1、必修2 Unit 3 课下作业(一三)课下作业(一) 考点过关针对练.单词拼写1What, why, when, who, where, and how are the questions curious (好奇的) people always ask.2Please give it a careful checkup and make sure the package is well preserved (保存) and the machine operates well.3His parents tried to discourage (使灰心) his interest in music
2、, but he persisted.4Many people desire (期望) better working conditions and more education for their children.5The cost of various (各种各样的) repairs comes up to just a hundred pounds in total.6New technology is being applied (应用) to almost every industrial process.7The dog had such devotion (忠诚) to its
3、master that it would not leave him, even when he was dead.8Im sorry to disturb (打扰) you so late, but my cars broken down and I am wondering if I can use your phone.9Dont chew the tablets before swallowing (吞咽), or you may throw them up.10To find out about entry requirements (要求) for students, write
4、to the college admissions board.11Meanwhile, not only do I have the ability to organize activities, but also I am outgoing (爱交际的) and energetic which benefit me in communicating with strangers.12I am very sorry indeed (确实) for my foolish behaviour on that occasion.13Foreign bankers are cautiously op
5、timistic (乐观的) about the countrys economic future.14If you tear off the rhetorical topdressing (华丽辞藻) from his article, you will find there is very little solid content (内容)15Please send us all the information that you have about the candidates (候选人) for the position.单句语法填空1The people gathered round
6、, curious to know (know) what was happening.2Dont be discouraged (discourage)Take things as they are and you will enjoy every day of your life.3The public desired that the result (should) be made (make) public.4Before, he was an extremely devoted (devote) physician,who treated his work seriously and
7、 cared for patients very much.5She explained for a long time, but her meaning didnt really come across.6White Brown contented himself with a single glass of wine every dinner.7Selfdriving travel may also result in some problems, such as the traffic jams on the highway.8His loving and selfless nature
8、 inspired me to become (become) more sympathetic and considerate putting others first.9These paintings were in an excellent state of preservation (preserve), which are of great value to our study.单句改错1Inspiring by the speech, the little girl made up her mind to work even harder.InspiringInspired2A s
9、pokesman said that the flood resulted great damage to south areas.resulted后加in3If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply for her.forto4It was at the school gate where I met an old friend of mine.wherethat或去掉at5He expressed a desire that the papers
10、 would be made public.wouldshould6By the end of next month, they have finished their studies in America.they后加will7Dont be too hard on yourself.Being content for what you have is the key to happiness.forwith8Dont be so discouraging. If you put away such feelings, you will do better next time. discou
11、ragingdiscouraged9A lot of people wake up every day with a sense of being unsettled and disturbing.disturbingdisturbed10Short after that race I got it in my head that I could run a marathon.ShortShortly11The organization was set up to preserve endangered species to extinction.第二个tofrom.完成句子1As a mat
12、ter of fact, it was his laziness as well as carelessness that resulted in his failure.事实上,是他的懒惰以及粗心导致了他的失败。2By the time you come back, I will have finished writing my novel.到你回来时,我将已经写完我的小说了。3These flowers will die unless watered every day.这些花如果不能每天浇水就会死去。4Beijing is not only the capital of China bu
13、t also a modern city.北京不仅是中国的首都, 而且是一个现代化的城市。5He is a great teacher, and all his students look up to him.他是一位了不起的老师,他的所有学生都敬佩他。6When it comes to students surfing the Internet, some people think students can benefit from it.当谈及学生上网时,有些人认为学生可以从中受益。课下作业(二) 话题阅读培优练.根据提示填空Wu Zetian, the only woman empero
14、r to rule ancient China, is considered (consider) as one of the most powerful women in Chinese history.She was born into a wealthy family with great beauty and intelligence (智慧)This beautiful girl, unlike (like) others in ancient China, was fond of reading and often travelled around the country with
15、 her father when she was young, which increased (增加) her knowledge and developed her talents.When she was about fourteen, she was sent to the palace and married to the Emperor.After many difficulties and hardships (困苦), she successfully (successful) made herself queen.A few years after Emperor Gaozo
16、ng died, Wu Zetian changed the name of the Dynasty Tang to Zhou, and became Empress.It seemed like a hard task for women to be rulers (rule) in ancient times, but Wu Zetian succeeded (成功)When she ruled the country, she supported (支持) economic and cultural development and improved peoples living qual
17、ity.She also encouraged (鼓励) girls to go to school to study.Before then, girls were not allowed to go to school.Wu Zetian died at the age of 82, leaving a gravestone (墓碑) without any words on it.Although the Zhou Dynasty only lasted for one generation, it marked (标志着) an important period in Chinese
18、history.片段选词填空be highly thought of, devote oneself to, heart and soul, make great contributions, make up ones mind, get married, be attracted by, born into, education, learn from, join in, be intended toBorn into a rich family in Shanghai, Song Qingling not only got a good education but also went to
19、 study in the USA.When they moved back to China, Song Qingling was just a young lady, but she and her sisters all joined in saving the Old China.She could have lived happily with her family, but all changed when she met a key figure, the founding father of China Sun Yixian, who had already begun his
20、 plan of saving China.As time passed, Song found that she was attracted by Sun for his spirit, so she wanted to marry herself to him.But her father wouldnt allow her to, even got angry with Sun, after all, he was too old to marry her.Once she made up her mind, nothing could change her mind.She went
21、away with Sun and got married.She was determined to serve the people heart and soul with her husband.She saved the old society with others.Being kindhearted and easygoing for her whole life, she devoted herself to the women and children in later years.She started the China Welfare Institute, which i
22、s intended to serve woman and children now.Having made great contributions to the welfare of women and children in China, she is highly thought of by the world.In a word, she is such a great woman that I think we all should learn from her now.课下作业(三) 高考语篇提能练.阅读理解A(2019青岛模拟)William Butler Yeats is Ir
23、elands greatest poet and considered by many the finest poet of the twentieth century.Yeats was born in Dublin in 1865, into a family where his childhood lacked the harmony that was typical of a happy family.His father John Butler Yeats was a distinguished painter, his sisters Susan and Elizabeth wer
24、e creative craftswomen (女手艺人) and printers, and his brother Jack Yeats became Irelands most celebrated painter. His mother was from a well established merchant family.The year 1889 was a significant one in his life, as the publication of The Wanderings of Oisin in London marked his debut (初次亮相) as a
25、 major poet.It was also when he first met the beautiful Maud Gonne who became his muse, although his love was famously unrequited (单相思的)In 1917, Yeats met and married George HydeLees.They went on to have two children, Anne and Michael. George shared his interest in the supernatural and automatic wri
26、ting, and they were together until the poets death in 1939, at Menton, France.Yeats is a maker of extraordinary love poems and an architect of modernism, and many of his most powerful lines have entered the language.Yeats is unusual among poets in that he produced some of his best works after the ag
27、e of sixty.Yeats was the first Irishman to be awarded the Nobel Prize, in 1923.He saw the award as “part of Europes welcome to the Free State”, and said he accepted on behalf of all who had worked with him in the Irish Literary Revival.Yeats is a cultural revolutionary who becomes a remarkable cultu
28、ral entrepreneur.1What can we learn about Yeats from Paragraph 2?AHe came from an artistic family.BHis mother ran a family business.CHis father was a major influence on him.DHe lived in perfect harmony with his family.解析:选A推理判断题。根据第二段的内容可知,叶芝的父亲以及兄弟姐妹都从事与艺术相关的工作。由此可推知,他出生在一个艺术世家。故选A。2Why is the year
29、 1889 important to Yeats?AHe found his great talent for love poems.BHe finished The Wanderings of Oisin.CHe came across his lifelong partner.DHe first became known as a poet.解析:选D细节理解题。根据第三段第一句可知,在叶芝的一生中,1889年是重要的一年,因为The Wanderings of Oisin在伦敦的出版标志着他作为重要诗人的初次亮相。也就是说,在1889年,叶芝作为诗人被人们认识,所以这一年对他来说很重要。
30、故选D。3How is Yeats different from other poets?AHe led a rich and varied life.BHe won the Nobel Prize in his youth.CHe created some excellent works in later life.DHe expressed his individuality through his works.解析:选C细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,叶芝之所以与其他诗人不同是因为他的一些最好的作品是在60岁以后创作的,即他在晚年创作了一些优秀的作品。故选C。BI grew up
31、 poor.We had little money, but plenty of love and attention.I understood that no matter how poor a person was, they could still afford a dream.My dream was athletics.By the time I was sixteen, I was good at baseball and football.My highschool coach was Ollie Jarvis.He not only believed in me, but ta
32、ught me the difference between having a dream and showing conviction (信念)One summer a friend recommended me for a summer job.This meant a chance for money in my pocketcash for dates with girls, certainly, money for a new bike and new clothes, and the start of savings for a house for my mother.Then I
33、 realized I would have to give up summer baseball to handle the work schedule, and that meant I would have to tell Coach Jarvis I wouldnt be playing.I was dreading (害怕) this, but my mother said, “If you make your bed, you have to lie in it.”When I told Coach Jarvis, he was as mad as I expected him t
34、o be. “Your playing days are limited.You cant afford to waste them,” he said.I stood before him with my head hanging, trying to think of the words that would explain to him why I dreamed of buying my mom a house.“How much are you going to make at this job, son?” he demanded.“Three twentyfive an hour
35、,” I replied.“Well,” he asked, “is $3.25 an hour the price of a dream?”That question laid bare for me the difference between wanting something right now and having a goal.I devoted myself to sports that summer, and within the year I was drafted by the Pittsburgh Pirates to play rookieleague ball, an
36、d offered a $20,000 contract.I signed with the Denver Broncos in 1984 for $1.7 million, and bought my mother the house of my dream.语篇解读:本文讲述了一位棒球运动员的故事,告诉我们追求梦想和面对现实之间的区别。4The writer was grateful to Coach Jarvis,because Jarvis .Amade him set a goalBsupplied him with new clothesCgave him financial su
37、pportDhelped him show conviction解析:选D细节理解题。根据第二段中的“He not only believed in me, but taught me the difference between having a dream and showing conviction.”可知,选D项。 5When the boy was offered a job, he wanted to Abalance summer baseball and the work scheduleBrefuse the job offer for summer baseballCgiv
38、e up summer baseball for the jobDask his coach Jarvis for advice解析:选C细节理解题。根据第三段中的“This meant a chance for money .for a house for my mother”可知,选C项。 6Which of the following can replace “If you make your bed,you have to lie in it.”?AYou must eat the bitter fruit of your own making.BBelieve in yourself
39、, but above all be patient.CYou must rely on yourself first, then others.DA good beginning makes a good ending.解析:选A句意理解题。根据第四段的内容可知,我必须承受自己造成的结果,故选A项。 7The end of the story was that the writer .Afailed to buy his mother a houseBsucceeded as a sportsmanCbecame a successful businessmanDmade some mone
40、y in the summer job 解析:选B推理判断题。根据最后一段最后一句可知,作者在1984年与丹佛野马队以一百七十万美元签约,也给妈妈买了梦想中的房子,故选B项。 .完形填空Yan Wei, a 30yearold blind man, has just covered a marathon on Sunday.This time he 1 his personal record with a new time of 3 hours 15 minutes and 58 seconds.He had two 2 to help him and was 3 them with a sa
41、fety rope.Yan, who lost his 4 when he was a few months old, started running three years ago, after learning that volunteers were available to 5 blind runners at the 2015 Beijing Marathon.When he started training with the help of his 6 and parents, he could run only for 2 or 3km at a time.But soon he
42、 7 so much that his sister had to ride a bike to stay 8 him and guide him.It took him just four months to be 9 for his first marathon.Yan 10 his quick progress to daily exercise. “Id like to 11 200km per month.I feel 12 if I do not run for two days in a row,” says Yan.But training is becoming 13 for
43、 Yan now, because there are few guides who can run faster than him.His guides need to be in better 14 condition than him.“Hes never missed a single training in the past three years.I am 15 not only by his strength but also his 16 to train,” says Shu Hao, an 17 runner who has taken part in a lot of m
44、arathons and one of Yans running guides.Instead of dying to prove himself 18 he ran, Yan has taken delight in running and now moved to 19 the process.He has completed fourteen 20 in the last two years and just wants to keep going.1A.beatBcopiedCresearched Dpreserved解析:选A由后面的“record”,可知,此处是“打破纪录”的意思,
45、所以选A项,意为“打破”。2A.dogs BcoachesCguides Djudges解析:选C他是位盲人一定要有人来引导他,结合下文多次出现“guides”可知,选C项。3A.lifted by Btied toCseparated from Dfixed on解析:选B由后面的“with a safety rope”可知,此处意为“绑在身上”,故选B项。4A.parents BstrengthCvoice Dsight解析:选D主人公是盲人,所以他是失去了“视力”。lose ones sight“失明”。5A.assist BcomfortCrepresent Dconsult解析:选A
46、上文提到了“help”一词,此处选择同义词assist。6A.teachers BclassmatesCbrother Dsister解析:选D下文“his sister had to ride a bike”处有提示。7A.donated BoccupiedCimproved Dwitnessed解析:选C前面提到他每次跑23千米,后面提到他的姐姐必须骑自行车才能保持在他的前面,所以应该是他跑的速度提高了,故选C项。8A.away from Bahead ofCbehind Dfor解析:选B姐姐骑自行车领跑,应该在他的“前边”,所以此处选择ahead of。9A.ready BlateCg
47、rateful Dharmful解析:选A根据本句意思判断,主人公已经“准备好了”。be ready for .“准备好”。10A.adjusts BowesCdevotes Dapplies解析:选Bowe .to .“把归功于”。他进步得那么快是因为每天的训练。11A.run BdriveCswim Dfly解析:选A他是马拉松运动员,此处应为“跑200千米”,所以选A项。12A.unlucky BembarrassedCuncomfortable Dignored解析:选C他不跑步就会觉得“不舒服”,所以选择uncomfortable。13A.stricter BlooserCeasie
48、r Dharder解析:选D根据下文的“because there are few guides who can run faster than him”可知,训练越来越艰难。14A.living BphysicalCmental Deducational解析:选B想给他领跑,“身体状况”就要比他好,故选择physical。15A.praised BevaluatedCimpressed Dinspected解析:选C此处是领跑的人给他的评价:他在过去三年没有中断过一次训练,所以这里是指他给领跑的人“留下的印象”。16A.instruction BpressureCabsence Ddeter
49、mination解析:选D三年没有缺席过一次训练,所以此处指“训练的决心”。17A.experienced BhonestCoverweight Dupset解析:选A根据空后的“who has taken part in a lot of marathons and one of Yans running guides”可知,他是一个“有经验的”运动员。18A.soon after Bevery timeCas if Deven though解析:选B此处意为“每次跑步的时候”,故选择“every time”。19A.delay BregisterCsimplify Denjoy解析:选D根
50、据上文的“他每次跑步不是为了证明自己”可知,他开始“享受”跑步的过程,所以选D项。20A.projects BoperationsCmarathons Dtasks解析:选C本文讲的是他跑“马拉松”的故事。故选C项。.语法填空(2019石家庄模拟)Watermelon is considered a vinelike flowering plant that is actually native to Southern Africa, 1 the wild varieties are in the greatest 2 (abundant), ranging from super sweet
51、to bitter, and varying in size as well.They moved north to Egypt, and 3 (plant) in the Nile River Valley, and eventually moved east into China, roughly 1,000 years ago.Now, watermelon is grown around the world.It is 4 (specific) selected to grow larger and juicy, 5 (result) in the huge fruit that ma
52、ny of us are familiar with.The green outer skin is hard and fleshy, and rarely eaten, while the inner part is soft, red or pink flesh containing many seeds; this is the part of watermelon which is typically eaten.Watermelon is 6 (effect) in reducing both your body temperature and blood pressure.Many
53、 people in tropical 7 (region) eat this fruit every day in the afternoon during summer to protect themselves from heatstroke.In India, you will find 8 being sold in almost every street during the summer season.The high amount of water 9 (contain) in watermelon also causes a release of excess (多余的) l
54、iquid 10 the form of sweat, which cools your body further during hot summer days.1where考查定语从句。事实上,西瓜原产于非洲南部,在那里,野生的西瓜种类非常丰富。分析句子结构可知,空处在此引导非限制性定语从句,且在从句中作地点状语,先行词是Southern Africa,故填where。2abundance考查名词。根据空前的“are in the greatest”可知,此处应填名词。abundance“充裕,丰富”。3were planted考查动词的时态和语态。根据句中的时间状语“roughly 1,0
55、00 years ago”可知,此处描述发生在过去的事情,应用一般过去时;且They与plant之间是被动关系,应用被动语态。故填were planted。4specifically考查副词。应用副词修饰动词。specifically“特定地,专门地”。5resulting考查非谓语动词。分析句子结构可知,result与其逻辑主语之间是主谓关系,故此处应用现在分词作结果状语。6effective考查形容词。西瓜在降低体温和血压方面很有效。空处在句中作表语,故填形容词effective“产生预期结果的,有效的”。7regions考查名词复数。热带地区的许多人在夏季的每天下午都吃西瓜。region
56、“地区,区域”是可数名词,且其前无限定词修饰,故应用其复数形式。8it考查代词。在印度,你会发现在夏季几乎每条街道上都有人在卖西瓜。空处指代上文中的“this fruit”,故填it。9contained考查非谓语动词。西瓜中含有的大量水分也能促使你的身体以汗的形式排出体内多余的液体。contain与其逻辑主语The high amount of water之间是动宾关系,故应用过去分词作后置定语。10in考查介词。in the form of“以的形式”,是固定用法。.短文改错(2020届高三名校原创预测卷九)The other day I as well as my parents wer
57、e eating in a restaurant when we noticed a foreigner coming in. He seats himself at a table by the window. Soon a waitress came and wanted to take her order. However, the foreigner couldnt got his needs across. Seeing this, I went up immediate to offer some helps. We communicated with simple English
58、 for a while but I later knew why the waitress couldnt understand him. The foreigner actually wanted roast Beijing duck, but he had a wrong Chinese pronunciation. Hearing my explanation, the waitress couldnt help to laughing. The foreigner himself also laughed.答案:第一句:werewas第二句:seatsseated第三句:herhis第四句:gotget第五句:immediateimmediately; helpshelp第六句:within; butand第七句:roast前加a第八句:去掉to