收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc

上传人:a**** 文档编号:389683 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:56.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World模块素养提升 外研版必修4.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、模块素养提升(六) Module 6. 根据汉语或首字母提示写出正确单词1. He claimed(声称) to have been badly treated in the supermarket when he was doing the shopping yesterday. 2. Good advertisements often use words to which people attach positive(积极的) meaning. 3. I couldnt have gone through that bitter period without your generous(慷

2、慨的) help. 4. She devoted herself entirely to her research and it earned her a good reputation in her field. 5. Jack Smith was almost home when he was attacked by a gunman in front of his own house. 6. The bus driver was extremely calm in the face of danger and saved all the passengers on board. 7. F

3、rom space, the earth looks blue. This is because about seventy-one percent of its surface is covered by water. 8. Experts say armed conflicts are likely to break out between the two countries along the border. . 单句语法填空1. The special building in the middle of the square is the oldest wooden building

4、in existence (exist). 2. I think thats unlikely (likely) to happen, but if that should occur, both Americas and Chinas interests would be severely damaged. 3. I kept getting mysterious (mystery) phone calls where the caller would hang up as soon as I answered. 4. When he came back home, he found his

5、 wife with red eyes, indicating (indicate) that she had been crying. 5. The girl was frightened into crying by the frightening story. (frighten) 6. People destroy forests and rivers for their own benefit. Their destructive activities are likely to cause the destruction of the earth. (destroy) . 完成句子

6、1. He made a/his fortune in the coal and iron business. 他在煤铁业中发了大财。2. Doing volunteer work makes her very happy. 做志愿工作使她很高兴。3. The children must be made to clean their own room. 必须叫孩子们打扫自己的房间。4. The top of the mountain is covered with clouds. 山顶被云遮盖了。5. He is the greatest poet who ever existed. 他是古今

7、最伟大的诗人。. 完形填空(2020集宁高一检测)“Good Night Lights” began as a game, with the effort of Steve Brosnihan, a cartoonist volunteering at Hasbro Childrens Hospital. He 1from room to room drawing and chatting and doing whatever else he can to 2the sick children up. During one 3to a teenager who would be in the

8、hospital for the last night, he decided to do something 4for their final farewell. As he left, Brosnihan told the 5to watch the corner near the bus stop from his window. Brosnihan 6to that spot in a Parking area, and flickered (闪烁) his bike light up toward the 7. To his surprise, the teen flickered

9、his own room lights back 8. Brosnihan made it a(n) 9to flicker his bike light to kids as he left for the night as a(n) 10way to say goodbye. When he mentioned this activity to a friend, owner of a 11restaurant, the friend agreed to flicker the restaurants 12at 8: 30 every night for one minute. The n

10、ightly tradition became such a 13 that customers started joining in too. Good Night Lights has been such a simple, 14 powerful, rallying point(号召力) for the community to support the young patients. For 60 seconds, patients were 15in a luminous(发光的) dialog with residents. “It would be very hard not to

11、 do this 16 you start, ” says Brosnihan. “You do it to represent how much you care for kids and families who 17a lot during their hard times in hospitals. ”Brosnihan hopes it 18more. “In my grander dreams I hope other cities that have childrens hospitals 19the idea and run with it and 20their own ve

12、rsion of Good Night Lights. ” he says. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了一个温暖的故事: Steve Brosnihan在Hasbro儿童医院做志愿者。一次他去看望一位将在医院度过最后一夜的青少年并告诉这个青少年从他的窗口向外看。窗外, Brosnihan骑着自行车并向这个青少年闪烁自行车灯作为告别的一种方式。后来这活动成为了热点, 许多人加入了。这项活动给予了那些在医院度过艰难时光的孩子和家庭关心和支持。1. A. rushesB. moves C. checks D. marches【解析】选B。考查动词词义辨析。rushes冲; moves移动

13、; checks检查; marches进行, 游行。根据from room to room可知他是从一个房间走到另外一个房间去。2. A. putB. turnC. cheerD. bring【解析】选 C。考查动词词义辨析。句意: 他从一个房间走到另一个房间, 画画、聊天, 尽其所能让生病的孩子们振作起来。put放, 安置, 移动; turn转动, 转弯; cheer鼓舞; bring拿来, 带来。根据the sick children可知他做一切是为了让生病的孩子振作起来。cheer sb. up让某人振作起来。3. A. visitB. showC. experienceD. journ

14、ey【解析】选A。考查名词词义辨析。visit访问, 参观; show展示; experience经历, 经验; journey旅行, 行程。根据to a teenager who would be in the hospital for the last night可知他去看望了一个青少年。4. A. strangeB. excitingC. similarD. different【解析】选D。考查形容词词义辨析。句意: 有一次, 他去看望一位将在医院度过最后一夜的青少年, 他决定为他们最后的告别做点不同的事情。strange奇怪的, 陌生的; exciting令人兴奋的; similar相

15、似的; different不同的。根据for their final farewell可知此处表示他决定要做些不同的事情。5. A. colleagueB. teenagerC. doctorD. friend【解析】选B。考查名词词义辨析。句意: 当他离开时候, Brosnihan告诉这个青少年从他的窗口观察公交车站附近的角落。colleague同事; teenager青少年; doctor医生; friend朋友。根据to watch the corner near the bus stop from his window可知此处指的是告诉那个青少年。6. A. bikedB. ranC.

16、 fledD. walked【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: Brosnihan骑着自行车来到停车场, 他的车灯忽明忽暗地指向医院。biked骑自行车; ran跑; fled逃走; walked走路。根据and flickered his bike light up可知Brosnihan骑着自行车到那里的。7. A. parkB. hospitalC. roadD. bike【解析】选B。考查名词词义辨析。句意: Brosnihan骑着自行车来到停车场, 他的车灯忽明忽暗地指向医院。park公园; hospital医院; road道路; bike自行车。根据上文who would be

17、in the hospital for the last night可知Brosnihan叫青少年站在窗口看外面, 那Brosnihan骑着自行车来了车灯闪烁方向肯定是指向医院。8. A. in returnB. in orderC. in responseD. in place【解析】选C。考查介词短语词义辨析。句意: 令他吃惊的是, 这个青少年闪烁了自己房间的灯作为回应。in return作为回报; in order按顺序, 整齐; in response作为回应; in place适当地, 在合适的位置。根据the teen flickered his own room lights b

18、ack可知此处表示作为对Brosnihan自行车灯的回应。9. A. ceremonyB. activityC. habitD. routine【解析】选D。考查名词词义辨析。ceremony典礼, 仪式; activity活动; habit习惯; routine惯例, 常规。根据to flicker his bike light to kids as he left for the night可知此处表示Brosnihan把向孩子们闪烁他的车灯当作告别的一种惯例。10. A. logicalB. uniqueC. funD. important【解析】选C。考查形容词词义辨析。句意: Bro

19、snihan把向孩子们闪烁他的车灯这样一种有趣的告别方式当作一种惯例。logical合逻辑的, 合理的; unique独特的; fun有趣的; important重要的。根据上文他们用灯闪烁的互动, 可知这是一种有趣的告别方式。11. A. localB. generousC. nativeD. distant【解析】选A。考查形容词词义辨析。句意: 当他向当地一家餐馆的老板朋友提及这一活动时, 这位朋友同意每晚8点30分闪烁餐馆的灯一分钟。local当地的; generous大方的; native本国的, 土著的; distant遥远的。根据the friend agreed to flic

20、ker可知这个餐馆是医院当地的一家餐馆。12. A. firesB. forksC. platesD. lights【解析】选D。考查名词词义辨析。fires火灾; forks叉子; plates盘子; lights灯。根据at 8: 30 every night for one minute以及上文描述, 可知此处表示闪烁餐馆的灯。13. A. hitB. wonderC. startD. tradition【解析】选A。考查名词词义辨析。句意: 这项夜间活动大受欢迎, 顾客们也开始加入进来。hit热点, 撞击; wonder惊讶, 奇迹; start开始; tradition传统。根据th

21、at customers started joining in too可知这项活动成为了热点, 因此顾客们才会加入进去。14. A. andB. yetC. orD. so【解析】选B。考查连词词义辨析。句意: “美好晚安灯光”是这样一个简单而又强大的凝聚点, 让社区来支持这些年轻的病人。此处对比simple和powerful, 因此要用表示对比的连词。15. A. givenB. crowdedC. involvedD. participated【解析】选C。考查动词词义辨析。句意: 在60秒里, 患者与居民进行了一场发光的对话。given给与; crowded拥挤; involved参与,

22、 涉及; participated参加。根据a luminous dialog with residents可知此处表示患者参与了这场与居民的对话。16. A. onceB. whetherC. whileD. as【解析】选A。考查连词词义辨析。句意: “一旦你开始这样做, 就很难不这样做, ”Brosnihan说。once一旦; whether是否, 不论; while在期间, 与同时; as因为, 由于, 随着, 正如。根据you start可知此处表示“一旦”之意。17. A. wasteB. enjoyC. spendD. suffer【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: “你这么

23、做是为了表示你有多关心那些在医院度过艰难时光的孩子和家庭。” waste浪费; enjoy享受; spend度过, 花费; suffer遭受。根据during their hard times in hospitals可知在医院的这些孩子和家庭遭受了很多困难。18. A. growsB. spreadsC. discoversD. deepens【解析】选B。考查动词词义辨析。句意: Brosnihan希望它能传播得更广。grows生长; spreads传播; discovers发现; deepens加深。根据下文I hope other cities that have childrens

24、hospitals the idea and run with it可知此处表示Brosnihan希望这些活动传播得更广。19. A. give upB. set upC. pick upD. build up【解析】选C。考查动词短语词义辨析。give up放弃, 停止, 交出; set up建立, 开业; pick up捡起, 获得, 收拾, 乘载, 学会; build up增强, 加强。根据and run with it可知此处表示Brosnihan希望其他有儿童医院的城市能接受这个想法。20. A. designB. inviteC. openD. create【解析】选D。考查动词词

25、义辨析。句意: “在我更宏伟的梦想中, 我希望其他有儿童医院的城市能接受这个想法, 并付诸实践, 创造出他们自己版本的美好晚安灯光。”他说。design设计; invite邀请; open打开; create创造。根据their own version of Good Night Lights. 可知此处表示创造他们自己版本的美好晚安灯光。. 语法填空So far, China Eastern Airlines 1. (receive) approval(批准) from the Ministry of Industry and Information Technology to offer

26、in-flight Wi-Fi service on 21 airplanes. The carrier becomes Chinas first airline company 2. (provide) Wi-Fi service for both domestic and international flights. Passengers 3. (leave) for New York, Los Angeles, San Francisco, Toronto, Beijing and Guangzhou will have access 4. the Wi-Fi service throu

27、gh a telecommunication satellite. The flights will begin to provide the service in one month after operational 5. (prepare). The Wi-Fi service will be free in the 21 airplanes at the beginning, 6. a charge list is now under discussion. The company plans to put in Wi-Fi service 7. (equip) in all airp

28、lanes by 20192020. Other carriers in China, such as Air China and Hainan Airlines also have been following this attempt in some of their flights during the past few years. Industry experts note that 8. approval for the Wi-Fi service on 21 airplanes is a trial for commercial in-flight Internet servic

29、e operations in China. Aviation(航空) business staff say that China has the potential to become the worlds 9. (large) aviation market, 10. is likely to create tens of billions of yuan in profit in the aviation Internet business. 【文章大意】这是一篇说明文。中国东方航空公司(China Eastern Airlines)获工信部批准在21架航班上提供舱内Wi-Fi服务, 成

30、为全国首家同时向国内、国际航班旅客提供“空中上网”服务的航空公司。1. 【解析】has received。考查时态。句意: 中国东方航空公司已经获工信部批准, 同意其在21架飞机上提供“空中上网”服务。根据空前So far可知空处填现在完成时。故填has received。2. 【解析】to provide。考查非谓语动词。分析句子结构可知, 句子中包含“the first +名词+ to do sth. ”是固定句式。故填to provide。3. 【解析】leaving。考查非谓语动词。本句的主要成分完整, passengers是主语, will have 是谓语, access是宾语。根

31、据句子结构可知, 这里应填现在分词leaving作定语修饰主语passengers。故填leaving。4. 【解析】to。考查介词。句意: 前往纽约、洛杉矶、旧金山、多伦多、北京和广州的乘客可以通过一颗通讯卫星使用Wi-Fi服务。根据句意可知, have access to sth. 是固定搭配, 表示“有机会或权利利用某物”。故填to。5. 【解析】preparations。考查名词复数。根据空白处前面的形容词operational可以知道, 该空白处应填名词, prepare的名词形式是preparation, 且常使用其复数形式。故填preparations。6. 【解析】but。考查

32、并列连词。句意: 这21架飞机的Wi-Fi服务一开始是免费的, 但目前正在讨论收费清单。根据句意可知, 此处表示转折关系。故填but。7. 【解析】equipment。考查名词。分析句子结构可知, 空白处应填名词, equip的名词形式是equipment, 且equipment是不可数名词。故填equipment。8. 【解析】the。考查冠词。分析句子结构可知, 空处填冠词, 再根据上下文, 这里的approval是特指, 故前面应使用定冠词。故填the。9. 【解析】largest。考查形容词最高级。句意: 中国有潜力成为世界上最大的航空市场。根据句意可知, 空白处应填形容词large的

33、最高级形式。故填largest。10. 【解析】which。考查定语从句。分析句子结构可知, 空处填关系代词引导非限制性定语从句, 先行词为前面句子的market。故填关系代词which。. 微写作用本模块所学词汇和句式结构完成短文。1. 稀有动物的存在使我们的世界丰富多彩, 充满生机。2. 研究表明一些动物正从世界上消失。3. 它们濒临灭绝的主要原因是它们不适应环境, 部分原因是人类活动。4. 许多猎人靠打猎生存。他们为了发财甚至破坏它们的栖息地。5. 庆幸的是, 许多人主张政府应该采取措施来保护动物。核心要点提示: . . . makes our world lively and colo

34、rfulThe research indicates that. . . . . . they cant adapt to the environment. . . . . . destroy their habitats to make a fortune. . . take measures to protect animals_【参考范文】The existence of rare animals makes our world lively and colorful. However, the research indicates that some animals are disap

35、pearing from the world. They go extinct because they cant adapt to the environment, partly due to human activities. As we all know, many hunters exist on hunting animals. They even destroy their habitats to make a fortune. To our relief, a lot of people claim that the government should take measures to protect animals.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1