1、课时分层作业(十六).单词拼写1She writes a weekly(一周一次的) fashion column for the Evening Standard.2I bent (变弯曲) down and picked up the coins lying on the road.3This is a book of rhymes (儿歌) and songs intended for pupils.4They go to church(教堂) every Sunday, which has become a routine.5From the restaurant there was
2、a marvellous prospect (开阔的景观) of the valley and the mountains beyond.6I want to get some toothpaste and some shaving (刮胡子) cream while Im here.7He is an innocent (天真无邪的) young child, who has a great gift for music.8A number of our clients want to look younger to enhance(改进) their career prospects.阅读
3、理解AIt was a midwinters day.My mom had ordered me and my two brothers outside so she could get a little housework done.My brothers were seven and five years older than me and much bigger as well.Still,it was I who decided to start the snowball fight.I hit one of them when they werent looking and soon
4、 we were all making and throwing snowballs as fast as we could.Being little helped me avoid the first dozen or so snowballs that came my way until the one that caught me in the back of the head and sent me sliding into the two foot deep snowdrift.I felt two hands grasp my shoulders as my oldest brot
5、her lifted me out safely.I laughed as I dusted the snow off.Later Mom called us back inside for a lunch of hot,chicken soup.I drank it slowly and then sat near the old,wood stove in our living room and let the warmth quickly dry my damp socks and jeans.It felt so nice.I couldnt describe the feeling
6、back then but I know now that it was pure happiness.In those innocent days of childhood there was no regret for the past or worry for the future.Each moment could be enjoyed just the way God intended.Each day could be filled with fun,laughter,and love.I think that we all need to reexperience that fe
7、eling in our lives.We need to live with childlike joy while keeping our adult wisdom.We need to throw a few snowballs and drink a few bowls of soup afterwards.We need to trust in our Heavenly Fathers love for us and share our love with others as well.Life here is too brief not to enjoy all of its pr
8、ecious moments.【语篇解读】本文为记叙文。本文讲述的是作者小时候打雪仗的美好经历,由此说明我们需要在保持成人智慧的同时,带着孩子般的快乐生活。1Why did the writers mother order them outside?ATo let them do more outdoor exercises.BFor the convenience of doing housework.CTo let them help her do housework outside.DTo give them a surprise when they returned.B细节理解题。根据
9、第一段第二句“My mom had ordered me and my two brothers outside so she could get a little housework done.”可知,作者的母亲让孩子们到外面去的目的是为了便于做家务,故选B。2Why could the writer avoid so many snowballs?ABecause his figure was small.BBecause he was the youngest.CBecause he had quick reaction.DBecause he was good at avoiding.
10、A细节理解题。根据第二段中的“Being little helped me avoid the first dozen or so snowballs”可知,作者之所以能躲过雪球是因为他个小,故选A。3What is the writers purpose in writing the text?ATo introduce a good outdoor exercise.BTo recall an experience in his childhood.CTo show life should be enjoyed to the fullest.DTo sing high praise of
11、his mothers greatness.C主旨大意题。根据最后一段最后一句“Life here is too brief not to enjoy all of its precious moments.(生命如此短暂,不能不去享受它所有的珍贵时刻。)”可推出作者的写作目的是告诉人们热爱生活,珍惜生活,故选C。BIs “plogging” the most fitness trend yet?They brought us hygge,lagom and fika,but now a new Scandinavian trend is coming,and it couldnt be mo
12、re fitness.Hailing from Sweden,“plogging ” is a fitness craze that sees participants pick up plastic litter while joggingadding a virtuous,environmentally driven element to the sport.Plogging appears to have started around 2016,but is now going global,due to increasing awareness and fear over plasti
13、c levels in the ocean.The appeal of plogging is its simplicity,and the feeling of getting fit while supporting a good cause.By adding regular squats and carrying weight to jogging,we can assume the health benefits are increased.Running and good causes have always gone hand in handjust think of all t
14、he fundraising marathon runners do.But there couldnt be a more ontrend way of keeping fit than plogging.“Anything thats getting people out in nature and connecting positively with their environment is a good thing,” says Lizzie Carr,an environmentalist who helped set up Plastic Patrol,a nationwide c
15、ampaign to rid our inland waterways of plastic pollution.“Theres been a real shift in the public mindset around plastics,helped by things like Blue Planet high lighting how catastrophic the crisis is,” she says.“We need to keep momentum high and the pressure up,and empower people through initiatives
16、 like plogging and Plastic Patrol.”The Plastic Patrol app allows users to map plastic anywhere in the world by collecting discarded items,photographing them and uploading to the app,giving us a better knowledge of what sorts of plastic and which brands are being thrown out.“Id urge all ploggers to g
17、et involved,” adds Carr.As we can see,plogging has become a new fashion in 2018.However,plogging isnt the first fitness trend to combine running with a good cause.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一种从斯堪的纳维亚半岛的瑞典兴起的一项新型的环保活动“plogging”的具体内容,这项活动呼吁人们跑步捡垃圾,这是一种健身方式也是一种环保的好做法。4What does the underlined word “discarded”
18、 mean?AUseless.BAbandoned.CExposed.DDistinct.B词义猜测题。根据本句“The Plastic Patrol app allows.photographing them and uploading to the app”可知用户可以把人们扔掉的物品收集起来、拍照片并上传到这个APP上。句中的“discard”意为“抛弃,扔掉”,故B项正确。5Carr helped set up Plastic Patrol,a nation wide campaign,in order to Araise public awareness of pollutionBs
19、hift the public mindset around plasticsCconnect positively with their environmentDmake our inland waterways free of plastic pollutionD细节理解题。根据第六段第一句后半句“Lizzie Carr,an environmentalist.waterways of plastic pollution.”可知Lizzie Carr发起这项活动主要是为了清理内陆河流里的塑料垃圾。故D项正确。6What is the passage mainly about?APloggi
20、ng is the best way to keep fit.BPlogging is an environmentally friendly way of fitness.CRunning with good causes can make a great difference.DThe Plastic Patrol app is an effective way to help you run.B主旨大意题。本文是一篇说明文,主要介绍了一种从斯堪的纳维亚半岛的瑞典兴起的一项新型的环保活动“plogging”的具体内容,这项活动呼吁人们跑步捡垃圾,这是一种健身方式也是一种环保的好做法。故B项
21、正确。7What will the author continue to write?AOther new fashions in 2018.BThe first healthy trends in sports.COther fitness ways of running with a good cause.DThe first healthy running trend with a good cause.D推理判断题。根据文章最后一句“However,plogging isnt the first fitness trend to combine running with a good
22、cause.”可知“plogging”并不是第一个把健康和环保结合在一起的活动。文章接下来最可能继续介绍第一个把健康和环保相结合的好做法。故D项正确。.阅读七选五How To Be Green?What does “green” mean?“Green” is more than just a color. 1 Why green?Plants are green,and without them the Earth wouldnt be such a lovely home for us human beings.What can we do?Heres a fourstep guide t
23、o being green.Reduce It! 2 For instance,a shorter shower means you use less water and less fuel since your house uses fuel to run the water heater that warms up the water.Reuse It!Sometimes people call our society a “throwaway society”It means that were a little too willing to throw away old stuff(东
24、西) and buy new stuff. 3 For instance,if your baby brother becomes older and loses interest in his plastic basketball hoop(篮圈),why not give it to another family who has a little kid?Recycle It!Recycling has never been easier.Many communities(社区) will pick it up right in front of your house and some t
25、owns even require it.Recycled goods go to a recycling center,where they can be turned into new cans,bottles,and paper.Enjoy It!Its true that rubbish and pollution are problems,but the Earth remains a huge and beautiful place thats ready for you to explore. 4 Go for a hike,visit local nature centers
26、and gardens,and climb up mountains.But before you travel around the world,take a look at your own backyard.Find a place where you could plant a tree or put in a little fruit or vegetable garden. 5 AGet out there and get your hands dirty.BTurn off the water when youre brushing your teeth.CIt also mea
27、ns taking special steps to protect the environment.DWhen you use less of something,you do a good thing for the Earth.EYou can start locally by visiting the naturally beautiful spots in your city.FMany times,even if you no longer need something,someone else just might.GThen you can watch with pride a
28、s your tree takes root and your garden plants grow.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述的是“绿色”,绿色不止是一种颜色,也是一种环保。要想保护环境,必须采取一定的措施,使环境绿化。如减少使用和扔掉的东西的数量,多种植,减少使用能源,节约用水,多骑自行车,不用电脑时把它关掉等。1C根据前文“Green” is more than just a color.绿色不仅仅是一种颜色。可知,C项It also means taking special steps to protect the environment.这也意味着采取特殊措施保护环境
29、。符合文意,故选C。2D根据本段小标题Reduce It!减少使用。可知,D项When you use less of something,you do a good thing for the Earth.当你少用点东西的时候,你在为地球做好事。与小标题相对应,符合文意,故选D。3F根据下文“For instance,if.who has a little kid?”可知是建议将自己不需要的东西送给其他需要的人,故F项Many times,even if you no longer need something,someone else just might.很多时候,即使你不再需要某样东西
30、,别人也可能会需要。符合文意。故选F。4E根据前文“but the Earth remains a huge and beautiful place thats ready for you to explore”可知但是地球仍然是一个巨大而美丽的地方,你已经准备好去探险了。E项You can start locally by visiting the naturally beautiful spots in your city.你可以从当地的自然风景区开始参观。符合文意,故选E。5G根据前文“Find a place where you could plant a tree or put in a little fruit or vegetable garden.”可知找一个地方,你可以种植一棵树或放进一点水果或蔬菜。G选项中tree与garden可与上文对应,代入符合文意。故选G。