1、Module 1 Europe高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018安徽“江淮十校”第三次联考)Books on a website:Best sellers of the monthFeb. , 2018Freshwater by Akwaeke EmeziFebruary 6, 2018Hardcover:$15.91Audio CD:$29.99An extraordinary novel. Freshwater explores the amazing experience of having another self. It cente
2、rs around a young Nigerian woman, Ada, who develops separate selves within her as a result of being born “with one foot on the other side”. Freshwater is a sharp call of a rare way of experiencing the world, one that shows how we all construct our identities.Milk and Honey by Rupi KaurFebruary 16, 2
3、018Hardcover:$18.00Paperback:$8.99Audio CD:$8.99A collection of poetry and prose (散文) about survival. About the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity (女性气质) .It is split into four chapters. Each chapter serves a different purpose, deals with a different pain and heals a different
4、 heartache. Milk and Honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere, if you are just willing to look.Educated: A Memoir by Tara WestoverFebruary 13, 2018Hardcover:$16.80Paperback:$28.00Audio book:$6.00Audio C
5、D:$8.99An unforgettable biography about a young girl who, kept out of school, leaves her survivalist family and goes on to earn a PhD from Cambridge University. Educated: A Memoir is an account of the struggle for selfinvention. It is a tale of fierce family loyalty, and of the sadness that comes fr
6、om severing ones closest ties.Force of Nature: A Novel by Jane HarperFebruary 20, 2018Hardcover:$17.10Paperback:$23.41Audio book:Free Audio CD:$34.15An attractive novel from the author of The Sunday Times tops the 10th best seller. Five women go on a hike. Only four return. When five colleagues are
7、forced to go on a corporate retreat in the wilderness, they reluctantly pick up their backpacks and start walking down the muddy path. But one of the women doesnt come out of the woods. And each of her companions tells a slightly different story about what happened.语篇解读:本文主要介绍了二月份某网站上的四本畅销书,包括每种版本的价
8、格以及主要内容等相关信息。1What do we know about the four books?AThey are all different in the style of writing.BThey are all only available online.CThey all have a presentation of female.DThey are all listed according to the timeline of publication.解析细节理解题。根据第一本书简介中提到的It centers around a young Nigerian woman, A
9、da, who develops separate selves within her as a result of being born“with one foot on the other side”,第二本书简介中提到的About the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity.,第三本书简介中提到的An unforgettable biography about a young girl who, kept out of school, leaves her survivalist family and goe
10、s on to earn a PhD from Cambridge University.以及第四本书简介中提到的Five women go on a hike. Only four return.可知,这四部书都描写了女性。答案C2If you want to buy all different editions of a book, which one will cost you most?AFreshwater.BMilk and Honey.CEducated: A Memoir.DForce of Nature: A Novel.解析细节理解题。根据文中的每本书的不同版本的定价信息可
11、知,如果购买一本书所有不同的版本,Force of Nature:A Novel花的钱最多。答案D3Which author tells readers various feelings or emotions of personal life in his/her book?AAkwaeke Emezi. BRupi Kaur.CTara Westover. DJane Harper.解析细节理解题。根据第二本书简介中提到的. about survival. About the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity
12、.可知,鲁皮考尔在她的书里向读者讲述了个人生活中的不同情感。答案BB(2018河南郑州第三次质量预测)US student Vanessa Tahay stands out from the other teenagers in her school. Her skin is dark, her accent is thick, and if you ask her, she will tell you these are the things she is proudest of. Tahay is a poet, and at 18 she was considered among the
13、 best in Los Angeles.When she is on the stage, audiences often go silent. They also laugh, shout and cry. But this doesnt come easily for someone who comes from a village that sits at the base of a huge mountain range in Central America. When she first appeared at school, she was teased by others fo
14、r being short and different. She never spoke.“How do I defend myself?” Tahay thought. “I dont know how.”“Keep going,” her mother would tell her. “At some point, youll learn.”She spent hours after school and on weekends watching the same DVDs: English without Barriers.Tahays elder brother, Elmer, per
15、suaded her to go to the afterschool poetry club. In the last six years, her English teacher Laurie Kurnick has turned Cleveland Charter High Schools poetry program into one of the most respected in the city. Her team draws from the likes of DH. Laurence, Pat Mora and Kendrick Lamar to create poems a
16、bout their own lives. The poems focus on many thingssome funny, some painful.The first time Tahay read the groups poems, chills went up her spine(脊柱). “I wish I could write like that,” she thought. “I want to say something.”She wrote her first poem about her first year in America. She called it Invi
17、sible. The day her turn came to recite in front of the team, she broke down crying. She cried for 15 minutes. “I had so much held in,” Tahay said. “I couldnt even finish it.”But she kept at it despite her lessthanperfect grammar, spelling and diction(措辞). Still, she wouldnt tell her friends about he
18、r poetry because she worried they would make fun of her.But with time, her poems changed her. “They gave me pride,” Tahay said. “They told me that Im worth something.”“She had this innocence,” Kurnick said. “This willingness to be genuine and to show you things you dont ever see.”语篇解读:瓦妮莎塔哈在学校因个子小、皮
19、肤黑、口音重经常受到同学的嘲笑,但她并不气馁。在妈妈的鼓励下,18岁时她就成为洛杉矶最棒的诗人之一。她加入了一个诗歌俱乐部,他们的诗主要是关于他们生活中的快乐和痛苦。写诗让她受益匪浅,让她更加自信。4What did Tahays mother suggest she do when she was teased by others?AFight with them bravely.BReport them to her teachers.CIgnore them and keep going.DTry hard to make friends with them.解析细节理解题。根据第四段妈
20、妈对塔哈说的话“Keep going, her mother would tell her. At some point, youll learn.”可知,当她在学校被人取笑时,妈妈鼓励她坚持下去。答案C5What are the themes of Tahay and her teams poems?ATheir admiration for the great poets.BTheir appreciation of natural beauty.CTheir expectations of a better future.DFunny or painful stories about t
21、heir lives.解析细节理解题。根据第六段中的“Her team draws from the likes of D. H. Laurence, Pat Mora and Kendrick Lamar to create poems about their own lives. The poems focus on many thingssome funny, some painful.”可知,她的团队效仿了劳伦斯、帕特莫拉和肯德里克拉马尔等人,创作关于自己生活的诗篇,这些诗关注了许多事物,有快乐的也有痛苦的。由此可知,他们的诗的主题是生活中一些快乐或痛苦的故事。答案D6How did
22、Tahay probably feel when she first read the groups poems?AShe was cold. BShe was excited.CShe was nervous. DShe was frightened.解析推理判断题。根据第七段中的“The first time Tahay read the groups poems, chills went up her spine(脊柱). I wish I could write like that,”可知,当她第一次读到这些诗时,一阵寒气掠过背脊,她希望自己也能写出那样的诗。由此可知,她第一次读到这个
23、团队的诗时非常兴奋。答案B7How did Tahay benefit from writing poems?AShe felt more confident about herself.BShe won many national poetry competitions.CShe became the first student poet in the city.DShe improved her grammar and spelling greatly.解析细节理解题。根据倒数第二段中的“They gave me pride, Tahay said. They told me that I
24、m worth something.”可知,写诗给了塔哈自信心和自豪感。答案AC(2018贵州贵阳适应性考试一)A “Game of Thrones” themed hotel made just of snow and ice has been finished in Lapland, Finland. Located in the resort of Kittila, which is 200 kilometers above the Arctic Circle and around 90 minutes from Helsinki, the destination is made up
25、of 24 rooms10 of which are suites for guests staying overnight.Temperatures reach 5 inside, so highquality thermal(保暖的) sleeping bags are on hand to keep guests warm, as well as a hot berry juice in the morning. Although its recommended that guests stay at the hotel for a maximum of one night due to
26、 the icy conditions, there are warm log cabins available should they wish to extend their stay in the SnowVillage. Guests can also visit a restaurant, cinema, chapel and bar, all made entirely of snow and ice. Guests also receive a guided tour inside the SnowVillage, a buffet breakfast in the log re
27、staurant, and a diploma to commemorate their stay.Travelers can book an overnight visit at the snow hotel or simply take a day trip to the SnowVillage, which covers an area of about 20,000 square meters. The village is open for visitors daily and has a cinema, a chapel, an arctic bar that serves dri
28、nks in glasses carved from ice, and a restaurant with frozen dining furniture and a menu featuring special steak.While its been constructed yearly since 2000, this is the first time the SnowVillage has included a “Game of Thrones” themed section.Kittila is also a great location to view the Northern
29、Lights, and SnowVillage offers snowmobile safaris(旅行) where guests can try to catch a glimpse of Greenlands natural phenomena, as well as activities like reindeersledding and icesculpting classes.语篇解读:文章为旅游者介绍了芬兰拉普兰的冰雪主题酒店及附近雪村的详情。8What can we learn about the themed hotel from the first paragraph?AI
30、t is 200 kilometers from Helsinki.BIt is 110 kilometers from the Arctic Circle.CIt is in the resort of Kittila.DIt is made up of 34 rooms.解析细节理解题。根据第一段中的“Located in the resort of Kittila”可知C项正确。根据“which is 200 kilometers above the Arctic Circle and around 90 minutes from Helsinki”可知A、B两项错误;根据“the de
31、stination is made up of 24 rooms”可知D项错误。答案C9Which of the following can best replace the underlined word “commemorate”?AProve. BComfort.CCover. DPay.解析词义猜测题。由画线词所在句的句意可知,游客可以在导游的陪同下参观雪村,在原木餐馆里吃一份自助早餐,还能得到一张纪念他们在此处呆过的证书。由此可知,a diploma to commemorate their stay指“纪念他们在此呆过的证书”,由此可猜测,commemorate意为“纪念”,与pr
32、ove意义相近。答案A10What is the area of the SnowVillage?AAbout 2,000 square meters.BAbout 18,000 square meters.CAbout 20,000 square meters.DAbout 22,000 square meters.解析细节理解题。根据第三段中的“the SnowVillage, which covers an area of about 20,000 square meters”可知雪村的面积。答案C11In which column of a website can we find th
33、e text?AGeography. BTravel.CClimate. DCulture.解析推理判断题。文章为旅游者介绍了芬兰拉普兰的冰雪主题酒店及附近雪村的详情,属于旅游内容,应该出自网站的旅游栏目。答案BD(2018河北保定二模)When its five oclock, people leave their office. The length of the workday, for many workers, is defined by time. They leave when the clock tells them theyre done.These days, the ti
34、me is everywhere: not just on clocks or watches, but on cellphones and computers. That may be a bad thing, particularly at work. New research shows that clockbased work schedules hinder creativity.Clocktimers organize their day by blocks of minutes and hours. For example, a meeting from 9 am. to 10
35、am., research from 10 am. to noon, etc. On the other hand, tasktimers have a list of things they want to accomplish. They work down the list, and each task starts when the previous task is completed. It is said that all of us employ a mix of both these types of planning.What, then, are the effects o
36、f thinking about time in these different ways? Does one make us more productive? Better at the tasks at hand? Happier? In experiments conducted by Tamar Avnet and AnneLaure Sellier, they had participants organize different activitiesfrom project planning, holiday shopping, to yogaby time or todo lis
37、t to measure how they performed under “clock time” vs. “task time”. They found clocktimers to be more efficient(有效率的) but less happy because they felt little control over their lives. Tasktimers are happier and more creative, but less productive. They tend to enjoy the moment when something good is
38、happening, and seize opportunities that come up.The researchers argue that taskbased organizing tends to be undervalued and undersupported in business culture.This might be a small change to the way we view work and the office, but the researchers argue that it challenges a widespread characteristic
39、 of the economy: work organized by clock time. While most people will still probably need, and be, to some extent, clocktimers, taskbased timing should be used when performing a job that requires more creativity. Itll make those tasks easier, and the taskdoers will be happier.语篇解读:本文介绍了计时型和任务型两种工作方式
40、,并通过研究者的实验描述了它们的优缺点:使用计时型工作方式工作的人会更高效但不太快乐;使用任务型工作方式工作的人会更快乐、更有创造力,但效率较低。12What does the author say about clockbased work?AIt makes workers very tired.BIt reminds workers to leave on time.CIt makes workers aware of the precious time.DIt may have a bad effect on the creativity.解析细节理解题。根据第二段中的“That ma
41、y be a bad thing, particularly at work.”可知,计时型的工作会产生不好的影响,会限制人的创造力。答案D13What does the underlined word “hinder” in Paragraph 2 mean?ABlock. BConsider.CIncrease. DValue.解析词义猜测题。根据第二段中的“That may be a bad thing, particularly at work. New research shows that clockbased work schedules hinder creativity.”可
42、知,计时型的工作方式有负面的影响,尤其是对工作没有好处。由此可知,这种工作方式对于创造力不好。block意为“阻碍”;consider意为“考虑”;increase意为“增加”;value意为“重视”。由此可猜测,hinder与A项意义相近。答案A14What did Tamar Avnet and AnneLaure Sellier find in their experiments about clocktimers?AThey seize opportunities as they come up.BThey always get their work done in time.CThe
43、y tend to be more productive.DThey can control their lives.解析细节理解题。根据第四段中的“They found clocktimers to be more efficient but less happy because they felt little control over their lives.”可知,用计时型工作方式工作的人们更高效,但不快乐。C项中的be more productive是be more efficient的同义替换。答案C15What do the researchers suggest?ATaskba
44、sed timing is preferred for doing creative work.BIt is important to keep a balance between work and life.CPerforming creative jobs tends to make workers happier.DA scientific standard should be adopted in job evaluation.解析细节理解题。根据最后一段中的“While most people will still probably need, and be, to some ext
45、ent, clocktimers, taskbased timing should be used when performing a job that requires more creativity.”可知,作者建议在做需要更多创造力的工作时,应该使用任务型工作方式。答案A.七选五阅读填空(2018江西临川一中期末)Coming facetoface with your shortcomings can be painful. It challenges the way that you believe people see you and even makes you question
46、yourself. But handling negative feedback with grace and skills will not only make you look kind and generous, but it could finally help you grow as a person. _1_.Be objective about the criticismBefore you jump to conclusions and begin to challenge the other persons opinion, take a step back and look
47、 at it objectively. Next time you get a bad review, dont immediately allow your emotions to get the better of you, but rather, take a moment to consider whether the criticism is at all accurate. _2_.Avoid unnecessary conflictIf you decide that the point is right, it may be hard to take. In your disc
48、omfort, you may feel the urge to fight against the other person and defend yourself. _3_. Maybe thats one of the best ways you can choose._4_Most of us are pretty stubborn. And it may be because of a concept called “cognitive dissonance(认知失调)”that can prevent us from changing even when thats what we
49、 need most.Ask questionsIf youre open to using the criticism as a way to improvement, you will likely need more information. The initial moment you hear the criticism may not be the best time to ask for more details. Your emotions will be riding high, and you may not be particularly to receive extra
50、 information. _5_. Even if you dont agree with their advice, thank them and promise to consider it.AThat may countBHeres some advice on how to do itCBe open to the idea of changeDGive yourself a chance to accept and evaluate itEBut its best to avoid getting into an argumentFYoud better take in extra
51、 information as much as possibleGHowever, when you feel ready, revisit the subject with the person who criticized you语篇解读:犯错后被他人批评或指责的感受是痛苦的,但如果能灵活、优雅地应对这些负面反馈,则对个人成长有利。本文介绍了处理批评的一些方法。1解析本文是一篇总分结构的文章,首段的主题是我们应学会在犯错后灵活、优雅地应对他人的批评或指责。根据设空处在本段的位置可知,该空承上启下,是一个总起作用的句子。故选项B“下面就是一些该如何做的建议”正是一个用来引起下文的句子,符合文
52、意。答案B2解析根据本段的小标题可知,作者给出的第一个建议是“要客观看待批评”。由设空处前一句“下次你遇到负面评价时,不要立即让情绪主导自己,而是花点时间来思考批评是否完全正确”可知,设空处是对前一句的补充和解释,告诫我们应该给自己一个机会去接受和评估它。故选D项。答案D3解析本段是作者给出的第二个建议:避免不必要的冲突。所有选项中,只有选项E含有avoid(避免),argument(争论)等词,故选E项。答案E4解析本段主要描述的是我们大多数人总是很固执,不愿去改变自己。由设空处的位置可知该空是小标题,所以应该具有建议性和概括性。故选C项Be open to the idea of change,意为“要乐于接受改变的想法”。答案C5解析本段是第四个建议:问问题。根据本段设空前的内容可知,最开始听到批评的时候可能不是寻求更多细节的最佳时机,因为那时你情绪高昂,可能不会特意去接受额外的信息。但设空处后一句Even if you dont agree with their advice, thank them and promise to consider it.提到,你应该对他人的批评表示感谢,从而可推断出设空处的句子与前一句之间存在转折关系。故选G项,表示“然而,当你觉得准备好了,就可以和批评你的人一起重新讨论这个话题了”。答案G