收藏 分享(赏)

2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:399252 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:11 大小:54.50KB
下载 相关 举报
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第10页
第10页 / 共11页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练3-1 WORD版含解析.DOC_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元加餐练.完形填空 “God, give us thankful hearts for these and for all our many blessings.” That was the _1_my father, an East Texas farmer, said over every meal.Pa passed away long ago, but I try to _2_his example every day. The year we spent Thanksgiving at our home on Lake Tawakoni was such a _3_ . I was

2、 preparing a dinner party for the day. I opened the oven, put in our huge _4_and tried to turn on the old oven. It took just a few minutes for me to _5_that the heating had failed. I only had a few hours _6_family members and special friends were going to arrive with side dishes, so I called my neig

3、hbor Lois and explained my problem.Lois just _7_and said, “Honey, you bring that turkey to my house. Well have it cooked in no time.”With a sigh of _8_ , I put the roasting pan into the car and _9_ across the road. Lois babysat the big bird while I returned to the lake house and _10_a festive table.

4、 While the turkey was cooked in her oven, I gave special _11_to kind neighbors. Our family arrived. We _12_ before our meal, stood in a _13_and prayed. Some people mentioned things for which they were _14_thankful and others stood in _15_ silence. The tissue box made its way around the circle as som

5、e of us began to _16_ a sign of joy rather than sorrow.When the last of the food was _17_off the table, I took a deep breath. A Thanksgiving prayer is easy for me when things are going well, but sometimes it _18_ extra courage to give thanks when I am sad or when something unforeseen _19_my planseve

6、n a broken oven.Then I stopped to _20_Pa and the many times I heard him say, “God, give us thankful hearts for these and for all our many blessings.” I want that to be my prayer, too.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者通过讲述自己在准备感恩节大餐时发生的一件事,告诉读者对身边的人或事物心存感激,应付诸额外的勇气,要用心表达感恩之情。1A.complaint Bwish Cprayer Ddream答案:C根据最后一段

7、中的“I want that to be my prayer, too.”可知,此处指那是“我”父亲的祷告词。故选C。2A.follow Bcopy Cset Dcontain答案:A句意:父亲去世多年,可我每天都努力以他为榜样。follow ones example为固定短语,意为“仿效某人,以某人为榜样”,符合语境。故选A。3A.dinner Bparty Cprocess Dtime答案:D句意:我们在Lake Tawakoni的家中欢度感恩节的那年就是这样的时刻。time意为“(以某种方式经历的)时刻”,符合语境。故选D。4A.meal Bturkey Croast Dbeef答案:B

8、由第三段中的“you bring that turkey to my house”可知,此处应填turkey。故选B。5A.realize Bpredict Cadmit Dassume答案:A句意:短短几分钟后我意识到这次加热失败了。realize意为“意识到,认识到”,符合语境。故选A。6A.until Bbefore Csince Dafter答案:B句意:在家人和重要的朋友们带着配菜到来之前,我只有几个小时的时间可以准备before意为“在之前”,符合语境。故选B。7A.laughed Byelled Cscreamed Dnodded答案:A句意:Lois只是笑了笑,说:“亲爱的,把

9、你的火鸡带到我家来吧。我们会很快给你做好。”根据语境可知,laugh “笑”符合语境。故选A。8A.belief Bsurprise Crelief Ddoubt答案:C句意:我如释重负地叹了口气,把烤盘放进车里,开车穿过马路。relief意为“宽慰;解脱”。问题得到解决,自然会感到宽慰。故选C。9A.walked Bmoved Ctoured Ddrove答案:D由空格前的“the car”可知,drive意为“开车,驾驶”,符合语境。故选D。10A.painted Bbought Cprepared Dborrowed答案:C此处指“我”准备了一张过节用的桌子。prepare意为“准备”,

10、符合语境。故选C。11A.tasks Bdishes Cprizes Dthanks答案:D邻居家帮“我”烤火鸡,“我”应该向她表示感谢。thanks表示“感谢”,符合语境。故选D。12A.paused Bdiscussed Chesitated Dquarreled答案:A此处指饭前停下来做祷告。pause意为“暂停,停顿”,符合语境。故选A。13A.line Bcircle Crow Droom答案:B根据下文中的“the circle”可知,此处指我们站着围成一圈开始做祷告。circle意为“圈”,符合语境。故选B。14A.hardly Bseriously Cparticularly

11、Dcasually答案:C此处指一些人提起了他们特别感激的事物。particularly意为“尤其,特别”,符合语境,表示程度,修饰形容词thankful。故选C。15A.joyful Bcareful Crespectful Dsorrowful答案:C由常识可知,祷告的时候要恭敬、虔诚。respectful意为“有礼貌的,恭敬的”,符合语境。故选C。16A.cry Bsmile Ccheer Dsing答案:A结合该句中的“The tissue box made its way around the circle”可知,此处表示有人开始哭。cry意为“哭,哭泣”,符合语境。故选A。17A.

12、knocked Bdropped Ckicked Dswept答案:D句意:当最后一点食物从餐桌上清走之后,我深吸了口气。sweep意为“清理,清除”,符合语境。故选D。18A.needs Btakes Cwants Dloses答案:B由语境可知,此处指有时候心存感激需要额外的勇气。It takes sth. to do sth.为固定句型,表示“做某事需要花费/投入”。故选B。19A.monitors Bruins Cadjusts to Dkeeps to答案:B句意:可当我伤心难过或者被意外之事打乱计划的时候哪怕是烤箱坏了,心存感激也需要鼓起额外的勇气。ruin意为“破坏,打乱”,符合

13、语境。故选B。20A.call up Bturn to Cbring back Dreflect on答案:D句意:随后我停下来去回忆父亲以及我多次听见他念叨他的那句祷告词的情景。reflect on意为“仔细想,回忆”,符合语境。故选D。.阅读理解AThe history of Teachers Day traces back to the Han Dynasty (202 BC220 AD). According to the record, during the Han and Jin dynasties, on August 27 each year, the birthday of

14、Confucius, the emperor would go to the Confucius temple and pay tribute (敬意) to the ancient philosopher followed by court officials, and would also invite royal teachers to the imperial court for a banquet. On this day, teachers around the nation enjoyed a days vacation and were given dried meat as

15、gifts.The capital, all states and counties would also hold ceremonies to worship Confucius. Excellent performing teachers would be chosen from academies and learning institutions nationwide, reporting to the royal court and given 500 liang (两) silver coins as awards.Until the Qing Dynasty, the cerem

16、ony, on August 27, was of a larger scale. The teachers salaries in schools and academies around the nation were raised, and wellperforming teachers would be awarded official titles or promoted to higher positions.Normally, an ancient teachers income included salary, accommodation and festival gifts.

17、 There was no fixed tuition fee. Generally the parents paid teachers according to their household income. Both money and basic foodstuff could be paid in exchange for tuition.In private schools, teachers always received money or gifts from the host family at certain festivals or at the beginning and

18、 end of each semester.The festivals in which teachers received gifts varied from region to region, while the most valued ones were the Duanwu, MidAutumn and Chinese New Year festivals, as well as Confucius birthday and the private tutors birthday.Among all the giftgiving festivals, the first meeting

19、 gift was a must. When students met their private tutors for the first time, they had to kneel down to Confucius spirit tablet and then to their private tutors, before presenting a “gift”篇章导读:本文是一篇说明文。全文主要介绍了中国教师节的由来及古代人们对教师表达敬意的方式。1The passage mainly talks about _ .Athe teachers in ancient ChinaBth

20、e Teachers Day in ancient ChinaCthe teachers high positions in ancient ChinaDthe teachers salaries in ancient China答案:B主旨大意题。根据全文大意可知,本文主要讲了中国教师节的历史,包括其由来、礼仪等。所以选B。2How long has the Teachers Day been in China?A1,5002,500 years. B2,0003,000 years.C3,0004,000 years. D4,0005,000 years.答案:A推理判断题。根据第一段的第

21、一句“The history of Teachers Day traces back to the Han Dynasty (202 BC220 AD)”可知,应选A。3What is the special gift for the teachers on the Teachers Day during the Han and Jin dynasties?AA higher position. BA day free.C500 liang silver coins. DDays vacation.答案:B细节理解题。根据第一段的最后一句“On this day, teachers aroun

22、d the nation enjoyed a days vacation and were given dried meat as gifts.”可知,在汉朝和晋朝教师节这一天,全国的教师都可以休假一天,并且得到干肉作为礼物。4Whats the main idea of the last four paragraphs?AWhere teachers could get gifts in ancient China.BWhy teachers got gifts in ancient China.CHow teachers were presented with gifts in ancie

23、nt China.DWhen teachers received gifts in ancient China.答案:C段落大意题。文章后四段主要介绍了教师接收学生礼物的情况,即在哪些时间和场合收礼。A、D两项都只提到一方面,应排除。B项文章未提及。BThe people of Austria call their country Osterreich, which can be translated as “eastern realm”. The origin of the name goes back to the 10th century, when Austria was an eas

24、tern border area of the Holy Roman Empire. From this early beginning, Austria itself grew into a great empire. During the 16th century, its emperor was the ruler of about ten countries. Today Austria is a small but rich nation in Central Europe.Religious holidays and other festivals are joyful occas

25、ions in Austria. In some religions, for example, there is an exciting festival for scaring away the winter. Weddings are very special occasions in the villages. These are days of much singing and dancing. One of the most exciting dances to watch is the Schuhplattler that in this dance the men slap t

26、heir bodies while the girls twirl (旋转) around them in their bright dresses. They dance to the music of the zither or the violin. The musicians play faster and faster toward the end of the dance until the dancers are out of breath.A favorite holiday throughout Austria is St Nicholas Day. This is the

27、day when Saint Nicholas visits Austrian children. The night before, the children always remember to leave their shoes where Nicholas will find them. In the morning the good children find beautiful presents in their shoes, but the bad children find only pieces of mud, which means nothing to them. Kra

28、mpus, a blackfaced monster who is half human and often half horse, is supposed to accompany Saint Nicholas on his travels. Bad children are especially afraid of Krampus. It is said that he carries a broom to hit very bad boys and girls.In Austria, there are three music festivals each year that attra

29、ct thousands of music lovers from all over the world. Tickets to operas, concerts, and plays in Austria are often sold out weeks in advance. Even rehearsals (排练) are usually well attended by students. When the old Vienna State Opera was bombed during World War , thousands of desperately poor Austria

30、ns contributed small amounts of money to repair the building.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了奥地利的历史、具有代表性的节假日活动以及奥地利人民对音乐的热爱。5Austria was named Osterreich according to its _ .Atradition BlocationCpopulation Dexpansion答案:B推理判断题。根据第一段中的“The origin of the name goes back to the 10th century, when Austria was an east

31、ern border area of the Holy Roman Empire.”可知,由于奥地利的地理位置神圣罗马帝国的东部边界,奥地利人称自己的国家为Osterreich,意为“东部王国”。6We know from the text that the Schuhplattler is performed _ .Aby both men and womenBalong with religious musicCat the beginning of the winterDby dancers playing instruments答案:A细节理解题。根据第二段中的“Schuhplattl

32、er that in this dance the men slap . while the girls twirl (旋转) .”可知,该舞蹈由男人和女人共同表演完成。故选A。7What will happen to the kids on St Nicholas Day?AKids always hide their shoes.BKids should behave themselves.CNicholas only gives beautiful gifts to good kids.DNicholas plays hideandseek with the kids.答案:C细节理解题

33、。根据第三段中的“In the morning the good children find beautiful presents in their shoes, but the bad children find only pieces of mud, which means nothing to them.”可知,只有好孩子才会收到Nicholas送的漂亮的礼物,而坏孩子只能够得到泥。故选C。8What does the last paragraph mainly show?AAustrians love of music.BThe attractiveness of music.CThe

34、 influence of music on Austrians.DThree worldfamous music festivals.答案:A段落大意题。根据最后一段内容可知,奥地利每年都举办三个音乐节,歌剧、音乐会和戏剧的门票非常紧俏,奥地利人民即使生活穷困也要节衣缩食去重建剧院,这些都反映出了奥地利人民对音乐的热爱。故选A。.短文改错Apologizing can be harder than realizing youve acted poor. To truly apologize to a friend, you had to be sincere and let your fri

35、end to know how much he means to you. This may be easy said than done. But if you swallow your pride and show some sincere regret, they will have a true apology ready. Besides, sending gifts can be good choice for you to make. And if you do this kind of thing instead of talk to your friend face to f

36、ace, youre just hiding behind gifts. After all, gifts cannot say word like “Im sorry”. So it is of great important to apologize in person.答案:Apologizing can be harder than realizing youve acted . To truly apologize to a friend, you to be sincere and let your friend know how much he means to you. Thi

37、s may be said than done. But if you swallow your pride and show some sincere regret, will have a true apology ready. Besides, sending gifts can be good choice for you to make. if you do this kind of thing instead of to your friend face to face, youre just hiding behind gifts. After all, gifts cannot

38、 say like “Im sorry”. So it is of great to apologize in person.1poorpoorly考查副词。句意:向朋友道歉比意识到自己的行为有多糟糕更难。应用副词修饰动词,故将poor改为poorly。poorly “糟糕地,差强人意”。2hadhave考查动词的时态。本文的基本时态是一般现在时,且此处说明的是一般的事理,亦应用一般现在时,故将had改为have。3去掉know前的to考查非谓语动词。let sb. do sth.是固定用法,意为“让某人做某事”。故to多余。4easyeasier考查形容词的比较级。根据句中的“than”可知

39、,此处应用比较级形式easier。5theyyou考查代词。此处指你将准备好一个真正的道歉。故将they改为you。6good前加a考查冠词。句意:送礼物也是你能做的一个不错的选择。choice “选择”是可数名词。其前无限定词修饰,且此处表示泛指,故应用不定冠词a。7AndBut考查连词。由前面的“a good choice”和后面的“youre just hiding behind gifts”可知,前后句之间是转折关系,而不是顺承关系,故应用转折连词But。8talktalking考查非谓语动词。instead of “而不是”,of是介词,其后应用名词、代词或者动名词作宾语。故将talk改为talking。9wordwords考查名词的单复数。句意:毕竟,礼物不能说像“我很抱歉”这样的话。word作“话语”讲时是可数名词,其前无限定词修饰,应用复数形式。10importantimportance考查名词。句意:因此亲自去道歉很重要。be of名词be名词相应的形容词形式。故将important改为importance。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1