前加the.阅读理解AMan in the FutureWhat will man be like in the futurein 5,000 or even 50,000 years from now? We can only make a guess, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today, for man is slowly changing all the time.Let us tak

6、e an obvious example.Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today.Now, on average, men are about three inches taller.Five hundred years is a relatively short period of time, so we may believe that man will continue to grow taller.Again, in the modern world we use our brains a great

7、 deal.Even so, we still make use of only about 20% of the brains capacity(容量,能力)As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones.This is likely to bring about a physical change too.The head, in particular the forehead, will grow larger

8、.Nowadays our eyes are in constant(持续的) use.In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses.But over a long period of time it is likely that mans eyes will grow stronger.On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs.These, as a result, a

9、re likely to grow weaker.At the same time, however, our fingers will grow more sensitive(敏感的) because they are used a great deal in modern life.But what about hair? It will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer.In the futu

10、re, then, both sexes are likely to be bald(秃头的,秃顶的)Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at.This may well be true.All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us.He will still be a human be

11、ing, with thoughts and emotions similar to our own.【解题导语】本文主要预测了人类未来的外表。如果我们对某项技能的使用较多,那么我们可能会进一步发展该项;如果我们不使用某项技能,那么其就有可能退化。1Why is it certain that future man will be different?ABecause all our predictions will come true.BBecause man never stops changing.CBecause man hopes for a change.DBecause man

12、will live a different life.解析:选B细节理解题。根据第一段的“.we can be sure that he will be different from what he is today, for man is slowly changing all the time”可知答案。2Mans forehead will grow larger because _.Ahe will make use of only about 20% of the brains capacityBthe other 80% of his brain will grow in prop

13、er timeChe had a rather narrow forehead a few hundred years agoDhe will have to use his brain more and more as time goes on解析:选D细节理解题。根据第三段的内容可知, 由于人类用脑越来越多, 所以将来的头, 尤其是前额, 会比现在大。故选D项。3The passage tells us about _.Awhat mans life will be like in the futureBwhat future man will look likeCthe fact tha

14、t mans organs will function differently in the futureDthe fact that man is growing uglier as time goes on解析:选B主旨大意题。本文主要预测了人类未来的外表。故选B项。BCan you imagine a classroom missing one thing that has long been considered a necessary part to reading and writing? No notebooks, no textbooks, no test papers.Nor

15、 are there any pencils or pens, which always seem to run out of ink at the critical_moment.A “paperless classroom” is what more and more schools are trying to realize.Students dont do any handwriting in this class.Instead, they use handsized, or speciallydesigned computers.The teacher downloads text

16、s from Internet libraries and sends them to every students personal computer.“Having computers also means that students can use the Web.They can look up information on any subject theyre studying, from maths to social science.”High school teacher Judy Herrel in Florida, US., described how her class

17、used the Web.“Using a book thats three or four years old is impossible, ”she said.A paperless classroom is a big step towards reducing the waste of paper.“Think about the money and trees we could save with the computers, ”she said.But, with all this technology, theres always the risk that the machin

18、es will break down.So, in case of a power failure or technical problem, paper textbooks are still widely available(可得到的)for these hitech students.【解题导语】学生的教室里几乎没有笔记本或教科书,没有纸质的试卷,没有铅笔和钢笔,这样的教室你见过吗?阅读本文了解一下吧!4The underlined word “critical” in the first paragraph probably has the same meaning as “_”Awo

19、rryingBdangerousChappyDimportant解析:选D词义猜测题。联系整句话: (在教室里)没有铅笔或钢笔, 钢笔似乎总是在重要的时刻把墨水用完了。worrying“令人担心的”; dangerous“危险的”; happy“高兴的”。important“重要的”, 符合句意, 故选D。5In a paperless classroom, what is a must?AA pen.BA computer.CInformation.DA pencil.解析:选B细节理解题。从第二段第三句话“Instead, they use handsized, or speciallyd

20、esigned computers.”可知答案。6According to Judy Herrel,_.Athe Web can take the students everywhereBthe Web can take the place of teachersCthe Web is a better tool for informationDthe Web is for downloading information解析:选C细节理解题。从第三段“Having computers also means that students can use the Web.They can look

21、up information on any subject theyre studying, from maths to social science.”可知C项正确。7Which of the following is NOT supported by the writers opinion?AThe paperless classroom will be good for trees.BThere are some differences between the paperless studies and those in the usual way.CPaper textbooks ar

22、e no longer useful.DPaperfree studies are popular with more and more schools.解析:选C推理判断题。从末段末句“So, in case of a power failure or technical problem, paper textbooks are still widely available(可得到的) for these hitech students.”可推知C项错误, 也就是作者不支持的观点。.七选五You may get nervous at times. Maybe youre interviewi

23、ng for a job or waiting to hear about a grade at school. Sometimes it is OK to let others know how you are feeling. They may be understanding and can perhaps help. _1_ Fortunately there are some ways to hide your nervousness._2_ Keep in mind that for the most part,people dont know what is going on i

24、nside your head. Although you may be giving off some signs of nervousness, you probably dont look as nervous as you might feel. Keep in mind the “spotlight effect(焦点效应)”which means you may think others pay more attention to you than they really do, simply because youre seeing the world from your ang

25、le,so it can seem like it is all about you sometimes.Look at the person directly. If you are talking to someone, look at him._3_ There doesnt often have to be direct eye communication, but you will look less nervous and more confident if you look at whoever you are speaking to. Avoiding looking at s

26、omeone is an obvious sign of being nervous.Keep your body still. Another sign of nervousness is rocking(摇晃) back and forth. Try to be focused and stay as still as possible. _4_ Another way to avoid rocking, is to stand up; it is more difficult to rock when your body is in a right position.Avoid biti

27、ng your nails. People who bite their nails look nervous. Perhaps you feel that you need something for your mouth to do in order to release some nervous energy._5_ Do this gently;otherwise too much chewing will make you look just as nervous as when you are biting your nails.ATake a deep breath outsid

28、e.BImagine yourself as an unmovable tree.CDont look past him, or look at your shoes.DIf so, try chewing a piece of gum instead.ERealize you dont look as nervous as you feel.FHowever, you dont want others to know that you are nervous at other times.GRegular physical exercise can help improve your moo

29、d and make you feel more relaxed.【解题导语】本文主要介绍了如何让你从外表上掩饰紧张的几个小方法。1解析:选F根据本空前的“Sometimes it is OK to let others know how you are feeling.They may be understanding and can perhaps help.”可知,此处与之是转折关系,说的是另一种情况,故可推出答案。2解析:选E根据本段内容,特别是“Keep in mind thespotlight effect(焦点效应)which means you may think others

30、 pay more attention to you than they really do”可知,你看起来根本不像你感觉的那么紧张,这只是焦点效应放大了你的紧张。3解析:选C根据本空前的“If you are talking to someone,look at him.”可知,与别人谈话时,要直视他,而不要把目光从他的脸上跳过或低头看鞋子。4解析:选B根据本空前的“Try to be focused and stay as still as possible”可知,与人交谈时身体不要左右摇晃,要保持静止状态,把自己想象成一棵不会移动的树,此处是介绍在与人交谈时,如何避免自己的身体左右摇晃。5解析:选D根据本空前的“Perhaps you feel that you need something for your mouth to do in order to release some nervous energy.”可知,此处补充说明,如果你觉得自己需要用嘴做一些动作来释放紧张,你可以嚼一片口香糖。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1