1、第二节 推理判断题A(2019唐山部分学校质量检测)The alarm sounds. Students swing their backpack over their shoulder, board the school bus, make their way to their homeroom and the bell ringsschool is back. But for more homes in America, school looks more like students waking up, making their way to the dining room or hom
2、e office, setting up laptops and learning in the comfort of home.Virtual (虚拟的) schooling, described as “a public school that offers only instruction in which students and teachers are separated by time and/or place, and interaction occurs via computers and/or telecommunications (电信) technologies”, h
3、as increased over the past decade. According to the National Education Policy Center, enrollments (注册人数) in virtual schools increased by 17,000 between the 20172018 school year and the 20182019 school year to 295,518. For Arizona Virtual Academy, a fulltime online public K12 school, they use K12 Inc
4、. curriculums. K12 Inc. serves students in all 50 states and more than 100 countries with digital learning platforms and technology, providing online education. “We always are improving our platforms and the technology that we use to make sure that were keeping up with the changing trends, not only
5、with education but also with technology,” Dr. Kelly Van Sande said. Another piece of new technology theyve rolled out is a new app where parents can find virtual schools available in their area. Carrie Faulkner chose to enroll two of her children in Arizona Virtual Academy. She says theyve done scho
6、oling online in Chicago, in California, at restaurants and on her cousins floor in Kansas. “It doesnt matter whether he (her son) is on the couch, in his bed or at the kitchen table, he can do schooling wherever he wants to,” Faulkner said. “I wish they had it for me back when I was in school. That
7、would have been awesome.”语篇解读本文是一篇说明文,介绍了近年来越来越受欢迎的虚拟教育。【难句分析】Virtual schooling,described as “a public school that offers only instruction in which students and teachers are separated by time and/or place,and interaction occurs via computers and/or telecommunications technologies”,has increased over
8、 the past decade. 分析:句子主干是Virtual schooling has increased over the past decade;过去分词短语described as “a public school.technologies”作定语,修饰主语Virtual schooling;该过去分词短语中that引导一个定语从句修饰先行词a public school, in which引导一个定语从句修饰a public school that offers only instruction。译文:虚拟教育,被描述为“一个只提供指导的公共学校,在这里学生和教师在时间和/或地
9、点上是分开的,通过计算机和/或电信技术进行交流”,在过去的十年中有所增加。1Whats the purpose of the first paragraph?ATo give an example of virtual schooling.BTo introduce the topic “virtual schooling”CTo describe vividly students going to school.DTo compare real schooling with virtual schooling.解析:写作意图题。第一段对传统的学生上学的情景和日益受欢迎的虚拟学校的学生上学的情
10、景进行对比,第二段至文末都在讲虚拟教育,故首段的作用是引出本文的话题虚拟教育。故选B。答案:B2How many students attended virtual schools during the 20172018 school year?A17,000.B147,759.C278,518. D295,518.解析:数字计算题。根据题干中的信息定位答案在第二段末句,由该句可知,虚拟学校的注册学生人数在20172018学年和20182019学年间增加了17 000,20182019学年注册人数增加到295 518,故答案为295 51817 000278 518。答案:C3What can
11、 we infer about Arizona Virtual Academy?AThey provide both online and offline education.BTheyre intended for students in the United States.CTheir new app lets people find schools nationwide.DTheir platforms and technology are very advanced.解析:推理判断题。根据题干中的Arizona Virtual Academy定位答案在第三段。根据本段中Dr.Kelly
12、 Van Sande的话可知,该虚拟学校一直在改进他们的平台和技术,以确保能够跟上不断变化的趋势,不仅仅是跟上教育的变化趋势,还要跟上技术的变化趋势。由此可推断,该校的平台和技术很先进。故选D。答案:D4What is Carrie Faulkners attitude to virtual schooling?AFavorable. BDoubtful.CIndifferent. DDisapproving.解析:观点态度题。 根据题干中的Carrie Faulkner定位答案在最后一段。Carrie Faulkner选择让她的两个孩子上虚拟学校,并且根据她说的“我真希望在我上学的时候也有虚
13、拟教育,那就太棒了”也可推断,Carrie Faulkner对于虚拟教育持肯定、支持的态度。答案:AB(2019江西五校协作体期中检测)Imagine youre standing in line to buy an afterschool snack at a store. You step up to the counter and the cashier scans your food. Next, you have to pay. But instead of scanning a QR code (二维码) with your smartphone, you just hold ou
14、t your hand so the cashier can scan your fingerprint. Or, a camera scans your face, your eyes or even your ears.Now, this type of technology might not be far away. As technology companies move away from the traditional password, biometric (生物特征识别的) security, which includes fingerprint, face and voic
15、e ID, is becoming increasingly popular. In 2013, Apple introduced the iPhone 5s, one of the first smartphones with a fingerprint scanner. Since then, using ones fingerprint to unlock a phone and make mobile payments has become commonplace, bringing convenience to our lives. And since last year, Sams
16、ung has featured eye scanning technology in its top smartphones, while Apples new iPhone X can even scan a users face. But despite its popularity, experts warn that biometrics might not be as secure as wed imagined. “Biometrics are ideally good, but in practice, not so much,” said John Michener, a b
17、iometrics expert.When introducing the new iPhones Face ID feature, Phil Schiller, Apples senior vice president, said, “The chance that a random person in the population could look at your iPhone X and unlock it with their face is about one in a million.”But its already been done. In a video posted o
18、n community website Reddi, two brothers showed how they were each able to unlock the same iPhone X using their own face. And they arent even twins.“We may expect too much from biometrics,” Anil K. Jain, a computer science professor at Michigan State University, told CBS News. “No security systems ar
19、e perfect.”Earlier this year, Jain found a way to trick biometric security. Using a printed copy of a thumbprint, he was able to unlock a dead persons smartphone for the police. “Its good to see biometrics being used more,” Jain told CBS News, “because it adds another factor for security. But using
20、multiple security measures is the best defense.”语篇解读本文是一篇议论文,主要探讨了生物识别的安全问题。【难句分析】And since last year, Samsung has featured eye scanning technology in its top smartphones,while Apples new iPhone X can even scan a users face.分析:本句为while连接的并列句。译文:自去年以来,三星的顶级智能手机采用了眼睛扫描技术,而苹果公司的新款iPhone X甚至可以扫描用户的面部。5W
21、hat is the latest technology to unlock a smartphone according to the article?AQR code scanning. BFace scanning.CFingerprint scanning. DEye scanning.解析:细节理解题。根据第三段第三句“And since last year,Samsung has featured eye scanning technology in its top smartphones,while Apples new iPhone X can even scan a user
22、s face.”可知,最新的手机解锁技术是人脸识别。答案:B6Whats a major problem of the iPhone Xs Face ID system?AIt takes too long to unlock the phone.BIt often fails to recognize its owners face.CFace data could be used for other purposes.DDifferent faces could be used to unlock the same phone.解析:推理判断题。 根据第四段中的“The chance th
23、at a random person in the population could look at your iPhone X and unlock it with their face is about one in a million.But its already been done.”可推知,iPhone X人脸识别系统的一个主要问题是不同的面孔可以用来解锁同一部手机。 答案:D7What does Anil K. Jain think of biometric security?AIts as secure as traditional measures.BIt has cause
24、d much trouble for the police.CIt should be used with other security measures.DIt is perfect without any room for improvement.解析:推理判断题。 根据第六段中的“Its good to see biometrics being used more.Jain told CBS News,because it adds another factor for security.But using multiple security measures is the best d
25、efense.”可推知,Anil KJain认为生物识别安全系统应该与其他安全措施一起使用。答案:C8The author wrote this article mainly to _.Adescribe the popularity of biometricsBshow how biometrics has changed our livesCpoint out various problems with biometricsDdiscuss the security problems of biometrics解析:写作意图题。通读全文,结合文章给出的人脸识别系统的安全问题及最后一段“Earlier this year,Jain found a way to trick biometric security.because it adds another factor for security. But using multiple security measures is the best defense.”可知,本文主要讨论的是生物识别的安全问题。答案:D