1、课时分层作业(一).单词拼写根据首字母或汉语提示写出下列单词。1Most of these specialized schools are provided by voluntary(志愿的)organizations.2Atkinson has been told rest is the only cure for his ankle injury3Destruction of the environment is one of the most serious challenges we face.4Its easy for you to say that,but actually it
2、is not so simple.5Many people cannot even afford basic necessities(必需品)such as food and clothing.6How to improve the quality of products was a difficult problem to him.7You overlook the pressure(压力)youre under and what it does to you.8And their language and linguistic competence should be improved.9
3、The tunnel project has already fallen behind schedule10I was unable to attend because of a previous(以前的)engagement.阅读理解AIts the lunch break at Shanghai Xinhua Middle School.No mobile phones can be heard ring anywhere.The common sight of crowds of children chatting on their phones or sending short me
4、ssages has disappeared.A grade2 student said,“I couldnt concentrate (集中精力)during classes,if the cell phone was with me,I couldnt help checking if there were messages or missed phone calls.I even played games on the phone sometimes.”The school leaders say they feel the ban is necessary to keep order
5、in class.They even gave out an open letter to remind parents not to let their children bring mobile phones to school.More than 96 percent of parents say they welcome the school decision.The school is also being flexible (灵活的)in carrying out the plan.Those students who live far from school are allowe
6、d to bring mobile phones to contact their parents.But they still have to switch them off in classrooms.Medical experts have also welcomed the school decision.They say too much dependence on mobile phones can cause many psychological problems in teenage students.【语篇解读】本文主要讲述上海新华中学禁止学生带手机到学校,这一禁令受到了学生
7、、家长和专家的一致欢迎。1What can we learn from Paragraph 1?AShanghai Xinhua Middle School is very crowded during lunchtime breaks.BNo mobile phones can be heard any time at Shanghai Xinhua Middle School.CAll the children with mobile phones usually disappear during lunchtime breaks.DLots of students used to be
8、busy using their mobile phones during lunchtime breaks.D推理判断题。由第一段中的“The common sight of crowds of children chatting on their phones or sending short messages has disappeared.”可知,以前,午饭时间,常常有很多学生忙着使用手机。故选D。2The grade2 student thinks that Athe mobile phones should be on during classBit is good to play
9、 cell phone games sometimesCthe mobile phone is helpful to her studiesDit is no good using the cell phone at schoolD细节理解题。由第二段中这名学生的话“I couldnt concentrate during classes,if the cell phone was with me,I couldnt help checking if there were messages or missed phone calls.I even played games on the pho
10、ne sometimes.”可知,这名学生认为在学校使用手机时没有什么好处。故选D。3Which of the following is TRUE according to the passage?AAll parents welcome the school decision.BSome students can bring mobile phones to school.CMedical experts are against the school decision.DNo one is allowed to bring a mobile phone to school.B细节理解题。由文
11、中的“The school is also being flexible in carrying out the plan.Those students who live far from school are allowed to bring mobile phones to contact their parents.”可知,一些学生是可以将手机带到学校的。故选B。4The passage mainly tells us Athe mobile phone is a big trouble to teenage studentsBthe use of the mobile phone ca
12、n cause mental problemCabout a ban on the mobile phone in a middle schoolDa story happening at Shanghai Xinhua Middle SchoolC主旨大意题。这篇文章第一段通过午饭时间的现象规定学生进出学校禁止带手机,第二段、第三段、第四段分别讲述了学生、家长及一些专家对这一规定的看法。所以整篇文章是围绕上海新华中学这一禁令展开的。故选C。BBingewatching (追剧)your favorite TV series is bad for your brain.Dr.Randall W
13、right,based in Texas,said the need to watch episode (集)after episode has a similar influence on the brain to gambling (赌博)Whats more,it often leads to social loneliness,snacking on junk food and a shortage of exercise and sleep,which,over time,is bad for the brain.When you let auto play start the ne
14、xt episode,you can find out what happens next and your brain receives good feedback,Dr.Wright wrote in an article.This rightaway satisfaction is similar to gambling where even after a win,you are not satisfied and want to continue playing.With bingewatching,you are not satisfied with stopping after
15、episode five and want to continue watching.This cycle coupled with the snacking and the long time sitting can lead to unhealthy changes in your brain and body over time.Dr.Wright said,“Bingewatching itself is not bad.It becomes problematic when you are watching a third,fourth or fifth episode instea
16、d of doing healthy activities.” But he said it is possible to avoid the bad influence of bingewatching with four tips,including staying away from salty,fatty,calorific foods,exercising before a bingewatching,setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socializing.If you add these tips t
17、o your bingewatching practice,you can create lasting healthy habits and still enjoy the nowandthen bingewatching time without hurting your brain.【语篇解读】本文主要介绍了追剧有害大脑及如何避免追剧带来的不良影响。5What might “it” in Paragraph 1 refer to?AGambling.BBingewatching.CTV series. DBrain.B词义猜测题。前文说到“Dr.Randall Wright,based
18、in Texas,said the need to watch episode after episode has a similar influence on the brain to gambling.Whats more,it often leads to social loneliness”可知,德克萨斯州的兰德尔赖特博士说,一集接一集地看电视对大脑的影响类似于赌博。后文紧接着说“更糟糕的是,它经常导致社交孤单感等不良影响”,所以it指的是追剧。故选B项。6In what way is bingewatching like gambling?AThe long time sitting
19、.BThe changes of feeling.CThe snacking on junk food.DThe immediate satisfaction.D细节理解题。由第二段“This rightaway satisfaction is similar to gambling where even after a win,you are not satisfied and want to continue playing.”可知,这种即时的满足感类似于赌博,即使赢了,你也不满意,想要继续玩下去。由此可知,追剧获得的即刻满足感类似于赌博获得的快感。故选D项。7What is Paragr
20、aph 3 mainly about?AThe tips on how to develop a healthy lifestyle.BThe reasons why bingewatching is problematic.CThe ways to keep away from bingewatching.DDos and donts of bingewatching.D主旨大意题。由第三段“But he said it is possible to avoid the bad influence of bingewatching with four tips”可知,本段主要讲述了赖特博士就
21、如何避免追剧的不良影响提出的建议,与D选项“Dos and donts of bingewatching.”吻合。故选D项。8What may be the best title of the passage?AIll Health: The Result of AddictionBHealthy Habits: A Must of A Better LifeCBingewatching: A Killer of Your BrainDTVViewing: Gradual Harm on Your HealthC标题判断题。文章第一段“Bingewatching your favorite T
22、V series is bad for your brain.”可知,追你最喜欢的电视连续剧对你的大脑有害,即追剧有害大脑,后文阐述了追剧对大脑造成的危害及如何避免追剧带来的不良影响。由此可知,Bingewatching: A Killer of Your Brain(追剧:大脑的一个杀手)适合做本文最佳标题。故选C项。.阅读七选五With the development of technology and economy,social media is becoming one of the fastestgrowing industries in todays world.A study
23、conducted by the US Pew Research Centre showed that 92 percent of teenagers go online daily. 1 Changing relationships.High school student Elly Cooper from Illinois said social media often reduces facetoface communication.“It makes facetoface relationships harder because peoples attention is given to
24、 their phones instead of their friends,” Cooper said. 2 Beth Kaplan from Illinois meets her longdistance friend through social media.He currently lives in Scotland,but theyre still able to frequently communicate with each other.“I can feel close to someone that Im talking to via FaceTime,” Kaplan sa
25、id.Wanting to be “liked” 3 The 19yearold Essena ONeill announced on the social networking service Instagram that she was quitting social media because it made her unable to stop thinking about appearing perfect online. 4 Teenagers who get harmful comments cant help but feel hurt. 5 However,Armin Kor
26、sos,a student from Illinois,takes advantage of the comments(评论)he receives over social media to improve his videos on the social networking site YouTube.“Social media can help people show themselves and their talents to the world in a way that has never been possible before,” Korsos said.AOpening ne
27、w doors.BTeenagers attitude toward social media.CUnpleasant comments can also do great damage to a teenagers selfrespect.DThe wide spread of social media has changed nearly all parts of teenagers lives.EYet,the social media is beneficial to show peoples talents.FThe rise of social media has changed
28、the way teenagers see themselves.GYet,some people believe social media has made it easier to start relationships with anyone from anywhere.【语篇解读】本文介绍了社交媒体的广泛传播在很多方面改变了青少年的生活。1D根据上文“A study conducted by the US Pew Research Centre showed that 92 percent of teenagers go online daily.”可知,此处提到了青少年上网的问题。D
29、项符合文意。2G根据下文“Beth Kaplan from Illinois meets her longdistance friend through social media.He currently lives in Scotland,but theyre still able to frequently communicate with each other.”可知,社交媒体可以让人们和其他地方的人交朋友。G项符合文意。 3F根据下文“The 19yearold Essena ONeill announced on the social networking service Insta
30、gram that she was quitting social media because it made her unable to stop thinking about appearing perfect online.”可知,社交媒体改变了青少年看待自己的方式。F项符合文意。4C根据下文“Teenagers who get harmful comments cant help but feel hurt.”C项符合文意。5A根据下文“Social media can help people show themselves and their talents to the world in a way that has never been possible before,Korsos said.”可知,社交媒体给人们打开了新的门。A项符合文意。