收藏 分享(赏)

山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:380093 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:9 大小:141KB
下载 相关 举报
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。记叙文型完形填空 Our children grew up on peanut butter and jelly sandwiches, although my husband and I sometimes sneak one late at night with a glass of milk. I believe that the success of this _1_ loved concoction(混合物) lies not in the

2、brand of peanut butter, but rather in the jelly. The right jelly _2_ the palate, and homemade is the only choice.My motherinlaw was the jelly maker in this family. This limited choice was a welcome _3_ in the days of toddlers, siblings and puppies. All I did was to _4_ baby food jars, which my mothe

3、rinlaw would seal with wax(蜡) and _5_ back home with us. Whenever I wanted to make a peanut butter and jelly sandwich, all I had to do was reach for one of little jars. Jelly making was just a way of _6_ for my motherinlaw. She always did it, setting the _7_ jelly on the shelves.My fatherinlaw died

4、several years ago and this past December, she also _8_. Among the things in the house to be divided by her children were the _9_ canned goods.The other day I reached my pantry(储物间) for jelly for a quick sandwich. Sitting all alone on the far side of the shelf was a small jar of grape jelly, whose li

5、d was _10_ in places. Written on it was “GR” for grape and the year when the jelly was made.As I picked up the jar, I suddenly realized something that I had _11_ to see earlier. This was the last jar we would ever have from the patient, loving hands. We hardly ever opened a jar of jelly at table wit

6、hout _12_ about those thousands of little jars she had filled. It seems like such a small thing, and most days it was something that was _13_ for granted. No longer was it just a jar of jelly. It was the end of a family _14_. We expect these hundreds of pictures and many more memories to _15_ the ye

7、ars and to pass on to our children. The jar of jelly wont keep that long. It will either have to be eaten or thrown outbut not today.1A.consequently BmentallyCuniversally Dabsolutely2. Afrustrates BexcitesCsurprises Ddelights 3. Aalarm BreminderCrelief Dbelief4. Asave BprotectCtick Dpossess5. Ahold

8、BputCcheck Dsend 6. Alife BcompetenceCchallenge Dprofession 7. Aflattered BflashedCaccomplished Dfigured 8. Agave away Bbroke awayCpassed away Dput away 9. Afragrant BcharmingChistoric Dremaining10. Arusty BdullCawkward Dmusty11. Apostponed BrejectedCfailed Davoided 12. Akidding BremarkingCrecommend

9、ing Dcommenting13. Aconsidered BtakenClooked Dtreated 14. Arule BprincipleCreligion Dtradition 15. Areflect BsurviveCassociate Dremind B【要点综述】 本文讲述了作者的婆婆经常为他们一家做花生酱果冻馅的三明治。婆婆去世后,有一天作者发现了婆婆遗留给他们的物品不再是简单的物品,而变成了一种思念上的寄托,被传承、被珍视。他们的孩子是吃着花生酱果冻馅的三明治长大的,甚至作者的丈夫和作者有时也会在深夜偷偷拿一块就着一杯牛奶吃。1C“我”相信这种人人都喜欢的混合物不在于花

10、生酱的牌子,而在于果冻。consequently因此; mentally 精神上; universally 普遍地,人人; absolutely绝对地。故选C。2D合适的果冻口感好,在家里做是唯一的选择,故选D。3C这种有限的选择在小的时候在兄弟姐妹及宠物狗之间也是一种安慰,故选C。4A“我”所要做的一切就是积攒好这些婴儿食物瓶子,故选A。5D“我”的婆婆用蜡把这些瓶子封好,送回来放在“我们”这里。故选 D。 6A做果冻只是婆婆生活的一种方式,故选A。7C她总是把做好的果冻放在架子上,故选C。flattered高兴的; flashed闪烁的;accomplished完成的; figured有形

11、状的。8C公公几年前去世了,去年12月,婆婆也去世了,故选C。give away 泄露;break away脱离;pass away 去世;put away 放好。9D房子内给孩子们要分的东西中就有遗留的罐装的食物,故选D。fragrant芳香的;charming迷人的;historic 有历史意义的;remaining遗留的。10A装有葡萄果冻的瓶子盖上锈迹斑斑,故选A。11C“我”突然意识到了一些“我”之前没有意识到的事情。postpone延期; reject 拒绝; fail失败,没能;avoid避免。故选C。12Akid开玩笑;remark评论;recommend推荐;comment评

12、论。13B在大多数日子里“我们”都认为这是理所当然的,故选B。 takefor granted认为是理所当然。14D那是“我们”家传统的结束,故选D。15B“我们”希望这许多幅画和许多美好的回忆能够存活下去,再继续传给“我们”的孩子们。故选B。阅读理解In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decade has seen more and

13、 more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should k

14、eep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a popular trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. China, for example, has set its mind on le

15、ading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global

16、markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets fo

17、r reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger management of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some

18、 of those expenses can accelerate the change from the traditional model to a sustainable one. The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainab

19、le product industries. 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that.A. it makes the world warmer B. it consumes natural resourcesC. it brings severe damage to forests D. it makes growth hard to continue2. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks win

20、d and solar energy.B. China is the leader of the low-carbon market.2C. High-speed trains are a low-carbon development.D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.3. To fully develop the low-carbon markets, governments can.A. cut public expenses B. forbid carbon emissionsC. develop public res

21、ources D. encourage energy conservation4. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to.A. develop sustainable products B. explore new natural resourcesC. make full use of natural resources D. deal with the major challenge5. What is the main purpose of the passage? A. To

22、introduce a new business model.B. To compare two business models.C. To predict a change of the global market.D. To advocate sustainable development.【参考答案】72.1-5 BCDAD 阅读理解【2014山东省济南市高三巩固性训练】More men are finding their calling as nurses.A new study from the United States Census Bureau reports the numb

23、er of male nurses has doubled since the 1970s.Back then,about 2.7 percent of registered nurses were men.The new study,which tracked data through 2011,finds that men now make up 9.6 percent of all employed nurses in the United Statesabout 330,000 men in total.Recent years of shortages have led to inc

24、reased efforts,according to the report,which included recruiting men into the field.Men,in fact,had been largely kept out of nursing in past decades because nursing schools often refused to admit men.The Supreme Court ruled that practice unconstitutional in 1981 after a case involving a state nursin

25、g school.“The relatively high wages and expanding job opportunities make this field attractive,offering stability even during recessions (经济衰退),” wrote the reports author,Liana Christin Landivar of the US Census Bureau.“And because of high demand,nursing has low unemployment rates compared to other

26、fields.”Men were found to be more likely to become nurse anesthetists (麻醉师),which is the highest paid nursing occupation,and were found least likely to become licensed practical or licensed vocational nurses,the lowest paid types of nursing.Nurse anesthetists are required to get graduate education,a

27、nd are certified to give anesthetists and monitor patients recovering from anesthesia.Licensed practical and licensed vocational nurses provide patients with care and may work under the supervision (监督) of a registered nurse.Registered nurses assess patients health problems and needs,develop and car

28、ry out nursing care plans,maintain medical records,and administer care.For all types of nursing,men earned,on average,$60,700 per year,while women earned $51,100 per year.“Even among men and women in the same nursing occupations,men outearn women,” wrote Landivar.1Which of the following is true abou

29、t nurses in the US in the 1970s?AThe number of male nurses doubled.BAbout 2.7% of registered nurses were men.CThere were about 330,000 male nurses.DAbout 9.6% of employed nurses were men.2The underlined word “recruiting” in Paragraph 2 probably means “_”Ahelping people to get used toBordering people

30、 to learnCasking people to join inDinspiring people to devote3Why are more men willing to become nurses in the US?AThe economy is in bad condition.BMore people are out of employment.CIt is promising to go to nursing schools.DIts easier to get employed and well paid.4According to the text,male nurses

31、 are more likely to_.Abecome licensed practical nursesBdevote themselves to workCgraduate from nursing schoolsDget the highest paid nursing occupation5What does the last paragraph mainly tell us?AMen are more likely to be better nurses.BAs nurses,men earn more than women.CMale nurses work harder tha

32、n female ones.DMale and female nurses do different jobs.语篇解读本文为说明文,主要介绍了美国男护士的就业情况。1解析:细节理解题。根据第二段的第二句“Back then,about 2.7 percent of registered nurses were men.”可知B项正确。答案:B2解析:词义猜测题。根据画线词前面的“Recent years of shortages have led to increased efforts”和该词后面的“men into the field”可推知C项正确。答案:C3解析:细节理解题。由第四段

33、第一句中的“The relatively high wages and expanding job opportunities make this field attractive”可知答案为D。答案:D4解析:细节理解题。由第五段第一句中的“Men were found to be more likely to become nurse anesthetists (麻醉师),which is the highest paid nursing occupation”可知答案为D。答案:D5解析:段落大意题。根据最后一段的信息“men earned,on average,$60,700 per

34、year,while women earned $51,100 per year”和“men outearn women”可知B项正确。答案:B。短文改错Last Saturday, mom and I went to buy a down jacket for my grandpa. When we got to a big store, we saw down jackets of vary colours and styles. There were so many of them that it spent us quite a while to decide which one to

35、 buy. Finally, under the help of the shop assistant, he selected a black thick jacket for grandpa. Immediately, we returned back home to show it to my grandpa. Seeing it, he was very happy and couldnt wait to put on. But we were annoying to find something was wrong with the zipper. Hurriedly, I took

36、 it back to the store and explained the shop assistant the problem To my satisfaction, she is very kind and helped me choose another one patiently. Stand in front of the mirror, my grandpa looked at himself in the new coat, smiling contently. How delighted I was! Li Ming and Wang Ying are two studen

37、ts of Senior Three. They all work hard but they have different learning method. Li Ming often sleeps in class instead of listen to the teacher. As a result, he miss lots of points that the teacher makes and it usually takes him much time to finish his homework. But he has to stay up late and doesnt

38、get enough sleep. However, Wang Ying has quite the different way of learning. She listens attentive and tries to catch everything that the teacher said in class. Because this, she spends less time doing her homework, which makes it is possible for her to go to bed early.【参考答案】2.【小题1】vary改成various【小题2】spent改成took【小题3】under改成with【小题4】he改成we【小题5】去掉back【小题6】put后面加it【小题7】annoying改成annoyed【小题8】explained后面加to【小题9】is改成was【小题10】stand改成standing

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1