1、基础巩固.单句语法填空1It was then I burst into tears because I really needed the money.2I was in trouble in overcoming my addiction to alcohol,and was my friend Mike.3In my opinion,it is to realize our value and our idea matters a lot.4Its true,but I heard some people find their better half through online dat
2、ing.5When (return) home,I met my old friend Paul in the street.6He said,“What a nice day! I wish I could go back to sleep!”7Freddy gave him a job and housing and lent him pocket money while (train) him.8Not once it occur to Mary that she could one day become a top student in her class.9When (ask) wh
3、y he had chose this job,the young man kept silent.10Suddenly the door was opened and out (rush) a group of young people.11Not until then I know my senior high school life had really began.12 considerate he was! I could say nothing but to thank him again and again.13However,after training, was no dou
4、bt that our drillmaster was energetic and agreeable.14You cant imagine a pleasant time we have been having in this village.15It was not until near the end of the letter the girl mentioned her own plan.16Next door to ours (live) two young women,who seem to have settled into life in China.17It was whe
5、n I got back to my apartment I first came across my new neighbor.18While (stay) in France,the young man picked up some French.技法总结1考查倒装句的题目主要涉及部分倒装和完全倒装。解题的关键是判断句中是否具备使用倒装的条件。如果句首有表示否定意义的词、only修饰的状语、so修饰的形容词或副词以及not until,not only等,则为部分倒装;如果句首有表示方位或时间的词或短语且主语是名词,或者有时为了强调或修辞,将谓语部分的现在分词置于句首,则为全部倒装。2强调
6、句的考查集中在该句型中的that。首先必须明确强调句和其他从句的区别。要判断是否是强调句,关键在于把it is/was和that/who去掉后看剩余部分的意义和结构是否完整,如果完整就是强调句,否则就不是。3省略的考查需要掌握从句的主语、主语和谓语、主语和谓语的一部分的省略现象、不定式的省略等,可以将省略句补全,从而降低解题难度;对于感叹句的考查,需要记住what/how引导的感叹句的用法,根据感叹句的中心词来确定选用哪一个词;对于there be句型的考查,需要关注there seems to be,there happens to be,there is going to be等句型。能力
7、提升.阅读理解A(2019山东实验中学质检)I have three kids and a great husband and Im enjoying a career that I find challenging and fun.To the outside world,this feels like “success”But there is still a voice in my heart asking if this is who I truly am.Only in silence do I hear the self and wonder who that person mig
8、ht be.So I booked a trip to find out.I travelled,for the first time,without my husband or kids.I went to Iceland with a friend,who shares an appreciation for wilderness and silence.For six days,we were immersed(沉浸) in wild,raw scenery and real weatherall kinds of weather.Climbing a mountain against
9、rain and returning to a tent for a simple meal reminds you how little you actually need.And how strong it feels to be uncomfortable sometimes.I found silence in Iceland,and time to consider the me outside of career and the me outside of kids as I shared stories with strangers.When I stopped talking
10、and just listened,I became more generous.I learned that choosing to be generous can create more space,more food and more warmth.But I didnt really gain any better appreciation of what I want from life or my job.I suspect the anxiety that drove me to seek silence in Iceland was losing sight of my abi
11、lity to choose gratitude and joy,and to be present in the challenges I set in my career and my family.I came home to noise,rush and love;with no less confusion about who I want to be. I know the answer isnt waiting out there on the top of a mountain in Iceland.The answer is in front of me with every
12、 step on my own 1ifes path,and in every choice I make.19Why did the author take a trip to Iceland?ATo gain a new experience.BTo enjoy family happiness.CTo better understand herself.DTo appreciate natural beauty.20What do we learn about the authors trip?AExciting. BDifficult.CRelaxing. DEnjoyable.21W
13、hat change happened to the author?AShe felt lonelier.BShe felt more anxious.CShe became more caring.DShe became more confident.22What will the author do in the future?AGo back to nature.BFace reality bravely.CTravel to Iceland more often.DPay less attention to her feelings.B(2019安徽安庆二模)Spotify can t
14、ell if youre sad.Heres why that should scare you.Want to figure out if someone is a patient with a mental disability: Ask them what their favorite song is.A New York university study last year found that people who loved Eminems Lose Yourself and Justin Biebers What Do You Mean? were more likely to
15、have trouble with mental disabilities than people who were into Dire Straits.Over the past few years,Spotify has been improving the ability to analyze information to help businessmen target consumers with advertisements made specially for their needs.They conclude this from the sort of music youre l
16、istening to,combined with where and when youre listening to it,along with thirdparty data that might be available.Now,to be clear,theres nothing significantly illegal about what Spotify is doing with your information.I certainly dont think that they are working with shadowy consulting firms to serve
17、 you ads selling a culture struggle while youre listening to music that suggests you might be in a terrible situation.However,I find it disappointing that our personal,private moments with music are increasingly being turned into information points and offered to advertisers.You can see where this c
18、ould go,cant you? As ad targeting gets ever more accurate,businessmen will have the ability to target our feelings in potentially improper ways.According to one study,you are more likely to spend more on a product if youre feeling sad.You can imagine some companies might take advantage of that.And o
19、n that note,Im feeling a little down about all this.Head off to treat myself to something expensive.23Whats the purpose of the first paragraph?ATo introduce a new song.BTo draw readers attention.CTo help more patients.DTo promote a new medium.24Spotify improves its ability to analyze information to
20、.Aprovide services for the governmentBwork with shadowy consulting firmsCget listeners personal informationDhelp businessmen attract consumers25Whats the authors attitude towards Spotify?AUncertain. BSupportive.CPositive. DDissatisfied.26Who is the text probably designed for?AInternet users.BOfficia
21、ls.CResearchers.DManagers.七选五(2019山西二模)Most people will agree that it is good to read,but not all reading is equal.Here are some tips for productive reading.Take notes.Even if you never refer to your notes again,the process of taking notes helps you sort out something important and will help you rem
22、ember it.You can choose computers or paper for your notes. 27 On the other hand,many people feel they recall information better when they write it by hand. 28 If you are like me,once you commit to reading a book,it is very hard to give up until youve finished it.Given the number of books that are av
23、ailable and our limited life,it just doesnt make sense to read a book that you arent getting anything from.Variety is good.While you dont want to give up on a book that you are benefiting from,it is important to give yourself variety.You can pick up a book at random or intentionally looking for some
24、thing different from what you normally read. 29 Review what youve read.If you want to remember what you read,take the time to review. 30 When you finish a book,spend 15 minutes examining your notes in 2 to 4 days.Then 2 to 4 weeks after that and then 2 to 4 months after that.This will strengthen the
25、 knowledge in your mind.Discuss what you read with others. 31 If you can talk with people in person,that is ideal,but dont overlook the power of the Internet in connecting people with similar interests but different geography.ADont be afraid to give up.BMake full use of reading time.CIts hard to get
26、 more out of your normal reading.DThis can be very valuable in giving you a different opinion.EAnd youd better go over things at ever increasing time intervals.FUsing computers will make it easy to find your notes later by search.GThe best way to get more from your reading is to discuss it with othe
27、rs.答案精析.1.that2.so3.that4.did5.returning6.How7.training8.did9.asked10.rushed11.did12.How13.there14what15.that16.live17.that18.staying.语篇解读本文是一篇记叙文。为了寻找真正的自我,作者踏上冰岛之旅。回来之后,她意识到答案不在遥远的冰岛,而在平平淡淡的日常工作与生活中。19C细节理解题。根据第一最后两句可知,作者之所以暂时放下工作与家人前往冰岛,是为了寻找真正的自我。故C项正确。20B推理判断题。根据第三段内容可知,作者在冰岛期间遭遇各种恶劣天气、饮食简单,并且体
28、验到了种种不舒适。故作者的旅途是“困难的”,故B项正确。21C推理判断题。根据第五段内容可知,作者在冰岛旅游期间最大的变化是变得更加慷慨大方,对他人更加关心。故C项正确。22B推理判断题。根据倒数第二段最后一句可知,作者意识到冰岛之旅实际上是自己想逃避生活与工作中的挑战,结合最后一段内容可知,作者认为找到自我的答案,不在遥远的冰岛,而在日常生活中所走的每一步、所做的每一次选择。由此B项正确。语篇解读这是一篇说明文。文章介绍了Spotify一直在提高分析信息的能力,帮助商家针对消费者投放专门针对他们需求的广告。他们从你所听的音乐类型,以及你在何时何地听音乐,以及可能用的第三方数据中得出结论,从而
29、刺激你去消费。23B推理判断题。第一段主要说了Spotify可以通过你听的音乐判断出你是否悲伤以及你的精神状态如何。结合四个选项可推断出,作者这样写,是为了引起读者的注意,故选B。24D细节理解题。根据第二段中的“Spotify has been improving the ability to analyze information to help businessmen target consumers with advertisements made specially for their needs.”可知,Spotify提高分析信息的能力是为了帮助商人吸引顾客。故选D。25D推理判断
30、题。根据最后一段中的“You can imagine some companies might take advantage of that.And on that note,Im feeling a little down about all this.”可知,作者认为一些公司会利用这一点,因此感到有些沮丧,由此可知,作者对此是不满的。故选D。26A推理判断题。文章主要向大家介绍了Spotify根据我们听的音乐来获取我们的信息,从而利用这一点吸引我们去消费,由此可推断出,作者的这篇文章是为那些网络使用者而写的。故选A。.27F根据上文的“You can choose computers or
31、 paper for your notes.”和空后句可知,此处是指用电脑记笔记与手写记笔记各有各的好处,故F项符合语境。28A考查小标题。根据下文“If you are like me,once you commit to reading a book,it is very hard to give up until youve finished it.”中的关键词give up和“it just doesnt make sense to read a book that you arent getting anything from(读一本你没有任何收获的书是没有意义的)”可知,不要害怕放弃。故选A。29D根据小标题和空前句中的关键词something different可知,D项符合语境。30E根据小标题Review what youve read.和空后句可知,E项“你最好每隔一段时间复习一遍。”符合语境。故选E。31G根据小标题Discuss what you read with others.可知,G项“从阅读中获得更多的最好方法是和别人讨论。”照应该段标题,符合题意。故选G。