收藏 分享(赏)

2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:394436 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:49KB
下载 相关 举报
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019高考英语最后冲刺增分小题狂练20 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、小题狂练.完形填空2019洛阳、许昌高三第一次质量检测试卷As a young child, I was painfully shy. Id watch other children at _1_ in the park, wishing I could join their ranks for a _2_ of tag, hideandseek, or jump rope, but I was too _3_ to approach them. _4_, my mother would come to the rescue. Shed get up from the bench where

2、she was sitting with the other moms, _5_ my hand, and ask the other kids if I could play too. The answer was _6_ yes(Im sure the other children didnt want to get in trouble with their own moms), and then Id be all set for the rest of the afternoon. until the pattern _7_ itself the next day.I became

3、_8_ awkward and more outgoing as I grow up, thankfully though I never _9_ what youd call a social butterfly. Today, I feel _10_ giving public lectures in large halls, and having _11_ in small groups, but I still tend to avoid situations in which Im expected to mingle(使混合)with a roomful of _12_(Im wo

4、rking on it)The reasons for my aversion(厌恶) could be various. For one, I might be _13_ some residual(残留的) childhood fear of rejection. But beyond that possibility, one _14_ element is that I _15_ to underestimate how much people like me after I meet them.As some authors _16_, conversations are a gre

5、at _17_ of happiness in our lives, but they could bring us even greater joy if we only _18_ that others like us more than we know, which is a good thing to keep in mind as you _19_ the aweinspiring room of strangers at your next cocktail party, mix and mingle reception, or company _20_ hour. I know

6、Ill try to.体裁:夹叙夹议文题材:社会生活主题:加强社交【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文,作者通过讲述自己从一个害羞的孩子转变成一个能够和他人自在沟通甚至进行演讲的人的变化,启迪我们:对他人敞开胸怀,不再害羞会更开心。【高频词回顾】approach v靠近rescue n/v.营救tend v往往会,常常就1A.work Bplay Cwar Dlunch答案与解析:B根据下文“tag,hideandseek,or jump rope”可推知,作者在公园里看其他小朋友玩各种游戏,与下文“and ask the other kids if I could play too”呼应,故选B

7、。2A.party BcourseCpresentation Dgame答案与解析:D根据下文中的“tag,hideandseek,or jump rope”可知,这是孩子们所玩的游戏,故选D。3A.scared Bthrilled Cashamed Dshocked答案与解析:A根据下文“some residual(残留的) childhood fear of rejection”可知,此处表示作者太害怕(scared)了而不敢靠近他们。thrilled“极为激动,非常兴奋”。4A.Accidentally BTemporarilyCEventually DAbsolutely答案与解析:C

8、根据语境可推知,作者不敢参与小伙伴们的游戏,最终(Eventually)母亲会帮其脱离窘境,故选C。temporarily“暂时地”。5A.take Bkeep Cpick Dpush答案与解析:A此处表示母亲站起来,走过来,拉起作者的手,征求其他小朋友的意见,故选A。6A.yet Bsimply Calways Dalready答案与解析:C根据上文的内容可知,作者的母亲会帮其脱离窘境,询问其他小朋友的意见,此处表示得到的答案总是(always)肯定的。7A.considered Bfound Cconcerned Drepeated答案与解析:D根据上文“my mother would c

9、ome to the rescue”及下文“the next day”可推知。此处表示作者在陈述过去通常发生的事情,即:第二天模式依旧,作者依然要依赖母亲才能参与小伙伴们的活动或游戏。8A.worse BlessCquite Drather答案与解析:B由空处与下文“more outgoing”呼应可推知,作者不再那么害羞和尴尬了。9A.turned into Bput forwardCjumped at Dpointed out答案与解析:A尽管作者已经不再害羞,但是也没有变成(turned into)社交能手。10A.attractive BpopularCserious Dcomfort

10、able答案与解析:D根据该句中的“but”可知,句子前后表示转折,此处表示尽管作者在大厅中做演讲感觉很放松,但仍然会避免一些场合,故选D。11A.compositions BconversationsCessays Dcomments 答案与解析:B由空处与下文“conversations are a great _22_ of happiness in our lives”呼应可知,作者乐于进行小组谈话。12A.passengers Bcustomers Cstrangers Dauthors答案与解析:C由空处与下文“the aweinspiring room of strangers

11、at your next cocktail party”呼应可知,此处表示一屋子的陌生人。13A.leading Bcarrying Cdescribing Devaluating答案与解析:B根据语境可推知,作者分析原因,认为可能是自己还带有一些童年残留的恐惧。carry“携带”符合语境。14A.likely BrealCfull Dcomplete答案与解析:A根据上文“beyond that possibility”可推知,此处作者分析了另外一种可能性,故选A。15A.like Bhappen Crefuse Dtend答案与解析:D由空处与上文“but I still tend to

12、avoid situations”呼应可推知,此处表示作者趋于低估别人对自己的喜欢程度,故选D。16A.arrange Bdemand Cstate Ddiscuss答案与解析:C此处表示正如一些作家陈述(state)的那样。17A.level BrewardCintention Dsource答案与解析:D根据下文“but they could bring us even greater joy”可推知,谈话是人们生活中快乐的来源。source“来源”。18A.observe BrealizeCconsult Dcontrol答案与解析:B根据上文作者趋于低估别人对自己的喜欢程度可推知,如果

13、我们意识到(realize)别人比我们知道的更喜欢我们,我们就会更快乐,故选B。19A.discover Brecognize Csurvey Dacquaint答案与解析:C根据语境可知,此处表示审视一屋子的陌生人,故选C。acquaint“熟悉”。20A.happy BlastCproud Dindividual答案与解析:A根据上文“cocktail party,mix and mingle reception”可推知,此处表示公司的快乐时光,故选A。individual“个人的”。.七选五2019东北三省四市教研联合体一模Does your mood change with the s

14、easons?Some people find that when the temperature goes down, so do their spirits. _21_ They eat more and gain weight. They have trouble sleeping. They cant think clearly.Here are some ways you can beat the winter blues.Get out in the sun. Some experts say that winter blues happen because we get less

15、 sunlight in the winter than we do in other seasons. Some say that the decrease in sunlight can make us feel sad. _22_Get some exercise. A walk or other exercise will make chemicals called endorphins(内啡肽) in your body. Endorphins are natural “feel good” chemicals._23_ Avoid having too much sugar. If

16、 you crave sugary foods(like cookies or candy), it may be a sign that you need more protein(蛋白质), like meat, eggs, or fish.Get some rest. Avoid holiday stress. Cut back if you have too many things to do. Make sure you have some quiet time to yourself. _24_ Studies show that most teens need about nin

17、e hours of sleep each night. The average teen, though, gets only about six or seven hours of sleep per night.Get help. Be cautious if you feel sad all the time and the feeling wont go away. _25_ Talk to an adult who you trust or get help from a doctor.AEat more healthful foods.BChoose different food

18、s in season.CDont be so busy that you get rundown.DThose people sometimes feel sad for no reason.EYou may have a bigger problem than the winter blues.FGetting extra sunlight each day can help brighten your mood.GA regular pattern of sleep is the most important thing to maintain.【文章大意】有人的情绪会随着季节的变化而变

19、化。本文介绍了五种克服冬季抑郁的方法。21答案与解析:D根据上文中的“Some people find that when the temperature goes down, so do their spirits”可知,有的人当温度下降时,情绪也会低落,本段主要说明了这种现象。空后叙述了具体的表现,所以D项符合语境。22答案与解析:F根据第三段中的“Get out in the sun”和“Some say that decrease in sunlight can make us feel sad”可知,F项符合语境。23答案与解析:A根据下文中的“Avoid having too mu

20、ch sugar.If you crave sugary foods. fish”可知,本段说的是健康饮食,所以选A项。24答案与解析:C根据段首的“Get some rest”可知,本段说的是要注意休息,故C项符合语境。25答案与解析:E根据上文中的“Be cautious if you feel sad all the time and the feeling wont go away”和下文中的“Talk to an adult who you trust or get help from a doctor”可知,空处前后在含义上存在轻微的递进关系,结合选项可知,E项“你可能有比冬季抑郁

21、更严重的问题”能很好地起到过渡作用,故选E项。.语法填空2019江西三名校高三联考Vegetarianism(素食主义) is becoming one rising trend in the UK, as more people are deciding not _26_(eat) meat and animal products. Vegetarians are people who dont eat meat, while vegans are people who dont eat or use any animal products at all. These lifestyles

22、_27_(become)more wellknown in the UK. _28_ are Britons cutting out meat? Many are unhappy about the poor treatment of animals and the effects of meat and fish production _29_ the environment. _30_(worry) about food safety and foodborne illnesses, such as mad cow disease, have also played a part. Oth

23、ers choose to change their eating habits in order to become _31_(healthy). According to the Vegetarian Society, a meatfree diet can help reduce _32_ risk of certain cancers, as well as heart disease and high blood pressure.Organic farming is _33_ rising trend that is appearing in the UK. Many people

24、 are rejecting genetically modified(转基因的) food and want their food to be _34_(organic) produced. Organic farmers use very few or no chemicals. Organic meat _35_(produce) without the use of drugs.体裁:说明文题材:饮食文化主题:素食主义和有机农业【文章大意】本文主要介绍了英国正在流行的两大趋势,即素食主义和有机农业。26答案与解析:to eat考查非谓语动词。此处考查固定搭配decide not to

25、do sth.“决定不做某事”,故用不定式作宾语。27答案与解析:are becoming考查动词的时态和主谓一致。与上文“Vegetarianism(素食主义)is becoming one rising trend in the UK”呼应可知,此处用现在进行时,表示现在的一种趋势,且与句子主语的复数形式保持一致,故用are becoming。28答案与解析:Why考查副词。与语境中的问号呼应,并结合下文的内容可推知,此处表示对原因的疑问,故用特殊疑问词Why。29答案与解析:on考查介词。effect(s) on sb./sth.意为“对有影响”,为固定搭配,故用介词on。30答案与解析

26、:Worries考查名词的单复数。worry为可数名词时,意为“令人担忧的事”,且根据语境及该句中的谓语动词have可知,此处用名词的复数形式作主语。31答案与解析:healthier考查形容词的比较级。为了变得更健康,其他一些人选择改变他们的饮食习惯。此处包含一个比较的概念,故用形容词比较级形式作become的表语。32答案与解析:the考查冠词。risk被介词短语of certain cancers修饰,表示特指,故用定冠词the修饰。33答案与解析:another考查限定词。与上文“Vegetarianism(素食主义) is becoming one rising trend in t

27、he UK”呼应可知,此处表示另外一种兴起的趋势,故用限定词another修饰名词trend,表示“再一,另一”。34答案与解析:organically考查副词。修饰动词用副词,故用副词organically修饰动词produced。35答案与解析:is produced考查动词的时态和语态。分析句子结构可知,produce与句子主语Organic meat是被动关系,且表示客观叙述,故用其一般现在时的被动语态形式。.短文改错2019太原市第一学期高三阶段性测评After school today, I took a walk in the park, depressing and down.

28、 I have made considerable efforts win the talent contest, but I only finished fourth. Just while I was crying, a boy in glasses walked by. He noticed me and came over. He played me a piece of Beethovens symphony with his mobile phone. Beside, he said Beethoven wrote it as his hearing grew worse. Hea

29、ring his word, I was no longer in tears. I came to realize that if we put all our efforts into that we loved, we could create great things no matter what obstacles were in the front of us. I was true thankful for their encouragement.答案:After school today, I took a walk in the park, and down. I made

30、considerable efforts win the talent contest, but I only finished fourth. Just while I was crying, a boy glasses walked by. He noticed me and came over. He played me a piece of Beethovens symphony with his mobile phone. , he said Beethoven wrote it as his hearing grew worse. Hearing his , I was no lo

31、nger in tears. I came to realize that if we put all our efforts into we loved, we could create great things no matter what obstacles were in front of us. I was thankful for encouragement.depressing改为depressed。考查形容词。句意:今天放学后,我在公园散步,感到沮丧又失落。本句的主语是I,指人感到失落的,应用depressed。have改为had。考查动词的时态。根据语境可知,本文叙述的是发生

32、在过去的事情,所以此处用一般过去时。efforts后加to。考查固定用法:make efforts to do sth.“努力做某事”为固定用法。in改为with。考查介词。句意:当我哭泣的时候,一个戴着眼镜的男孩走了过来。根据语境可知,此处应用介词with,表示“具有,带有”。Beside改为Besides。考查副词。句意:此外,他还说贝多芬写这首曲子时是他的听力变得更加糟糕的时候。根据语境可知,此处应用Besides。beside意为“在旁边”。word改为words。考查名词的单复数。句意:听到他的话后,我不再流泪了。根据语境可知,此处指所说的话,且word是可数名词,故用其复数形式。that改为what。考查连接代词。分析句子结构可知,此处引导宾语从句,且空处在从句中作宾语,表示“的东西”,所以用what来引导该宾语从句。删除the。考查冠词。句意:无论前面有什么阻碍,我们都能够有所成就。此处应用in front of (sb.)结构,表示“(某人)面临着(阻碍)”,所以删除the。ture改为truly。考查副词。修饰形容词应用副词,故此处应用true的副词形式truly修饰形容词thankful。their改为his。考查代词。根据语境可知,此处表示“我真的感谢他的鼓励”。此处指“他的”,故用his。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1