收藏 分享(赏)

2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc

上传人:a**** 文档编号:383072 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:77KB
下载 相关 举报
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020_2021学年新教材高中英语Unit2Onwardsandupwards二Usinglanguage课时作业含解析外研版选择性必修第一册202101252126.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2Onwards and upwards课时作业(二)Using language必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1She kindly brought him a _ (毯子) and covered the boy with it.2He has easily won the _ (比赛) for the high jump.3The people of the country have voted to _ (选举) a new president.4It has nothing to do with you. Theres no point getting _ (心烦意

2、乱的,沮丧的) about it.5Tom was very _ (热衷的) about the place, and he travels there every year.6Extra lighting would make a _ (重要的,值得做的) contribution to road safety.单句语法填空1Would you mind _ (turn) down your radio?2There is no use _ (keep) silent about such a matter.3To avoid _ (see) by the teacher, Tom got

3、into the classroom from the back door quietly.4Dont you know that he is worried about you? He has been trying _ (get) through to you.5He hurried away to catch the train and even forgot _ (lock) the door.6I appreciate _ (get) such a good chance to improve my academic level.7My brother determined _ (w

4、ork) harder to make up for lost time.8Paul was fond of Chinese culture, so he decided _ (settle) in China.9The book is worth _ (read) a second time.10We are looking forward to _ (hear) from Mr Li.完成句子1我遗憾地告诉你,你在这次考试中没有考好。I _ you that you did not do well in this exam.2如果明天天气好,我建议去野餐。I _ for a picnic

5、if it is fine tomorrow.3我记得离家时锁了门,但是我忘记告诉你这件事了。I remember _ when I left the house, but I forgot _ about it.4这只小鸟很幸运,它没有被抓住。The bird was so lucky that it missed _.5这台洗衣机需要修理。The washingmachine needs _.6很难想象他会不假思索地接受了这个决定。It is difficult to imagine _ without any consideration.课文语法填空Yuri was in his fir

6、st year at university, studying History. He was rather a lazy student, and he avoided 1._ (work) whenever he could. In the middle of the term, his history professor gave out an assignment, due in two weeks. Yuri wanted to do the assignment, but he put off 2._ (write) it for a week. The following wee

7、k, he forgot 3._ (do) it. The night before the assignment was due, he suddenly remembered it, and rushed to the library. He tried 4._ (read) as much as possible on the topic, but there wasnt enough time. Yuri considered 5._ (ask) for more time to do his paper, but the history professor was known to

8、be very tough on students, so finally he decided 6._ (cheat) and copy his paper from somewhere else. He found an old article on the same topic, and quickly typed it out. The next day, he handed in the paper.The next week, he was frightened to see the professor approaching him, looking angry. “Is thi

9、s your own work, 7._ did you copy it?” asked the professor. Yuri didnt admit 8._ (copy) the paper. “If you expect me to believe that, you must think I am very stupid,” said the professor. “Every word is taken 9._ an article I wrote myself five years ago. Did you really think I would forget 10._ (wri

10、te) it?”关键能力提升练进阶训练第二层.阅读A I really love my job because I enjoy working with small children and like the challenges and awards from the job. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that sort of career. I wasnt an excellent student because I didnt do much

11、 schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didnt have much to offer. I just accepted that I wasnt the type to have a career. I then found myself a joblooking after two little girls. It wasnt too bad at first. But the problems began when I agreed to live in, so that

12、I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work extra hours one week, shed give me time off the next. But unfortunately, it didnt often work out. I was getting extremely tired and fed up, because I had too many late nights and early mornings wit

13、h the children.One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me. I told her about my situation. She suggested that I should do a course and get a qualification (资格证书) if I wanted to work with children. I didnt think I would be accepted because I didnt t

14、ake many exams in school. She persuaded me to phone the local college and they were really helpful. My experience counted for a lot and I got on a parttime course. I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten. Now Ive got a fulltime job there. I shall always be t

15、hankful to Megan. I wish I had known earlieryou could have a career, even if you arent top of the class at school. 1What is the authors present job?AWorking parttime in a college.BTaking care of children for a family.CHelping children with their schoolwork.DLooking after children at a kindergarten.2

16、When staying with the two girls family, the author _.Awas paid for extra workBoften worked long hoursCgot much help from her bossDtook a day off every other week3Why did the author leave her first job?AShe found a fulltime job.BShe was fed up with children.CShe decided to attend a parttime course.DS

17、he needed a rest after working extra hours.4What has the author learnt from her own experiences?ALess successful students can still have a career.BQualifications are necessary for a career.CHard work makes an excellent student.DOne must choose the job one likes.BOne Moore Elementary School teacher i

18、s showing students the importance of communication through “shoutouts”. The third Grade Moore Elementary teacher Lindsey Winders said a shoutout is a compliment that students can say or write down. “Like, hey, I noticed you doing a really great job solving your maths problems yesterday. I wanted to

19、make sure you know that I saw you do that,” Winders said. Winders said she makes sure she is giving shoutouts to her students every day. “I might write them a sticky note, or write them a quick little note in their planner. I might just say it to them on their way into the classroom or on their way

20、out of the classroom, but most importantly I try to do it every day,” Winders said. In addition to the compliments, Winders has the students greet each other every morning during the morning meeting. She will have students give examples to the class of how to communicate in different settings. The t

21、hird Grade student Nayelli Moranchel said she had given at least six shoutouts this year. “It makes me happy, because they always write something back,” Moranchel said. Recently, Winders took it one step further and wrote a personalised note on each of her students desk. “In our classroom, sometimes

22、 it can be challenging for me to give a compliment or a shoutout to each and every one of them in a way that feels equal and valuable at the same time. So I decide that there is no better way than leaving a note on their desk that can stay for as long as they want it to,” Winders said. Winders said

23、it is encouraging when she saw her students copy the act, and gave each other compliments without her guidance. 5What does the underlined word “that” mean in Paragraph 1?AGiving a shoutout.BSolving the maths problems.CTeaching important lessons.DWriting down the names of students.6How does Winders s

24、how her students the importance of compliments?ABy helping them take notes.BBy making practical plans for them.CBy serving as a daily example herself.DBy greeting them during the morning meeting.7What is the best way that Winders finds to give her students compliments?ALeaving a note on each student

25、s desk.BPraising them as long as they want it.CExplaining the value of compliments.DGiving them shoutouts at the same time.8What can we infer from Winderss way of praising students? AIt is very successful. BIt is facing challenges. CIt needs proper guidance. DIt is copied by other teachers.七选五 My mo

26、ther is a diligent and kind woman. She is very busy from morning till night. As a teacher, she works hard. _1_ Both my brother and I love her dearly as she loves us. My mother has been teaching math at a middle school in my hometown. She goes to work early in the morning and does not return home unt

27、il late in the afternoon. _2_ She treats them with patience and teaches them well. For her excellent quality and very good teaching results, she has been elected as a model teacher several times. _3_ Every day, when she comes back home from work, she sets about doing housework, sweeping the living r

28、oom and bedrooms or cleaning the furniture, and putting everything in good order. She seems to be busy all the time. As she has been very busy working every day, she looks older than her age. But she looks as cheerful and happy as ever. Mother never buys expensive dresses for herself, but she often

29、buys some inexpensive but high quality clothes for us. _4_She just eats a plain meal outside when she is too busy to cook herself. She lives a busy yet simple life, without any complaints. Often she says to us, “Work while you work, and play while you play. That is the way to be happy and gay. If yo

30、u do not work, you will become lazy and be of no use to society.” What a piece of good advice this is! _5_This advice of hers will always serve as a guide to my behaviour. My mother is great indeed, and I always feel proud of her.AShe enjoys listening to classic music.BAs a mother, she takes good ca

31、re of us and gives us every comfort.CShe loves her students and cares for them.DShe never goes to expensive restaurants to enjoy meals.EMy mother is hardworking and never wastes money.FCan you tell us something about your mother?GI never forget it and always bear it in my mind.语法填空In 2001, there was

32、 a famous movie 1._(name) Harry Potter, 2._turned out to be the most popular magical movie all over the world. The movie is about magical things and not only the kids but also the grownups think it very 3._ (interest). Nowadays, with the 4._ (succeed) of the movie, the original book has been a hot s

33、eller. When I was in high school, my English teacher, who was a fan of Harry Potter, let us 5._ (see) the fourth series of the movie, and I was 6._ (deep) attracted by the story and the magical world at once. The three main persons in it are very funny and they 7._ (love) by the fans from all over t

34、he world. Harry Potter is so popular 8._ many writers begin to write magical stories. The later popular book named Twilight is another kind of Harry Potter. As the book is so popular, the woman writer J. K. Rowling earns a lot of money and becomes one of the most powerful and richest 9._ (woman) in

35、the world. Now the fans of Harry Potter are looking forward 10._ reading her new books. 课时作业(二)Using language必备知识基础练.单词拼写1blanket2.contest3.elect4.upset5.enthusiastic6worthwhile.单句语法填空1turning2.keeping3.being seen4.to get5.to lock6.getting7to work8.to settle9.reading10.hearing.完成句子1regret to tell2.s

36、uggest going3.locking the door; to tell you4being caught5.to be repaired6.his accepting the decision.课文语法填空【语篇解读】尤里是大一的新生,不爱学习,有一次忘记了教授布置的论文,因为赶时间,抄袭教授五年前写的论文并上交,结果被教授训斥了一顿。1答案与解析:working动词avoid意为“避免”,后接动词ing形式作宾语。2答案与解析:writingput off意为“推迟,拖延”,为及物动词词组,后接名词、代词或动名词,故填writing。3答案与解析:to do句意:下一周,他忘记去做这

37、个任务了。forget to do sth.意为“忘记去做某事”,指尚未发生的动作;forget doing sth.意为“忘记曾经做过某事”,表示已经发生的动作。根据句意可知用不定式。4答案与解析:to read句意:他试图尽可能多地阅读关于这个主题的材料,但是时间不够用了。try to do表示“尽力做;设法做”。try doing sth.表示“试着做”。根据句意可知此处填to read。5答案与解析:asking句意:尤里考虑要求更多的时间来做他的论文,但是历史教授对学生很严厉consider作“考虑”讲时可用consider doing结构。6答案与解析:to cheatdecide

38、意为“决定”,后面跟不定式作宾语。7答案与解析:or句意:这是你自己的论文,还是你抄袭的?此处or作连词表示选择,意为“或者,还是”。8答案与解析:copyingadmit doing sth.意为“承认做某事”。9答案与解析:from考查介词用法。句意:每一个单词都摘自五年前我自己写的一篇文章。take sth. from意为“摘自,取自”。10答案与解析:writing句意:你真的认为我会忘记写过的东西吗?forget doing sth.意为“忘记曾经做过某事”,表示已经发生的动作。根据句意可知用writing。关键能力提升练.阅读A【语篇解读】本文通过作者的个人经历告诉我们,即使我们在

39、学生时代不是很优秀,通过个人的努力,仍然可以找到好工作。1答案与解析:D细节理解题。根据倒数第二段中的“I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten.”及最后一段中的“Now Ive got a fulltime job there.”可知,作者目前的工作是幼儿园照看孩子。故选D。2答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“I was getting extremely tired and fed up, because I had too many late nights a

40、nd early mornings with the children.”可知,作者在两个女孩家里时,常常工作很长时间。故选B。3答案与解析:C细节理解题。根据第四段中的“My experience counted for a lot and I got on a parttime course. I had to leave my job with the family.”可知,作者离开她的第一份工作,是因为她决定参加兼读制课程。故选C。4答案与解析:A推理判断题。最后一句话“I wish I had known earlieryou could have a career, even if

41、 you arent top of the class at school.”说明,即使学习差的学生也可以有自己的事业。故选A。B【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了三年级老师Winders以自己的实际言行教育并引导学生用称赞来互相促进,最终取得成功。5答案与解析:B猜测词义题。根据第一段中倒数第二句“我注意到你昨天在解决数学问题上做得很好”可知,that指代前面提到的solving the maths problems(解决数学问题),故选B。6答案与解析:C细节理解题。根据第一段的第一句和第二段的“Winders said she makes sure she is giving sh

42、outouts to her students every day.”可知,Winders通过自己的日常行动给学生们树立榜样,告诉学生们称赞的重要性。故选C。7答案与解析:A细节理解题。根据第四段的第一、三句可知,Winders在每个学生的书桌上都写了一张个人的便条,她认为这个方法最好。故选A。8答案与解析:A推理判断题。根据最后一段可知,Winders称赞学生使学生们也学会了互相称赞,所以是很成功的。故选A。.七选五【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者介绍了妈妈的性格特点,作为老师,她工作努力,作为妈妈,她能够用心照顾家庭,教育孩子,给孩子树立良好的榜样。1答案与解析:B根据前一句“As a

43、teacher, she works hard.”可知,接下来应该描述作为妈妈,她的做法。B项“作为一个母亲,她很好地照顾我们,给我们一切舒适”符合此处语境。2答案与解析:C根据下句“She treats them with patience and teaches them well.”可知,这部分描述她对待学生的情况,故C项“她爱她的学生,关心他们”符合此处语境。3答案与解析:E根据下文中的“she sets about doing housework, sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture, and

44、 putting everything in good order” 和“she often buys some inexpensive but high quality clothes for us”可知,妈妈既勤劳又节约。E项“我妈妈工作很努力,而且从不浪费钱”符合此处语境。4答案与解析:D根据下文“She just eats a plain meal outside”可知,妈妈出去只吃一些很平常的饭菜。D项“她从不去昂贵的餐馆吃饭”符合此处语境。5答案与解析:G根据前一句“What a piece of good advice this is!”可知,作者认为妈妈这个建议非常好。G项“我

45、永远不会忘记,永远铭记在心”符合此处语境。.语法填空【语篇解读】本文讲述了观众对于电影哈利波特的喜爱。1答案与解析:namedmovie与name之意是被动关系,故用过去分词形式。2答案与解析:which空处引导非限制性定语从句,在从句中作主语,故用which。3答案与解析:interesting设空处修饰it,it指代电影Harry Potter,所以用interesting。4答案与解析:success设空处位于冠词the之后,介词of之前,要用名词形式success。5答案与解析:seelet sb. do sth.“让某人做某事”。6答案与解析:deeply修饰动词attracted需用副词,deep作副词时,表示物理意义上的“深深地”;而deeply表示程度上的“深深地”,所以用deeply。7答案与解析:are lovedthey与love之间是被动关系,故用被动语态。根据本句的时态可知,此处用一般现在时的被动语态。8答案与解析:thatso. that. “如此以至于”,为固定句式。9答案与解析:women“one of名词复数”意为“之一”。10答案与解析:tolook forward to“盼望”,是固定搭配,to是介词。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1