收藏 分享(赏)

天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:388595 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:25 大小:112KB
下载 相关 举报
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共25页
天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、天津市耀华中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)(本试卷考试时间100分钟,总分100分)I卷 (满分75分)I.听力(共20小题;每小题1分;满分20分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。1. When can the man see the headmaster?A. At 9:30. B. At 11:45. C. At 12:40.2. Why does the man want to keep the window shut?A. Because he is il

2、l.B. Because he wants to open it himself.C. Because the air inside is fresh enough.3. What is Mike?A. A teacher. B. A student. C. A writer.4. What has made working at home possible?A. Personal computers. B. Communication industry. C. Living far from companies.5. Where is the woman?A. In a soap facto

3、ry. B. In her house. C. At an information desk.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。6. Where does the conversation most probably take place?A. At home. B. On a bus. C. In the bank.7. Why do the two speakers want to buy a car?A. They have a lot of mo

4、ney.B. The man lives too far away from his office.C. The womans office is too far away from her home.听第7段材料,回答第810题。8. Why wont Mr. Stone come to the clinic tomorrow?A. He cant spare the time.B. The clinic will be closed.C. Dr. Milton wont come to work.9. When is the clinic open in a week?A. From Mo

5、nday to Friday.B. On weekdays except Thursday.C. During the whole week.10. What time has finally been fixed for Mr. Stone to come?A. 5:30 p. m., Wednesday. B. 6:15 p. m., Wednesday. C. 6:15 p. m., Thursday.听第8段材料,回答第1113题。11. Whats the relationship between the two speakers?A. Neighbors. B. Doctor an

6、d patient. C. Friends.12. When did the woman cough most seriously?A. In the morning. B. In the afternoon. C. At night.13. What did the man do for the woman?A. He examined the woman carefully.B. He gave her some medicine and some advice as well.C. He just told her not to worry too much.听第9段材料,回答第1416

7、题。14. Whats the possible relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Friends. C. Strangers.15. Where does the conversation most probably take place?A. At the womans home. B. At the mans home. C. In a restaurant.16. What does the woman ask the man to do?A. Have some soup. B. Bring h

8、is wife next time. C. Have more rice.听第10段材料,回答第1720题。17. What did Nicholas do at eighteen months?A. He began to learn French.B. He read the newspaper.C. He took telephone messages.18. Why was Nicholas bored and unhappy at the two schools?A. He had too much homework.B. He almost couldnt learn anythi

9、ng special.C. His teachers often corrected his spelling.19. Who offered to help Nicholas finally?A. His classmates. B. His parents. C. A college.20. What is Nicholas life like now?A. Busy with much social life.B. Interesting and adventurous.C. Full at college and free at home.II. 单项选择 (共15小题;每小题1分;满

10、分15分)1. - What do you want to do next? We have half an hour until the basketball game.- _. Whatever you want to do is fine with me.A. It just dependsB. Its totally up to youC. Thats all rightD. Glad to hear that【答案】B【解析】【详解】考查情景交际及习惯表达。句意:接下来你想做什么?离篮球赛还有半小时。_。你想做什么我都可以。A. It just depends视情况而定;B. Its

11、 totally up to you完全由你决定;C. Thats all right没关系;D. Glad to hear that很高兴听到你这样说。由后一句句意“你想做什么我都可以。”可知,后者完全愿意由前者来决定接下来做什么。故选B项。2. There is an illness that can result in total blindness _ left untreated.A. afterB. ifC. sinceD. unless【答案】B【解析】【详解】考查从属连词和状语从句中的省略。句意:有一种疾病如果不治疗就会导致完全失明。A. after 在之后;B.if 如果;C

12、.since自从;D.unless除非。根据句意可知,“不治疗”是“导致完全失明”的条件,故用if来引导条件状语从句,符合句意;从句主语与主句主语一致,且从句谓语中包含be动词,所以省略了从句的主语和be动词,还原后为“if it is left untreated”。故选B项。3. These mistakes are very _ among students, so were not surprised if you do wrong.A. ordinaryB. commonC. usualD. normal【答案】B【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:这些错误在学生中很常见,所以

13、如果你做错了,我们并不感到惊讶。A. ordinary平凡的,一般的;B. common普通的;C. usual通常的;D. normal正常的。由“ were not surprised if you do wrong”可知,如果你做错了,我们并不感到惊讶,说明这些错误在学生中很常见。故选B项。4. All around the world, we can see kids playing football to their hearts _.A. contentB. pleasureC. satisfactoryD. attraction【答案】A【解析】【详解】考查名词和形容词词义辨析及

14、固定短语。句意:在世界各地,我们可以看到孩子们尽情地踢着足球。A. content满意,目录,内容;B. pleasure愉快 ,欣慰;C. satisfactory令人满意的;D. attraction吸引。根据句意及to their hearts可知,此处为固定短语to ones hearts content,表示“心满意足地,尽情地”。故选A项。5. Before seeing The Revenge of Prince Zidan, I wasnt sure whether I _ it. But after experiencing it, I found I was deeply

15、attracted by it.A. had enjoyedB. enjoyedC. was enjoyingD. would enjoy【答案】D【解析】【详解】考查时态。句意:在看王子复仇记之前,我不确定自己是否会喜欢它。但在看过之后,我发现自己被它深深地吸引住了。空格处为whether引导的宾语从句的谓语动词,主句为一般过去时,从句也应该是过去的某种时态,根据句意可知,空格处表示过去将要发生的动作,即我不确定自己是否“会”喜欢它,故应用过去将来时,句式为“主语+would+动词原形+其他”,故空格处应填“would enjoy”。故选D项。6. During the flood, the

16、re was water everywhere, but we couldnt drink any of it, _ we would get really sick.A. thereforeB. howeverC. otherwiseD. further【答案】C【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:在洪水期间,到处都是水,但我们不能喝其中任何的水,否则我们会生病。A. therefore因此;B. however然而;C. otherwise否则;D. further更进一步地;较远地。结合空前“但我们不能喝其中任何的水”及空后“我们会生病”可知,C项“否则”符合前后句逻辑关系,故选C项

17、。7. One of the first things that Jane did _ getting home was to check on her kids.A. toB. forC. ofD. on【答案】D【解析】【详解】考查介词。句意:Jane 回家后做的第一件事,就是去看看她的孩子。分析句子可知,One of the first things that Jane did为句子主语,was to check on her kids为系表结构。介词on加名词或动名词表达“一就”,on getting home意为“一到家就”,在句中作时间状语。故选D项。8. The poor man

18、, _, ran out of the dark cave.A. trembling and frightenedB. trembled and frighteningC. trembled and frightenedD. trembling and frightening【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词和形容词做伴随状语。句意:那个浑身发抖又害怕的可怜的人,跑出了黑暗的洞穴。发抖和句子主语在逻辑上有主谓关系,现在分词作状语,第二个词用来形容人用ed形式, frightened害怕的,故选A。9. Although they are surrounded by reminders o

19、f the disaster, _ effect is damaging, they are working together to rebuild their homes and their lives.A. whoseB. whereC. whichD. when【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:虽然他们周围都是灾难的提醒,其影响是破坏性的,但他们正在共同努力重建家园和生活。分析句子结构,_ effect is damaging是一个非限制性定语从句,修饰先行词the disaster,关系词在从句中作定语,用关系代词whose引导该从句。故选A项。10. It is too

20、cold outside, so we decided to watch television at home _ go for a walk.A. other thanB. more thanC. rather thanD. or rather【答案】C【解析】【详解】考查短语辨析。句意:外面太冷了,所以我们决定在家里看电视,而不是去散步。A. other than除了;B. more than超过,不仅仅,非常;C. rather than而不是;D. or rather或者;更确切地说。 根据句意可知,外面冷所以决定在家看电视而不是去散步,是说话人主观上的一种选择。故选项C项。11. _

21、 it comes to speaking in public, no one can match him.A. SinceB. WhenC. OnceD. After【答案】B【解析】【详解】考查连接词。句意:要说在公众场合讲话,没有人能比得上他。A. Since自从.以来;B. When当.时候;C. Once一旦.;D.After在.之后。when it comes to .当提及到.时候,结合句意,故答案为B。12. However hard I tried, I couldnt _ my meaning to the people around me.A. let outB. giv

22、e awayC. get acrossD. put on【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:不管我怎么努力,我都无法让周围的人明白我的意思。A. let out泄露;B. give away捐赠;C. get across(使)被理解;D. put on穿上。由“However hard I tried”可知,我很努力也无法让周围的人明白我的意思,get across符合句意。故选C项。13. (2016天津卷)You are waiting at a wrong place. It is at the hotel _ the coach picks up tourists.A.

23、 whoB. whichC. whereD. that【答案】D【解析】【详解】考查强调句。句意:你在一个错误的地方等待。大客车是在旅店接送游客的。使用强调句,结构是:It is/was+强调部分+that+其余部分,如果强调部分是人,也可以用who,这句话强调的是地点状语at the hotel。故选D。14. The cooling wind swept through out bedroom windows, _ air conditioning unnecessary.A. makingB. to makeC. madeD. being made【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词

24、。句意:冷风从我们卧室的窗户吹进来,使得没有必要开空调了。前面的事情造成后面的结果,用现在分词作结果状语,表示顺理成章的结果。不定式也可以作结果状语,但是那是预料不到的结果。本句描述的是一种顺理成章的结果。故选A。【名师点睛】判断非谓语动词的形式的第一步是分析句子成分,看是用谓语动词还是非谓语动词,确定了是非谓语动词,还要判断非谓语动词的成分,和这个动词和逻辑主语的关系。这道题还有一个考点就是同样是结果状语从句,现在分词和不定式用法也不同,还要结合语境判断符合哪一个,来加以判断。15. Even though we _ a lot due to the natural disaster, mo

25、ments when we could be together with our family gave us hope for the future.A. have lostB. had lostC. were losingD. would lose【答案】B【解析】【详解】考查动词时态。句意:虽然我们在自然灾害中失去了很多,但我们能与家人在一起的时刻给了我们对未来的希望。结合句意,可知从句的动作发生在谓语动词gave之前,为“过去的过去”应用过去完成时,故答案为B。III. 完形填空 (共20小题; 每小题1分; 满分20 分)In 1989, an 8.2 earthquake almo

26、st flattened America, killing over 30,000 people in less than four minutes. In the middle of complete damage and disorder, a father rushed to the school where his son was _16_ to be, only to discover that the building was completely _17_.After the unforgettable shock, he _18_ the promise he had made

27、 to his son: “No matter _19_ happens, Ill always be there for you!” And tears began to _20_ his eyes. As he looked at the pile of ruins, it looked _21_, but he still remembered his promise to his son. He rushed there and started _22_ the ruins.As he was digging, other helpless parents arrived, _23_:

28、 “Its too late! Theyre all dead! _24_, face reality, theres nothing you can do!” To each parent he _25_ with the same words: “Are you going to help me now?” No one helped. And then he continued to dig for his son, stone by stone.Courageously he went on alone because he needed to know _26_: “Is my bo

29、y _27_or is he dead?” He dug for eight hours 24 hours 36 hours then, in _28_ hour, he pulled back a large stone and heard his sons _29_. He screamed his sons name, “ARMAND!” He heard back, “Dad! Its me, Dad! I told the other kids not to worry. I told them that you _30_ me if you were alive and _31_

30、you saved me, theyd be saved. You promised, No matter what happens, Ill always be there for you! You did it, Dad!”“Whats going on in there?” the father asked.“There are 14 of us _32_ out of 33, Dad. Were scared, hungry, thirsty and were _33_ that youre here. When the building collapsed, it made _34_

31、, and it saved us.”“Come out, boy!”“No Dad! Let the other kids out first, _35_ I know youll get me! No matter what happens, I know youll always be there for me!”16. A. askedB. supposedC. orderedD. left17. A. damagedB. disappearedC. protectedD. guarded18. A. memorizedB. keptC. forgotD. remembered19.

32、A. howB. whatC. whichD. who20. A. fillB. coverC. comeD. burst21. A. encouragingB. hopelessC. lovelyD. disappointed22. A. digging fromB. digging throughC. digging outD. digging into23. A. to sayB. saidC. and sayingD. saying24. A. Come outB. Come againC. Come onD. Come off25. A. respondedB. toldC. ask

33、edD. answered26. A. for himselfB. of himselfC. in himselfD. to himself27. A. liveB. livingC. aliveD. lively28. A. 38B. the 38C. 38thD. the 38th29. A. soundB. voiceC. noiseD. tone30. A. would have savedB. would saveC. saveD. will save31. A. whenB. becauseC. even ifD. though32. A. remainedB. missingC.

34、 leftD. gone33. A. regrettableB. hopefulC. thankfulD. unbelievable34. A. a promiseB. a triangle (三角)C. spaceD. room35. A. becauseB. thoughC. whenD. even though【答案】16. B 17. A 18. D 19. B 20. A 21. B 22. B 23. D 24. C 25. A 26. A 27. C 28. D 29. B 30. B 31. A 32. C 33. C 34. B 35. A【解析】这是一篇记叙文。文中讲述了地

35、震后,一个父亲信守承诺,尽力营救儿子的故事。【16题详解】考查动词词义辨析。句意:在完全破坏和混乱的情况下,一位父亲冲到他儿子应该在的学校,却发现学校已经完全被毁了。A. asked问及;B. supposed料想;C. ordered命令;D. left离开。be supposed to be/to do sth“应该,理应”是固定用法,根据“In the middle of complete damage and disorder”可知他儿子应该在那所学校。故选B项。【17题详解】考查动词词义辨析。句意:在完全破坏和混乱的情况下,一位父亲冲到他儿子应该在的学校,却发现学校已经完全被毁了。A

36、. damaged破坏;B. disappeared消失;C. protected保护;D. guarded保卫。根据上文“In the middle of complete damage and disorder”,可知地震造成了破坏和混乱无序,学校的建筑也遭到了破坏。故选A项。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:难忘的震动之后,他想起了对儿子的承诺A. memorized记忆;B. kept保持;C. forgot忘记;D. remembered想起。 根据“No matter 4 happens, Ill always be there for you!” 可知那是父亲曾经对儿子的承诺

37、,所以用remembered “想起”,合乎逻辑,语义通顺。故选D项。【19题详解】考查让步状语从句。句意:“无论发生什么,我都会在你身边! ”A. how怎样;B. what什么;C. which哪个,哪些;D. who谁。让步状语从句中缺少主语,谓语为happen,根据句意,what符合题意,故选B项。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:眼泪充满了他的双眼。A. fill装满;B. cover覆盖;C. come来;D. burst使破裂,冲破。父亲心痛至极,眼泪“充满”他的眼睛。故选A项。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:当他看着这一堆废墟时,看起来没有希望了,但他仍然记得他对儿

38、子的承诺。A. encouraging鼓舞的;B. hopeless没有希望的;C. lovely可爱的;D. disappointed失望的。地震灾害严重,一堆废墟,儿子被砸在里面,看起来没有希望。故选B项。【22题详解】考查动词短语辨析。句意:他冲到那里,开始在废墟中挖掘。A. digging from从中挖掘;B. digging through挖掘,挖穿,挖通;C. digging out挖出;D. digging into插入,戳进。 根据“the ruins”可知这里意思是在废墟里挖掘,dig through意为“(为找)在里挖掘”,符合题意。故选B项。【23题详解】考查非谓语动词

39、用法。句意:当他在挖的时候,其他无助的父母来了,说: “太晚了! 他们都死了! ” A. to say(不定式);B. said(过去式或过去分词);C. and saying(and+现在分词) D. saying(现在分词)。分析句子可知,空格处应为句子状语。现在分词作状语,可以表示时间、原因、结果、条件、让步、方式、伴随状况等,和主语是主动进行的关系。saying与其逻辑主语other helpless parents是主动关系,作伴随状语。(and为并列连词,连接的动词应该和谓语动词时态一致,故排除C)故选D项。【24题详解】考查动词短语辨析。句意:算了吧,面对现实吧,你什么也做不了!

40、A. Come out出来;B. Come again再来;C. Come on快点儿,算了吧;D. Come off脱落,掉下。根据“face reality, theres nothing you can do!”可知看到废墟一片,大家已经失望,感到无能为力,所以才说“算了吧”。故选C项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:他对每位家长都回复了同样话: “你们现在要帮我吗? ”没人帮忙。然后他继续挖掘他的儿子,一块石头一块石头的。A. responded回应,回答;B. told告诉;C. asked询问;D. answered回答。因上文其他家长都劝他放弃,并说 “theres not

41、hing you can do”。他什么也没说,只不断回复一句“你们现在能帮我吗?”故选A项。【26题详解】考查介词和反身代词的搭配。句意:他勇敢地独自前行,因为他自己需要知道 A. for himself;亲自,替(给)自己;B. of himself自动地;C. in himself 本性,本身;D. to himself对自己,用于say/think to oneself。父亲需要亲自弄个明白,“儿子是死了还是活着?” 故选A项。27题详解】考查形容词词义辨析。句意:“我的孩子是活着还是死了? ”A. live活的,生动的;B. living活着的;C. alive活着的;D. live

42、ly生动的。live,living和 alive都有“活着的”意思,live只作前置定语,living可作前置定语和表语,alive可作表语、后置定语或补语。living通常是客观描述“尚健在”,alive则主要指生与死的“界限”。故选C项。【28题详解】考查序数词运用。句意:他挖了8个小时.24个小时. 36个小时. 然后,在第38个小时的时候,他挖出一块大石头,听到了他儿子的声音。A. 38;B. the 38;C. 38th;D. the 38th。根据句意,前面挖掘用的是时间的长度,在他挖出一块大石头的时候,是一个时间点,即“在第38个小时的时候”,所以需要用序数词,序数词前面有定冠词

43、修饰。故选D项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:他挖了8个小时.24个小时. 36个小时. 然后,在第38个小时的时候,他挖出一块大石头,听到了他儿子的声音。A. sound声音;B. voice说话声,嗓音;C. noise噪音,嘈杂声;D. tone音调,语调。父亲听到了儿子的声音,人的嗓音,说话声为voice,符合题意。故选B项。【30题详解】考查时态。句意:我告诉他们,如果你还活着,你会救我A. would have saved;B. would save;C. save;D. will save。分析句意可知,表示过去将会发生的事情,用过去将来时。故选B项。【31题详解】考查连

44、词词义辨析。句意:当你救了我,他们也会得救。A. when当时候;B. because因为;C. even if尽管;D. though虽然。根据句意,“you saved me”和下文“theyd be saved”存在时间关系,需要用时间状语从句引导词when。故选A项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:我们33个人里只剩下14个了,爸爸。A. remained剩下;B. missing丢失的;C. left剩下,留下;D. gone消失。remain“留下”为不及物动词,leave“剩下”,过去分词left作后置定语修饰14 of us,符合题意。故选C项。【33题详解】考查形容词词

45、义辨析。句意:我们害怕,饥饿,口渴,我们很感激你在这里。A. regrettable令人遗憾的;B. hopeful有希望的;C. thankful感恩的; D. unbelievable难以置信的。孩子们在困难中,救命的人来了,所以非常感激。(因为儿子相信爸爸会实现诺言营救他,所以不能用“难以置信的”。)故选C项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:大楼倒塌时,形成了一个三角形,救了我们。A. make a promise许诺;B.make a triangle形成三角形;C. make space腾出空间;D. make room腾出地方。根据“and it saved us”可知这里指

46、大楼倒塌时自然形成的三角,救了孩子们一命。故选B项。【35题详解】考查连词词义辨析。句意:让其他孩子先出来,因为我知道你会找到我的! A. because因为;B. though虽然;C. when什么时候;D. even though尽管。因为父亲对儿子的承诺,儿子也牢记在心,孩子知道父亲只要自己活着,就会来救自己,这就是儿子让其他孩子先出来的原因。故选A项。IV. 阅读理解 (共15小题; 每小题2分; 满分30分)AWinners ClubYou choose to be a winner!The Winners Club is a bank account specially desi

47、gned for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!Its a club with impressive features for teenagers:No account keeping fees!Youre

48、 no millionaire so we dont expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!Excellent interest rates!You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in

49、 a month.ConvenientTeenagers are busy we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the InternetYou can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your poc

50、ket money or your pay from your part-time job!Mega magazine includedAlong with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.The Winners Club is a great choice f

51、or teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You will have to get permission from your parent or guardian (so we can organize that cool key card) but it is easy. We cant wait to hear from you. Its the best way to choose to be a winner!36. The Winners Club is a bank ac

52、count intended for _.A. parentsB. teenagersC. winnersD. adults37. Which of the following is TRUE about the Winners Club?A. Special gifts are ready for parents.B. The bank opens only on work days.C Services are convenient for its members.D. Fees are necessary for the account keeping.38. The Winners C

53、lub provides magazines which _.A. encourage spendingB. are free to all teenagersC. are full of adventure storiesD. help to make more of your money39. If you want to be a member of the Club, you must _.A. be an Internet userB. be permitted by your parentC. have a big sum of moneyD. be in your twentie

54、s40. What is the purpose of this text?A. To set up a club.B. To provide part-time jobs.C. To organize key-cards.D. To introduce a new banking service.【答案】36. B 37. C 38. D 39. B 40. D【解析】本文是一则广告,主要介绍了the Winners Club是专门为青少年而开设的,介绍了这项服务的方便之处,所以对于办理该业务的青少年来说是非常便利和快捷的,办理该业务的青少年除了可以收到定期报告外,还可以免费得到一份杂志,里

55、面有很多好的建议或办法可以帮助他们赚取更多的钱。【36题详解】细节理解题。根据第一段第一行“The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.”可知,优胜者俱乐部是专门为青少年设计的银行账户。故B正确。【37题详解】细节理解题。根据第四部分“You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the p

56、hone and the Internet”你可能根本不需要去银行。在优胜者俱乐部,你可以选择使用方便的出纳员,在家里使用电话和互联网进行银行业务。由此可知,优胜者俱乐部为会员提供方便的服务。故C正确。【38题详解】细节理解题。根据最后一段1,2行“Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.”可知,除了你的定期报告,你还会收到一本免费的杂志,里面有很多让你赚更多钱的好点子。故D正确。【39题详解】细节理解题

57、。根据倒数第三行“You will have to get permission from your parent or guardian”说明,如果你想成为俱乐部的会员,你必须得到父母的允许,故B正确。【40题详解】推理判断题。根据文章第一段“The Winners Club is a transaction account where you receive a key-card so you can get to your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!” 优胜俱乐部是一个交易账户,在那里你会收到一张钥匙卡,这样你就可以24

58、小时不间断地取款也就是每周7天,每天24小时不间断地取款!根据最后一句“We cant wait to hear from you. Its the best way to choose to be a winner!” 我们迫不及待地想听到你的消息。这是选择成为赢家的最好方式!由此判断出,短文的目的是向年轻人介绍一种新的银行服务。故D正确。BJeremy Fox, a retired businessman in a small city in England, recently bought an old farmhouse with a yard and a small field, s

59、ome five miles out of the town. There he planned to lead a simple life with his wife, Amelia.It was while clearing out the old barn on the far side of the yard that he made an interesting discovery. In a corner, under some old sacks, he found some large fragments (碎片) of an antique (古董) bowl. Out of

60、 curiosity, he took them into the kitchen and, much to the anger of his wife, washed the mud off them. That evening he spread newspapers over the kitchen table and carefully stuck the fragments together. However, two pieces were found missing.Two days later, having pulled down the barn, Mr. Fox was

61、digging over the ground in preparation for the installation (安装) of a greenhouse, when he discovered the two missing pieces. When he had stuck them in position, the bowl looked so fine that Amelia agreed to its being placed on a table in the living room, in front of the window.“We might have somethi

62、ng a bit special here,” he said to his wife. A few days later, Jeremy took several photographs of the bowl, which he sent off to Sothebys in London.Unexpectedly, Sothebys was extremely interested in the bowl and sent an expert to inspect it. It turned out that it was a Chinese Ming fish bowl, dating

63、 back to around 1500, and might be expected to get a five-figure sum at an auction.A week later still more unexpectedly, two police officers called and told the Foxes the bowl was stolen property.So the bowl never reached the auction room, and Mr. Fox never received the five-figure sum that had been

64、 mentioned. However, he framed one of the photographs he had taken and hung it on the wall.41. At first Mrs. Fox seemed to be _.A. greatly annoyed at Mr. Foxs enthusiasmB. very much interested in the discoveryC. uncertain of Mr. Foxs enthusiasmD. curious about Mr. Foxs findings42. The two missing pi

65、eces happened to be found _.A. in the kitchenB. in a greenhouseC. out of the old barnD. under the ground43. Most likely “Sothebys” was _.A. an antique shopB. a friend of Mr. FoxsC. an artistD. a china store44. According to the expert, the bowl could be sold at the price of _.A. five thousand poundsB

66、. less than ten thousand poundsC. one thousand, five hundred and ninety poundsD. at least ten thousand pounds45. Which of the following is NOT TRUE?A. Most probably Sothebys purchased the bowl in the end.B. It turned out that Mr. Fox got neither the money nor the bowl.C Mr. Fox preferred country lif

67、e to city life after his retirement.D. Mr. Fox was fond of gardening.【答案】41. A 42. D 43. A 44. D 45. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Jeremy Fox发现了一件古董,并拍照发给了一家古董店,结果最后却被告知,古董是被人偷来的。【41题详解】细节理解题。由文章第二段第三句“Out of curiosity, he took them into the kitchen and, much to the anger of his wife, washed the mud off them.”(

68、出于好奇,他把它们带到厨房,把它们身上的泥洗掉,这让他妻子非常生气。)可知,起初,Fox太太似乎对Fox先生的热情做法非常恼火。故选A项。【42题详解】推理判断题。由第三段第一句“Two days later, having pulled down the barn, Mr. Fox was digging over the ground in preparation for the installation (安装) of a greenhouse, when he discovered the two missing pieces.”(两天后,在拆除谷仓之后,Mr. Fox正在地上挖掘,准

69、备安装一个温室,这时他发现了那两块缺失的碎片。)可知,那两块缺失的碎片是Mr. Fox在地上挖掘时发现的,可推断碎片是在地下发现的。故选D项。【43题详解】推理判断题。由第四段结尾“A few days later, Jeremy took several photographs of the bowl, which he sent off to Sothebys in London.”(几天后,Jeremy拍了几张碗照片,送到伦敦的Sothebys)和第五段首句“Unexpectedly, Sothebys was extremely interested in the bowl and s

70、ent an expert to inspect it.”(出乎意料的是,Sothebys对这只碗(鱼缸)极感兴趣,并派了一位专家来检查。)可知,Mr. Fox把碗(鱼缸)当作古董,拍照发给Sothebys,Sothebys最有可能是一家古董店。故选A项。【44题详解】推理判断题。由第段五结尾“and might be expected to get a five-figure sum at an auction.”(可以在拍卖会上得到五位数的价钱。)可知,这个碗(鱼缸)可以卖到五位数的价钱,就是最低10,000 pounds。故选D项。【45题详解】细节理解题。由第六段“A week lat

71、er still more unexpectedly, two police officers called and told the Foxes the bowl was stolen property.”(一周后,更出乎意料的是,两名警察打电话告诉Fox一家这只碗(鱼缸)是偷来的。)和最后一段首句“So the bowl never reached the auction room, and Mr. Fox never received the five-figure sum that had been mentioned.”(所以这只碗(鱼缸)没有进入拍卖室,Mr. Fox也没有收到上面

72、提到的五位数的价钱。)可知,A项“Sothebys很有可能最终买到这只碗”是不正确的。选项B“结果Mr. Fox既没有收到钱也没有收到碗(鱼缸)”是正确的。根据文章第一段可以判断C项和D项也是正确的,故选A项。CScience fiction writers create imaginary worlds. The way things work in your imaginary worlds will be based on actual science. So its important for you to be familiar with the scientific princip

73、les and inventions that are related to your creation. For example, if youre writing about humans living on a planet with zero gravity, then you need to know the effects of zero gravity on the human body.Then you have to figure out the exact rules of your imaginary worlds. And you have to follow them

74、. If humans have evolved (进化) to breathe underwater in Chapter 1, your character cant drown in a swimming pool in Chapter 3. If your robots write poetry but not fiction, then you cant throw a novelist robot into Chapter 8. The issue here is maintaining your readers trust. That means the reader is wi

75、lling to pretend along with you. If you start out with an ordinary detective novel (侦探小说) and then throw in someone breathing underwater in the 6th chapter, your readers reaction might be, “What the h?” The imaginative spell is broken. Youve pulled the readers out of their imagination. The same thin

76、g happens if you change the rules halfway.Part of your preparation work for the novel is to map out its worlds for yourself in great detail. Decide: the history of the world, the geography, what possibilities it offers, how everything works in this new reality, and how all of these factors affect th

77、e way your characters think, feel, and react to things. You dont have to tell your readers all the rules in the first chapter. But you have to let your readers know enough to understand whats going on. This also allows you to work out logical problems and contradictions (矛盾) before you start writing

78、.When you are writing, remember to make it feel real. You are inviting readers to visit a new world. They will want to be able to see, hear, feel, smell, and even taste what its like. Whether your novel is about a world without disease or an undiscovered planet, help your readers feel like theyre ac

79、tually there.46. Whats the relationship between actual science and science fiction?A. Science fiction promotes the development of actual science.B. Science fiction often reflects the development of actual science.C. Actual science limits the imagination described in science fiction.D. Actual science

80、 provides basic principles for science fiction.47. The second paragraph is mainly developed by _.A. making comparisonsB. giving examplesC. following the time orderD. analyzing causes48. Which of the following statements is TRUE?A. It is necessary to do some scientific experiments before writing scie

81、nce fiction.B. It is more difficult to write science fiction than ordinary detective novels.C. Readers of science fiction actually pretend the writers rules are true.D. It is great to leave some contradictions in your science fiction.49. The target (目标) readers of the passage are _.A. young scientis

82、tsB. science fiction writersC. college studentsD. professional journalists50. The passage is mainly about _.A. how to do scientific researchB. how to raise interest in scienceC. what to expect from science fictionD. how to write science fiction【答案】46. D 47. B 48. C 49. B 50. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了科幻作者应如

83、何创作出科幻的人物和情节。【46题详解】细节理解题。由第一段中的“Science fiction writers create imaginary worlds. The way things work in your imaginary worlds will be based on actual science.”(科幻作家创造了虚构的世界。在你虚构的世界里,事情的运作方式将以实际科学为基础。),可知科幻小说产生的方式基于现实科学,换句话说,即现实科学为科幻小说提供了基本原则。故选D项。【47题详解】推理判断题。由第二段中的“If humans have evolved (进化) to b

84、reathe underwater in Chapter 1, your character cant drown in a swimming pool in Chapter 3. If your robots write poetry but not fiction, then you cant throw a novelist robot into Chapter 8.”(如果在第1章中人类已经进化到在水下呼吸,那么在第3章中你的角色不会在游泳池里淹死。如果你的机器人写诗而不是小说,那么你不能把小说家机器人扔进第八章。)和“If you start out with an ordinary

85、 detective novel (侦探小说) and then throw in someone breathing underwater in the 6th chapter, your readers reaction might be, “What the h?”(如果你从一本普通的侦探小说开始,然后在第六章中加入一个在水下呼吸的人,你的读者的反应可能是,“什么h?)及“The same thing happens if you change the rules halfway.”(如果你半途而废也会发生同样的事情。),可知本段是通过举例来论证的。故选B项。【48题详解】细节理解题。由

86、第二段中的“That means the reader is willing to pretend along with you.”(这意味着读者愿意和你一起假装。)和最后一段“When you are writing, remember to make it feel real. You are inviting readers to visit a new world. They will want to be able to see, hear, feel, smell, and even taste what its like. Whether your novel is about

87、a world without disease or an undiscovered planet, help your readers feel like theyre actually there.”(当你写作的时候,记得让它感觉真实。你在邀请读者参观一个新世界。他们希望能够看到,听到,感觉,闻到,甚至尝到它的味道。无论你的小说是关于一个没有疾病的世界,还是一个未被发现的星球,都要帮助你的读者感觉他们真的在那里。),可知读者愿意和作者一起假装虚构世界是真实的,希望能够看到,听到,感觉,闻到,甚至尝到它的味道,沉浸其中,认为其中内容是真实的,可得出科幻小说的读者实际上假装作者的规则是真的。故

88、选C项。【49题详解】推理判断题。由第一段中的“Science fiction writers create imaginary worlds. The way things work in your imaginary worlds will be based on actual science. So its important for you to be familiar with the scientific principles and inventions that are related to your creation.”(科幻作家创造了虚构的世界。在你虚构的世界里,事情的运作

89、方式将以实际科学为基础。因此,对你来说,熟悉与你的创作相关的科学原理和发明是很重要的。),第二段中的“That means the reader is willing to pretend along with you.”(这意味着读者愿意和你一起假装。)和最后一段“When you are writing, remember to make it feel real. You are inviting readers to visit a new world.”(当你写作的时候,记得让它感觉真实。你在邀请读者参观一个新世界。),可知文中多次提及的“you”指的是写科幻小说的人,可得出文章的目

90、标读者是科幻作家。故选B项。【50题详解】主旨大意题。第一段讲“科幻小说家写作要以现实科学为依据”,第二段讲“作者用举例说明的方式告知科幻小说家如何找出虚构世界的确切规则”,第三段讲“科幻小说家写作时务必要让读者感到真实”,可知全文介绍的是如何写科幻小说。故选D项。II 卷 (满分25分)V. 短语填空 (共10小题; 每题1分; 共10分)根据句意用所给短语正确形式填空stay positive have yet to sure enough look through break out be keen onlook back upon succeed in cut off takeinto

91、 account live up to result in51. When facing difficulties, we should always see the good side of things and _.52. He _ the book and found that he was not interested in it at all.53. When you are planning to go on an adventure, a lot of factors should be _.54. _ my high-school days, I have realized t

92、hey were among the happiest in my life.55. Lauren takes every opportunity to travel to Western Australia because she _ photography and the natural world.56. We are now working really hard so that we can _ our teachers expectations.57. Since he didnt _ his first lecture, he is trying his best to prep

93、are the second.58. Hopefully, their experiment will _ a cure for that disease.59. I cant come to any conclusion now because I _ hear Marks version of what happened.60. When the war _, people were terrified and tried to escaped from the town.【答案】51. stay positive 52. looked through 53. taken into acc

94、ount 54. Looking back upon 55. is keen on 56. live up to 57. succeed in 58. result in 59. have yet to 60. broke out【解析】【51题详解】考查动词原形。句意:面对困难时,我们应该看到事物的好的一面,保持积极的一面。动词短语stay positive(保持积极)符合句意,情态动词should +动词原形,此空用动词原形。故填stay positive。【52题详解】考查时态。句意:他翻阅了这本书,发现他对它一点也不感兴趣。动词短语look through(翻阅)符合句意,此处缺乏谓语

95、,由and后面的谓语found可知,时态用一般过去时。故填looked through。【53题详解】考查过去分词。句意:当你计划去冒险时,很多因素都要考虑。动词短语take into account(考虑到)符合句意,主语a lot of factors和谓语take into account是被动关系,此处是情态动词的被动语态should be done,此空过去分词形式。故填taken into account。【54题详解】考查现在分词。句意:回顾我的高中时光,我意识到他们是我生命中最幸福的时光之一。动词短语(look back upon)符合句意,本句已有谓语have realize

96、d且无连词,此处用非谓语形式,主语I和动词look back upon是逻辑上的主谓关系,应用现在分词(doing)表主动,作状语。故填Looking back upon。【55题详解】考查时态和主谓一致。句意:劳伦抓住一切机会去西澳旅游,因为她对摄影和自然世界很感兴趣。固定搭配be keen on(热衷于)符合句意,由前句的谓语takes用一般现在时可知,此处也用一般现在时,主语she是第三人称,谓语也用单数形式。故填is keen on。【56题详解】考查动词原形。句意:我们现在真的很努力,这样我们才能不辜负老师的期望。动词短语live up to(不辜负)符合句意,情态动词can +动词

97、原形,此空用动词原形。故填live up to。【57题详解】考查动词原形。句意:由于他的第一堂课没有成功,他正在尽力准备第二堂课。动词短语succeed in(成功于)符合句意,助动词didnt +动词原形,此空用动词原形。故填succeed in。【58题详解】考查动词原形。句意:希望他们的实验能治愈这种疾病。动词短语result in(导致)符合句意,由句意可知,此处是一般将来时,谓语用will +动词原形,此空用动词原形。故填result in。【59题详解】考查时态。句意:我现在还不能得出任何结论,因为我还没有听到马克对所发生事情的看法。动词短语have yet to(还没有)符合句

98、意,由句意可知,本句讲述现在发生的事,时态用一般现在时,主语I是第一人称,谓语不加s。故填have yet to。【60题详解】考查时态。句意:战争爆发时,人们吓坏了,试图逃离这个城镇。动词短语break out(爆发)符合句意,由主句的谓语were和tried可知,时态用一般过去时。故填broke out。VI. 书面表达 (15分)61. 当前不少文学作品被改编成电影。有人选择看电影,有人则喜欢读原著。请你以“Film or book, which do you prefer?”为题,按照下列要点写一篇英语短文:1、 看电影:省时、有趣、易懂2、 读原著:细节更多、语言优美3、 我的看法及

99、理由注意:1、词数:100-120 文章题目已给出(不计入词数)。2、参考词汇: original work 或 book in the original(原著)Film or book, which do you prefer?【答案】Film or book, which do you prefer?Some of us think that it is better to see the film than to read the book in the original. The reason is that it takes less time to understand the w

100、hole story. Besides, the film is usually more interesting, and it is easier to follow.Some others have just the opposite opinion. They think that they can get more detailed information from the original. Meanwhile, the language in the book is possibly more lively and beautiful.Personally, I agree wi

101、th the second view. Actually I have more reasons for it. I think I can stay at home, reading quietly in a situation of my own, and whats more, I am able to better understand the authors ideas. In a word, to read the original work is better than to see the film based on it.【解析】【分析】本篇书面表达属于议论文,要求写一篇短文

102、。【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一篇短文;当前不少文学作品被改编成电影。有人选择看电影,有人则喜欢读原著。请你以“Film or book, which do you prefer?”为题,按照下列要点写一篇英语短文:1.看电影:省时、有趣、易懂;2.读原著:细节更多、语言优美;3.我的看法及理由。人称使用第一、三人称。时态应为一般现在时。第2步:根据写作要求,确定关键词(组)。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范

103、,语篇连贯,词数适当。文中结构清晰,层次清楚。使用了非常好的短语和句子为文章增色不少。The reason is that it takes less time to understand the whole story.这句话应用了表语从句,Some of us think that it is better to see the film than to read the book in the original.宾语从句和不定式作主语和表语,如:to read the original work is better than to see the film based on it;并注意了句子的衔接如:Besides,Personally,Whats more等等。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1