收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt

上传人:a**** 文档编号:393947 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:52 大小:387.50KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第1页
第1页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第2页
第2页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第3页
第3页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第4页
第4页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第5页
第5页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第6页
第6页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第7页
第7页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第8页
第8页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第9页
第9页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第10页
第10页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第11页
第11页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第12页
第12页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第13页
第13页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第14页
第14页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第15页
第15页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第16页
第16页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第17页
第17页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第18页
第18页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第19页
第19页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第20页
第20页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第21页
第21页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第22页
第22页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第23页
第23页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第24页
第24页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第25页
第25页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第26页
第26页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第27页
第27页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第28页
第28页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第29页
第29页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第30页
第30页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第31页
第31页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第32页
第32页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第33页
第33页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第34页
第34页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第35页
第35页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第36页
第36页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第37页
第37页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第38页
第38页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第39页
第39页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第40页
第40页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第41页
第41页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第42页
第42页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第43页
第43页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第44页
第44页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第45页
第45页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第46页
第46页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第47页
第47页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第48页
第48页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第49页
第49页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第50页
第50页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第51页
第51页 / 共52页
新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt_第52页
第52页 / 共52页
亲,该文档总共52页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四 Unit 2Welcome to the unit&Reading【语用训练】.单句语法填空1.Creepers(爬墙虎)are always _(ambitious)trying to crawl over every inch of the wall.2.They built up unity with a respect for _(diverse).3.You must have faith _your ability to succeed.4.She sat down and proceeded _(tell)me about her skiing holiday.5.The w

2、onderful speech drew forth enthusiastic _(applaud).ambitiouslydiversityinto tellapplause6.I was curious what may have motivated her _(take)on this challenge at her age.7.Your conduct should be consistent _what you say.8.The Guangdong team won 6 gold medals,_(rank)second.9.How many candidates are sta

3、nding for _(elect)?10.He stood out in terms of competence from all his _(fellow).to takewithrankingelectionfellows.用适当的介、副词填空1.In the backroom study stood two desks side _side.2.The construction has been started three months ahead of schedule,everyone devoted themselves _the work.3.Of the teenagers

4、who participated _the survey,49%said that libraries are where they get most of their books.4.He called _his sister to help him look for his lost wallet.5.Laws should be passed to protect pandas.Otherwise,they are certain to die _.bytoinonout6.Someone with handwriting identical _yours left them on yo

5、ur desk.7.Scientists often study Marss weather _the hope of better understanding our own.8.I heard that 3 top-level candidates will compete _the post.9._the process,human beings still decide on the correct answers.10.Peking is a new world to Lily and she is dying _more details about it.toinforInfor完

6、成句子1.It _that he found his suitcase was gone.直到火车进站,他才发现手提箱不见了。2.I told my father how Mrs Stanley talked as if Mr Stanley _.我告诉父亲,斯坦利太太说话的样子就好像斯坦利先生还活着一样。3.(2020全国卷)China has become _a spacecraft on the far side of the moon.中国成为首个在月球背面着陆航天器的国家。wasnt until the train pulled into the stationwere still

7、alivethe first country to land4.Among them _who worked for a clothing store.其中有五名在服装店工作的女孩。5._,the students are determined to devote themselves to their studies.在老师的激励下,学生们决心献身于学习。are five girlsMotivated by their teacher【主题阅读】.阅读理解A(2021北京高二检测)The Legend(传说)of Kung Fu According to a legend,in the fi

8、fth century,an Indian master taught some monks at the Shaolin Temple a series of exercises,or forms,inspired by the movement of animals.These forms became the basis of the style of fighting known as Kung Fu.Over 16 centuries,the monks have used Kung Fu for self-defense and in war.With it,they have w

9、on many battles against their enemies.In Dengfeng today,ten kilometers from the Shaolin Temple,there are over 60 martial arts(武术)schools with more than 50,000 students.Students come to the schools for a variety of reasons.Some hope to become movie stars.Others come to learn skills that will ensure g

10、ood jobs in the military or police force.A few are sent by their parents to learn self-control and hard work.Master Hu Zhengsheng teaches at a small school in Dengfeng.Recently,he was offered an important role in a Kung Fu movie.It could have been good publicity for his school.However,he did not acc

11、ept.He doesnt agree with how Kung Fu is often shown in movies.He feels they show too much violence.Unlike many large schools,which teach acrobatics(特技)and kickboxing,Huteaches his students traditional Kung Fu forms.He teaches them the way his master a Shaolin legend taught him.But attracting new stu

12、dents to this style of Kung Fu has become a problem.Hu is afraid his art will soon die out.He has to remind his students that Kung Fu was designed for fighting,not to entertain.Hus students have little.They sleep in unheated rooms and train outside no matter what the temperature.They hit trees with

13、their bare hands and take turns sitting on each others shoulders to build leg strength.Why such hardship?To master Kung Fu,they must learn respect,and how to“eat bitterness”,a Mandarin(普通话)expression meaning“to endure suffering”.The life of a Shaolin master,Hu teaches,is not easy or attractive.Maste

14、r Hu is in a difficult position.For old traditions to survive,the young must learn.Gradually,he had begun offering a few courses in kickboxing and the acrobatic Kung Fu forms,hoping to attract new students.Then,maybe,hell be able to convince them to learn Shaolin Kung Fu the traditional way.【文章大意】这是

15、一篇记叙文。文章主要讲述了在登封有60多所武术学校,50000多名学生,学生学武术有各种各样的原因,有些人希望成为电影明星,其他人则是由父母送去学习自我控制和努力工作。胡师傅现在希望吸引学生,并说服他们学习少林功夫的传统方式。1.What is true about Kung Fu?A.Its over 17 centuries old.B.It was traditionally used for fighting.C.It was introduced to China from Thailand.D.It was originally designed to entertain peop

16、le.【解析】选B。细节理解题。根据第一段的Over 16 centuries,the monks.against their enemies.可知,最开始功夫的使用是为了进行自我防御和打仗。故选B。2.What is the purpose of the third paragraph?A.To show why Hu teaches acrobatics and kickboxing.B.To convince people that they can be rich and famous.C.To explain the challenges traditional Kung Fu sc

17、hools face.D.To show how Hus ideas about Kung Fu are different from other teachers.【解析】选D。推理判断题。根据第三段的He doesnt agree with how Kung Fu is often shown in movies.He feels they show too much violence可推测,本段的主要目的是说明胡正生对功夫的理解与他人是不同的,他觉得电视上展示的武功很暴力。故选D。3.In the fifth paragraph,the underlined words“endure s

18、uffering”mean_.A.stop the sufferingB.make someone sufferC.survive the sufferingD.make the suffering worse【解析】选C。词义猜测题。根据画线部分所在句子可知,普通话eat bitterness表达to endure suffering的意思。survive the suffering(熬过苦难)符合以上说法,故选C。4.Why does the passage mention Hu Zhengsheng?A.He is a Kung Fu student learning kickboxin

19、g.B.He is a Kung Fu master preserving old traditions.C.He is the man who introduced Kung Fu to China.D.He is a famous actor in an exciting Kung Fu movie.【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段Master Hu is in a difficult position.Shaolin Kung Fu the traditional way.可推测,文章提及胡师傅是因为他是用传统方式教授少林武功。故选B。B(2021三台高二检测)Working

20、out can help teenagers boost their grades,a new study suggests.Adolescents who routinely engaged in moderate to vigorous(剧烈的)exercise showed long-term improvements in their academic performance,the British Journal of Sports Medicine study reported.“Our study suggests that the effect of physical acti

21、vity may be quite large,”John Reilly,a professor at the University of Strathclyde said.The researchers looked at a sample of about 5000 children who were involved in a long-term study that tracks children born in the U.K.between 1991 and 1992.When children reached 11 years old,their daily physical a

22、ctivity levels were measured using an accelerometer(加速器)for three to seven days.The device,similar to a pedometer(计步器)tracking the number of steps taken,recorded the average time children exercised,which was 29 minutes a day for boys and 18 for girls.“The actual levels of daily physical activity at

23、age 11 were quite low,”MrReilly noted.The children had their academic performance tested at ages 11 and 13 with compulsory national tests for students,and also at age 15 or 16 with the General Certificate of Secondary Education(GCSE)exam.The tests assessed the childrens abilities in English,math and

24、 science subjects.The results showed that the more children participated in moderate to vigorous physical activity,the higher their test scores were at age 11 in all three subjects.For girls,science scores were most strongly linked to exercise.When children were tested again at age 13,their academic

25、 scores were still linked to how much they had exercised when they were 11 years old.By the time the youngsters took the GCSE exam,each 17-minute-per-day increase in physical activity for the boys was linked to an improvement in their scores.Every additional 12-minute increase a day in exercise for

26、the girls was also linked to an increased score,especially in the science category.The researchers have called for more studies to look at the possible academic benefits that could be derived if students exercised the recommended 60 minutes or more a day.【文章大意】本文为一篇说明文。文章介绍了锻炼能帮助提高青少年学习成绩的研究结果。5.Wha

27、ts the study about?A.The influence of exercise on students scores.B.The secrets of students ranking high in class.C.The causes of students participating in sports.D.The ways of improving students physical conditions.【解析】选A。细节理解题。由第一段Working out can help teenagers boost their grades,a new study sugge

28、sts.可知,这项研究是关于锻炼提高青少年学习成绩的。故选A。6.What is the function of the device used in the study?A.To record how long students exercise.B.To record the walking speed of students.C.To record how many steps students walk.D.To record the number of calories students consume.【解析】选A。细节理解题。由第二段 The device,similar to

29、a pedometer.for boys and 18 for girls.可知,这个设备的作用是记录孩子们每天的运动时间。故选A。7.What do the studys results show?A.Students at age 11 do more exercise than at other ages.B.Boys at age 13 get more benefits by doing more exercise.C.Girls science scores are more closely related to exercise.D.More and more students

30、do exercise to improve their scores.【解析】选C。细节理解题。由第三段 For girls,science scores were most strongly linked to exercise.可知,研究显示女孩子的科学成绩跟运动关系更加密切。故选C。8.Where does the text most probably appear?A.In a storybook.B.In a fashion magazine.C.In an exercise guide.D.In a research report.【解析】选D。推理判断题。由第一段Working

31、 out can help teenagers boost their grades,a new study suggests.一项新的研究表明,锻炼可以帮助青少年提高成绩。结合后文的研究成果,可知本文是一篇研究报告。故选D。【方法技巧】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。以第5题为例,由第一段Working out can help teenagers boost their grades,a new study suggests.一项新的研究表明,锻炼可以帮助

32、青少年提高成绩。可知,这项研究是关于锻炼提高青少年学习成绩的。故选A项。.阅读填句(2021扬州高二检测)If you desire to meet new friends,have fun and get into shape,basketball is the best sport for you regardless of whether you are a professional or an amateur.1.Here are some of the benefits you can acquire from playing basketball.Improve your fitn

33、ess levels.Playing basketball will definitely improve your fitness levels.Basketball is an amazing cardiovascular(心血管的)exercise,which is beneficial to people with heart problems.2 Encourage teamwork.Basketball requires team work to achieve a common objective.3This sport is great for kids,as it shows

34、 them how to work together in harmony to reach the goal.Learning how to relate with others will improve your childs confidence as well as self-esteem.(自尊)4Making a shot or winning can really improve your childs self-esteem,which is a vital aspect during childhood.Children with confidence are able to

35、 overcome challenges better,according to recent studies.Develop social skills.It brings individuals together and helps create friendship and bonds.This provides a great opportunity for children who are shy,as it helps them interact with new friends.5Although there are no drawbacks associated to play

36、ing basketball,it is necessary that you perform other exercises to improve your speed and power.A.Build up your muscles.B.Improve confidence and self-esteem.C.The players have to work as a team to guarantee a win.D.Social skills will help your child function better in life.E.Basketball is popular wo

37、rldwide due to a variety of reasons.F.Generally speaking,basketball is one of the safest sports in the world.G.Moreover,it aids in oxygen circulation and blood distribution throughout the body.【文章大意】本文是体育运动类短文,介绍了打篮球的好处。1.【解析】选E。上句介绍如果想认识新朋友,玩得开心,锻炼身体,篮球是最适合的运动。E项:由于各种原因,篮球在世界范围内很受欢迎。与上句承接,说明了打篮球的普遍

38、性,故选E。2.【解析】选G。本部分介绍打篮球能提高健康水平,上句介绍打篮球是很好的心血管运动,对心脏问题有好处。G项:此外,它有助于氧气循环和血液在全身的分布。与上句并列,说明打篮球对健康的好处,故选G。3.【解析】选C。本部分介绍打篮球能鼓励团队合作,C项:为了保证胜利,队员们必须团结一致。是介绍合作的重要性,符合本段内容,故选C。4.【解析】选B。根据本部分中 improve your childs self-esteem和Children with confidence可知是介绍打篮球对孩子自尊心和自信心的好处,B项:Improve confidence and self-esteem

39、.概括了这两项内容,适合作为本段标题。故选B。5.【解析】选D。本部分介绍打篮球能提高社交技能,D项:社交技巧将帮助你的孩子在生活中更好地发挥作用,是介绍社交技能的重要性。D项中的Social skills与标题一致,故选D。.完形填空(2021南通高二检测)Born in Monterey,Virginia in 1896,Marjorie Stewart Joyner moved to Chicago,Illinois at 16.In 1916,she became the first black woman to1from the A.B.Molar Beauty School.Lat

40、er she worked for self-made millionaire Madame C.J.Walkers company,which owned nearly 200 hair salons(沙龙)and 2many well-known black figures of the time.During the 1920s,black women had real difficulty with their3.In order to straighten their tightly-curled(紧紧卷曲的)hair,they would have to 4a stove-heat

41、ed curling iron(烫发器).This was very 5as only one iron could be used at a time.In 1926,Joyner set out to make this 6faster,easier and more efficient.She imagined that if a number of curling irons could be 7above a womans head,they could 8at the same time to straighten her hair all at once.Joyner9her c

42、oncept and completed her invention,which could be worn for a specific period of time,10hair that was either straight or curled.Beyond 11,the device enjoyed immediate success,and Joyner,as the first black woman,12received a patent for it in 1928.Joyners 13was not limited to Madame C.J.Walkers company

43、 but was extremely popular among white beauty salons.In 1945,along with educator Mary McLeod,Joyner co-founded the United Beauty School Owners and Teachers Association(UBSOTA),and helped the black community by14money for black colleges.Joyner died on December 7,1997.She left behind her wisdom,creati

44、vity and15that served to motivate many generations.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Marjorie Stewart Joyner的个人经历,她发明了一款让烫头发更加快速、容易和高效的设备,大受欢迎,还获得了专利。Joyner还通过为黑人大学筹款来帮助黑人社区。她的智慧、创造力和无私精神激励了几代人。1.A.differB.sufferC.graduateD.recover【解析】选C。根据后文“from the A.B.Molar Beauty School.Later she worked pany”可知Joyner在1916年毕

45、业了,后来参加了工作。differ区别;suffer遭受;graduate毕业;recover恢复。故选C。2.A.protectedB.servedC.trainedD.employed【解析】选B。根据后文“many well-known black figures of the time”可知指这家公司为很多名人服务,serve符合语境。protected保护;served服务;trained训练;employed雇用。故选B。3.A.skinB.educationC.hairD.job【解析】选C。根据后文“In order to straighten their tightly-cu

46、rled hair”可知是在发型方面遇到了困难。故选C。4.A.make use ofB.get hold ofC.take place ofD.have affection for【解析】选A。结合后文“a stove-heated curling iron”指利用火炉加热的卷发棒来把头发拉直。make use of利用;get hold of抓住;take place of代替;have affection for喜爱。故选A。5.A.eye-catchingB.time-consumingC.life-savingD.heart-stopping【解析】选B。根据后文“as only o

47、ne iron could be used at a time”可知拉直头发一次却只能用一个卷发棒,因此这很耗时。eye-catching引人注目的;time-consuming耗时的;life-saving救命的;heart-stopping惊心动魄的。故选B。6.A.processB.experimentC.phenomenonD.performance【解析】选A。根据后文“faster,easier and more efficient”以及上文提到的当时拉直头发非常耗时,可推测Joyner开始着手使这一过程更快、更简单、更高效。process过程;experiment实验;pheno

48、menon现象;performance表现。故选A。7.A.checkedB.allocatedC.carvedD.arranged【解析】选D。根据前后文语境“a number of curling irons could be.above a womans head”可知,指把多个卷发棒放置在一个女人的头上。checked检查;allocated分派;carved雕刻;arranged安排,排列。故选D。8.A.benefitB.workC.improveD.scan【解析】选B。句子主语they指代上文“a number of curling irons”,所以是指这些卷发棒同时工作就可

49、以把头发拉直。benefit有益于;work工作;improve改善;scan扫描。故选B。9.A.developedB.doubtedC.relatedD.advertised【解析】选A。根据后文“her concept and completed her invention”指Joyner进一步发展了她之前的想法,完成了发明。developed发展;doubted怀疑;related有关;advertised打广告。故选A。10.A.winding upB.speeding upC.subscribing toD.resulting in【解析】选D。根据后文“hair that was

50、 either straight or curled”可知这个发明的 效 果 就 是 最 终 形 成 直 发 或 卷 发。winding up清 算;speeding up加 速;subscribing to订阅;resulting in导致。故选D。11.A.repairB.expectationC.controlD.recognition【解析】选B。根据后文“the device enjoyed immediate success”结合上文,可知Joyner一开始只是想加速烫头发的效率,结果这款设备立即获得了成功,所以是出乎意料的。beyond expectation“出乎意料”。故选B

51、。12.A.frequentlyB.politicallyC.skepticallyD.eventually【解析】选D。根据后文“received a patent for it in 1928”指Joyner最终在1928年 获 得 了 这 款 设 备 的 专 利。frequently频 繁 地;politically政 治 上;skeptically怀疑地;eventually终于。故选D。13.A.assistanceB.enquiryC.successD.assumption【解析】选C。根据后文“.but was extremely popular among white beau

52、ty salons”可知Joyner的成功不仅在自己的公司,甚至白人美容院都受到了欢迎,上文中“the device enjoyed immediate success”也是提示。assistance援助;enquiry询问;success成功;assumption假定。故选C。14.A.exchangingB.handlingC.transportingD.raising【解析】选D。根据后文“money for black colleges”表示筹款应用raise money。exchanging交换;handling处理;transporting运输;raising提高,筹款。故选D。1

53、5.A.selflessnessB.predictionC.politenessD.appreciation【解析】选A。倒数第二段中提到Joyner和教育家一起为黑人大学筹款来帮助黑人社区,可推测她是个无私奉献的人。selflessness无私;prediction预测;politeness礼貌;appreciation欣赏。故选A。阅读理解(2021郑州高二检测)My son Leons passion(热爱)for surfing began at the age of 13.Before and after school each day,he put on his wet suit,

54、picked up his equipment,swam out beyond the surf line and waited to be challenged by his friends.One afternoon,the lifeguard reported over the phone to my husband Wilson that Leons eye was badly injured by his board.Wilson rushed him to the emergency room,where he received 26 stitches(缝线)from the co

55、mer of his eye to the bridge of his nose.I was on an airplane flying home from a meeting while Leons eye was being stitched.Wilson drove directly to the airport after they left the doctors office.He greeted me at the gate and told me Leon was waiting in the car.“Leon?”I questioned.I remember thinkin

56、g the waves must have been bad that day.“Hes been in an accident,but hes going to be fine,”said my husband.A traveling working mothers worst nightmare had come true.I ran to the car so fast the heel of my shoe broke off.I swung open the door,to see that my youngest son had a patch(眼罩)over his eye an

57、d was leaning toward me crying,“Oh,Ma,Im so glad youre home.”I cried in his arms,telling him how awful I felt about not being there when the lifeguard called.“Its OK,Mom,”he comforted me.“You dont know how to surf anyway.”“What?”I asked,confused by his logic.“Ill be fine.The doctor says I can go bac

58、k in the water in 8 days,”said my son.I wanted to tell him he wasnt allowed to go near water again until he was 35,but instead I bit my tongue and hoped he would forget about surfing.For the next 7 days he kept pressing me to let him surf again.One day after I had repeated“No”to him for the 100th ti

59、me,he beat me at my own game.“Mom,you taught us never to give up what we love,”he said.And I gave in.Back then Leon was just a boy with a passion for surfing.Now he is a man with a responsibility.He ranks among the top 25 professional surfers in the world.Passionate people stick to what they love an

60、d never give up.【文章大意】这是一篇记叙文。作者的儿子非常喜欢冲浪,在一次受伤后,作者决定不让儿子再去冲浪,但儿子对冲浪充满了激情和热爱,最终作者被儿子说服了,儿子后来成了冲浪高手。1.How did the author feel when she knew Leon was at the airport?A.Delighted.B.Angry.C.Excited.D.Surprised.【解析】选D。推理判断题。根据第三段的“Leon?”I questioned.I remember thinking the waves must have been bad that da

61、y.可知,作者在听到丈夫说儿子在车里等着呢,感到很意外。故选D。2.What did Leon do after being injured?A.He still held onto his dream firmly.B.He decided to follow his moms advice.C.He felt like the accident was a nightmare.D.He felt disappointed for being unable to surf for long.【解析】选A。细节理解题。根据第六段的For the next 7 days he kept pres

62、sing.I gave in.可知,儿子一直在坚持要去冲浪,最后,作者被儿子说服了。由此可知,儿子受伤后依然坚持自己的梦想。故选A。3.Which of the following words can best describe Leon?A.Brave and creative.B.Optimistic and reliable.C.Responsible and humorous.D.Enthusiastic and determined.【解析】选D。推理判断题。根据上文提到Leon受伤后依然坚持自己的梦想,尤其是根据最后一段作者对儿子的评价Back then Leon was just

63、 a boy with a passion for surfing.Passionate people stick to what they love and never give up.可推测出Leon是一个意志坚定,充满激情的人。故选D。4.What does the author mainly want to tell us through the passage?A.Hard work will always pay off.B.Its dangerous for beginners to surf.C.We should stick to our passions whatever happens.D.Parents cant care about childrens safety too much.【解析】选C。推理判断题。作者开始讲述了儿子受伤后依然坚持要冲浪,通过儿子的故事,尤其是最后一段的Passionate people stick to what they love and never give up.可知,作者通过这篇文章想要告诉我们不管发生什么事,我们都应该坚持自己的爱好。故选C。本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1