1、课时作业1.阅读理解A2019大同高一检测On the third Sunday in June, Americans take time to recognize and thank a special person in the family fathers! Fathers Day celebrates the importance of fathers, young and old and the men thought of as father figures.The words “the child is father of the man” come from William W
2、ordsworths poem My Heart Leaps Up. “It means peoples personalities form when they are children. They will most likely have the same qualities as an adult that they had as a child.”Used in everyday speech, one could say, “In his case, the child was father of the man; he loved nature as a child and no
3、w works as a botanist (植物学家)”Lets say you want to tell a child a story about something that happened long before they were born. You could say it happened when they “were just a twinkle in their fathers eyes”. This expression has a humorous and dreamy feel. Here, the word “twinkle” suggests the inte
4、rest your father had in your mother.When a much older man is interested in a much younger woman and supports her with his money, he is called her “sugar daddy”. The money part is very important thats the sugar.Sometimes fathers are not a good influence or active in the lives of the children. In that
5、 case, a person may look for a father figure, a man who is not actually the persons father but who acts like one.The relationship between a man and his son can be complex. But the relationship between a father and daughter is often simpler. The expression “daddys little girl” is understood to mean t
6、hat, in a fathers eyes, his daughter can do no wrong.There is usually not a dry eye at any wedding during the traditional fatheranddaughter dance, especially if they are dancing to a song like Michael Bubles “Daddys Little Girl. ”【语篇解读】在6月的第三个星期日,美国人花时间认识和感谢家庭中的一个特别的人父亲。父亲节是庆祝父亲的节日,体现了父亲的重要性。本文以此展开,
7、主要介绍了一些关于父亲的习语和表达。1If a boy behaves just like his father, we can say _.Ahe is just a twinkle in his fathers eyesBhe is his sugar daddyClike father, like sonDthe child is father of the man答案与解析:C细节理解题。根据文章倒数第三段中的“In that case, a person may look for a father figure, a man who is not actually the perso
8、ns father but who acts like one.”可知,如果一个男孩的行为像他的父亲,我们可以说“有其父必有其子”。故选C。2What do you know about “the child is father of the man”?AA child is often spoiled by his father.BPeoples characters are formed when young.CA boy will become a father when growing up.DA child always shows his true nature.答案与解析:B推理
9、判断题。根据文章第二段中的“It means peoples personalities form when they are children. They will most likely have the same qualities as an adult that they had as a child.”可以推测出,the child is father of the man的意思是人的性格是在小时候形成的。3According to the passage, the song Daddys Little Girl is likely to be _.Amoving Bsorrowf
10、ulCcrazy Dfunny答案与解析:A推理判断题。根据文章最后一段中“There is usually not a dry eye at any wedding during the traditional fatheranddaughter dance, especially if they are dancing to a song like Michael Bubles Daddys Little Girl”可以推测出,爸爸的小女孩这首歌曲是令人感动的。4The author writes the passage mainly to _.Aintroduce the origin
11、of Fathers DayBshow a boy should respect his fatherCexplain the importance of fathersDtell people several expressions about father答案与解析:D主旨大意题。文章主要介绍了一些关于父亲的习语和表达。BIt was past midnight when I saw an email that told me that I had been accepted into the International Summer School at Oslo University,
12、Norway. I woke up everyone at home to tell them that I would be one of five hundred students visiting this beautiful Scandinavian country for ten weeks on a full scholarship (奖学金). My parents were delighted but anxious about how Id manage on my own in a foreign land for the first time.The day I left
13、 the county was packed with excitement and nervousness. I slept through the long flight and woke up to the announcement that we had come to Oslo Airport. Now, if I were in India, I would have taken a taxi to my destination, but my online research had taught me that in Oslo, taking a taxi would be co
14、nsidered as a wasteful way. So I took the subway to the university. Upon my arrival, I was told that my room had been arranged and my roommate had settled in. My roommate was a Chinese student, who became my first friend. Though it was sunny outside, I was tired. I realized it was close to midnight.
15、 Sunsets during summer are very late in Norway.I was to study a course on International Development and the class had students from 20 different countries. I worked with my classmates on group projects. Team work brought us closer as a unit. We realized we shared similar dreams about our future. Osl
16、o is a city that has an excellent public transport system. One can get to a sandy beach or forest within minutes. In our free time, we went for hikes and I realized how much I loved being outdoors. I learnt to read maps and picked up Norwegian. The hardest part was getting used to eating dinner at 5
17、:00 pm.I grew up and into myself during this trip. I came back to my hometown with a bagful of happy memories including my new friends who had helped me and walked with me in this beautiful country.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者获得了一次免费在欧洲学习的机会,这次经历让他受益匪浅。5The authors parents were worried that he couldnt _.Aget a
18、 full scholarshipBtake good care of himselfClearn more about a foreign landDcommunicate with Norwegians well答案与解析:B细节理解题。根据第一段的“My parents were delighted but anxious about how Id manage on my own in a foreign land for the first time.”可知,作者的父母担心他第一次出国无法照顾好自己。6What can we infer about the author from t
19、he passage?AHe felt terribly homesick in Norway.BHe hardly spoke Norwegian.CHe caused many misunderstandings at first.DHe got along quite well with other students.答案与解析:D推理判断题。根据第三段的“Team work brought us closer as a unit. We realized we shared similar dreams about our future.”可知,作者和其他同学相处得非常好。7What
20、does the passage mainly talk about?AThe authors travel experience in Europe.BThe authors friendship with a Chinese student.CThe authors first experience of overseas study.DThe authors most unforgettable summer holiday.答案与解析:C主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要介绍了作者第一次出国学习的经历。CMany people may know Coachella, which i
21、s one of the largest, most famous and most profitable (盈利的) music festivals in the United States and all over the world. However, few people know Just for Laughs (JFL). Founded by Montreal producer Gilbert Rozon in 1983, Just for Laughs is the largest international comedy festival in the world. Paul
22、 Ronca, the festivals director, describes Just for Laughs as the Coachella of comedy. “If youre a fan of comedy or work in it, this festival should be at the very top of your list,” he says.Just for Laughs was originally a twoday Frenchonly comedy event. In 1985, Andy Nulman joined the festivals sta
23、ff and introduced English language events as well. Thanks to Andy Nulman, the festival grew from a twoday show to a monthlong event drawing international audiences. In 1999, Nulman left the festivals fulltime employ. However, he directed its major shows at the SaintDenis Theatre every July, and rema
24、ined on the board of directors of the festivals parent company. About 11 years later, Nulman returned to Just for Laughs in July 2010 as president of Festivals and Television.Now Just For Laughs is coming to Africa. A joint venture (合资企业) between the great comedy brand and a South Africas company, J
25、ust for Laughs Africa will give the African comedians the opportunity of getting international publicity. The longterm continental partnership was announced during the 35th Montreal Comedy Festival, with the news that the first Just for Laughs Africa will take place in Durban, South Africa.“We have
26、already set up successful Just for Laughs festivals in many cities beyond Montreal including Toronto, Vancouver and Sydney, and we couldnt be more excited by this new venture in South Africa” says Gilbert Rozon, president and founder of the Just for Laughs Group. “The opportunity to bring the experi
27、ence of the Just for Laughs team to developing African comedy was one we just couldnt decline,_so we agreed on the partnership,” says Gilbert Rozon.【语篇解读】本文是一篇说明文。蒙特利尔国际喜剧节即将来到非洲,将与南非本土公司合作,推出“非洲轻松一笑”。8What can we learn from Paul Roncas words?AJFL is as popular as Coachella.BJFL plays an important r
28、ole in comedy.CJFL has more supporters than Coachella.DJFL attracts many people to learning comedies.答案与解析:B细节理解题。根据第一段“Paul Ronca, the festivals director, describes Just for Laughs as the Coachella of comedy. If youre a fan of comedy or work in it, this festival should be at the very top of your li
29、st,he says.”可知,Just for Laughs相当于喜剧界的柯契拉音乐节,在喜剧界有着举足轻重的作用。9What achievements did Andy Nulman make?APromoting JFL successfully.BMaking JFL more profitable.CIntroducing JFL to South Africa.DHelping JFL get more show invitations.答案与解析:A推理判断题。根据第二段“Thanks to Andy Nulman, the festival grew from a twoday
30、show to a monthlong event drawing international audiences.”可知,Andy Nulman推广Just for Laughs很成功。10Through Just for Laughs Africa, the African comedians are likely to _.Adevelop more skillsBmake Africa widely knownCbecome known worldwideDimprove the development of comedy答案与解析:C细节理解题。根据第三段的“Just for Lau
31、ghs Africa will give the African comedians the opportunity of getting international publicity.”可知,“Just for Laughs Africa”是非洲喜剧演员获得国际知名度的好机会。11What does the underlined word “decline” in the last paragraph most probably mean?ADoubt. BExplain.CUnderstand. DRefuse.答案与解析:D词义猜测题。根据画线词后面的“so we agreed on
32、the partnership”可知,这是一个让Just for Laughs团队帮助非洲本土喜剧发展的好机会,也是我们不能“拒绝”的好机会,所以我们答应了这次合作。.七选五You may not have heard about Girls on Rock yet. But after you learn about it, you may be greatly interested in it. Why? _1_ They get to explore forests and hike mountains and sleep under the stars. But that is onl
33、y part of the experience the young women seek in the free Coloradobased educational program. The program also provides them with the chance to carry out field research with actual scientists.Girls on Rock is part of the organization called Inspiring Girls Expeditions. _2_ The group supports similar
34、programs in the American states of Alaska and Washington, and in the countries of Canada and Switzerland.In late July, a team of nine girls and five instructors started the first Girls on Rock trip. The group spent 12 days in the Gore Mountains near Frisco, Colorado. Each girl took turns climbing a
35、wall of rock. _3_ During the hike, they stopped for a lesson on map reading. They also learned how to find their position on earth. _4_ They wanted to meet new people, learn about science during the summer break and face fears. They were surprised by how quickly they made friends as they learned how
36、 to trust themselves and others.Girls on Rock does not consider academic (学术的) performance when choosing people to take part in. Instead, interested girls are asked to explain in writing why they want to take part in the program. _5_.AHowever, this isnt its only program.BAfter doing that, the girls
37、took a hike.CThats because its a very new program.DPeople need to prepare a lot for the program.ESo all girls who are interested can give it a try.FBecause people in Girls on Rock can do many fun things outdoors.GThe young women had several reasons for wanting to enter the program.【语篇解读】本文是一篇说明文。 Gi
38、rls on Rock是一个户外学习项目,参与者不但可以在户外玩,还可以学到很多知识。答案与解析:1F此空设于段中,与上文存在逻辑上的解释关系。根据Why可知这里是在解释原因;根据“But after you learn about it, you may be greatly interested in it.” 可知是问为什么会对这个项目感兴趣,故可推出答案。2A此空设于段中,与上文存在逻辑上的转折关系。Girls on Rock是名为Inspiring Girls Expeditions的组织的一部分。但是,这不是它唯一的项目。该组织在美国阿拉斯加州和华盛顿州以及加拿大和瑞士都有类似的项目。3B此空设于段中,与上文存在逻辑上的指代关系。本句中的that指代前面提到的climbing a wall of rock。4G此空设于段首,是本段的主旨句,后面提到的那些她们去参加这个项目的原因都是围绕这一句展开的。5E此空设于段尾,是对这一段讲述的内容进行总结。前面是讲参加这个项目的条件,由于不会受到学业成绩的限制,故感兴趣的人都可以去申请参加。