收藏 分享(赏)

广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十六.doc

上传人:a**** 文档编号:385231 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:5 大小:84.50KB
下载 相关 举报
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十六.doc_第1页
第1页 / 共5页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十六.doc_第2页
第2页 / 共5页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十六.doc_第3页
第3页 / 共5页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十六.doc_第4页
第4页 / 共5页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十六.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AI grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbel

2、ievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part. in. and live in.With this unshakable belief, I, at. fourteen, decided to become a writer. Here too, reading became useful. Every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to

3、 find the right ways to say it. He has to find his own voice by reading widely and discovering which parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshapes his own world. He cannot write without loving to read, because only through reading other peoples writing

4、 can one discover what works, what doesnt and, in the end, together with lots of practice, what voice he has. Now I am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作品)As a. law student, my reading is in fact limited to subject matterthe volume (量) of what I have to rea

5、d for classes every week means there is little time to read anything else. Such reading made it all the clearer to me that I live in a very small part in this great place called life. Reading fiction reminds me that there is life beyond my own. It allows me to travel across the high seas and along t

6、he Silk Road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that I wouldnt necessarily be able to have in my lifetime.( ) 1. What can be inferred about the author as a child? A. He never watched TV. B. He read what he had to.C. He found reading unbel

7、ievable.D. He considered reading part of his life. ( ) 2. The underlined word voice in the second paragraph most probably means “ ”.A. an idea B. a sound qualityC. a way of writingD. a world to write about ( ) 3. What effect does reading have on the author? A. It helps him to realize his dream.B. It

8、 opens up a wider world for him.C. It makes his college life more interesting.D. It increases his interest in worldwide travel.( ) 4. Which of the following can be the best title of this text?A. Why do I read? B. How do I read? C. What do I read? D. When do I read?语篇解读:本篇文章是记叙文。作者通过自己的亲身体验,讲述读书使人形成自

9、己的独立观点,读书使人开扩视野的重要作用。1. 答案:D考点:细节理解题解析:根据首段第一二句, “I grew up in a house with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves.I grew up thinking of reading as natural as breathing”可知作者是在一个以书为伴的环境中长大的,读书像呼吸那样已经成为生活必需。2. 答案:C考点:词义推测题。解析:根据文中 “.but being unable to find the right ways to say it. He

10、 has to find his own ”可以推断出voice所表达的意思是“写作方式”。3. 答案B考点:细节理解题解析:由文章的最后一句:“It allows me to travel across the high seas and along the Silk Road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that I wouldnt necessarily be able to have in my lifetime.”可得出

11、答案4. 答案:A考点:主旨大意题。解析:文章作者主要以自己的亲身体验讲述读书的重要性。因此Why do I read?“我为什么读书?”作题目最佳。B Boiler rooms are often dirty and steamy, but this one is clean and cool. Fox Point is a very new47-unit living building in South Bronx, one of the citys poorest areas. Two-thirds of the people living there are formerly (以前)

12、 homeless people, whose rent is paid by the government. The rest are low-income families. The boiler room has special equipment, which produces energy for electricity and heat. It reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放)while also cutting costs. Fox Point i

13、s operated by Palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. Palladian received support from Enterprise Community Partners (ECP), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. ECP has created national standards for healthy,

14、environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the Green Communities Standards. These standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. Meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly pa

15、id back by lower running costs. Even the positioning of a window to get most daylight can help save energy.Michael. Bloomberg, New Yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 New Yorkers. Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40%

16、of those are caused, by housing. So he recently announced that the citys Department of Housing and Preservation and Development (DHPD) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ECPs green standards. w_w*w.k_s*5_u.c_o mSimi

17、lar measures have been taken by other cities such as Cleveland and Denver, but New Yorks DHPD is the largest city developer of affordable housing in the country.( ) 1. What is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? wA. To explain the measures the city takes to care for poo

18、r people. B. To suggest that affordable housing is possible in all areas.C. To show how the environment-friendly building works.D. To compare old and new boiler rooms.( ) 2. What is an advantage of the buildings meeting the Green Communities Standards? A. Lower running costs. B. Costing less in cons

19、truction. C. Less air to be lost in hot days.D. Better prices for homeless people.( ) 3. It can be learned from the text that, A. New York City is seriously polluted wB. peoples daily life causes many carbon emissions in New York CityC. a great number of people in New York City dont have houses to l

20、ive inD. some other cities have developed more affordable housing than New York City( ) 4. What is the main purpose of this text? A. To call on people to pay more attention to housing problems.B. To prove that some standards are needed for affordable housing.C. To ask society to help homeless people

21、 and low-income families.D. To introduce healthy, environmentally clever-and affordable housing.语篇解读:本篇文章为科技说明文。作者以Fox Point居住群的boiler rooms为切入点,阐述此类房子的环保节能的优点,以及各城市特别是纽约队建造此类建筑的积极响应。1. 答案:C考点:作者的写作意图解析:从第一段最后两句,作者描述开水房仅是从一个侧面展示整个建筑群的节能,环保,可以得出答案。2. 答案:A考点:细节理解解析:依据文章第三段倒数第二句:Meeting the standards i

22、ncreases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs.可得到答案。句意为“达到这一标准会将建筑成本提高2%,但很快会被它的低成本运行成本补回”3. 答案:B考点:细节理解解析:依据文章第四段第二句:Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing.可得出答案4. 答案:D考点:作者的写作目的解析:本文主要让读者了解这类健康、环保、经济类住房。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1