收藏 分享(赏)

2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:391467 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:43KB
下载 相关 举报
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修六 Unit 3课下语篇提能练.阅读理解In 2007, Americans read less frequently and more poorly than they had in the previous ten years, according to analysis by the National Endowment for the Arts.While a followup study in 2009 reported an encouraging rise in the number of adults reading any novels, poetry, or plays

2、 in a 12month period, it offered no encouraging news on comprehension and made no apologies for how the bar hadnt only been lowered but dropped.I want to believe we high school English teachers are the thin blue line checking this trend. But I cant help considering the possibility we may be contribu

3、ting to it.Ive often thought that the modern classrooms entire reason for being is to translate individual (个人的) learning experience into social consensus (共识) or application. Otherwise, wed simply let our students loose in wellstocked libraries and bookstores.Most individual experiences in reading

4、work this way. The choice of a book reflects its availability and the readers curiosity. I had many reasons for reading the books I did in the last six months: half were recommended (推荐), others were subjects that caught my interest or by authors whose other works I had enjoyed.I include my copy of

5、The Rag and Bone Shop of the Heart that I rarely go more than two weeks without spending at least 30 quality minutes reading, because really, I couldnt possibly read poetry the same way I read a book.Reading a book in the high school classroom is different.Even for habitual readers the book isnt lik

6、ely one theyd pick up on their own. My 9th grade novel list includes To Kill a Mockingbird, The Chocolate War, Of Mice and Men, Night, The House on Mango Street, and Romeo and Juliet, a very standard list for 9th graders across the country. None of these books are by Stephanie Meyer, Nicholas Sparks

7、, Suzanne Collins, or Rick Riordan, names you may be unfamiliar with, but mention them to teens who read or high school librarians and they can bring you up to speed. Also, tests, quizzes, and activities put deadlines on readers.Considering how wide the differences between reading on ones own and re

8、ading in a class are, Im interested in how educators might take some aspects from the former to let high school students read just to read.语篇解读:本文是一篇议论文。作者认为为更好地培养学生的阅读能力,老师们不应该过多干涉学生阅读。1What concerns the author?AThe dropping number of American readers.BThe quality of American high school teachers.C

9、The attitude of American adults towards reading.DThe upsetting comprehension levels of Americans.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“it offered no encouraging news on comprehension and made no apologies for how the bar hadnt only been lowered but dropped”可知,虽然最近一年来,美国读书的人多了,但是美国人的阅读理解能力却直线下滑。2What did the author thi

10、nk of reading according to his own experience?AIt should be done at libraries.BIt should be guided by teachers.CIt is a unique personal experience.DIt is better to spend over 30 minutes on it.解析:选C细节理解题。根据第五段开头的“Most individual experiences in reading work this way.”和作者对自己阅读经历的描述可知,作者认为读书更多的应该是一种个人经历

11、。3The names like Stephanie Meyer are mentioned to show _.Athe novel list is limitedBthey are popular with librariansCtheir works dont appeal to teensDthey are familiar names in literature解析:选A细节理解题。根据倒数第二段中的“but mention them to teens who read or high school librarians and they can bring you up to sp

12、eed. Also, tests, quizzes, and activities put deadlines on readers”可知,作者认为学校推荐给学生的书单远远不够,应该让学生读一些其他作家的书,这样有利于他们阅读能力的提高。4What is the authors suggestion?ALetting kids read alone.BEncouraging kids to read.CExciting kids interest in novels.DReconsidering high school education.解析:选A推理判断题。作者在文中对比了自己的读书经历和

13、学校里学生的读书现状,并在最后一段中表达了自己的看法:let high school students read just to read。由此可知,他希望老师们不要过多干涉学生的读书过程,应该给学生多一些选择的自由。.完形填空Sleepwalking is most common during the preteen years and may affect 15 percent of children. It tends to run in families. For example, a child is 10 times more likely to sleepwalk if a fi

14、rstdegree _1_ such as a parent or a sibling (兄弟姐妹) also sleepwalks. And its most likely to _2_ early in the night, within a few hours of falling asleep. Most _3_ outgrow (摆脱) their sleepwalking by the late teen years. Here are some ways to _4_ this nighttime behavior.Sound an alarm. _5_ is an obviou

15、s concern in this situation, so if you dont have an alarm system in your house to help _6_ your child inside, you may want to use an individual door alarm. Place a gate in the doorway to your childs _7_. This will keep the sleepwalker in the room, or he may make enough _8_ trying to move the gate th

16、at youll catch your child in the act. Make sure you have safety locks on all doors and windows _9_ outside, so your child cant leave the house while sleepwalking._10_ your child back to bed. _11_ encourage him to go to sleep. _12_ sleepwalkers are in the deepest stage of sleep, they will be confused

17、 if woken. In addition, _13_ the sleepwalkers may disrupt (中断) their sleep, which in turn may cause their daytime _14_. So if your child is sleepwalking, its _15_ to just tell him to go back to bed, or gently lead him to his room.Reduce stress. Most often, sleepwalking is the result of emotional _16

18、_. When a second child is born, the older child may be _17_ of losing his parents love. Talk with your child about _18_ in his life. If you find your childs sleepwalking might be _19_ by some stress in his life, try to _20_ it. Get the help of a mental (精神的) health expert if he needs it.语篇解读:本文是一篇说明

19、文。文章介绍了应对儿童梦游的三种方法。1A.relativeBfriendCpartnerDmember解析:选A由下文中的“such as a parent or a sibling”可知,如果一级“亲属(relative)”像父母或兄弟姐妹梦游,那么这个孩子也很有可能会梦游。2A.endBchangeCoccurDshow解析:选C由该空后的“early in the night, within a few hours of falling asleep”可知,梦游最有可能“发生(occur)”在前半夜,入睡后的前几个小时。3A.familiesBchildrenCstudentsDboy

20、s解析:选B由上文中的“during the preteen years”和“affect 15 percent of children”可知,大多数“儿童(children)”在进入青春期后梦游症会自行消失。4A.get throughBlook intoCgive upDdeal with解析:选D由下文中的“Sound an alarm”,“_ your child back to bed”以及“Reduce stress.”可知,下文是“应对(deal with)”这种夜间行为的三个方法。5A.HealthBSafetyCStrengthDEffect解析:选B由下文的描述可知,在这种

21、情况下,“安全(Safety)”是一个明显的问题。6A.hideBkeepCputDleave解析:选B由下文中的“This will keep the sleepwalker in the room”和“so your child cant leave the house while sleepwalking”可知,此处指报警系统有助于“保持(keep)”孩子待在室内。7A.areaBclassroomCbedroomDspace解析:选C由该空后的“This will keep the sleepwalker in the room”可知,在孩子的“卧室(bedroom)”门口放置栅栏门。

22、8A.noiseBpainCmovementDprogress解析:选A由下文的描述可知,梦游的人在移动栅栏门的时候会弄出“噪音(noise)”。9A.leadingBpointingCfacingDclosing解析:选A由下文中的“so your child cant leave the house while sleepwalking”可知,确保所有“通往(leading)”外面的门和窗都有安全锁。10A.OrderBPushCGuideDDrive解析:选C由下文中的“lead him to his room”可知,此处指把你的孩子“领(Guide)”回床上。11A.StronglyB

23、QuicklyCCalmlyDGently解析:选D由下文的描述可知,此处指“轻声地(Gently)”鼓励他去睡觉。12A.ThoughBUnlessCBecauseDBefore解析:选C由该段的描述可知,“因为(Because)”梦游者在深睡眠阶段,如果把他们叫醒,他们会感到很困惑。13A.teachingBwakingCwatchingDdirecting解析:选B由文中的描述可知,“唤醒(waking)”梦游的人会扰乱他们的睡眠,这样又会导致他们白天“困倦(tiredness)”。14A.sicknessBsadnessClonelinessDtiredness解析:选D参见上题解析。

24、15A.wrongBuselessCeasiestDbest解析:选D由文中的描述可知,如果你的孩子正在梦游,“最好(best)”是告诉他回到床上,或者轻轻地把他领回到卧室。16A.mistakesBreasonsCproblemsDchoices解析:选C由上文中的stress以及下文的描述可知,大多数情况下,梦游是情绪“问题(problems)”导致的结果。17A.boredBguiltyCawareDafraid解析:选D由该空后的“losing his parents love”可知,大一点的孩子“害怕(afraid)”失去父母的爱。18A.difficultiesBlessonsCc

25、hancesDmemories解析:选A由文中的描述可知,家长应该和孩子谈论他生活中的“困难(difficulties)”。19A.followedBincreasedCremovedDcaused解析:选D如果你发现孩子的梦游是他生活中的压力“导致(caused)”的,努力去“解决(address)”它。20A.decideBaddressCstandDunderstand解析:选B参见上题解析。.语法填空At university I play a Dutch sport _1_ (call) korfball. This is a team sport with eight people

26、 on each team, four boys and four girls. Its the only _2_ (true) mixed sport with both genders on the court at _3_ same time. The aim is to shoot the ball into the hoop, which is like a netball or basketball hoop, only _4_ (high) than that! All players get a chance _5_ (attack) and defend during the

27、 game and its very fastpaced.When I _6_ (start) korfball, I wasnt very good at it. I could throw and catch but I was not very fast on my feet. Shooting was also difficult for me because Id played netball in school and was used _7_ a shorter post. Moreover, you often have to shoot on the move in korf

28、ball, and I found _8_ hard to balance and shoot straight while running backwards away from my defender!However, I really enjoyed the sport and made friends in the club, so I attended _9_ (train) twice a week, every week. Two years later I am in the first team for my university and have played in man

29、y matches and tournaments, even scoring some _10_ (goal) for my team! This just shows that hard work pays off if you train hard, you can succeed.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了作者在大学里参加的一项运动korfball。1called考查非谓语动词。call与sport之间是逻辑上的动宾关系,故填called。2truly考查副词。设空处修饰形容词mixed,故填副词truly(真正地)。3the考查冠词。at the same time意为“

30、同时”。4higher考查形容词比较级。由than可知,设空处应用比较级,故填higher。5to attack考查非谓语动词。chance后常跟动词不定式作定语,故填to attack。6started考查动词时态。由主句时态可知,设空处表示的动作发生在过去,故填started。7to考查介词。be used to .意为“习惯于”。8it考查代词。设空处作形式宾语,真正的宾语是to balance and shoot straight . my defender,故填it。9training考查名词。设空处作宾语,表示“训练”,故填training。10goals考查名词复数。goal在此

31、意为“得分”,是可数名词,且由some可知,应用复数,故填goals。.短文改错Dear Charlie,I am so gladly to hear that you are learning Chinese culture in the Confucius Institute.Mencius Mother Moving Three Times tells about how Mencius mother moves again and again to provide his son with a good study environment. She did such because M

32、encius was influenced by the people in the neighborhood so much. Final, they came to a place near a school. Mencius mother was satisfying as the people living there were well educated. The story shows that environment is very important for a kids study. But nowadays, people value it a lot.In fact, there are so much to learn about Chinese culture and I am sure of you can learn more if you come to study in China.Yours,Lin Tao答案:第一句:gladlyglad第二句:movesmoved; hisher第三句:suchso第四句:FinalFinally第五句:satisfyingsatisfied第六句:environment前加the第七句:ButAnd第八句:areis; 去掉of

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1