收藏 分享(赏)

2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:391460 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:420.50KB
下载 相关 举报
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修七 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含答案 (2).doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修七 Unit 1 课下语篇提能练.阅读理解ABest Smartphone Games To Put Your Brain To TestI am a fan of blood shedding MMORPGs.But sometimes I play brain games.Here are four games for you that will surely put your brain to test.Real ChessChess has been bursting brains for over 14 centuries, and this virtual variant of

2、 chess really brings a new taste.Its a 3D virtual chess that lets you play with users from all around the world.You can chat with opponents, play with AI, get newbie tips and much more.The animations and 3D structures are really cool as well.Juice CubesJuice Cubes is a light and colorful game full o

3、f fruity juice cubes that you need to connect to pop and clear levels.There are multiple types of challenges, powerups, and over 550levels to keep you addicted.It might seem easy at the start, but it will burst your brain when you reach higher levels.WordBrain 2A really fun word game where you need

4、to guess words based on the number of letters provided.Each word puzzle has a theme category, such as food, human body, color, or even space.And you can also use hints to solve the level when you get stuck.Your vocabulary is sure to be challenged in it.PuzzleramaPuzzlerama basically joins some of th

5、e top puzzles in one single app, making it a perfect app for puzzle lovers.It lets you play popular puzzle games such as flow, jigsaw, unblock, pipes, tangram, and more.There are hundreds of levels available for each puzzle type and things get really tough as you advance.The game interface is also v

6、ery colorful, and smooth animations make the game fun to play.语篇解读:最好的智能手机游戏能用来测试你的大脑。本文介绍了四种能测试你的大脑的游戏。1What is special about Real Chess?AIt is a light and colorful game.BIt is a funny word game.CIt is a 3D virtual chess game.DIt has hundreds of levels.解析:选C细节理解题。根据Real Chess中的“Its a 3D virtual che

7、ss that lets you play with users from all around the world.”可知,Real Chess是一个3D虚拟象棋游戏。故选C。2If youre good at guessing words, which game is the best choice?AReal Chess.BJuice Cubes.CWordBrain 2.DPuzzlerama.解析:选C细节理解题。根据WordBrain 2中的“A really fun word game where you need to guess words based on the numb

8、er of letters provided.”可知,如果你擅长猜词,最好的选择就是WordBrain 2。故选C。3Which games are likely to have bright and different colors in the interface design?AReal Chess & WordBrain 2.BJuice Cubes & WordBrain 2.CWordBrain 2 & Puzzlerama.DPuzzlerama & Juice Cubes.解析:选D细节理解题。根据Juice Cubes中“Juice Cubes is a light and

9、colorful game full of fruity juice cubes that you need to connect to pop and clear levels.”和Puzzlerama中“The game interface is also very colorful, and smooth animations make the game fun to play.”可知Puzzlerama & Juice Cubes的用户交互界面色彩鲜明。故选D。B(2019郑州第三次质量预测)US student Vanessa Tahay stands out from the ot

10、her teenagers in her school.Her skin is dark and her accent is thick.If you ask her, she will tell you these are the things she is proudest of.Tahay is a poet, and at 18 she was considered among the best in Los Angeles.When she is on the stage, audiences often go silent.They also laugh, shout and cr

11、y.But this doesnt come easily for someone who comes from a village that sits at the base of a huge mountain range in Central America.When she first appeared at school, she was teased by others for being short and different.She never spoke, so they called her “mouse”“How do I defend myself?” Tahay th

12、ought.“I dont know how.”“Keep going,” her mother would tell her.“At some point, youll learn.”She spent hours after school and on weekends watching the same DVD: English Without Barriers.Tahays elder brother, Elmer, persuaded her to go to the afterschool poetry club.In the last six years, her English

13、 teacher Laurie Kurnick has turned Cleveland Charter High Schools poetry program into one of the most respected in the city.Her team draws from the likes of DH.Laurence, Pat Mora and Kendrick Lamar to create poems about their own lives.The poems focus on many things some funny, some painful.The firs

14、t time Tahay read the groups poems, she was wild with joy.“I wish I could write like that,” she thought.“I want to say something.”She wrote her first poem about her first year in America.She called it Invisible.The day her turn came to recite poems in front of the team, she broke down crying.She cri

15、ed for 15 minutes.“I had so much held in,” Tahay said.“I couldnt even finish it.”But she kept at it despite her lessthanperfect grammar, spelling and diction (措辞)Still, she wouldnt tell her friends about her poetry because she worried they would make fun of her.But with time, her poems changed her.“

16、They gave me pride,” Tahay said.“They told me that Im worth something.”“She had this innocence,” Kurnick said.“This willingness to be genuine shows you things you dont ever see.”语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了美国学生Vanessa Tahay的故事:她通过自己的努力战胜了别人的嘲笑,并找到了自己的人生价值。4What did Tahays mother suggest she do when she was t

17、eased by others?AFight with them bravely.BReport them to her teachers.CIgnore them and keep going.DTry hard to make friends with them.解析:选C细节理解题。根据第四段中的“Keep going, her mother would tell her.”可知,C项符合题意。5What are the themes of Laurie Kurnick and her teams poems?ATheir admiration for the great poets.B

18、Their appreciation of natural beauty.CTheir expectations of a better future.DFunny and painful stories about their lives.解析:选D细节理解题。根据第六段中的“to create poems about their own lives.The poems focus on many things some funny, some painful.”可知,他们的诗歌主题是他们生活中有趣的和痛苦的故事,故选D。6How did Tahay probably feel when s

19、he first read the groups poems?AShe was cold.BShe was excited.CShe was nervous.DShe was frightened.解析:选B细节理解题。根据第七段中的“she was wild with joy.I wish I could write like that, she thought.”可知,她很兴奋,她希望她能像他们一样写诗,故选B。7How did Tahay benefit from writing poems?AShe felt more confident about herself.BShe won

20、many national poetry competitions.CShe became the first student poet in the city.DShe improved her grammar and spelling greatly.解析:选A推理判断题。根据倒数第二段内容可知,随着时间的流逝,诗歌改变了她,给了她信心,告诉她她是有价值的。故选A。CWhen I was a small boy, I noticed that though many of the adults around me were wealthy and educated, they were n

21、ot always happy and this sometimes led them to behave in ways, which I, as a child, thought strange. As a result of that, I decided to try to understand what happiness was and how best to achieve it. It was not surprising, then, that I decided to study psychology.On arrival at the university, I was

22、disappointed to find that academic psychologists were trying to understand human behaviour by studying rats in a lab. I felt that there must be other more useful ways of learning how we think and feel. I decided to build my career on trying to discover what made others happy. I started out by studyi

23、ng creative people such as musicians, artists and athletes because they were people who devoted their lives to doing what they wanted to do, rather than things that just brought them financial rewards.Later, I expanded the study by inventing a system called “the experience sampling method”. Ordinary

24、 people were asked to keep an electronic pager (传呼机) for a week which gave out a beeping sound eight times a day. Every time it did so, they wrote down where they were, what they were doing, how they felt and how much they were concentrating. This system has now been used on more than 10,000 people,

25、 and the answers are consistent: as with creative people, ordinary people are happiest when concentrating hard.I found that the most obvious cause of happiness is intense concentration. This must be the main reason why activities such as music, art, literature, sports and other forms of leisure have

26、 survived. In order to concentrate, whether youre reading a poem or building a sandcastle, what you need is a challenge that matches your ability. The way to remain continually happy, therefore, is to keep finding new opportunities to improve your skills. This may mean learning to do your job better

27、 or faster, or doing other more difficult jobs. As you grow older, you have to find new challenges which are more appropriate to your age.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者经过研究发现人的幸福感来源于做事情的专注度。8What led the author to study psychology?AHis determination to become rich.BHis observation of adults.CHis unhappy childhood

28、.DHis interest in strangers.解析:选B推理判断题。第一段提到作者小时候看到周围富有且受过教育的成年人并不总是快乐的,因而决定找到使人们获得快乐的途径,由此可推断:他对成年人的观察促使他学习心理学。9Who were the authors study subjects at the start of his career?APeople having deep affection for their career.BPeople very aware of their personal life.CPeople successful in acquiring wea

29、lth.DPeople with more freedom.解析:选A推理判断题。由第二段中的“I started out by studying . who devoted their lives to doing what they wanted to do”可知,作者开始选择的研究对象是热爱自己事业的人。10The author used his system to show that _.Apeoples happiness depends on who they are withBpeople are happier when they focus on an activityCcr

30、eative people are happier than ordinary peopleDordinary people find it hard to concentrate解析:选B细节理解题。由第三段中的“as with creative people, ordinary people are happiest when concentrating hard”可知,作者采取经验取样法研究发现:普通人和有创造性的人一样,他们在集中精神做事情的时候最快乐。11According to the text, people concentrate more when they are doin

31、g _.Asomething strange and enjoyableBsomething difficult but possibleCthings appropriate to their agesDmany things at the same time解析:选B推理判断题。由最后一段中的“intense concentration”及“challenge that matches your ability”等可知,人们在做具有一定难度但又是自己能力所及的事情时精神最集中。.阅读七选五China has been the birthplace of many of the worlds

32、 greatest inventions.It was, for example, the first country to produce paper money.Before the invention of paper money and coins, people used many different kinds of things for buying and selling._1_This exchange of goods and services for other goods and services is called bartering (以物易物)_2_ In 120

33、0 BC, people in China began to use shells (贝壳) as money.Usually the shells used as money were very small.This made it easier for people to carry money over long distances, and allowed for trade to develop between different parts of the country.In the years which followed this invention, many other c

34、ountries around the world began to do the same._3_The next development was in 1000 BC, when China started making bronze and copper shells.It wasnt long before the Chinese made round coins out of metal._4_ By 500 BC, metal coins had begun to appear in countries like Persia and Greece, and later in th

35、e Roman Empire.About 1000 years later, leather was used as money in China, and in 806 AD, the first paper banknotes were produced by the Chinese people._5_APeople also began collecting foreign coins as souvenirs.BHowever, as economies developed, such exchanges became impractical.CIt was still many y

36、ears before paper currency appeared in Europe.DThey also used tiny shells as money for buying and selling.EAs time went by, trade between countries increased.FDuring that time, for example, buying a chicken might cost several potatoes.GThe very first coins often had holes in them so that people coul

37、d string them together.语篇解读:本文讲述了货币在中国的发展过程,由实物交换到贝壳货币再到金属圆硬币,最后发明了纸币中国成为世界上第一个制作纸币的国家。1选F结合文章语境可知,在纸币发明前人们用实物来买卖,F项就是对那个时代物物交换的一个举例说明。2选B根据下文的内容可知,在公元前1200年使用贝壳作为货币,很容易携带到远的地方。由此可见,上文应该提到随着经济发展,之前物物交换的方式不方便、不实用。分析选项可知B项符合题意。3选D根据上句内容,在这项发明之后的几年里,世界上许多其他国家也开始这样做,即也使用贝壳来作为货币。D项符合题意。4选G根据本空的上下文内容可知,这时货币出现了新的发展,即出现金属币。分析选项可知,G项指出最早的硬币上常有洞与本段coins同词复现,符合题意。5选C结合本段内容可知,纸币最早出现在中国。选项C项中提到了paper currency (纸币),且说明了中国纸币比欧洲纸币出现得更早,符合题意。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1