收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc

上传人:a**** 文档编号:389686 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:51KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World Language Points(Ⅰ)(Introduction.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 6 Unexplained Mysteries of the Nature World课时分层作业(十一)语言知识练习固基础.单句语法填空1The storyteller said something in a frightening voice,which made the little girl frightened(frighten)2There exists a good way to solve the existing problem at present.(exist)3Stephen Hawking believes that the earth is unlik

2、ely (likely) to be the only planet where life has developed gradually.4Without real photos of the monster,we are sceptical about its existence.5As the capital city of China, Beijing lies in the north of China, covering(cover) an area of 16,000 square kilometers.6He seemed to be reading(read) a novel

3、 when I came into the classroom.7He took a deep breath and dived into the water a second time.8Charlie tried to calm down the frightened children.9The traveler may fire at a wild beast to defend himself in case he is attacked (attack)10Yesterday he received a mysterious(mystery) parcel without any s

4、ignature on it.完成句子1我不太可能接受那样的建议。It is unlikely that I should accept such an offer as that.2明天下午在我们学校的操场上将有一场篮球赛。There is going to be a basketball match on the playground in our school tomorrow afternoon.3公司因决定关闭工厂而受到猛烈抨击。The company has come under fierce attack for its decision to close the factory

5、.4在这种状态下,婴儿很难安静下来,睡觉是不可能的。In this state, the baby is difficult to calm down and sleep is impossible.5小女孩比赛之前一点也不紧张,她好像做好了充分的准备。The little girl showed no anxiety before the competition. She seemed to have prepared for it pretty well.高考题型练习提能力.阅读理解Of the thousands of different kinds of animals that ex

6、ist in the world man has learned to make friends with an enormous number.Some are pets,offering him companionship;some give protection,and some do hard work which man cannot do for himself.Others,unfortunately,are kept as food.Dogs,which serve man in all four capacities (Korea and China are big dog

7、eaters),are found in various breeds (品种) in all countries of the world.The Husky can live in the cold polar regions,and the Saluki is at home in the hottest parts of Central Africa.The inhabitants of certain countries are dependent for their very lives on the camel.In the West Indies the little donk

8、ey,strong and surefooted,carrying heavy loads even in mountainous places,is a familiar sight.Trained and tamed for many generations,domestic animals are not accustomed to roaming in search of food and shelter.They look to their masters to provide for their needs,and as long as these are supplied,the

9、y are content to do what their masters require.All domestic animals need proper food.It must be suitable for them,sufficient in quantity,fresh and clean.Some people feed a pet dog or cat on leftover food,and then wonder why the animal seems listless (倦怠的) and dull.The quantity of food depends on the

10、 size of the animal and the amount of exercise it takes.Overfeeding is as bad as underfeeding.Containers for food and water must be washed regularly if the animal is to maintain good health.Even wellcaredfor animals may sometimes fall ill.If this happens,the wise master seeks the best advice he can

11、get.All sorts of medicines and treatments are available for sick animals,and in some countries organizations exist to provide them free or at a cheap price.Useful,friendly and hardworking animals deserve to have some time,money and attention spent on their health.【语篇解读】在大千世界中,动物与人类的生活息息相关。驯养动物与人类之间的

12、关系更是微妙而亲密。1What does the author mainly want to convey in the first paragraph?AThere exist thousands of species of animals in the world.BMan came to establish a close relationship with a number of animals.CIn some regions dogs seem to be more closely related to man.DMost animals existing in the world

13、 are kept by humans now.B段落大意题。第一句是本段的中心句,作者所要传达的中心意思是人类已经学会与诸多动物建立亲密的关系。2Which of the following is NOT a domestic animal according to the passage?AA wolf kept in a zoo.BA cattle raised for farming.CA tiger performing in circus.DA fish living in the river.D推理判断题。从第二段的内容可知,这样的动物不习惯自己四处寻找食物和住所,它们依赖主人给

14、它们提供所需要的东西,并且当它们的需求得到满足之后,它们会很乐意做主人要求的事情,由此可推断A、B、C三项均符合这种动物的特点。故选D项。domestic“驯养的”。3To keep a domestic animal physically fit,its owner is advised Anot to hesitate to spend enormous amount of money on itBto be wise about their feedingCnot to allow it to take too big amounts of exerciseDto join some s

15、ort of petkeeping organizationsB推理判断题。结合文章最后两段的内容可知文中建议主人在喂养时应保持明智。4Which of the following would be the best title for this passage?ADomesticated Animals Mans Best FriendsBProper Diet for Healthy AnimalsCThe Advantages of Raising Domestic AnimalsDSome Tips on PetkeepingA标题归纳题。第一段第一句是本文的中心句,下文都是围绕此句叙

16、述如何与驯养动物处理好关系的,所以A项最具有概括性和针对性。.完形填空Visitors to the dry,hot Sonoran Desert of the Southern Arizona and Northern Mexico are amazed at the manyarmed giants.They are the saguaro cacti (树形仙人掌),a giant which gives the landscape its 1 appearance.In the dry desert the saguaro cacti can live for more than 20

17、0 years,grow to a 2 of 20 feet,and have as many as 10 arms.More 3 , the saguaro cacti still persist despite the unbearable desert climate.Those that have grown to old age have 4 droughts,freeze,flash floods,and bush fires as well as the 5 caused by groups of rats that eat their seedlings (幼苗)Like al

18、l other desert 6 , these leafless giants can store water for use during the deserts long dry season by 7 water through their long roots.Naturally,the great saguaro cacti are a(n) 8 part of the desert life.Actually the giants may be 9 to many animals,including woodpeckers,owls,doves,bats and insects.

19、In addition,after a saguaro 10 the age of 10 or so,coldresistant flowers 11 at the top of the plants once a year.These flowers 12 birds,bats and bees,which come for the honey and for the tasty flowers with their black seeds. 13 the splendid saguaros are plentiful in the Southwest,they are unfortunat

20、ely 14 These giant cacti have great value in landscape gardening,and the thieves can earn thousands of dollars by uprooting and 15 them to nurseries (苗圃)To protect these southwestern 16 , agents for the Arizona Department of Agriculture go around and 17 the desert.Its a most important job though a h

21、ard one.But without the saguaro cacti,many desert animals would suffer a lack of 18 and loss of nesting sites.The Southwest,too,would 19 something of unique importance,since these desert giants have become a 20 of the dry region.【语篇解读】本文介绍了树形仙人掌的生存环境及生长状况。1A.generalBbasicCunique DlovelyC根据下文可知,树形仙人掌

22、有多达10个手形分支,所以形状“独特”,unique “独特的”,符合题意。故选C项。2A.length BheightCsize DwidthB根据前面的“giant”及后面的“20 feet”可知,此处表示的是“高度”,height“高度”,符合题意。故选B项。3A.pleasingly BinspiringlyCinterestingly DamazinglyD根据上文可知,游客对树形仙人掌的形状惊讶不已,现在更令人惊讶的是它们的适应能力,amazingly“令人惊讶地”,符合语境。故选D项。pleasingly“令人愉快地”;inspiringly“鼓舞人心地”;interesting

23、ly“有趣地”。4A.lived through Bbroken throughCcut through Dgot throughA根据上下文可知,树形仙人掌“经历”了恶劣环境的考验,live through“经历”,符合语境。故选A。break through“突破”;cut through“抄近路穿过,走近路”;get through“接通电话,通过考试”。5A.crisis BdamageCdestruction DloadB除了要经受恶劣的气候外,树形仙人掌还要遭受老鼠的“破坏”,damage “破坏”,符合题意。故选B。crisis“危机”;destruction“毁灭”;load“

24、负担”。6A.plants BlivesCanimals DcreaturesA像沙漠里其他所有的“植物”一样,plant“植物”,符合题意。故选A项。life“生命”;animal“动物”;creature“生物”。7A.pouring BsqueezingCpumping DabsorbingD树形仙人掌通过它们的长根茎吸收水。absorb“吸收”,符合语境。故选D项。pour“倒,灌”;squeeze“挤压”;pump“抽水”。8A.independent BvitalCoriginal DmysteriousB根据下文可知,作为许多动物赖以生存的食物和家园,树形仙人掌是沙漠“极为重要的

25、”一部分,vital“极重要的”,符合语境。故选B项。independent“独立的”;original“原始的”;mysterious“神秘的”。9A.spot BfieldChome DcampC根据最后一段的倒数第二句“But without the saguaro cacti .loss of nesting sites”可知,树形仙人掌可能是许多动物的栖息地。home“家园”,符合语境。故选C项。spot“地点”;field“田地”;camp“营地”。10A.turns BtakesCmeets DgainsA树形仙人掌长到10岁左右。turn意为“达到(一定年龄或时间)”,其后可以

26、直接跟数字。故选A项。11A.come up Bcome outCshow off Dshow upB根据上下文可知,这里指树形仙人掌开花了,come out (花朵)开放,符合题意。故选B项。come up“走近,被提到”;show off“炫耀”;show up“露面,到达”。12A.call BtrapCfascinate DstickC根据下文中的“which come for the honey”可知,树形仙人掌的花吸引了一些动物,fascinate “使着迷,深深吸引”,符合题意。故选C项。trap“困住”;stick“粘贴”。13A.As BButCAlthough DYetC在

27、西南,尽管这壮丽的树形仙人掌很多,但它们却面临着危险。逗号前后表示让步关系,although“尽管”,符合语境。故选C项。14A.in danger Bin demandCin need Din controlA根据上题解析可知,in danger“处于危险之中”,符合题意。故选A项。in demand“需求大,受欢迎”;in need“需要”;in control“掌管”。15A.exchanging BtradingCoffering DsellingD根据此空前的“These giant cacti have great value in landscape gardening,and

28、the thieves can earn thousands of dollars .”可知,树形仙人掌被偷去卖钱,sell“卖”,符合语境。故选D项。exchange“交换”;trade“交易,以物易物”;offer“提供”。16A.treasures BdecorationsCpossessions DcreationsA根据全文可知,树形仙人掌是应该受到保护的沙漠珍宝,treasure“珍宝”,符合语境。故选A。decoration“装饰”;possession“财产”;creation“发明,创造”。17A.look over Bhand overCwatch over Dturn o

29、verC为了保护这些珍宝,农业部派代理人保护沙漠,watch over“监督,保护”,符合语境。故选C项。look over“浏览”;hand over“移交”;turn over“翻转”。18A.food BsceneryCwater DflavorA没有了树形仙人掌,就意味着动物们“食物”的短缺。故选A项。flavor“味道”。19A.affect BabandonCincrease DloseD西南部也将失去这些极具重要性的东西,lose“失去”,符合题意。故选D项。affect“影响”;abandon“遗弃,放弃”;increase“增加”。20A.signal BsignCmark DsymbolD因为这些沙漠巨型植物已经变成了这个干燥区域的标志。symbol“标志”,符合题意。故选D项。signal“信号”;sign“迹象”;mark“记号”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1