收藏 分享(赏)

山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc

上传人:a**** 文档编号:388935 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:22 大小:99KB
下载 相关 举报
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第1页
第1页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第2页
第2页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第3页
第3页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第4页
第4页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第5页
第5页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第6页
第6页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第7页
第7页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第8页
第8页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第9页
第9页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第10页
第10页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第11页
第11页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第12页
第12页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第13页
第13页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第14页
第14页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第15页
第15页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第16页
第16页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第17页
第17页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第18页
第18页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第19页
第19页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第20页
第20页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第21页
第21页 / 共22页
山东省2013届高考英语模拟卷(四).doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省2013届高三高考模拟卷(四)英 语第I卷 (共两部分,满分115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 听下面五段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where does the woman have to get off?A. At the Bank of China. B. At the post office. C. At the next stop.2. Why does the man refuse the woman

2、?A. He doesnt have a car. B. Hell be using his car. C She doesnt drive.3. Where does the woman want to go?A. The Grand Hotel. B. The shopping center. C. The traffic light.4. How is the woman going home?A. In a car. B. By bus. C. On foot.5. How many friends can the girl invite?A. Four or five. B. Two

3、 or three. C. Two or four.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在答题卡的相应位置。听每段对话或独白前你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第67题。6. What are the speakers going to do this weekend? A. Go to the beach. B. Climb a mountain. C. Go for a bicycle-rid

4、e.7. What do we know about Paul and Mary? A. They might be the speakers friends. B. Theyve decided to join the speakers. C. They did some riding yesterday.听第7段材料,回答第8-10题。8. What are the two speakers talking about?A. Using the left hand. B. Operating machines.C. Designing machines.9. What is the pos

5、sible relationship between the two speakers?A. Master and servant. B. Boss and secretary. C. Fellow workers10. What can we learn from the conversation?A. Left-handers cant run the machines.B. The woman only uses her right hand.C. The woman is more skillful than the man. 听第8段材料,回答第11-13题。11. What did

6、 the woman do last weekend?A. He went to the beach. B. She visited her parents. C. She had a trip to the countryside.12. Why did the woman come home so soon?A. She was tired. B. She caught a cold.C. She had school work to do.13. What was the weather like at the weekend?A. Cloudy. B. Sunny. C. Rainy.

7、听第9段材料,回答第14-16题。14. What does the woman think about her boss?A. Rude. B. Foolish. C. Troublesome.15. What do we know about the woman?A. She was in charge of a school. B. She succeeded in her job. C. She has left her job. 16. What does the man want to be?A. A dancer. B. A dancing trainer.C. A high s

8、chool teacher.听第10段材料,回答第17-20题。17. What can we learn from the news?A. No villager was killed. B. 15 houses were badly damaged.C. Over 200 people were made homeless. 18. How many people were badly injured in the storm?A. Seven. B. Nine. C. Ten.19. What do we know about the farmer?A. His house was de

9、stroyed. B. His wife was missing.C. One of his children was killed.20. What did the woman do when she saw her house shaking?A. She tried to take something out.B. She rushed out with her children.C. She told her husband not to leave.第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)第一节 语法和词汇知识运用(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,

10、选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. Hello! Bob, could you be so kind as to help me leave a message to your sister? . It is not the first time for me to take a message.A. Let me think B. Not at all C. Not exactly D. By all means22. Dont use mobile phones and other electronic devices through the flight, be

11、cause we are flying at altitude of 10,000 meters and average speed is 670 km/h. A. an; the B. the; the C. the; an D. an; an23. Between the two parts of the talk is an interval, the students can ask the professor some relative questions.A. when B. where C. that D. which 24. I have until midnight in o

12、rder to support the big family. A. been used to working B. used to work C. been used to work D. used to working25. their peers in Japan and South Korea, Chinese students have the lowest mental pressure and have the greatest self-confidence. A. Compared with B. Compared about C. Compare to D. Compare

13、 with26. Dont try to cheat the taxman; youll never it.A. get over B. get across C. get out of D. get away with27. Many a student it hard to find an acceptable job after graduation in modern scientific society.A. finds B. find C. found D. have found28. The problem has been me for weeks. I really cant

14、 find the solution of it and I have come to turn to you for help. A. interrupting B. bothering C. striking D. pushing29. I am a great fan of Cirque du Soleil and have been to see a number of their breathtaking shows.A. fortunate B. attractive C. cautious D. generous30. Today newspapers eight-page la

15、yout is designed to provide information for young people. It can come in handy in your career search. A. announcement B. employment C. payment D. encouragement31. Traveling does more good than harm, if your finance and health permit, you as well do some traveling from time to time.A. will B. might C

16、. should D. can32. The American teen sends 60 text messages a day, and you can bet that most of them are full of abbreviations (缩写) and lacking in proper punctuation. A. common B. previous C. ordinary D. average33. Will you have a final exam, John? I t will be three weeks we have a final exam and I

17、have been prepared for it.A. since B. after C. before D. when34. Believe it or not, I had coat like yours when I was young, because my family was very poor and I had five sisters.A. no such a B. no a C. no such D. not such35. March this year in my town rains a lot, and therefore, I keep an umbrella

18、in the office_rain.A. in terms of B. in case of C. in need of D. in spite of第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡将该项涂黑。Most kinds of rose plants come from AsiaBut roses are also 36 to other areas including northwest Africa,Europe and the United StatesIn 1986,

19、Congress 37 the rose as Americas national flowerTechnically,Congress and President Ronald Reagan 38 it the “national floral emblem(象征)”Whatever the name,the decision did not smell 39 to supporters of other popular flowersSome people say roses are 40 to growBut you have a good chance of 41 if you sta

20、rt with a few suggestions from 42 You should plant your roses where they can get 43 for about six hours on bright days You can buy roses from a garden center or by mail 44 You can buy potted(盆栽的)roses,also known as container roses,or bare-root plantsEach kind has its fans Some gardeners say potted r

21、oses are easier to plantThey say the roots 45 betterBut JeffreyDinslage,president of Nature Hills Nursery, 46 that bare-root roses come without soilSo they 47 less to transport Jeffrey advises getting bare-root roses as close to 48 time as you canIf they arrive 49 you are ready to plant them,make su

22、re the packing material is moist(潮湿的)Keep the plants in a 50 ,dark placeYou plant the roses while they are dormant(休眠的)The resting plants have no 51 but still need waterWhen growing roses,the 52 should feel moist deep down 53 should be done in the morningThat can 54 problems called black spot and mi

23、ldew(霉病) If your soil is very dry,you can add peat or compost,which returns nutrients to the soilIf insects 55 your rose bushes,you may be able to force them off with just a strong spray of water36Acommon Bnative Cnatural Dspecial37Achose BconsideredChad Dtreated 38Acalled Bdeclared Cnamed Dproved 3

24、9Adelicious Bsurprising Csweet Dterrible 40Adifficult Beasy Cexpensive Dunnecessary 41Afame Bfortune C1uck Dsuccess 42Aexperts Bfarmers Cneighbours Dteachers 43Aair Boxygen Csunshine Dwater 44Acomputer B1etter Corder Dserver 45Adevelop Bextend Cimprove Dspread 46Aagrees on Bgets across Cmakes sure D

25、points out 47Acost B1ose Ctake Dweigh 48Aflowering Bharvest Cwatering Dplanting 49Aafter Bbefore Cuntil Dwhen 50Acool Bdry C1arge Dtidy 51Abranches Bstems C1eaves Droots 52Abed B1and Cpot Dsoil 53ACleaning BCutting CMoving DWatering 54Acause Bincrease Cprevent Dsolve 55Adestroy Binvade Cpollute Dtas

26、te第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分 40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA full-time nanny is employed by the parents to provide high quality childcare for their children and to undertake all tasks related to the providing of that care. Nannies provide childcare in the familys private home.Ful

27、l-time nannies with parents meet the physical, social, emotional and intellectual needs of the children. They typically do the childrens laundry, keep the childrens areas neat and clean, and prepare meals and snacks for the children. Depending on the age of the child and the familys needs, the nanny

28、 may be responsible for bathing the child, transporting the child to activities and assisting the child with homework.Since nannies work in the private home and serve as caretakers, and educators, nannies must be trustworthy. Nannies are often hired so that parents can fulfill their personal and pro

29、fessional tasks. For this reason, nannies must be dependable and reliable.Full-time nanny work on average 40 to 60 hours per week and may live with the family as a live-in nanny. For parents who hire a live-in nanny, at minimum they should provide a separate bedroom and bathroom and all meals and sn

30、acks. One of the benefits of nanny care is that the parents set the nannies weekly schedule. Nannies are typically required to have some scheduling flexibility.Nanny employers must pay what is commonly referred to as the nanny tax, which includes Social Security taxes and Medicare taxes, total about

31、 7.65% of the nannys wages. The other federal tax is referred to as FUTA. It is the Federal Unemployment Tax. State unemployment taxes may also apply and vary state to state.In addition to nanny employer taxes the nanny is responsible for her share of the FICA taxes. Nannies are responsible for payi

32、ng their own income tax payments, however many employers agree to manage the payments for her.Typical nanny benefits include 2 weeks of paid vacation, paid sick days and paid personal days and full contributions to health insurance. Nanny employers may also wish to contribute to a retirement savings

33、 plan for their nanny.56. What does a full-time nanny usually do?A. She should do all the tasks connected with childcare.B. She must be able to communicate well with parents.C. She should provide excellent care for the family.D. She must avoid dealing with her private secrets.57. We can learn from t

34、he second paragraph that _.A. the nanny should stop the kid from eating snacksB. the parents must prepare every meal for the nannyC. the nanny should be a person with educationD. the parents must take responsibility for the nanny58. If you applied to be a full-time nanny _.A. you would work at most

35、8 hours a dayB. you would get your private spaceC. you would work seven days a weekD. you would have no time to your own59. What do you know about the nanny tax?A. The nanny must pay such a tax according their wages.B. The tax almost covers one-fifth of the nannys wages.C. The employers should pay t

36、he nanny tax for nannies.D. The tax is said to be the highest of all walks of life.60. Which one is not the benefit of the typical nanny?A. Having a 2-week holiday with payment B. Getting paid for sick leaveC. Having full contributions to health insurance. D. Having personal days but without payB Ev

37、er since J.K. Rowling planted the idea of an invisibility coat in her blockbuster(大片) Harry Potter book series, scientists have been falling all over themselves to create a material that can not only camouflage(伪装) people, but also buildings. Now a Canadian company claims to have won that race with

38、a magical textile that it properly calls Quantum Stealth.British Columbia based Hyperstealth Technology Corporation claims that the material makes its wearer completely invisible, even to people with night glasses. Also, just like the young wizards coat, it is lightweight and does not need cameras,

39、batteries, lights or mirrors to operate. But best of all, it is cheap to manufacture!So how does it really work? Well that is a top secret. Besides stating that they have successfully managed to bend light waves, so that they go around the material instead of through it, the company is not giving ou

40、t any details. What it does detail is that all the good uses Quantum Stealth could be put to - Ranging from protecting US and Canadian soldiers forced to step into enemy region, to allowing special armed forces to carry out surprise attack without any fear of being seen. And if that is not enough th

41、ey even imagine creating aircrafts and submarines that can go completely undetected.To prove that Quantum Stealth really exists, the company has released photos and even a video showing its magical properties. For those that are still skeptical, they have only one thing to say Both the US and Canadi

42、an Military officials have witnessed it live and are so impressed that they are now working with Hyperstealth Technology to create the next generation survival blanket that could make the soldier invisible all at once! If this is indeed true, we have only one question :When will this magical fabric

43、be available to the rest of us?61. Whats the purpose of the first paragraph?A. To introduce the topic B. To make the story interesting C. To draw peoples attention to Harry Potter D. To attract the readers62. According to this text, Quantum Stealth is _.A. a kind of material making users invisibleB.

44、 a type of glasses better than night glassesC. an advanced weapon used to attack enemyD. a device used as a replacement for cameras63. Which of the following words can be used to describe the coat?A. Ordinary and light. B. Magical and imaginary.C. Convenient and cheap. D. Creative and heavy.64. The

45、third paragraph is mainly about_.A. whether the material is true or false B. there is no details about the material C. the material has been put into practice.D. the materials theory and uses.65. Which of the following statements is TRUR according to the last paragraph?A. The photos and video must b

46、e false. B. The technology needs to be improved. C. The magical textile will be available in peoples life soon. D. The evidence set out are similar to “Harry Potter”. CTV is an excellent resource for hearing and listening to English. The pictures help you understand what is being said and TV news is

47、 an ideal way to help improve your listening ability because within a short period of time the same news is often repeated. This means that you can watch basically the same news program several times within a day and that every succeeding program will help you to understand what is being said. These

48、 preparatory(预备的)steps are very important before your listening:lFind out which news report you want to listen to, when and on what channel. CCTV 9 is a good choice because this is Chinas English channel and has regular news reports. lJust watch the news reports for a few days first, before requirin

49、g yourself to understand the stories. Give yourself time to get familiar with the newsreaders and their accents. You should also get an idea of the structure of the entire report as well as the structure of a typical news story. lWatch the news in Chinese first. This will tell you what the main news

50、 items are and helps prepare you for understanding news reports in English. While listening, you should pay attention to a few things that you may try to do:lYou can aim at just getting what a story is about. Give a one-to-two- sentence description after each story. lPut forward a few questions to y

51、ourself about a story, and then seek to answer them from your listening. You can do this by stopping the tape as soon as the headline is read to you. lYou may write a full transcript(抄本)of a story to practise intensive listening. This may bring to notice listening problems that have skipped your att

52、ention when you only concentrate on the content. Even though the listening part is over, some follow-up activities will help you reinforce(增强)your learning. You may talk about the news with one or more friends. This provides an opportunity to produce a summary or express your thoughts in a brief art

53、icle.66. The underlined word “succeeding” most probably means_.A. funny B. next C. good D. famous67. Which of the following is NOT mentioned in the passage?A. Getting ready for news listening B. Making suggestions while listening. C. Giving reference after listening. D. Listening practice after the

54、proposal.68. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. The pictures on TV are helpful to your written English and spoken English. B. CCTV 9 is a good choice because there are all excellent foreign newsreaders. C. You may get a general idea about a story by using one or tw

55、o sentences.D. You may use the whole transcript of a story to practise your writing ability.69. After listening, _ will help you to reinforce your learning.A. Reviewing your notes B. Practicing talking with your friendsC. Exchanging your ideas with others D. Expressing your idea in an article70.The

56、best title for this passage may probably be _.A. How to Listen to TV News B. How to Improve Your Listening C. How to Get From Listening D. How to Listen Step by StepDIve often heard the idea that “there are no new stories” in movies and literature. While the audience have expressed their frustration

57、s on this point, I think this complaint has been primarily unfair to Hollywoods creations. Despite their borrowed story points and characters, these movies can be truly inspiring when done correctly.Ive worked at a movie theater for more than three years and have seen how the audience appreciate sev

58、eral of these movies. “The Dark Knight Rises” was inspired by a comedic book character; yet according to several sources, it got more than $354 million domestically(在国内方面) as of Aug. 5. I worked at the weekend, seeing many people attend and enjoy this movie.Several other recent movies, however, coul

59、dnt boast “The Dark Knight Rises” success, and perhaps this is why the audience are becoming dissatisfied. Usually, sequels(续集) rarely live up to the thrill of the original its difficult to satisfy book-lovers with movie adaptations. While 3D was once an impressive new invention, its uniqueness has

60、gone. The audience no longer find 3D movies worth the higher ticket price or the uncomfortable glasses.I started to consider the issue of new stories while watching “The Amazing Spider-Man” for the second time last weekend. This movie has been closely compared to the original Spider-Man comics. What

61、 truly impressed me about the film, however, is that though it brought in aspects of the story, it truly felt like its own movie. Why are audiences so frustrated by repeated stories? In researching the phrase “there are no new stories,” I found several variations but no clear indication of the prima

62、ry origin. The phrase itself is an old thought used to explain our frustration with these repetitions.In fact we dont want new stories, we want new ways of experiencing them and new ways of being reminded we are humans with various forms of emotions.71. The author wanted to tell us that _.A. unexpec

63、ted paths can make old stories successfulB. only new stories can bring new life to HollywoodC. people are tired of seeing the unfashionable moviesD. reform must be done to the Hollywood movies 72. According to the first paragraph we can know _.A. the author shows sympathy for audiencesB. the author

64、dislikes Hollywoods creations at allC. the author likes any borrowed stories in HollywoodD. Hollywoods creations can be good when done correctly73. In the present movies, _.A. “The Dark Knight Rises” has gained the most profitB. the audiences long for “The Dark Knight Rises”C. “The Dark Knight Rises

65、” is the newly released sequelD. the book-lovers are pursuing “The Dark Knight Rises”74. How does the author find “The Amazing Spider-Man”?A. He has never seen a wonderful film like that.B. It is worse than the original Spider-Man comics.C. It is muck like the original Spider-Man comics.D. He thinks

66、 no one will see it a second time.75. What is the authors opinion about adapted movies?A Try to create more and more new stories. B. Adopt new methods to make films.C. Ignore any complaint from the audiences.D. Follow in ones own footsteps.第II卷(共45分)第四部分书面表达(共两节,满分45分)第一节:阅读表达(共5小题,每小题3分,满分15分)阅读下面短

67、文并回答问题,然后将答案写到答案卡相应的位置上(请注意76至79四个小题后面的词数要求)。I want to give some sound advice to people who just cant seem to find their purposes or paths in life. I had been in the difficult situation for years, thinking about the right career and work for me. I never could get myself to find peace in anything. I

68、moved from job to job, not really enjoying my work. Here are my three ways I got on the right track:1.Look back on, when you were in school, the things you liked to do,the subjects you enjoyed, and why you enjoyed them. I looked back and found simple things like how interested I was in fitness, food

69、, nutrition, health, and science. These are such important areas in themselves and Im now creating a business around these subjects.2._.You shouldnt be afraid to talk to your friends about your feelings, and you will be surprised at how much they can help you. Another option would be to find a mento

70、r whose knowledge and experience will be invaluable. I personally chose an online millionaire mentor, who showed me step by step how to follow my passions and guided me towards setting up my own business.3.Choose personal improvement. This is all about learning about yourself and how your mind works

71、. Its important to control yourself and understand what drives people. In a nutshell, this changed my life. I used to have very little confidence. Now I can light up a room. I used to have little faith in myself, but now I value myself highly as everybody should.76. What is the main idea of the text

72、?(no more than 10 words)_77. Complete the following statement with proper words in the last paragraph. (no more than 4 words)A smile can _ a single heart or a whole room.78. Fill in the blank in Paragraph 3 with a proper sentence.( no more than 6 words)_79. Who would be most interested in the above

73、passage? (no more than 10 words)_80. What does the word These(line 3, paragraph 2) probably refer to?(no more than 6 words)_第二节 写作(满分30分)目前,中学生利用寒暑假打工现象引起了社会广泛关注,赞成和反对的声音此起披伏。请根据下面的提示,写一篇英语短文。1、简单阐述此种现象;2、你对此种现象的明确态度(给出充足的理由)3、你认为该如何使用打工赚的钱?补贴家用?自己花?(给出合适的解释)注意:1.词数120-150;2.可适当增加细节,以使行文连贯。山东省2013届高

74、三高考模拟卷(四)英语参考答案第一部分: 15. BBABA 610. BABCC 1115. ACBAC 1620. BCBAB第二部分:第一节:单项选择21. D本题考查情景交际用语。上一句“鲍勃,你好,帮我给你姐姐捎个口信好吗?”根据后半句答语“这不是我第一次为你捎口信了”,可知很愿意为对方效劳,所以答案为D项By all means.意为“当然”,而A项“让我想想”,B项“不客气”,C项“说的不完全是”均不符合题意。22. A本题考查冠词用法。at an altitude of “在海拔” ; the average speed “平均速度” 都是固定短语搭配,所以答案为A项,句意:不

75、要在飞行期间使用手机和其他通讯设备,因为我们正在10000米高空,平均速度每小时670公里的速度飞行。23. A 考查定语从句。句意:报告会的两部分之间有一次中场休息,在此期间,学生们可以问教授一些相关的问题。空格后面是个非限制性定语从句,when在句中作时间状语,代替先行词an interval,而where在句中作地点状语,that不能引导非限制性定语从句,which在句中作主语或宾语,所以答案只能选择A项。24. A 考查固定短语搭配。句意:为了支持这个大家庭我已经习惯工作到半夜。be used to doing “习惯做某事”,本题因为前面有了have,所以可推知用现在完成时,答案为A

76、项。25. A 考查比较状语从句。Compared to/with “和相比”,过去分词作状语,表示条件,答案为A项。句意:和日本以及南朝鲜同龄人相比,中国学生有比较低的精神压力并且有最大的自信心。26. D 考查动词短语辨析。get over“克服困难”; get across“解释清楚”; get out of“从出来”; get away with“(做坏事)不受惩罚”,句意:别试图欺骗税收人员,你休想蒙混过关。根据句意选择D项。27. A 考查主谓一致。many a+名词单数,谓语仍然用单数形式,用一般现在时表示,答案为A项,句意:在现代科学社会里,不止一个学生发现在毕业后找一个被人接

77、受的工作使非常难的。28. B 考查动词辨析。句意:那个问题已经困扰我几个星期了。我真的不能找到解决办法了并且我来这向你请教帮忙。根据句意选择B项,bother “困扰”,interrupt “打断”,strike “击打”;push“推进”。29. A 考查形容词辨析。fortunate “幸运的”; attractive “吸引人的”; cautious “小心谨慎的”; generous“慷慨的”,句意:我是Cirque du Soleil迷,并且我很幸运的看了他们的精彩的演出。根据句意选择A项。30. B 考查名词辨析。Announcement “宣布”; employment “雇用

78、”; payment “支付”; encouragement“鼓励”,根据后面的career search “职业选择”和前面的young people可知今天8页的报纸设计内容是为了给年轻人提供就职信息,所以答案为B项。31. B 考查情态动词用法。句意:旅游利大于弊。如果你的经济和身体允许,你最好经常进行旅游。Might as well“不妨做某事,最好做某事”。答案为B项。32. D 考查形容词辨析。common“ 共同的,普遍的”; previous “以前的”; ordinary“普通的”; average“平均的”,句意:一天平均每个美国青少年发60个信息,并且我能打赌大多数信息都

79、充满了缩写,缺乏有效的标点符号。根据句意选择D项。33. C 考查连词辨析。It will be+段时间+before“要过很久我们将”,句意:要过3周时间我们要进行期末考试了,并且我已经为之做好了准备,答案为C项。34. C 考查such用法。no=not a/any,也就是说no与a不能同时运用,只有C项符合题意。句意:信不信由你,我小的时候没有你那样的衣服,因为我家很穷,同时我还有5个姐姐。35. B 本题考查介词短语辨析。根据句意:今年的三月在我的小镇经常下雨,因此以防万一我就把一把雨伞放在办公室,用B项in case of “以免”;而in terms of “就而言”;in nee

80、d of “需要”;in spite of “尽管”。第二节:完形填空36 B上句说,大多数种类的玫瑰来自亚洲。本句使用But话锋一转,说明也有一些玫瑰是“产自”其他地区,如本句提到的非洲西北部、欧洲和美国。be native to产自,故选B。37A根据本段最后一句中的the decision,再结合所给选项可知,国会“选定”玫瑰作为美国的国花。故选A。38B 国会通过了将玫瑰选定为国花的决定之后,国会和总统向外“宣布”此项决定。declare意为“公布,宣布,宣告”,故选B。39C这一决定,对于支持其他花的人来说,显然不舒服。sweet “令人愉悦的,惬意的”,切合语境。故选C。40A根据

81、下句“But you have a good chance of 41 ”可知,文章是先抑后扬。先说玫瑰很“难”种植,然后再说,如果采取一些建议,成功的几率还是比较大的。故选A。41D见上题解析。42A既然玫瑰很难种植,要想成功,自然要听取“专家”的建议,而不是“农民” “邻居”或“老师”。故选A。43C根据本句最后的on bright days可知,晴天玫瑰能够获得的是“阳光”,而不是“空气”氧气”或“水”,故选C。44C本句讨论的是购买玫瑰花的方法,一种是直接从鲜花种植中心买,另外一种是什么呢?mail letter邮件;mail order邮购;mail server邮件服务器。by m

82、ail order通过邮购方式,符合语境。故选C。45A根据上句可知,此处说明的是盆栽的玫瑰。与裸根玫瑰相比,盆栽的玫瑰,其根部成长更好,故选A。46D Jeffrey指出,裸根玫瑰不带土壤。agree on同意;get across讲清楚,使人了解;make sure确保;point out指出。故选D。47D根据上句可知,此处讨论的是bare-root roses,这样的玫瑰不带土壤,重量比较轻,便于运输,故选D。48D Jeffrey建议尽可能在接近种植季节时购买裸根攻瑰。flowering time花季;harvest time收获季带;planting time种植季节。故选D。49

83、B 根据接下来的“make sure the packing material is moist(潮湿的)Keep the plants in a 50 ,dark place”,说的是如果裸根攻瑰先于种植时间就到了的话,如何保存的问题,故选B。50A large和tidy与裸根玫瑰的保存关联不大。dry与上句中的the packing material is moist(潮湿的)矛盾,故选A。裸根玫瑰应放在阴暗、阴凉的地方保存。51C根据主语The resting plants可知,说的是”休眠的种苗”。植物在冬季休眠期间,没有的是“叶子”,而非“枝”“茎”或“根”,故选C。52D玫瑰应栽在

84、湿润的土壤中,故选D。53D根据常识可知,植物移植之初,是需要经常浇水的,而不是“清洁” “剪枝”或“移动”,故选D。54C浇水最好是在早晨,这样植物没有吸收的水分就可以经过白天阳光照射蒸发掉,也就可以“防止”出现黑斑病或霉病,故选C。55B destroy破坏;invade侵袭,侵略;pollute污染;taste品尝。由后面主句的内容可知此处是说如果害虫侵袭了你的玫瑰,故选B。第三部分:阅读理解A. 文章大意:全职保姆也叫住家保姆,帮助东家看小孩,要照顾孩子的起居、住行,给孩子提供所需的一切。56. A 细节理解题。依据文中的A full-time nanny is employed by

85、 the parents to provide high quality childcare for their children and to undertake all tasks related to the providing that care.可知,一个全职保姆是家长雇来照顾孩子的,她需要做一切与孩子有关的保育工作。因此选项A正确。57. C 推理判断题。依据文中的the nanny may be responsible for bathing the child, and assisting the child with homework可知,全职保姆必要时还要协助孩子做作业。因

86、此做全职保姆应该是受过教育的人。因此选项C正确。58. B 细节理解题。依据文中的For parents who hire a live-in nanny, at minimum they should provide a separate bedroom and bathroom and all meals and snacks可知,聘请住家保姆的父母,至少应该给保姆提供一间独立的卧室和浴室。因此选项B正确。59. C 细节理解题。依据文中的Nanny employers must pay what is commonly referred to as the nanny tax可知,保姆的

87、雇主必须支付保姆税。因此选项C正确。60. D 细节理解题。根据文章的最后一句可知D 项错误。B文章大意:说明文,J.K.罗琳在她的大片哈利波特中埋下了发明“隐形外套”的想法,如今科学家们通过不懈的努力,使之成为现实。它的用途很广,不仅可以伪装人,也可以隐藏建筑物。61. A 推理判断题。第一段主要是引出本篇文章的中心内容。62. A细节理解题。由本句的with a magical textile that it properly calls Quantum Stealth以及第二段the material makes its wearer completely invisible, even

88、 to people with night glasses.可知,它是一种可以使穿戴它的人变得不可见的材料。63. C推理判断题。由第二段最后一句does not need cameras, batteries, lights or mirrors to operate. But best of all, it is cheap to manufacture可知,这种材料方便且便宜。64. D主旨大意题。由第三段可知,主要讲述这种材料能隐身的原理及它的用途。65. B细节理解题。由最后一段they are now working with Hyperstealth Technology to

89、create the next generation survival blanket that could make the soldier invisible all at once可知,科学家需要进一步开发新一代的材料,以满足需要。C本文是一篇议论文。文章主要谈论的是如何借助电视新闻来提高英语学习的听的能力,同时也给我们指出了如何养成提高听英语能力的好习惯。66.B 词义猜测题。由上文的关键信息句within a short period of time the same news is often repeated.以及关键信息词several times,可判断succeeding的

90、意思为“以后的,随后的”,与next意思较吻合。67.D 细节理解题。由文章的第二段的These preparatory steps are very important before your listening:及三点判断选项A已提到;由While listening, you should pay attention to a few things that you may try to do:及三点可判断B项已提到;由文章最后一段可判断选项C已提到,而D项文中并未涉及。68.C 推理判断题。A项错在与文章第一段第二句不符;B项错在与“CCTV 9 is a good choice be

91、cause this is Chinas English channel and has regular news reports”不符;C项正确是因为与“You can aim at just getting what a story is about. Give a one-to-two- sentence description after each story”吻合;D项错在与“You may write a full transcript of a story to practise intensive listening”不符。69. B 细节理解题。根据文章的最后一段的第二句话可

92、知答案。70.A 主旨大意题。从全文的大意及开头结尾,讲到的就是关于TV news的听力训练,故正确选项为A。D验证电影是否受欢迎的标志是看它的票房收入。在今天这个时代,观众们对电影期望的不是新故事,而是用新的方法展示给观众故事的情感内容, 譬如旧故事翻新成电影。71. A 目的意图题。作者在文中阐述了观众们对电影期望的不是新故事,而是用新的方法展示给观众故事内容,只要改编的恰当合理。因此选A。72. D 推理判断题。依据文章第一段的 these movies can be truly inspiring when done correctly可知,作者认为观众的抱怨对好莱坞的创作不公平,如果

93、方法正确的话,这些电影可以真正鼓舞人心。因此选D。73. C 细节理解题。依据文章第三段的Usually, sequels rarely live up to the thrill of the original可知,作者在谈论观众对电影续集的反应情况,前面提及了观众对蝙蝠侠的看法。因此选C。74. C 细节理解题。依据文章第四段的though it brought in aspects of the story, it truly felt like its own movie可知,超凡蜘蛛侠这部电影,很像原来的蜘蛛侠电影,因此选C。75. B 细节理解题。依据文章尾段的we want ne

94、w ways of experiencing them and new ways of being reminded we are humans with various forms of emotions可知,作者认为好的电影不仅仅采纳新故事,而是用新的方法去演示出故事。因此选B。第二卷第一节:阅读表达76.How to get on the right track./Three ways to get on the right track.77. light up78.Do ask for help. 79.People who cant find their purposes or pa

95、ths in life. 80. Fitness, food, nutrition, health, and science.第二节 范文(One possible version)Teenagers work for extra money during the summer or winter vacation. About this people have different ideas. Some are for it while others disagree. I think it is meaningful for us high school students to take

96、part-time jobs in our spare time. It is more than earning some money. It can broaden our views and enrich our holiday life because we can learn what we cant learn in classes. Whats more, through part-time jobs we can get some working experience which will prepare us for our future. I hold the view t

97、hat its better to help pay our family living expenses instead of keeping it as our own pocket money. It is a good chance for us to take on an important responsibility for our family. 听力原文Text 1W: Does this bus go to the Bank of China?M: Yes. Get off at the post office and walk straight ahead for abo

98、ut two minutes.Text 2W: Would you mind if I borrowed your car just over the weekend?M: Im sorry, but its just not possible, because Im visiting my mother this weekend.Text 3W: Can you help me out? Im trying to find Grand Hotel.M: Turn right at the traffic light. It is next to the new shopping centre

99、.Text 4W: Why not wait here a few minutes and Ill get my car?M: No, thank you. Id better take the bus home.Text 5W: Dad, can I have some friends over at the weekend?M: It really depends on how many. I mean just four or five.W: Thanks, Dad.Text 6M: What do you want to do this weekend?W: Oh, I dont kn

100、ow. Maybe go to the beach if its nice weather.M: But we did that last weekend. Lets do something different.W: Hum. Hey, I know what! Why dont we climb Mt. Fuji?M: Great idea! Ive always wanted to do that!W: Paul and Mary talked about a bicycle ride yesterday, but they havent made the final decision.

101、 Maybe we could persuade them to join us.M: Wonderful! I give them a call right now.Text 7W: Hey, you. Cant you be a bit faster? You make the whole group wait for you.M: How can you blame it on me? Im having trouble in operating this kind of machine. It is designed for you right handers.W: You alway

102、s complain about these machines. But you are not the only one using your left hand.M: Really? I dont know any others who are the same as me.W: To tell you the truth, Im also left-handed.M: You?W: Yeah. You should spend some time getting suited to it in advance. Then you can do it quickly.M: Is that

103、what you have done?W: Yes. In fact, it pays to use both hands.M: OK, I will try.Text 8M: Hey, Karen, it looks like youve got some sun this weekend.W: Yeah, I guess so. I spent the weekend at the beach.M: Oh, yeah, thats great. Where did you stay?W: Some friends of my parents live out there and they

104、invited me for as long as I wanted to stay.M: So what are you doing back here already?W: Oh, 1 have a paper to work on, and I just couldnt do any serious studying at the beach.M: I dont blame you. So what did you do out there? I mean besides lying out in the sun.W: I ran slowly up and down the beach

105、, and 1 played some volleyball. You know I never realized how hard it is to run on sand. I couldnt even get through a whole game before I had to sit down.M: Did you go swimming?W: I wanted to, but they said the water isnt warm enough for that until a couple of months from now.M: It all sounds nice.

106、I wish I could get away to the beach like that. Text 9M: Hi, Susan. Havent seen you for ages. How are you getting along with your work?W: Hi, David. Not so well as I expected. Ive left my position. I cant bear the rudeness of my boss any longer.M: What are you going to do then?W: No idea. Anyway, I

107、have to think about it seriously. And you, David?M: Ive been very successful as a dancer. I like this kind of life. It is so exciting.W: You cant do it forever.M: No, but Ive decided to open a dance school once Im over the top. Our younger dancers need better training.W: Thats a wonderful idea!Text

108、10Back to the news. Last Friday a storm hit two villages destroying four teen houses. Seven others were so badly damaged that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows. One person was killed, and nine were badly injured and taken to hospital. A number of other people rece

109、ived small injuries. Altogether over two hundred were left homeless as a result of the storm.A farmer said the storm began early in the morning and lasted over an hour. He was in the kitchen with his wife and his children when they heard a loud noise. A few minutes later their house fell down on top

110、 of them. They managed to climb out but then he saw that one of his children was missing. He went back inside and found him safe but very frightened.A woman said that her husband had just left for work when she noticed that her house was shaking. She rushed outside immediately with here children. There was no time for her to take anything. A few minutes later, the roof came down.Soldiers went to the area to help the people in trouble.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1