收藏 分享(赏)

广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十一.doc

上传人:a**** 文档编号:385214 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:4 大小:71KB
下载 相关 举报
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十一.doc_第1页
第1页 / 共4页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十一.doc_第2页
第2页 / 共4页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十一.doc_第3页
第3页 / 共4页
广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十一.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解AAlong the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly, flies like a fat chicken, eats green leaves, has the stomach of a cow and has claws(爪)on its wings when young .They build their homes about 4.6m above the river ,an important feature(特征)for the

2、safety of the young. It is called the hoatzin. In appearance,the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside .The head is small, with a large set of feathers on the top, bright red eyes, and blue skin. Its nearest relatives are the common birds,

3、 cuckoos. Its most striking feature, though, is only found in the young. Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip .Using these four claws ,together with the beak(喙),they can climb about in the bushes, looking very much like primitive birds mu

4、st have done. When the young hoatzins have learned to fly, they lose their claws.During the drier months between December and March hoatzins fly about the forest in groups of 20 to 30 birds, but in April, when the rainy season begins, they collect together in smaller living units of two to seven bir

5、ds for producing purposes.( ) 1. What is the text mainly about? AHoatzins in dry and rainy seasons. BThe relatives and enemies of hoatzins. CPrimitive birds and hoatzins of the Amazon. DThe appearance and living habits of hoatzins. Athey look like young cuckoos Bthey have claws on the wings Cthey ea

6、t a lot like a cow Dthey live on river banks( ) 3. What can we infer about primitive birds from the text? AThey had claws to help them climb. BThey could fly long distances. CThey had four wings like hoatzins. DThey had a head with long feathers on the top.( ) 4. Why do hoatzins collect together in

7、smaller groups when the rainy season comes? ATo find more food. BTo protect themselves better. CTo keep themselves warm.DTo produce their young.1.选D。考查文章主题大意。纵观全文,文章主要讲的是hoatzin麝雉,这种鸟类的外貌以及生活习性。2.选B。根据第一段has claws(爪)on its wings when young,和第三段可知,hoatzin在幼年期是有爪子的,而长大学会飞之后就没有了。3.选A。关键是primitive“原始的,早

8、期的”的意思。第三段第二句话。4.选D。最后一段最后一句话。B Science cant explain the power of pets, but many studies have shown that the company of pets can help lower blood pressure (血压) and raise chances of recovering from a heart attack, reduce loneliness and spread all-round good cheer.It best .Those tested with their anim

9、al friends had smaller change in blood pressure and returned Most quickly to baseline heart rates .With pets in the room ,people also made fewer math mistakes Than when doing in front of other companions. It seems people feel more released (放松)aroundPets, says Allen, who thinks it may be because pet

10、s dont judge.A study reported last fall suggests that having a pet dog not only raises your spirits but may also have an effect on your eating habits. Researchers at Northwesterm Memorial Hospital spent aYear studying 36 fat people and were put on a diet-and-exercise programs; a separate group of56

11、fat people without pets were put on a diet program. On average,people lost about 11 pounds,Or 5% of their body weight .Their dogs did even better,losing an average of 12 pounds,more then15%of their body weight .Dog owners didnt lose any more weight than those without dogs but ,sayResearchers,got mor

12、e exercise overall mostly with their dogs and found it worth doing.( ) 1. What does the text mainly discuss?AWhat pets bring to their ownersBHow pets help people calm downCpeoples opinions of keeping petsDPets value in medical research( ) 2. We learn from the text that a person with heart disease ha

13、s a better chance of getting well if _Ahe has a pet companionBhe has less stress of workChe often dose mental arithmeticDhe is taken care of by his family( ) 3. According to Allen, why did the people do better with pets around when facing stressful tasks? AThey have lower blood pressure. BThey becom

14、e more patient. CThey are less nervous. DThey are in higher spirits.( ) 4. The research mentioned in the last paragraph reports that Apeople with dogs did more exercise Bdogs lost the same weight as people did Cdogs liked exercise much more than people did Dpeople without dogs found the program unhelpfulB篇1.选A。考查主题大意。根据首段,很多研究表明,宠物可以降低血压,提高、心脏病恢复的几率,减少孤独感和传播快乐。2.选A。根据第一段,参见上题解析。3.选C。第二段最后一句话,和宠物在一起人们感到更加的放松。4.选A。最后一段最后一句话,虽然狗主的体重没有多大变化,但是却比没有养狗的人得到更多的锻炼,因为是和他们的狗在一起,他们认为很值得。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1