收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt

上传人:a**** 文档编号:393832 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:34 大小:541KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第1页
第1页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第2页
第2页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第3页
第3页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第4页
第4页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第5页
第5页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第6页
第6页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第7页
第7页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第8页
第8页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第9页
第9页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第10页
第10页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第11页
第11页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第12页
第12页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第13页
第13页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第14页
第14页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第15页
第15页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第16页
第16页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第17页
第17页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第18页
第18页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第19页
第19页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第20页
第20页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第21页
第21页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第22页
第22页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第23页
第23页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第24页
第24页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第25页
第25页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第26页
第26页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第27页
第27页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第28页
第28页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第29页
第29页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第30页
第30页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第31页
第31页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第32页
第32页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第33页
第33页 / 共34页
新教材2021-2022学年英语人教版(2019)选择性必修第一册课件:高效作业3 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT PERIOD Ⅲ USING LANGUAGE .ppt_第34页
第34页 / 共34页
亲,该文档总共34页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高效作业3 Period Using Language.单词拼写1If you insist on eating so much,youll have to suffer the c_!2I decided to seize the opportunity to send my invention to the p_office.3Chaplin,an e_silent movie performer,starred in many outstanding comedies.4Albert Einstein is a great scientific g_that we all respect

2、.onsequencesatentxtraordinaryenius5The boy g_realised that he should study harder.6Making the best of this close _(邂逅),I took some pictures of the bear.7When we turn off a _(设备,装置),such as a television,it goes into standby mode.8Revise your _(草稿)according to your partners comments.9The _(教授)put forw

3、ard some practical ways to deal with global warming.raduallyencounterdevicedraftprofessor10The meeting has been cancelled due to _(情况)beyond our control.单句语法填空1The writer,Mo Yan,got _(remark)achievements in writing.2People from all sides gathered_(mourn)the outstanding scientist.3In order to escape

4、being caught,he _(flee)to the mountains.circumstancesremarkableto mournfled4He was fond of reading _(gradual),which made our English teacher very happy.5He made a_(passion)speech about the sufferings of the poor.6As a_(consequence),they cant concentrate on their study and tend to be sleepy in class.

5、7The beautiful scene is really _my description.graduallypassionateconsequencebeyond.完成句子1他不仅拥有一个非凡的大脑,还有很杰出的领导能力。(not only.but also.)_,but he also has outstanding leadership skills.2虽然知道双方并没有举行对话,但是如果他来担任职务,我们将会很高兴。It is understood that no talks have taken place but that we would be delighted if he

6、were to _.Not only does he have a remarkable braintake up a position3当我走过两个街区到加油站的时候,我转过身来却发现一个女人从我的车里偷东西。_ to a gas station,I turned around only to see a woman stealing things from inside my car.4他胡须浓密,有时白发挺立,就好像刚遭了电击。He had a thick moustache and long white hair,which sometimes stood on end _as tho

7、ugh he had just received an electric shockWhile walking up two blocks5据报道,这个飓风夺走了很多人的性命,毁坏了不少人民的财产。_the hurricane has taken away many peoples lives and destroyed many peoples property.It is reported that.课文语法填空Albert Einstein,1 _is regarded as the greatest scientist in modern physics,was born in Ger

8、many on 14 March 1879.At the age of 17,he 2._(admit)to the university and graduated four years later.After 3._(graduate),Einstein first worked as a clerk in the Swiss patent office.While 4._(work)therehe continued to study,earning a doctorate in physics in 1905.That same year,he published four extra

9、ordinary physics papers and 5._(gradual)became worldfamous.Inwhowas admittedgraduatingworkinggradually1922,he was awarded the 1921 Nobel Prize 6._Physics for his explanation of the photoelectric effect.When Hitler came to power in Germany,Einstein,who was Jewish,found the doors of study 7._(close)to

10、 him.So he had to flee Germany and took 8._a position as a researcher at the Institute for Advanced Study in Princeton.Although he was a genius,he sometimes 9._(forget)things,like his friends birthdays.But despite his peculiarities,he was loved by his 10._(friend)and neighbours.Einsteinforclosedupfo

11、rgotfriendspassed away on 18 April 1955,and it was reported that the whole world mourned the great loss of a brilliant scientist.阅读理解APicture a young Chinese woman in a field,dressed in traditional clothing,as she picks flowers to create makeup for her cheeks.Imagine the same person making a bamboo

12、sofa,making soy sauce and cooking up all sorts of delicious dishes.It may sound hard to believe,but such a person exists in modern China,and her name is Li Ziqi.On Dec.14,2019 she won Person of the Year in the category of cultural influence awarded by China Newsweek.With millions of fans on Sina Wei

13、bo and YouTube,Li has made a name for herself in a series of videos that show a preindustrial Chinese way of life in rural Sichuan Province.“I want to do my part to let more people know about Chinese culture,”the vloggertold C.“Much of the popularity of my videos can be attributed to the attraction

14、of Chinese culture.”Li seems to be a master of all kinds of skills cooking,painting,designing and farming.She raises silkworms to sew a quilt for her grandmother and grows plants.Many videos show her picking seasonal ingredients from her own garden andcooking them up with her woodfired wok(铁锅).A war

15、m bowl of soup for the winter,and a lighter plate of noodles for the summer,Li follows the seasons in her cooking,as Chinas traditional 24 solar terms also do,and makes food suitable for the particular climate.“She told the stories of Chinas culture and that of China,”the official Sina Weibo account

16、 of China Central Television noted.The success of Li Ziqi also comes from her“passion for life,for her home and for her culture”Indeed,Lis simple pleasures amaze people living in the hustle and bustle of big cities.“In todays society,many feel stressed,”she told the South China Morning Post.“When th

17、ey watch my videos at the end of a busy day,I want them to relax and experience something nice,to take away some of their anxiety and stress.”()1What is the best title of the passage?AHandmade Life of a Girl BCharm of Rural Life CSuccess of a Vlogger DPerson of the YearA()2What can we know from the

18、passage?ALis success comes from her excellence in traditional Chinese cooking.BLi enjoys great popularity.CThrough Lis videos,viewers can know about how people live in rural Sichuan Province.DStressed by the fast pace of life in big cities,many Chinese long to return to the countryside.B()3It can be

19、 inferred from the passage that Li Ziqi is _ Ahumorous and hardworking Bgifted and generous Ctalented and creative Dmodest and outgoing答案及解析:【语篇解读】文章介绍一位传播中国传统文化的女孩李子柒的有关情况。C1A 主旨大意题。通读全文尤其是由第一段可知,文章讲述的是一个中国女孩用手工制作的(picks flowers to create makeup for her cheeks;making a bamboo sofa,making soy sauce;

20、cooking up all sorts of delicious dishes)生活。也就是A项所说的“Handmade Life of a Girl”。2B 细节理解题。根据倒数第三段可知,李子柒的成功还源自她对生活、对家乡和对文化的热爱,故A错误;根据常识可知C错误;文中提到生活在繁忙城市的人被李子柒的视频震撼,并未提到很多城市人渴望回到乡村。根据文章第三段内容可知B项正确。3C 推理判断题。第四段告诉我们:李子柒是一位烹饪、绘画、设计、耕作的能手。她养蚕缝被子,从自己的菜园里挑选时令食材,烹饪随着季节的变化而变化,让食物适合特定的气候(makes food suitable for t

21、he particular climate)。由此可以推断,李是有才华和创造力的(talented and creative)。故选C。BLu Kaigang,a 22yearold villager from rural Guangxi,China,known for his countryside modelling videos on shortvideo platform Kuaishou,has gained international attention from the worldfamous fashion houses.He has received invitations

22、to walk at some of the largest fashion weeks on the global stage.Lu has over 4 million followers on his Kuaishou account,where he posts videos under the name“Lu Xianren”.Lu rose to fame chasing his passion for modelling while working as a restaurant waiter and a factory worker in Nanning,the capital

23、 of Guangxi.“I have had a supermodel dream since I was ten.While I was still in primary school,I saw a fashion show on TV when I felt it was so cool to do that on the catwalk,”said Lu.Since then,he practised walking the catwalk every day.Without any professional training,he learned to walk catwalk f

24、rom fashion show videos.He turned everywhere into his runway,from a narrow passage to a deserted factory.“From clothing designing and making to filming and posting,these were extremely timeconsuming but barely received feedback online in the beginning.But I still enjoyed the process,”said Lu.“The ea

25、rly dozens of videos I posted even didnt receive likes,”Lu recalled.“But I believed what Ive done would be recognised by the world someday.”Lu insisted on posting his fashion works onto Kuaishou where he hoped to be seen by more people.Many laughed at Lus early works as they thought of him as a funn

26、y clown(小丑)wearing very strange costumes.However,Lus insistence enabled Lu to be seen,which eventually helped him to enter mainstream fame.Lus big break came in August 2019,when Lus fans uploaded his videos from Kuaishou to YouTube.As those videos became acclaimed,_more people became curious about L

27、u and his international career took off from there.As his followers grew on Kuaishou and other social media platforms,mass media started taking notice.()4Where had Lu worked before becoming famous?AIn a factory.BIn a hospital.CIn a school.DIn a fashion house.()5What can we infer about Lus works?AThe

28、y were once laughed at.BKuaishous advertisement made them famous.CThey were accomplished with photographers.DThey received many“likes”from the beginning.AA()6What does the underlined word“acclaimed”in the last paragraph mean?AProper.BImaginative.CNarrow.DPopular.答案及解析:【语篇解读】文章主要讲述了来自中国广西农村22岁的陆开港,因在

29、短视频平台上发布乡村模特视频而出名的故事。D4A 细节理解题。题干关键词“becoming famous”对应原文第二段的“rose to fame”。由第二段可知:陆开港在广西省会南宁当过餐馆服务员和工厂工人(working as a restaurant waiter and a factory worker),故选A。5A 细节理解题。根据第七段第一句“Many laughed at Lus early works as they thought of him as a funny clown(小丑)wearing very strange costumes.”可知,陆的作品曾经被人嘲笑

30、,故选A。6D 词义猜测题。下文告诉我们:越来越多的人开始对陆感到好奇,他的事业在国际上开始腾飞(his international career took off),由此可推断,前半句意思是随着这些视频广受欢迎,因此可猜测acclaimed和 popular 同义,故选D。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What do the worlds most successful people all have in common?The researchers found that high achievers like Robert Mo

31、ses turned out to be all alike:Busy!Busy!1_In a study of general managers in industry,John Kotter reported that many of them worked 60 to 65 hours perGweekwhich translates into at least six 10hour days.The ability and willingness to work difficult and tiring hours has characterised many powerful fig

32、ures.Energy and strength provide many advantages to those seeking to build power.2_The difference between successful people and very successful people is that very successful people say“no”to almost everything.And thats what gives them the time to accomplish so much.3 _And focus means saying“no”to a

33、 lot of distractions(使人分心的事物).AD Know what you are.Ignore weaknesses and keep improving your strengths.Dontwaste time exploring skill areas where you have little competence.Instead,focus onand build onyour strengths.4_5 _Wiseman created a“luck school”to test these ideasand it was a success.In total,

34、80 percent of people who attended luck school said that their luck had increased.Onaverage,it was reported that their luck had risen by more than 40 percent.CF答案及解析:【语篇解读】本文主要探讨和介绍世界上最成功的人都有什么共同点。1G 根据本段的小标题“Busy!Busy!”和空后的“worked 60 to 65 hours per weekwhich translates into at least six 10hour days

35、.”可知,G项High achievers never stop working and they never lose a minute.“成功人士从不停止工作,从来不丢掉一分钟。”符合语境。2A 此空是下一段的小标题。根据空后一句中的关键信息 “very successful people say no”可知,A项符合语境,该项中的no与空后一句中的no对应,故选A。3D 根据空后一句中的“And focus means saying no to a lotof distractions”可知,D项“成就需要专注。”符合语境。4C 根据空前一句中的关键信息“strengths”可知,C项 Strengths are exactly what you are good at.能与上文语义紧密地衔接起来,故C项符合语境。5F 根据本段内容可知,怀斯曼创建了一个“幸运学校”来测试这些想法它很成功。故F项Does applying these principles(原则)to your life actually work?符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1