收藏 分享(赏)

内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:399542 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:20 大小:469KB
下载 相关 举报
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
内蒙古包头市第一中学2015-2016学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A, B, C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman imply?A. Her doorbell doesnt need repairing. B. The man has just arrived on time. C. It is not the right time for her.2. What do we kno

2、w about Monica?A. Her English is very good. B. She speaks English quickly. C. Her spoken English is still not so good.3. What can be inferred from the conversation?A. The man saw Mark on the street two months ago. B. The woman made a phone call to Mark yesterday. C. Mark and the woman had not been i

3、n touch for some time.4. What subjects does the man need to mind?A. English and history. B. Math and physics. C. Physics and chemistry.5. How did the man get the result of the match?A. From the TV. B. From the radio. C. From the newspaper.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白, 选出最佳选项。听第6段材料,回答第6至8题。

4、6. Why is the man away?A. To buy a present. B. To wait for something. C. To be on business.7. When is the mans birthday?A. Three days later. B. Four days later. C. Five days later.8. What can we learn from the conversation?A. The woman has a present for the man.B. The man has a present for the woman

5、.C. The man will be back in four days.听第7段材料,回答第9至11题。9. What can we know about the Sonic?A. Its light and big. B. Its a little expensive. C. It accesses the Internet slowly.10. How much is the Tote?A. 90.45 B. 95.50 C. 185.9511. Which one does the woman buy finally?A. The Sonic. B. The Tote. C. Not

6、hing. 听第8段材料,回答第12至14题。12. What does the man ask the woman to do?A. To buy some food. B. To make tomato soup. C. To bring back the cafe.13. Which of the following is suggested by the woman?A. A pie. B. A salad. C. A sandwich.14. What does the woman think of the man?A. Lazy. B. Greedy. C. Curious.听第9

7、段材料,回答第15至17题。15. What is asked to do by the woman?A. To book a room for a meeting. B. To book a room for a dinner. C. To book a room for a contest.16. Why does the woman want the room on the fourth floor?A. It is spacious (宽敞的). B. It has a computer.C. There are some pictures in it.17. What do we k

8、now about the woman?A. She is in charge of the activity. B. She is strict with the man very much. C. She is the secretary of the school office.听第10段材料,回答第18至20题。18. Who is the funniest?A. The grandfather. B. The mother. C. The father.19. How many people are there in Jimmys family?A. Four. B. Two. C.

9、 Three.20. What do the twin sisters probably do in Los Angeles?A. Visit the city. B. Receive education. C. Work in a bookstore.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) A I arrived at my mothers home for our Monday family dinner. The smells of food flew over from the kitchen. Mother was pulling out

10、 quilt(被子)after quilt from the boxes, proudly showing me their beauties. She was preparing for a quilt show at the Elmhurst Church. When we began to fold and put them back into the boxes, I noticed something at the bottom of one box. I pulled it out. “What is this?” I asked.“Oh?” Mom said, “Thats Ma

11、mas quilt.” I spread the quilt. It looked as if a group of school children had pieced it together; irregular designs, childish pictures, a crooked line on the right.“Grandmother made this?” I said, surprised. My grandmother was a master at making quilts. This certainly didnt look like any of the qui

12、lts she had made.“Yes, right before she died. I brought it home with me last year and made some changes,” she said. “Im still working on it. See, this is what Ive done so far.” I looked at it more closely. She had made straight a crooked line. At the center of the quilt, she had stitched(缝) a piece

13、of cloth with these words:“My mother made many quilts. She didnt get all lines straight. But I think this is beautiful. I want to see it finished. Her last quilt.” “Oh, this is so nice, Mom,” I said. It occurred to me that by completing my grandmothers quilt, my mother was honoring her own mother. I

14、 realized, too, that I held in my hands a family treasure. It started with the loving hands of one woman, and continued with the loving hands of another.21. Why did the author go to mothers home? A. To see her mothers quilts. B. To help prepare for a show. C. To get together for the family dinner. D

15、. To discuss her grandmothers life.22. The author was surprised because _. A. the quilt looked very strange B. her grandmother liked the quilt C. the quilt was the best she had seen D. her mother had made some changes23. The underlined word “crooked” in the passage most probably means _. A. Unfinish

16、ed B. broken C. Bent D. unusual24. Which of the following would be the best title for the passage? A. A Quilt Show B. Mothers Home C. A Monday Dinner D. Grandmothers Quilt【答案】21.C22.A23.C24.D【解析】试题分析: 作者在母亲家里的箱子里发现外婆缝在被子上的线都是弯弯曲曲的,原来外婆缝的被子都是被母亲作了修改的。小小的改动却体现了两代人之间爱的传递21.C 考查细节理解题。根据第一段提到I arrived at

17、 my mothers home for our Monday family dinner作者回母亲家是为了参加家庭聚餐,故选C项。22.A考查推理判断题。由文章第三、四段内容知,grandmother was a master at making quilts,所以,作者奇怪的是,这条被子看起来很strange,故选A项。23.C考查词义猜测题。前面说的情况,都与一条好的quilt的特点相反,所以,crooked的意思应该和直相反,所以选择C。24.D主旨题。标题的要求是简洁、高度概括和吸引人。根据这几点可知, 是在围绕着grandmothers quilt 话题叙述的,只有D项最符合考点

18、:人生百味类阅读。B Whether in the home or the workplace, social robots are going to become a lot more common in the next few years. Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way, said Cynthia Breazeal, chief scientist at the robot company Jibo. While household rob

19、ots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere tools. For example, these robots will be able to distinguish when someone is happy or sad. This allows them to respond more appropriately to the user. The Jibo robot, arranged to ship later this year, is des

20、igned to be a personalized assistant. You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks. The robot doesnt just deliver general answers to questions; it responds based on what it learns about each individual in the household. It can do things such as rem

21、inding an elderly family member to take medicine or taking family photos. Social robots are not just finding their way into the home. They have potential applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces. Fellow Robots is one company

22、 bringing social robots to the market. The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store, which can help the customers find items and help guide them to the products location in the store. It can also speak different languages and make recommendations for different items based on w

23、hat the customer is shopping for. The more interaction the robot has with humans, the more it learns. But Oshbot, like other social robots, is not intended to replace workers, but to work alongside other employees.“We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us,” sa

24、id Breazeal.25. How are social robots different from household robots? A. They can control their emotions. B. They are more like humans. C. They do the normal housework. D. They respond to users more slowly.26. What can Oshbot work as? A. A language teacher. B. A tour guide. C. A shop assistant. D.

25、A private nurse.27. We can learn from the last paragraph that social robots will _. A. train employees B. be our workmates C. improve technologies D. take the place of workers28. What does the passage mainly present? A. A new design idea of household robots.B. Marketing strategies for social robots.

26、 C. Information on household robots.D. An introduction to social robots.【答案】25.B26.C27.B28.D【解析】试题分析: 文章主要介绍了社会机器人的功能与作用25.B细节理解题。根据文章第二段While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere tools.可知社会机器人更像人或不是纯粹的工具。故选B26.C细节理解题。根据第三段You can

27、talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks.和It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.可知此机器人可以解答问题且可以提醒家庭成员服药和拍照片。选C27.B推理判断题。根据最后一段Breazeal 的话“We have technologies to train social robots to do t

28、hings not for us, but with us”可以推断出社会机器人可以和我们一起做事情。故选B28.D主旨大意题。根据全文内容可知,文章主要介绍了社会机器人的功能与作用。故选D考点 :日常生活类阅读。CTired of Working in Your Country?With over 500 instructors and 20 years of experience, we are the leader in the field of teaching foreign languages. We now have positions open in Osaka startin

29、g September/October 2015 for instructions of English, German, Spanish and French. Teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 30 students. Accommodation(住宿), and other necessary documents(文件) will be ready before you leave. Applicants will teach their

30、first language only. Excellent teacher training programs. If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures, apply now. Experience in teaching is an advantage but not specially required. Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English ski

31、lls and practical computer knowledge are basic requirements.Apply with C.V. and send letter to: NOVA France, Mr. Swampy (IHT 3/2) 34, Bd. Haussmann, 75009 Paris, France Fax: 33148014804 Or visit our website: www. The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in June and Ju

32、ly.29. What is the purpose of the text? ATo introduce a language school in Japan.BTo hire language teachers to work in Japan.CTo describe working conditions in Japan.DTo make clear the requirements for Japanese teachers.30. We know from the text that those who are going to Japan will _. Ateach Engli

33、sh only in Osaka Breceive a degree from a universityChave free accommodation Dget trained for the job31. Before going to Japan, you need _. Ato see the manager of NOVA FranceBTo take some computer coursesCto write a letter to JapanDto find a place to live32. If you want to work in Japan, you should

34、_. Ahave some working experienceBknow how to use computersCpresent good teaching plansDspeak several languages【答案】29.B30.D31.A32.B【解析】试题分析: 本文是招聘广告,是招聘语言老师(有英语、法语、德语和西班牙语)去日本工作,文中交代了应聘者的报名条件及联系方式。29.B 考查推理判断题。根据We now have positions open in Osaka for instructors of English ,German ,Spanish and Frenc

35、h .雇佣一些语言老师去日本工作,故选B项。30.D细节理解题。根据Excellent teacher training programs. 必须培训后上岗,故选D31.A考查细节理解题。文中最后一句提到 “The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July”,而赴日工作是在September/October,因此可知赴日前需先见经理,故选A项。32.B细节理解题。根据Experience in teaching is an advantage but not spe

36、cially required . Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and computer knowledge are basic requirements.有无教学经验都行,但是必须懂得电脑,故选B考点 :广告类阅读。 D Some people think that as more and more people have televisions in their homes, fewer and fewer people will buy books and news

37、papers. Why read an article in the newspaper, when the TV news can bring you the information in a few minutes and with pictures? Why read the life story of a famous man, when a short television program can tell you all that you want to know? Television has not killed reading, however. Today, newspap

38、ers sell in very large numbers. And books of every kind are sold more than ever before. Books are still a cheap way to get information and enjoyment. Although some books with hard covers are expensive, many books are printed today as paperbacks (平装本), which are quite cheap. A paperback collection of

39、 short stories, for example, is always cheaper than an evening at the cinema or the theater, and you can keep a book for ever and read it many times. Books are a wonderful provider of knowledge and pleasure and some types of books should be in every home. Every home should have a good dictionary. A

40、good encyclopedia, though expensive, is useful, too, because you can find information on any subject. Besides, you can have such books as history books, science textbooks, cookbooks, and collections of stories and poems. Then from time to time you can take a book of poems off your shelves and read t

41、he thoughts and feelings of your favorite poets.33. It can be inferred from the passage that _. A. TV programs are a chief provider of knowledge B. cinemas are the best choice in getting information C. reading is a cheap way of learning and having fun D. newspapers are an expensive way to enjoy ones

42、elf34. What does the sentences “Television has not killed reading, however” underlined in the second paragraph suggest? A. People only need reading, though. B. Reading is still necessary today. C. Reading is more fun than television. D.Watching television doesnt help reading.35. Which of the followi

43、ng is mainly discussed in the last paragraph?A. Types of books.B. Kinds of dictionaries.C. Lists of history books.D. Collections of stories and poems.【答案】33.C34.B35.A【解析】试题分析: 这篇短文主要描述了读书在当今仍旧是人们生活中很重要的一项活动33.C细节理解题。由第二段中的Books are still a cheap way to get information and enjoyment 和第三段中的Books are a

44、 wonderful provider of knowledge and pleasure可知,阅读书籍可以使人获得信息又享受到乐趣,同时它还比较便宜,故C选项正确34.B推理判断题。由第二段中的Today, newspapers sell in very large numbers. And books of every kind are sold more than ever before. Books are still a cheap way to get information and enjoyment可知,阅读仍然普遍存在,电视并没有能够取代书籍和报纸,故B选项正确35.A考查推

45、理题。文章主要介绍了阅读在当今社会普遍存在,是一种帮助人们获得信息的比较便宜的方式。故它不是旅游手册,也不是科学报道,更不可能出现在时尚杂志中,故用排除法选A。它有可能出现在教育方面的书籍评论中考点 :日常生活类阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 There are three things that will get you ahead in life: good looks, smarts, and being considered as being smart. 36 And unluckily

46、 most of us are not good-looking. Lets explore some different ways to become smarter. 37 College doesnt necessarily mean youll be smarter, just educated. It means youll be exposed to many different ideas and hopefully youll learn how to think. Being able to think outside the box and for yourself are

47、 features smart people possess. Read books and educational magazines. 38 Educational magazines are a wealth of knowledge you can share with others, thus making you sound very smart. If you do watch television, try watching something that you can learn. Expand your vocabulary. Try to learn one new wo

48、rd a week. It doesnt seem like much, but adding 52 new words to your vocabulary will really make you appear much smarter. Subscribing(订阅)to vocabulary. com is a good start. 39 This way youre actually getting 365 words a year, but that is usually more than most people can absorb. Dont repeat everythi

49、ng people tell you until you know that its true. 40 They hear a strange claim and they repeat it to the nearest ear. You can do much harm to your seek for being smart if you are known for giving bad information.A. Go to college and get an education. B. The first is God-given.C. Get educated inside o

50、r outside college.D. You will have a new word sent to your email address daily.E. The programs actually provide you with information you can use. F. Uneducated people and people not considered as being smart tend to do this. G. Reading books works the brain out more than viewing television.【答案】36.B3

51、7.A38.G39.D40.F 考点 :七选五 第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)“I have recently completed my college degree. The project we were 41 in the last class was called“Smile”. The class was asked to go out and smile at three people and record their 42 . Soon, my husband and I went out to a McDo

52、nalds for 43 . We were standing in line, waiting to be 44 , when everyone around us began to back away. 45 I turned around, I smelled a 46 “dirty body”smell, and there standing behind me were two 47 homeless men. As I looked down at the short gentleman, he was “smiling”. His blue eyes were 48 of exp

53、ectation as if in search of acceptance. The second man 49 awkward. I realized the second man was mentally challenged. The young lady at the 50 asked him what they wanted. He said, “coffee is all, Miss,” because that was all they could 51 . If they wanted to sit in the restaurant and warm up, they ha

54、d to buy 52 . I realized that he just wanted to be 53 . It was too cold outside. Then I really felt it- the compulsion(冲动) was so great I almost reached out and embraced the short man. I noticed all the customers in the restaurant were 54 at me, judging my every action. I smiled and 55 two more brea

55、kfast meals for the two men. The short man looked up at me in 56 with tears in his eyes. I returned to the 57 on the last evening of class with this story. I turned in “my project” and the teacher read it. Then she said, “Can I 58 this?” I nodded. She began to read 59 while every student listened at

56、tentively. In my own way I 60 the people at McDonalds, my teacher, and every student in the classroom. I graduated with one of the biggest lessons I would ever learn: UNCONDITIONAL ACCEPTANCE.41. A. taught B. informed C. assigned D. expected42. A. reactions B. songs C. opinions D. stories43. A. advi

57、ce B. help C. information D. breakfast44. A. checked B. called C. served D. found45. A. Because B. If C. As D. Though 46. A. horrible B. pleasant C. common D. strange 47. A. handsome B. powerful C. rich D. poor 48. A. proud B. full C. aware D. afraid 49. A. looked B. sounded C. smelled D. proved 50.

58、 A. desk B. stage C. counter D. door51. A. discover B. save C. afford D. do 52. A. anything B. nothing C. everything D. something53. A. warm B. alone C. clean D. quiet54. A. glaring B. staring C. glancing D. shouting55. A. sold B. prepared C. ordered D. searched56. A. surprise B. relief C. fear D. g

59、ratitude57. A. college B. home C. restaurant D. hospital58. A. keep B. copy C. share D. make 59. A. silently B. sadly C. fully D. aloud 60. A. persuaded B. touched C. shocked D. warned 【答案】CADCC A D B A CC DBACDAC D B 【解析】试题分析:文章讲述了作者为了完成老师的任务,在麦当劳帮助两个人买食物的故事,从中得到启示帮助别人可以让别人很快乐-自己也受益41.C考查动词辨析A. tau

60、ght教;B. informed 通知;C. assigned分配;D. expected期望;句意:我们被分配给的最后一堂的主题是微笑,故选C项。42.A考查名词辨析A. reactions反应;B. songs 歌曲;C. opinions 建议;D. stories故事;句意:大家被要求外出,对着三个人微笑,并记录他们的反应,根据语境可知选A项。43.D考查名词辨析A. advice 建议;B. help 帮助;C. information 信息;D. breakfast早饭;句意:很快,我的丈夫去了麦当劳吃早餐,根据I smiled and 55 two more breakfast

61、meals for the two men可知选D项。44.C考查动词辨析A. checked 检查;B. called打电话;C. served 服务;D. found发现;句意:我们排队点餐,故选C项。45.C考查连词辨析A. Because 因为;B. If 如果;C. As 当。时候;D. Though 虽然;句意:当我转过身时,我闻到恶心的味道,在我后面站着两个很穷的无家可归的人,故选C项。46.A考查形容词辨析A. horrible可怕的;B. pleasant 令人愉快的;C. common普通的;D. strange 奇怪的;句意:当我转过身时,我闻到恶心的味道,在我后面站着两

62、个很穷的无家可归的人,故选A项。47.D考查形容词辨析A. handsome 英俊的;B. powerful 有力的;C. rich 富有的;D. poor 穷的;句意:当我转过身时,我闻到恶心的味道,在我后面站着两个很穷的无家可归的人,故选D项。48.B考查形容词辨析A. proud骄傲的;B. full 满的;C. aware 意识到;D. afraid 害怕 的;句意:他蓝色的眼睛充满期望好象在寻找接受,be full of 充满,故选B项。49.A考查动词辨析A. looked 看;B. sounded听起来;C. smelled闻起来;D. proved 证明;句意:第二个人看起来很

63、尴尬,根据I realized the second man was mentally challenged我意识到第二个是精神上被挑战了,故选A项。50.C考查名词辨析A. desk桌子;B. stage阶段;C. counter 柜台;D. door门;句意:柜台上的这个女孩问他想要什么,根据语境可知选C项。51.C考查动词辨析A. discover发现;B. save 挽救;C. afford 买得起;D. do 做;句意:因为这就是他所能买得起的,根据上文提到他很穷,故选C项。52.D考查代词辨析A. anything 任何事;B. nothing 什么也没有;C. everythin

64、g 一切;D. something一些事情;句意:如果他们想在这取暖的话,他们不得不买点什么东西,故选D项。53.B考查形容词辨析A. warm 温暖的;B. alone单独的;C. clean 干净的;D. quiet安静的;句意:我意识他想取暖,根据It was too cold outside可知选B项。54.A考查动词辨析A. glaring 瞪;B. staring 凝视;C. glancing盯;D. shouting叫喊;句意:我注意到店里所有的顾客瞪着我,来判断我的行为,故选A项。55.C考查动词辨析A. sold 卖;B. prepared 准备;C. ordered命令;D

65、. searched寻找;句意:我微笑着,为他俩点了两早餐,故选C项。56.D考查名词辨析A. surprise吃惊;B. relief 安慰;C. fear恐惧;D. gratitude感激;句意:这个矮个子的人感激地看着,充满眼泪,根据语境可知选D项。57.A考查名词辨析A. college 大学;B. home家;C. restaurant饭店;D. hospital医院;句意:我带着这个故事回到大学。根据第一段提到可知是大学,故选A项。58.C考查动词辨析A. keep保持;B. copy 复制;C. share 分享;D. make 使;句意:他说,我能分享这件事吗?根据every

66、student listened attentively.可知读给每个学生听,故选C项。59.D考查副词辨析A. silently安静地;B. sadly悲伤地;C. fully满地;D. aloud 大声地;句意:她开始大声地读出来,每个学生专注地听着,故选D项。60.B考查动词辨析A. persuaded说服;B. touched 接触;C. shocked震惊;D. warned 警告。句意:在我的人生路上,我接触到麦当劳的人,我的老师和班里每个同学,故选B项。考点 :人生百味类短文 第II卷第二节:语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(

67、不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。A superhero is a fictional character with special powers. Since the first superman story was written in the USA in 1938, superheroes 61. _ (appear)in various comic books around the world. But more recently they have become better known 62. _ film characters.Although superhero pow

68、ers vary 63. _ (wide), superman strength and the ability to fly are common. Some superheroes do not have special powers 64. _ have developed some other important abilities. 65. _ (protect) friends and family, a superheros identity is normally kept secret, which often 66. _ (mean) superheroes have 67

69、. _ complicated double life.There have been 68. _ (success) superheroes in countries other than the USA. Examples include Cybersix from Argentina and the heroes of AK Comics from Egypt. Japan is the only country 69. _ has many superhero characters as the USA. However, most Japanese superheroes are s

70、hort-lived. While American entertainment companies reinvent superheroes, 70. _ (hope) they will stay popular, Japanese companies frequently introduce new characters.【答案】61.have appeared62.as 63.widely64.but65.To protect 66. means67.a 68.successful 69.that 70.hoping 考点 :语法填空。第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改

71、错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday, I saw the old lady fall down when I was hurrying to school. I was about to help

72、 her up while a passer-by stop me, saying that I might be accused of knocking her down. Heard his words, I began to hesitate and slow down my steps. At the moment, another student, that saw everything, went up to help. The old lady said nothing but lots of thank to the good boy. I felt ashamed.As is

73、 known to all, help others is forever a good virtue. Even though some old people behave improper, we cant let it to disappear. I have made my mind that I will reach out my hand without hesitation next time.【答案】71.the改成 an 72.while 改成when 73.stop改成stopped 74.Heard改成 Hearing75.that 改成who76.thank改成than

74、ks77.help改成 helping78.immorally改成 immoral79.去掉to 80.made后面加up 【解析】71.the改成 an 考查冠词。昨天我在匆忙上学的路上看见一个老太太跌倒。这里是泛指“一个老太太”,the改成 an 72.while 改成when 考查连词。be about to dowhen,刚要做这时73.stop改成stopped 考查动词的时态。因为讲述的是昨天的事情,所以用一般过去式:stop改成stopped 74.Heard改成 Hearing 考查非谓语动词。听到这个话,我开始犹豫,放慢步伐。这里用现在分词做状语:Heard改成 Hearin

75、g75.that 改成who 考查定语从句。同时,看见一切发生的另外一名学生上去帮忙。这里是非限制性定语从句,不能用that 改成who76.thank改成thanks 考查介词短语。老太太除了感谢这个男孩,什么也没有说。我感到很羞愧。Thank一般用复数,改成thanks77.help改成 helping 考查非谓语动词。帮助别人永远是美德。这里是动名词做主语:help改成 helping78.immorally改成 immoral 考查形容词。即使一些老人不道德;用形容词做表语:immorally改成 immoral79.去掉to 考查动词短语。Let sb do sth,用省略to的不定

76、式80.made后面加up 考查动词短语。Made up ones mind“下定决心”考点 :短文改错第二节:书面表达(满分25分) 假定你是李华。请你给笔友Peter写封信,告诉他你叔叔李明将去他所在城市开会,带去他想要的那幅中国画,同时询问他是否可以接机。信中还需说明: 李明:高个子,戴眼镜 航班号:CA985 到达:8月6日上午11:30注意:1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语和结束语已为你写好。Dear Peter,How are you doing? _ Looking forward to your reply. Yours, Li Hua【答

77、案】Dear Peter, How are you doing? Im writing to tell you that my uncle Li Ming is going to your city for a conference, and Ive asked him to bring you the Chinese painting youve asked for before. Also, Id like you to do me a favor. Would you please meet my uncle at the airport and take him to his hote

78、l since this is his first visit to the U.S.? Thank you in advance! His flight number is CA985, and it will arrive at 11:30 am, August 6. My uncle is tall and he is wearing glasses. And he will be in a blue jacket. Looking forward to your reply. Yours, Li Hua【解析】试题分析:写信是中学生最熟悉的事,这种形式的写作贴近学生生活,使他们有话可说

79、。写作时应注意下面几点:(1)注意人称,应该用第一人称的形式给笔友Peter写信。(2)注意时态的正确使用:信中对将来事情(如叔叔开会、航班抵达等)的描述与写信人的请求应用一般将来时,叔叔李明的情况介绍用一般现在时。(3)要点全面,层次清楚,语言简练。【亮点说明】范文中运用一些常见的短语do sb a favor帮某人忙;ask sb to do 要求某人做某事;look forward to盼望;Im writing to tell you that my uncle Li Ming is going to your city for a conference这个句子that引导tell的宾语从句;Ive asked him to bring you the Chinese painting youve asked for before.这个句子运用到youve asked for before的定语从句;考点: 提纲类作文

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1