1、高效作业7 Period Learning About Language.单句语法填空1Youd better not hang out with Sam then.He _(work)on his article on critical thinking.2I guess most parents _(support)the new plan at the meeting tomorrow.3Dont call me between 12:30 and 13:00.I _(take)a nap.will be workingwill supportwill/shall be taking4I
2、 am afraid there _(be)a meeting this afternoon.I cant join you.5The train _(leave)in a minute.6Five percent of the rice produced on this farm _(export)to other countries at the end of next month.7Paula _(take)a shower at 6:00 this afternoon.8Next Friday I will go to another concert.Theywill bewill b
3、e leavingwill be exportedwill be taking _(play)something by Mozart at that time.9In my judgement,he has the potential _(beat)Hanks and become a champion.10Hydrogen combines _oxygen to form water.will be playingto beatwith.完成句子1快!客人就要来了!Hurry up!The guests _!2想办法经常表扬你的孩子,你就会发现他们会向你敞开心扉 Find ways to p
4、raise your children often,and_they will open their hearts to you.3现在他们正坐在教室里听录音。明天这个时候他们会坐在电影院里看电影。Now they _in the classroom and listening to awill be arriving youll find are sitting tape.This time tomorrow they _in the cinema seeing a movie.4下星期的这个时候我将正躺在沙滩上。This time next week I _on the beach.5你到
5、家的时候,我可能正在睡觉,所以请不要发出声音。By the time you arrive home,I _,so please dont make any noise.6格林夫人不能来吃晚饭,因为那时她将正在做演讲。Mrs Green will not be able to come for dinner because she _then.will be sitting will be lying will be sleeping will be giving a lecture.阅读理解Only 50 years ago,computers were bigger than people
6、.Nowadays,people can carry their laptops with them everywhere they go.Soon,we may be able to step inside a computer world thanks to the magic of virtual reality(虚拟现实).What is virtual reality,or VR?If something is virtual,then it is created by computer technology and appears as if it were real.Virtua
7、l reality is a computer system with a special headset(耳机).When you put on the headset,you look at two tiny televisionscreens.They are so close to your eyes that your mind will see the image as one picture,and you will believe that you have entered a different world.In many systems,you also wear a sp
8、ecial data glove.With this glove you can reach out and touch things in the artificial world.The first VR games,already sold around the world,enable you to drive a sports car,fly a plane,or fight an enemy.In the future,it may be difficult to tell the virtual world of the games from the real world out
9、side.However,VR is not just for entertainment.One day,cheerful children will be able to learngeography by observing exciting foreign countries without having to leave their classroom.They will be excited to learn history by visiting the pyramids of Egypt,or by handfeeding friendly dinosaurs.In addit
10、ion,business will be able to use VR for many tasks.Cars designed using computers can be tested as virtual machines first,before they are produced in metal.Architects will be able to make virtual buildings,which they can walk around and check ahead of schedule.VR can help us in hundreds of ways.Despi
11、te the advantages,concerned critics have warned that there could be dangers in this powerful new medium.Will wehave VR games in which people can commit virtual crimes(犯罪)?After people get used to VR,will they want to return to reality?Will we forget how to live and work with real people?On the other
12、 hand,some people think that VR will help us improve the world.By experimenting harmlessly inside a VR world,we will be able to see the dangers we may face in the future.Then we will be able to avoid them in real life.No doubt there will be some problems with VR,as there are with all new inventions.
13、However,one thing is for sure:VR is here to stay.Get ready to step into another world!()1What does Paragraph 1 mainly talk about?AThe amazing world has been created.BThe easy operation of virtual reality.CThe big changes of computer science.DThe big influence of virtual reality.C()2What can we learn
14、 from Paragraph 3?AVR games change classroom education.BProblems of virtual world can be solved by VR.CThe development of VR is revolutionary.DVR can be applied to different fields.()3What is the authors attitude to VR?AHopeful.BDoubtful.CGrateful.DUnconcerned.DA()4What is the best title for the pas
15、sage?AA Future World BA Shocking Life CGreat Changes DVirtual Reality答案及解析:【语篇解读】文章主要介绍了什么是VR,VR在生活、学习等各个领域中的应用以及VR的优缺点。D1C 主旨大意题。第一段告诉我们:现在的电脑便于携带(carry their laptops with them everywhere they go)与50年前大个头的电脑不一样了。由此推知,电脑科学发生了很大变化,故选C项。2D 推理判断题。根据第三段的“However,VR is not just for entertainment.”和“learn
16、 geography by observing exciting foreign countries without having to leave their classroom”以及“learn history by visiting the pyramids of Egypt,or by handfeeding friendly dinosaurs”可知,VR除了游戏娱乐,还可以应用在生活、学习等更多方面,故选D项。3A 推理判断题。根据第四段“we will be able to see the dangers we may face in the future.Then we wil
17、l be able to avoid them in real life”和最后一段“However,one thing is for sure:VR is here to stay.Get ready to step into another world!”可推知,作者对VR是抱有希望的,故选A项。4D 主旨大意题。第一段的“thanks to the magic of virtual reality”引出VR。接下来各段依次解释什么是VR,VR在生活、学习等各个领域中的应用和VR的优缺点。所以本文主要介绍VR。D项“Virtual Reality”最能概括全文。.完形填空A man wan
18、ted to study medicine but couldnt make up his mind.He went to ask his friend,“Is it _1_ for me to study it now?Ill be fortyfour after four years of college.”His friend said to him,“Why not?Four years later you will be fortyfour whether or not you go to college.”He_2_about it for a night and got the
19、idea.The next day he went to sign at the college.One of my friends,Jim,did_3_with somebody else a few years ago.Their ship got_4_in the storm at sea and their hope,together with their goods_5_ suddenly.Jim was so_6_by theblow that he became lowspirited and couldnt _7_focus his attention on his work,
20、while his_8_who suffered the same catastrophe never_9_.His day went on as colourfully as before.My friend asked him how he could _10_it.He said,“When you complain and feel sad,life goes on as usual;when you are happy and _11_yourself,the world runs as usual.Which do you _12_?”Thats how a person lead
21、s his life.When you are_13_and in a good mood,your future seems sunny and bright._14_,when you are worried and have something sad in your mind,yourfuture will turn _15_ The latter situation will _16_ you a great deal if you allow it to last.You will lose the _17_things.There is a poem that says“Whet
22、her you are aware or not,whether you like or dislike,show _18_ or indifference,flowers bloom(盛开)all the same”.Just as flowers keep blooming,fine days are _19_ one after another.How to spend your daysjoyfully or sorrowfullywill entirely depend on _20_()1AdifficultBconvenient Csuitable Dcomfortable()2
23、Athought Bcared Cworried Dcomplained()3Aaction Bresearch Cbusiness Dconnection()4Aabsorbed Bstarted Crescued Dcaught()5Aescaped Bsurvived Cdecreased DdisappearedCACDD()6Aembarrassed Bupset Cnervous Damazed()7Astill Beven Cever Dyet()8Apartner Bdirector Cemployer Dinterviewer()9Alost weight Blost way
24、 Clost face Dlost heart()10Aadopt Bmanage Cattempt DunderstandBBADB()11Aenjoy Bprove Cteach Dtrain()12Adecide Bsuggest Cimagine Dchoose()13Aindependent Bconsiderate Coptimistic Dgenerous()14AIn fact BOn the contrary CIn other words DIn the end()15Adark Bnormal Cbright DeasyADCBA()16Alend Bowe Ccost
25、Dpromise()17Ahopeless Bjoyful Cterrible Dgeneral()18Aattention Bagreement Cpreference Dpopularity()19Aspending Bpassing Cbreaking Ddreaming()20Alife Byourself Cfriends DpoemsCBABB答案及解析:【语篇解读】文章告诉我们:当我们以一种豁达、乐观向上的心态去生活时,你未来就会阳光灿烂,一片光明;反之亦然。1Cdifficult困难的;convenient方便的;suitable合适的;comfortable舒服的。由空后“I
26、ll be fortyfour after four years of college.”可知,因为毕业后44岁了,所以此处询问上大学是否适合。故选C。2A 由下文“and got the idea(有了想法)”可知,此处表示想了一夜。故选A。3C 由下文“together with their goods.”可知货物出了问题,由此可推知,此处表示和别人做生意。故选C。4D 由下文“the storm at sea”可知,此处表示他们的船遭遇了暴风雨,get caught in遭遇,固定搭配,符合语境。故选D。5D 由上文“Their ship got _4_ in the storm at
27、sea”可知,因为船遭遇暴风雨,所以此处表示货物没有了。disappear消失6B 由空后“that he became lowspirited”可知,因为打击变得心烦意乱而情绪低落。upset不安的。7B 上文说心烦意乱,情绪低落,空后说“不能把注意力集中在工作上”,此处表示强调,需用副词even。8A 由上文“One of my friends,Jim,did _3_ with somebody”可知,此处指的是吉姆的生意同伴。故选A。9D 由下文“His day went on as colourfully as before.”可知,吉姆的同伴并没有灰心。lose heart灰心。10
28、B 由上文“His day went on as colourfully as before.”可知,吉姆的朋友并没有因为灾难而灰心,所以吉姆问朋友是如何成功做到的。manage设法完成。11A 由空前“when you are happy”可知,空处需用动词 enjoy,enjoy oneself玩得开心,是固定搭配。12D 由上文“When you complain and feel sad,life goes on as usual;when you are happy.”可知,此处是两种生活态度,所以空处表示选择哪一个。13C 由空后“and in a good mood”可知,空处需
29、用形容词 optimistic,表示乐观和心情好的时候。14B 由空后“when you are worried and have something sad.”可知,此处前后表示相反的意思,需用短语on the contrary。15A 由上文“when you are worried and have something sad in your mind”,可知,悲伤焦虑时,未来会变得黑暗。故选A。16C 由下文“You will lose the _17_ things.”可知,如果你一直悲伤或焦虑,你会付出很大代价。故选C。17B 由上文描述“The latter situation
30、will _16_ you a great deal if you allow it to last.”可知,如果一直悲伤,你会付出很大代价,从而你会失去快乐。故选B。18A 由空后“or indifference”可知,此处需用名词attention与之对应。故选A。19B 由生活常识可知,鲜花持续盛开时,晴朗的日子就会一天接着一天过去。故选B。20B 由文章描述和空前“your days”可知,此处指过什么样的生活取决于你自己。故选B。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。No one 1_(know)what will happen in th
31、e future for sure.2_we often think of the future and wonder what the world will be like in a hundred years time.Think of space.By that time perhaps 3_permanent station on the moon will have been set up.Perhaps people 4_(be)able to visit the moon asknowsButawill be/will have beentourists.Cheap rocket
32、s for space travel will have been developed5 _(permit)long journeys throughout the solar system.When that time comes,people 6_(take)holidays in space and visiting other planets,such as the Mars Colony and the Venus Exploration outpost.Scientists of the future will almost certainly find other ways 7_
33、(make)life last longer.They will 8_(probable)find cures for most diseases.Hospitalspermittingwill be takingto makeprobablywill may have“body banks”9 _can give you almost any new part you need to keep on 10_(live).People in the future may live to be a lot older than 100 years.答案及解析:【语篇解读】文章向我们介绍了未来的生
34、活是什么样子的。1knows 考查时态和主谓一致。这里描述的是一个客观事实,主语是no one,所以谓语动词用第三人称单数。2But 考查连词。本句与上一句是转折关系,故用转折连词 But,放句首,因此首字母大写。that/whichliving3a 考查冠词。因station是可数名词且表示泛指,前面应用不定冠词a。4will be/will have been 考查时态。此文是指将来,故用将来时,will be;或者到将来动作已经完成,故也可用将来完成时,即will have been。5permitting 考查非谓语动词。此处应该用非谓语动词,cheap rockets与permit之间是主动关系,应用现在分词短语作状语。6will be taking 考查时态。表示将来正在进行的情况。另外,后文出现的and visiting也是提示。7to make 考查非谓语动词。作定语,修饰the way,用动词不定式。8probably 考查词性转换。副词修饰动词,“可能会找到”,因此将probable变成probably。9that/which 考查定语从句。先行词body banks指物,且定语从句缺少主语,故用that或which。10living 考查非谓语动词。keep on doing,持续做,on 为介词,用动名词形式作宾语。