1、UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURESection Discovering Useful Structures基础测评. 单句语法填空1. Will you be available at three oclock tomorrow afternoon? No. I (attend) a lecture then. 2. I (fly) from Miami to New York to meet the other members of the group this time tomorrow.3. Paula says that she (work) late ev
2、ery evening next month.4. At 7 oclock this evening we (celebrate) Toms birthday.5. When you reach the other end of the bridge, I (wait) right there to show you the way.6. You (arrive) in time if you hurry.7. Look! The light is still on at noon.Sorry. I (turn) it off.8. Look at the dark clouds! It (r
3、ain).9. The car (go) at the present speed until it reaches the foot of the mountain at about nine oclock tonight.10. He describes what houses (look) like in thirty years.答案: 1. will be attending2. will be flying3. will be working4. will be celebrating5. will be waiting6. will arrive7. will turn8. is
4、 going to rain9. will be going10. will look. 完成句子1. 今天下午6点葆拉将正在淋浴。Paula _ _ _ _ _at 6 this afternoon.2. 明天我不能参加他的婚礼,因为那时我在开会。I cant attend his wedding tomorrow, for _ _ _ _ _then.3. 我很兴奋!明天上午的这个时候我正飞往上海。I feel so excited!This time tomorrow morning _ _ _ _ _Shanghai.4. 她不在时,她的丈夫将照料这些孩子们。Her husband _
5、 _ _ _ _the children while she is away.5. 下星期的这个时候我就会躺在沙滩上了。This time next week on the beach.答案: 1. will be taking a shower2. Ill be having a meeting3. I will be flying to4. will be taking care of5. Ill be lying 提升测评. 语法填空Dear Jack,Its great 1. (hear) from you. Thanks for the birthday card.You asked
6、 2. I have been thinking a lot about the future now that Im 17. The answer is yes! Things change so quickly, dont they? I mean, in just a years time, I 3. (be) an adult. And this time next year, I 4. (take) my final school exams. Hopefully I 5. (pass) them! Then, in a couple of years time, I 6. (stu
7、dy) at university. I think I 7. (choose) law. After graduation, I 8. (look)for a job related to law. In the long term, I hope that in 20 years, I 9._(work) as a judge. What are you hoping to do 10. the future? Tell me all about your plans.Yours,Li Hua答案:1. to hear2. if/whether3. will/shall be4. will
8、/shall be taking5. will/shall pass6. will/shall study或will/shall be studying7. will/shall choose8. will/shall look9. will/shall be working10. in. 阅读理解ASome people are pessimistic(悲观的) when they think about the future. They say that, a hundred years from now, we will have used most of Earths resource
9、s. We will have polluted our seas badly, and be unable to eat fish from them. We will have made the air so dirty that we will need to wear masks. The worlds population will have doubled, and we will have used all the countryside for housing; there will be no farmland left.Other people believe that m
10、an adapts very easily. They have a different idea of the future. How, in their views, will people be living in a hundred years time?One architect(建筑师) believes that man will move off the land. He suggests that the city of the future will be a huge, pyramid-shaped(金字塔形的) building, which will be float
11、ing on the surface of the sea. About 5,000 families will be living there, and the building will contain shops and schools as well as homes. By living on the sea, we will give farmers more land to grow crops.As for oil, people will no longer need it: we will be heating our homes with power from the s
12、un. And we will not be short of minerals, because there are plenty under our oceans. At the moment, we do not have the technology to get them out. However, in a hundred years time, the optimists say, the new sea cities will be using these resources.What will be in the shops in the year 3000? What wi
13、ll people be wearing? How will people be travelling?Scientists who make predictions about the future suggest that, by the year 3000, shops will no longer exist. Computers will have replaced them; and people will order goods at home.People will be wearing very light, thin clothes. By this time, scien
14、tists will have invented a fabric (织物) that keeps us cool in hot weather and warm in cold weather.As for travel, the experts say that most people will be using public transport. Electric cars will be travelling through the streets day and night. Anybody will be able to stop one and use it.What an in
15、teresting picture. Unfortunately, we will not be there to see if these predictions come true.1. Pessimists believe that in the future .A. the seas and oceans will be full of housesB. well have used up all the resourcesC. we will not have enough fish to eat from the seasD. we will have polluted the a
16、ir so badly that it will be impossible for us to breathe解析:细节理解题。由文章第一段第四句“We will have made . to wear masks.”可知,悲观的人认为一百年之后,因为空气受到严重污染,人们必须要戴着面具,故D项正确。A项是一位建筑师的假想,不符合题干要求;B项应为大部分资源被用完而非全部;C项应为海水受到污染从而导致鱼不能食用,故排除。答案:D2. Optimists suggest that in the future .A. all the land will be too polluted to be
17、 cropped onB. pyramids will be most commonly-used housesC. people will be using the power from the sun instead of oilD. we will be short of materials even though we get them from the oceans解析:细节理解题。由文章第四段第一句可知,人们将不再需要石油,而是利用太阳能来取暖。其他选项均与原文不符。答案:C3. Scientists have made the predictions EXCEPT .A. ele
18、ctric cars will be going along the streets continuouslyB. the resources under the oceans will never be used upC. people will order goods at homeD. people wont suffer from cold any longer解析:细节理解题。倒数第二段第二句提到日夜运作的电车;倒数第四段末句提到人们将在家中订购商品;倒数第三段末句提到新发明的织物会让我们觉得冬暖夏凉;只有B项在文中未提及。答案:BBThe human brain contains
19、10 thousand million cells(细胞) and each of these may have a thousand connections. Such great numbers used to discourage us and cause us to stop thinking about the possibility of making a machine with human-like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a speed we can be less
20、sure. Quite soon, in only 10 or 20 years, perhaps, we will be able to build a machine as complex(复杂的) as the human brain, and if we can we will. It may then take us a long time to make it as intelligent as the human brain by properly programming it.I think it is certain that in decades, not centurie
21、s, machines of silicon(硅) will arise to compete with their human ancestors. In a real sense they will be able to reproduce themselves. Silicon will have ended carbons long control. And we will no longer be able to consider ourselves to be the finest intelligence in the world.As the intelligence of r
22、obots increases and their cost goes down, we may achieve a lot with their help, first on Earth through their ability to complete any kind of work in harmful environments. In the end, deserts(沙漠) may turn into gardens. Further ahead, by a combination of the great wealth this new age will bring and th
23、e technology it will provide, the creation of a huge, man-made world in space, home to thousands or millions of people, will be within our power.4. In the authors opinion, the human brain .A. is complex and intelligentB. is too complex to be reproducedC. may change a lot in 10 or 20 yearsD. will soo
24、n be replaced by machines解析:细节理解题。由第一段中的“as complex as the human brain”和“as intelligent as the human brain”可知,作者认为人类的大脑十分复杂而且非常聪明,故选A项。答案:A5. The underlined word “carbon” in paragraph 2 stands for .A. human beingsB. an old machineC. an ocean animalD. intelligent robots解析:词义猜测题。由该段中的“machines of sili
25、con will arise to compete with their human ancestors”可知,carbon在此是指代人类(碳基生命是以碳元素为有机物质基础的生物。地球上已知的生物,包括人类在内,都是碳基生命),故选A项。答案:A6. In the last paragraph, the author mainly .A. talks about the intelligence of robotsB. explains how to create a world in spaceC. describes what our future life might beD. shows his worry about the environment解析:段落大意题。作者在本段中主要就人类未来的生活简单地进行了描绘,故选C项。答案:C