收藏 分享(赏)

上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx

上传人:a**** 文档编号:377991 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:25 大小:559.61KB
下载 相关 举报
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第1页
第1页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第2页
第2页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第3页
第3页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第4页
第4页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第5页
第5页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第6页
第6页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第7页
第7页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第8页
第8页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第9页
第9页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第10页
第10页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第11页
第11页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第12页
第12页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第13页
第13页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第14页
第14页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第15页
第15页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第16页
第16页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第17页
第17页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第18页
第18页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第19页
第19页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第20页
第20页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第21页
第21页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第22页
第22页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第23页
第23页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第24页
第24页 / 共25页
上海市上海师范大学第二附属中学2021-2022学年高一英语下学期期中试卷(Word版附解析).docx_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2021学年第二学期 上海师大二附中 期中考试高一英语试卷(满分:150分;答题时间:120分钟)I. Listening ComprehensionSection A (10分)Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be s

2、poken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. At an airport. B. At a hotel.C. At a department store. D. At a train station2. A. He doesnt want to wri

3、te the essay.B. He need to graduate first.C. He will work with the woman.D. He doesnt have free time.3. A. Teacher and student. B. Doctor and patient.C. Parent and child. D. Friends.4. A. Looking for a job. B. Writing a resume.C. Revising an application letter. D. Having an interview.5. A. There is

4、no need to help the woman.B. He is angry with the woman.C. The woman is lazy.D. He will clean the table later.6. A. He is sick of driving.B. The woman should move to a new place.C. He walks to office now.D. He dislikes riding bikes.7. A. Ordinary. B. Excellent. C. Unskillful. D. Thoughtful8. A. Take

5、 fitness classes. B. Join a club.C. Find her needs. D. Buy a pair of gym shoes.9. A. Watch a concert. B. Look for Mary.C. Apply for a part-time job. D. Stay at home.10. A. The mans parents like the plan.B. The plan is over budget.C. The woman doesnt like the mans parents.D. They will make a new plan

6、.Section B (20分)Directions: In Section B, you will hear several longer conversation(s) and short passage(s), and you will be asked several questions on each of the conversation(s) and the passage(s). The conversation(s) and the passage(s) will be read twice, but the questions will be spoken only onc

7、e. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. Because they didnt have time.B. Because they didnt have money.C. Because the authors moth

8、er died.D. Because the authors father died.12. A. A Chinese restaurant. B. A fishermans market.C. An old prison. D. Chinese shops13. A. A fan. B. A pizza. C. Bread. D. Chinese noodles.Questions 14 through 16 are based on the following passage.14. A. The public. B. Some artists. C. Some writers. D. R

9、ich people.15. A. He makes long films. B. All of his art is large.C. His art has regular shapes. D. No one can afford his art.16. A. Exciting. B. Angry. C. Nothing. D. Emotional.17. A. Express beauty. B. Show reality.C. Inspire peoples feeling. D. Impress peopleQuestions 17 through 20 are based on t

10、he following conversation.18. A. Because he has a stomachache.B. Because he had an accident.C. Because he cannot eat well.D. Because he needs to do a health checkup.19. A. Lying in bed. B. Taking medicine.C. Worrying. D. Checking his body.20. A. A proper check. B. Some medicine.C. A surgery. D. A re

11、st.II. Grammar and VocabularySection A (10分)Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passages coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that be

12、st fits each blank.Playing video games casually can be a great way to have fun. However, if you are so focused _1_ gaining that it feels like its taking over your life, you may have a video addiction. Its no joke. WHO in 2018 officially classified it as a mental health condition, _2_ (call) as “gami

13、ng disorder”. Fortunately, there are things you can do to get it _3_ (control). First of all, give yourself a time limit for daily play. Dont give it up if you end up _4_ (play) longer than you meant to its totally normal! Try to learn from _5_ happened and think of a way _6_ (avoid) it next time. _

14、7_ this still doesnt work, ask friends and family to help you. Have them _8_ (check) with you to make sure you are not playing. In addition, keeping gaming devices inaccessible. If there is a mobile phone or an iPad in your room, you may _9_ (attract) to stay up playing. Make sure your room a screen

15、-free place _10_ you can stay away from late-night gaming.【答案】1. on 2. called 3. controlled 4. playing 5. what 6. to avoid 7. If 8. check 9. be attracted 10. where【解析】【导语】本文是一篇说明文。讲述了如何控制对电脑游戏上瘾的几种方式。【1题详解】考查介词。句意:但是,如果你专注于赢得话,它似乎会掌控你的生活,让你上瘾。此处意为“专注于”,表达为be focused on doing sth.,故填on。【2题详解】考查非谓语动词。

16、句意:2018年,世界卫生组织将它归类为精神健康状况,叫做“游戏成瘾”。此处为定语,修饰a mental health condition,call与condition之间为被动关系,故应用过去分词作后置定语,故填called。【3题详解】考查非谓语动词。句意:幸运地是,你可以做几件事情来控制它。此处为“get sth. done”结构, it与control之间为被动,过去分词作宾补,故填controlled。4题详解】考查非谓语动词。句意:如果你最终打游戏的时间比预想的时间更长一些,不要放弃这很正常!此处为end up doing sth.“结果”,故填playing。【5题详解】考查宾语

17、从句。句意:试着从发生的事情中学习,并想出一个方法来避免它。此处from后跟宾语从句,从句中缺少主语,且指代事情,故应用what引导,故填what。【6题详解】考查动词不定式。句意:试着从发生的事情中学习,并想出一个方法来避免它。此处为“做某事的方法”,表达为a way to do sth.,应用动词不定式做way的定语,故填to avoid。【7题详解】考查连词。句意:如果这样仍然不起作用的话,就像朋友和家人寻求帮助。此处意为“如果”,应用if引导条件句,故填If。【8题详解】考查非谓语动词。句意:让他们和你一起检查来确保你不再玩游戏。此处意为“让某人做某事”,表达为have sb. do

18、sth.,此处为省略to的不定式,故填check。【9题详解】考查被动。句意:如果你房间里有一部手机或者平板电脑的话,你可以会被吸引熬夜玩游戏。此处you为主语,attract为谓语动词,you与attract之间为被动关系,且空前有may,故填be attracted。【10题详解】考查定语从句。句意:确保你的房间是没有电视屏幕的,这样你就能保证自己远离熬夜玩游戏。此处为定语从句,先行词为a place,定语从句中缺少地点状语,应用where引导,故填where。Section B(10分)Directions: Complete the following passage by using

19、 the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A.opportunity B. set C. devoted D. widely E. fortune F. gained G. lack H. benefit I. rapidly J. put K. impressedOne of the greatest stories of rags to riches success is that of Andrew Carnegie, who

20、 started life in poverty but became the richest man in the world.Carnegie was born in Scotland in 1837, the son of a weaver. In 1848, the family moved to the United States and at 13 Carnegie began work in a cotton mill, earning $1.5 per week. About three years later, he found a better job as a teleg

21、raph messenger boy. At work, his superiors (上级) were _11_ by his abilities and willingness to work hard. In 1853, he _12_ an office job at the Pennsylvania Railroad Company. This was his first big break. He continued to impress and rose _13_ through the company, gaining more and more responsibility.

22、 At the same time, Carnegie loved reading very much and made use of every _14_ to visit the library. He read _15_ on all subjects, particularly literature.Carnegie now began to save a little money and, with the help of his employer, began to make some successful investments. He invested in the iron

23、industry and eventually _16_ up in business himself, owning several iron and steel plants. This was where he made his _17_. By the 1890s, the Carnegie Steel Company was the biggest and most profitable business in the world.Carnegie had always believed that the pursuit of wealth was never an end in i

24、tself. In his view, successful, wealthy people should re-distribute their wealth for the _18_ of everyone in society. True to his word, in 1901, at the age of 66, he retired from business and _19_ the rest of his life to charity work.Carnegies _20_ of formal education and his poor family background

25、clearly didnt put barriers in the way of success. His rapid rise from poverty to wealth was due to his willingness to work hard, his intelligence and good business sense, and his talent for making things happen. He died in 1919 at the age of 83.【答案】11. K 12. F 13. I 14. A 15. D 16. B 17. E 18. H 19.

26、 C 20. G【解析】【导语】这是一篇说明文。文章讲述了卡耐基通过自己的努力从贫穷成为成功人士的故事【11题详解】考查过去分词。句意:在工作中,他的能力和努力工作的意愿给他的上司留下了深刻的印象。were impressed by表示“对某事印象深刻”,K. impressed“印象深刻”,故选K。【12题详解】考查动词时态。句意:1853年,他在宾夕法尼亚铁路公司得到了一份办公室工作。根据“ This was his first big break. ”可知,这是他获得的第一份工作,in 1853提示,应用一般过去时,F. gained“获得”,故选F。【13题详解】考查副词。句意:他继续

27、给人留下深刻印象,在公司里迅速晋升,承担越来越多的责任。根据“gaining more and more responsibility”可知,他快速升职, I. rapidly“快速地”,故选 I 。【14题详解】考查名词。句意:与此同时,卡内基非常喜欢阅读,并利用一切机会去图书馆。make use of表示“利用”,根据“visit the library”可知,利用机会去图书馆,A.opportunity“机会”,故选A。【15题详解】考查副词。句意:他博览群书,尤其是文学。根据“on all subjects”可知,这是广泛阅读,D. widely“广泛地”,故选D。【16题详解】考查过

28、去分词。句意:他投资了钢铁行业,并最终建立了自己的企业,拥有几家钢铁厂。set up表示“建立”,是固定短语,B. set“设立”,故选B。【17题详解】考查名词。句意:这就是他发迹的地方。根据“the biggest and most profitable business”可知,这是赚取财富, E. fortune“财富”,故选E。【18题详解】考查名词。句意:在他看来,成功的富人应该为了社会上每个人的利益重新分配他们的财富。根据“the rest of his life to charity work.”可知,这是做对大家有好处的事, H. benefit“好处”,故选H。【19题详解】

29、考查过去分词。句意:1901年,66岁的他信守诺言,从商界退休,将余生奉献给慈善事业。devote life to something表示“致力于做某事”and表示并列,都用一般过去时, C. devoted“致力于”,故选C。【20题详解】考查名词。句意:卡耐基缺乏正规教育和贫穷的家庭背景显然没有成为他成功的障碍。根据“didnt put barriers”可知,缺乏教育没有成为障碍,G. lack“缺乏”,故选G。III. Reading ComprehensionSection A(15分)Directions: For each blank in the following passa

30、ge there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.People think children should play sports. Sports are fun, and children keep healthy while playing with others. However,playing sports can have_21_effects on children. It may

31、 produce feelings of poor self-respect or aggressive behavior in some children. According to research on kids and sports,40,000,000 kids play sports in the US. Of these,18,000,000 say they have been_22_at or called names while playing sports. This leaves many children with a bad_23_of sports. They t

32、hink sports are just too aggressive.Many researchers believe adults, especially parents and coaches, are the main_24_of too much aggression in childrens sports. They believe children_25_aggressive adult behavior. This behavior is then further strengthened through both positive and negative feedback

33、(反馈). Parents and coaches are powerful teachers because children usually look up to them. Often these adults behave aggressively themselves, sending children the message that_26_is everything. Many parents go to childrens sporting events and shout_27_at other players or cheer when their child behave

34、s_28_. As well, children are even taught that hurting other players is _29_or are pushed to continue playing even when they are injured._30_, the media makes violence seem exciting. Children watch adult sports games and see violent behavior replayed over and over on television.We really need to_31_t

35、his problem and do something about it. Parents and coaches_32_should act as better examples for children. They also need to teach children better_33_. They should not just cheer when children win or act aggressively. They should teach children to_34_themselves whether they win or not. Besides, child

36、ren should not be allowed to continue to play when they are injured. If adults allow children to play when injured, this gives the message that_35_is not as important as winning.21. A. restrictive(限制的)B. negativeC. activeD. instructive22. A. knockedB. glancedC. smiledD. shouted23. A. impressionB. co

37、nceptC. tasteD. expectation24. A. resourceB. causeC. courseD. consequence25. A. questionB. understandC. copyD. neglect26. A. winningB. practisingC. funD. sport27. A. praisesB. ordersC. remarks (言论、评论)D. insults(侮辱)28. A. proudlyB. ambitiouslyC. aggressivelyD. bravely29. A. acceptableB. impoliteC. po

38、ssibleD. accessible30. A. By contrastB. In additionC. As a resultD. After all31. A. look up toB. face up toC. make up forD. come up with32. A. in particularB. in allC. in returnD. in advance33. A. techniquesB. meansC. valuesD. directions34. A. respectB. relaxC. forgiveD. enjoy35. A. bodyB. fameC. he

39、althD. spirit【答案】21. B 22. D 23. A 24. B 25. C 26. A 27. D 28. C 29. A 30. B 31. B 32. A 33. C 34. D 35. C【解析】【分析】本文是议论文。文章论述了孩子在运动比赛中表现出的攻击性的行为的原因和解决方法。【21题详解】本题考查语境判断之感情色彩。句意:然而,运动对孩子们有负面影响。A. restrictive限制的;B. negative负面的,消极的;C. active积极的;D. instructive有益的,有启发性的。下文“It may produce feelings of poor

40、 self-respect or aggressive behavior in some children.(运动可以使一些儿童产生自尊心不强的感觉或导致某些儿童的攻击性行为)”是说明运动对孩子的负面影响。故选B项。【22题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:在这些孩子中,有18,000,000 人说他们在进行体育运动时被大声喊叫或被辱骂。此处是“动词+ at”短语辨析; A. knocked at 敲门;B. glanced at匆匆看一眼;C. smiled at 对微笑;D. shouted at 对大声喊叫。根据“called names(骂人)”,此处“shout at”和“ca

41、ll names”语意相关。故选D项。【23题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:这给许多孩子留下了对运动的不好的印象。A. impression印象;B. concept概念; C. taste品味,味道;D. expectation期待。根据句意,此处是短语leave sb. with a impression “给某人留下印象”。故选A项。【24题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:许多研究人员认为,成年人,尤其是父母和教练,是孩子们在运动中表现出过多攻击性的主要原因。A. resource资源;B. cause原因;C. course过程;D. consequence结果。 根

42、据下文 “aggressive adult behavior”,成人的攻击性的行为导致孩子的攻击性行为,因此成人是孩子在运动中攻击性行为的原因。故选B项。【25题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:他们认为儿童会模仿成人的攻击性行为。A. question怀疑,审问;B. understand理解;C. copy模仿;D. neglect忽视。根据下文“Parents and coaches are powerful teachers because children usually look up to them.(父母和教练是有影响力的老师,因为孩子们通常尊敬他们)”可知,孩子常常模仿

43、父母和教练的一些攻击性的行为。故选C项。【26题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:这些成年人自身往往表现得咄咄逼人,向孩子们传递“赢就是一切”的信息。A. winning获胜,赢;B. practicing 练习;C. fun乐趣;D. sport运动。根据最后一段中“when children win”“whether they win or not.”“not as important as winning”,作者认为很多父母和老师教育孩子“赢就是一切”。故选A项。【27题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:许多父母去看孩子的体育比赛,对其他队员大声辱骂,或者当孩子表现出攻击性时

44、,他们欢呼。A. praises赞扬;B. orders订单;C. remarks 言论、评论;D. insults侮辱。根据上文“they have been 2 at or called names .”可知,有些父母对其他的队员大声辱骂。故选D项。【28题详解】本题考查语境判断之感情色彩。句意同上。 A. proudly骄傲地;B. ambitiously雄心壮志地;C. aggressively侵略性地,攻击性地;D. bravely勇敢地。根据下文“They should not just cheer when children win or act aggressively.”可知

45、,当孩子表现出攻击性的行为时,父母为他们喝彩加油。故选C项。【29题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:同样,孩子们甚至被教导说,伤害其他队员是可以接受的,或者即使他们受伤了,他们也会被要求继续比赛。A. acceptable可接受的;B. impolite不礼貌的;C. possible可能的;D. accessible易接近的,可进入的。根据下文“see violent behavior replayed over and over on television”,孩子们在电视上看到比赛中的暴力行为,会认为伤害对手也是可以接受的。故选A项。【30题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:

46、此外,媒体使暴力看起来令人兴奋。A. By contrast相比之下;B. In addition此外; C. As a result结果;D. After all毕竟。上文提到父母和教练在孩子攻击性行为中的作用;下文提到媒体在孩子的攻击性行为中的作用。前后两个句子是并列关系,因此用in addition表示并列的补充说明。故选B项。【31题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我们真的需要面对这个问题,并为此做点什么。A. look up to尊敬;B. face up to面对,正视;C. make up for弥补;D. come up with想出。根据“do something a

47、bout it”,上文提到孩子在运动中表现出来的攻击性行为的问题,作者认为应该正视这个问题,并采取措施。故选B项。【32题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:父母和教练尤其应该为孩子们做更好的榜样。A. in particular尤其,特别; B. in all总共;C. in return作为回报;D. in advance提前。根据上文“Many researchers believe adults, especially parents and coaches”,作者认为孩子攻击性行为问题的原因尤其在于尤父母和教练,因此提出尤其是父母和教练应该怎样做才能有帮助;in particul

48、ar与especially语义相同。故选A项。【33题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:他们还需要教导孩子们更好的价值观。A. techniques技术;B. means方法,手段;C. values价值观;D. directions方向。根据下文“_14_ themselves whether they win or not”“ 15 is not as important as winning”,父母和教练应该教导孩子正确的价值观,应该享受比赛,认为健康比输赢更重要。故选C项。【34题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:他们应该教育孩子们不管输赢都要享受比赛。A. respect

49、尊重;B. relax放松; C. forgive原谅;D. enjoy享受。此处是短语enjoy oneself “玩得愉快”。作者认为应该教导孩子享受比赛过程才是重要的。故选D项。【35题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:如果成人在孩子受伤时还让他们比赛,这就传达了一个信息:健康没有赢得比赛重要。A. body身体;B. fame名誉;C. health健康;D. spirit 精神。根据上文“when they are injured”,如果孩子身体受伤还要为了赢继续比赛,就会让孩子认为输赢比健康更重要。故选C项。Section B (22分)Directions: Read th

50、e following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)With attractiveness in its structure

51、 (结构) and in its presence, the Eiffel Tower has become a great site of France and Gustave Eiffels architectural wonder. Also known as La Tour Eiffel, the Eiffel Tower is climbed by millions of visitors every year. Do you know how tall the Eiffel Tower is? Standing at 1, 063 feet tall, this is the se

52、cond tallest building in France after the Millau Viaduct, a road bridge across the river Tarn. Nicknamed La Dame de Fer, or the iron lady, this tower is a symbol of France even today.The tower was built between 1887 and 1889 as the entrance for the World Fair. This event was to mark the 100th celebr

53、ation of the storming of the Bastille and the French Revolution. Ironically, at first, the tower was considered unpleasant by a lot of art enthusiasts. Several members from the arts community said it only ruined the empty skyline of the Paris city. French novelist Guy de Maupassant expressed his dis

54、like for the tower by eating lunch every day at the towers restaurant his explanation was that it was the only place in Paris where one could not see the structure! Whatever may have been the opinion about the structure at the time, the fact remains that it became an object that attracted many peopl

55、e around the world.The tower, weighing 10, 000 tons, includes several non-metallic (非金属的) parts as well. The metallic parts used in the structure weigh 7,300 tons, which, if melted (熔化), will fill up a 125-meter square with a depth of 6cm. At the time when the tower was built, the great structure am

56、azed lots of engineers and common people. The Eiffel Tower needs 5060 tons of paint every seven years to keep the rust (铁锈) away.The structure decorates the Parisian skyline. Being one of the most visited sites in the world, the Eiffel Tower still remains an architectural wonder!36. What does “the i

57、ron lady refer to in paragraph 1?A. Gustave Eiffel.B. The Eiffel Tower.C. Millau Viaduct.D. The river Tarn.37. The underlined word “Ironically in the second paragraph means “_.A. impolitelyB. impossiblyC. unexpectedlyD. cautiously38. How much paint was probably used from 1996 to 2017 on the tower?A.

58、 170 tons.B. 220 tons.C. 5,500 tons.D. 10,000 tons.39. What is the purpose of the third paragraph?A. To show how huge the Eiffel Tower is.B. To show the Eiffel Tower is a good entrance.C. To show the materials used to build the Eiffel Tower.D. To show how difficult it is to clean the Eiffel Tower.【答

59、案】36. B 37. C 38. A 39. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了法国名胜景点埃菲尔铁塔的由来,规模和人们对于铁塔的态度的变化。【36题详解】细节理解题。根据文章第一段“Nicknamed La Dame de Fer, or the iron lady, this tower is a symbol of France even today.(这座名为“铁娘子”的塔甚至在今天仍是法国的象征)”可知,“铁娘子”指的是埃菲尔铁塔。故选B项。【37题详解】词义猜测题。根据文章第二段“Whatever may have been the opinion about t

60、he structure at the time, the fact remains that it became an object that attracted many people around the world.(无论当时人们对这座建筑的看法如何,事实是它吸引了世界各地的许多人)”可知,很多人都是被埃菲尔铁塔所吸引。文章第二段“at first, the tower was considered unpleasant by a lot of art enthusiasts(起初,许多艺术爱好者认为这座塔令人不快)”说明在一开始,这座铁塔使人不快,这与现在很多人的观点不同,因此是令人

61、想不到的,从而猜测Ironically为“未料到地”。故选C项。【38题详解】细节理解题。根据文章第三段“The Eiffel Tower needs 5060 tons of paint every seven years to keep the rust away.(埃菲尔铁塔每七年需要5060吨的油漆来防止生锈)”可知,7年需要5060吨的油漆。题中1996年至2017年,之前共21年,需要三个七年的量,因此这21年里共需油漆150180吨。故选A项。【39题详解】推理判断题。根据文章第三段“At the time when the tower was built, the great

62、structure amazed lots of engineers and common people. (在这座塔刚建成的时候,这个宏伟的建筑令许多工程师和普通人感到惊奇)”可推断,第三段主要通过材料消耗量大来说明这个建筑的宏伟。A选项To show how huge the Eiffel Tower is.(展示埃菲尔铁塔有多巨大)符合文意。故选A项。(B)Island Lobster (龙虾) Company OpenOwners Katie and Thom Werner opened Island Lobster Company earlier this week. Its loc

63、ated on Peaks Island in the space formerly occupied by Peaks Island House.The 64-seat establishment is a trap-to-table restaurant. The Werners are serving lobsters that theyre trapped and hauled in with their own boat. You can see a copy of their menu on their website.Coals Pizza Opens TodayCoals Pi

64、zza is scheduled to open today at 5 pm. Coals is located at 114 Preble Street in the former Portland & Rochester space. This is Coals only location outside of New York. They specialize in grilled pizza. You can see their full menu online.Lukes LobsterThe seafood spot, which will soft open for dinner

65、 on Wednesday, is a major milestone for the lobster company that first launched in Manhattan in 2009. Started by Cape Elizabeth native Luke Holden, Lukes Lobster debuted in New York Citys East Village, and went on to make its mark in 10 cities across the U.S. plus Japan and China.Under Construction:

66、 TwistA new food truck called Twist is under development Twist is a collaboration between Melissa Lombardi, a former manager at Woodford F&B and Dan Zarin, the longtime writer of the Breakfast Serial column. Twist will be serving customized ice cream and shakes made to order.40. What is special in I

67、sland Lobster Company?A. It serves freshly caught lobsters.B. It is the only location outside of New York.C. It is a milestone for the lobster company.D. It serves customized ice cream and shakes41. Where should you go if you want to have pizza?A. Peaks Island.B. 114 Preble Street.C. Portland & Roch

68、ester space.D. New York Citys East Village.42. Which restaurant has opened a branch in China?A. Island Lobster Company.B. Coals Pizza.C. Lukes Lobster.D. Twist.【答案】40. A 41. B 42. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了几家特色饭店。【40题详解】细节理解题。根据第二段第二句“The Werners are serving lobsters that theyve trapped and hauled in

69、with their own boat”(The Werners 正在提供龙虾,他们用自己的船捕获和捕捞龙虾)由此可知,它提供新鲜的现抓龙虾。故选A。41题详解】细节理解题。根据第三段“Coals Pizza is scheduled to open today at 5 pm. Coals is located at 114 Preble Street in the former Portland & Rochester space.”(Coals Pizza预定今天下午5点开始营业。 Coals位于前波特兰和罗切斯特空间的普里波街114号)由此可知,如果你想吃披萨,你可以去普里波街114号

70、。故选B。【42题详解】细节理解题。根据第四段第二句“Started by Cape Elizabeth native Luke Holden, Lukes Lobster debuted in New York Citys East Village, and went on to make its mark in 10 cities across the U.S.plus Japan and China.”(卢克霍尔顿(Luke Holden)是土生土长的 Luke Holden人,他创办了卢克龙虾餐厅(Lukes Lobster),并在纽约市首次亮相,随后在全美10个城市风靡开来-加上日本

71、和中国。”)由此可知, Lukes Lobster在中国开了分店。故选C。(C)A new keyboard tool makes it easier for blind Internet users or those who have low vision to quickly access options on popular websites. Browsing(浏览)through offerings on Airbnb, for instance, means clicking on rows of photos. This is easy for common people but

72、 can be hard or impossible for the blind or those with poor eyesight. A new way of using the keyboard to access tables and maps lets blind and poor-sighted users visit sites more successfully than screen readers alone. The new keyboard tool, Spatial Recognition Interaction Techniques, or SPRITEs, ma

73、ps different parts of the keyboard to areas on the screen. In an experiment, 10 people, eight of whom were blind and two with poor eyesight, were asked to complete a series of tasks using their favorite screen reader technology, and then using that technology plus SPRITEs. After 15 minutes, three ti

74、mes as many participants were able to complete web-browsing tasks within the given time limit using SPRITEs, even though all were experienced with screen readers. Users press keys to make the screen reader move to certain parts of the website. For instance, number keys, along the top of the keyboard

75、, map to menu buttons. Double-clicking on a number opens that menu items submenu, and then the top row of letters lets the user select each item in the submenu. Most participants couldnt complete a task such as finding an item in a submenu or find certain information in a table using their favorite

76、screen reader, but could complete it using SPRITEs. For text-based tasks such as finding a given section header, counting headings in a page, or finding a specific word, participants were able to complete them successfully using either tool. Now the developers plan to make the system better for any

77、website and then add it to some free online screen readers.43. Why did the researchers carry out the experiment?A. To show the advantage of SPRITEs.B. To improve the use of screen readers.C. To test web-browsing tasks in given time.D. To prove SPRITEs advancement over the screen readers.44. How can

78、users open a submenu using SPRITEs?A. By clicking the mouse.B. By touching the screen.C. By tapping twice on a number.D. By pressing keys at the bottom.45. What can be learned about SPRITEs?A. It contributes to typing fast.B. It can recognize words much faster.C. It helps explore new ways to surf th

79、e Internet.D. It assists the blind and poor-sighted to find information more easily.46. What can be the best title for the text?A. The age of keyboard is goneB. The blind and poor-sighteds needs are metC Screen will be combined with a new keyboardD. New keyboard technology is helping the blind and p

80、oor-sighted【答案】43. A 44. C 45. D 46. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一种新型的键盘SPRITE,它能让盲人或视力低下的人更容易快速访问流行网站。【43题详解】推理判断题。根据文章第三段最后一句“After 15 minutes, three times as many participants were able to complete web-browsing tasks within the given time limit using SPRITEs, even though all were experienced with screen

81、 readers. (15分钟后,尽管所有参与者都有阅读屏幕的经验,但参与者以三倍的速度能够在指定时间内使用 SPRITEs完成网页浏览任务。)”可知,所有参与者都能够运用新型的键盘SPRITE完成测试,所以这个实验的目的是为了展示SPRITE的优点。故此题选A。【44题详解】细节理解题。根据文章第四段“Double-clicking on a number opens that menu items submenu, and then the top row of letters lets the user select each item in the submenu. (双击一个数字将打

82、开该菜单项的子菜单,然后顶部的字母行允许用户选择子菜单中的每个项目)”由此可知,打开子菜单的需要双击字母。故此题选C。【45题详解】细节理解题。根据文章第二段“A new way of using the keyboard to access tables and maps lets blind and poor-sighted users visit sites more successfully than screen readers alone. (一种使用键盘访问表格和地图新方法可以让盲人和视力不良的用户访问网站比单独使用屏幕阅读器更容易成功)”可知,这种新型键盘的目的是为了帮助盲人或

83、者视力不好的人更容易地访问网站来获取信息。故此题选D。【46题详解】主旨大意题。根据文章第一段“A new keyboard tool makes it easier for blind Internet users or those who have low vision to quickly access options on popular websites.(一种新的键盘工具使盲人或视力低下的人更容易快速访问流行网站上的选项)”可知,本篇文章介绍了一种帮助盲人和视力不好的人顺利浏览网站的一种新型键盘。所以短文的最佳标题为“新的键盘技术正在帮助盲人和弱视者”。故此题选D。Section

84、C(8分)Directions: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.Directions: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each

85、sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.An 18-year-girl Kayla Perkins explains what is in her bedroom, “I throw something on the floor and I know right where it is.” However, her parents, Steve and Deborah Perkins, of Mckinney, Texas, havent caught on. Ev

86、en Kayla admits that, at the worst, her room is a mess.Most families at some point have at least one child whose room looks like a landfill. _47_ Dirty clothes pile up; dirty dishes get lost in the mess and smell bad; homework is lost; and valuable things are ruined.Some parents let it go, believing

87、 that a bedroom is private space for children to manage as they wish. Others lecture their children, offer rewards for cleaning, or punish them when they dont. _48_Mrs. Perkins says they picked up all the clothes on Kaylas floor and hid them. They cleaned everything up. When Kayla came back to a bar

88、e bedroom, there was screaming and shouting, “How can I live without my clothes?” Mrs. Perkins asked Kayla to earn her clothes back by doing housework. These days, she keeps her room clean._49_For example, since Jessica, the 14-year-old daughter wasnt bothered by the dirty clothes all over her floor

89、, the whole family started using her room as a place to store dirty clothes. Her attitude changed after her family did that. By the time she gave in and cleaned up her room a few days later, even she was laughing._50_Children often behave better if you treat them in the way you would want to be trea

90、ted by your boss at workwith respect and high expectations.A. There are many ways for parents to deal with the problems.B. The mess can disturb the whole household.C. Parents are all angry at it.D. Humor can help, too.E. Parenting experts also recommend that parents first ask children in a nice way

91、to clean up and agree on a reasonable time limit.F. What doesnt work, parenting experts say, is constant lectures, verbal threats or getting very angry.【答案】47. B 48. F 49. D 50. E【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讨论了孩子房间脏乱差的现象,并提出一些改变这种现象的建议。【47题详解】上文“Most families at some point have at least one child whose room l

92、ooks like a landfill.(大多数家庭在某种程度上至少有一个孩子房间看起来像垃圾填埋场。)”说明家里常常有个孩子的房间垃圾成堆,脏乱差,选项B“混乱会扰乱整个家庭。”承接上文,进一步说明这种脏乱差的局面造成的影响,引起下文“Dirty clothes pile up; dirty dishes get lost in the mess and smell bad; homework is lost; and valuable things are ruined.(脏衣服堆起来;脏盘子在脏乱中丢失,气味难闻;家庭作业弄丢了;有价值的东西都毁了。)”具体说明脏乱差造成的不良结果。选

93、项中The mess和上文中a landfill语义相关。故选B项。【48题详解】上文“Others lecture their children, offer rewards for cleaning, or punish them when they dont.(另一些则会训斥孩子,奖励他们打扫卫生,或者惩罚他们不打扫卫生。)”描述了一些家长的做法,选项F“育儿专家说,不起作用的是不断的说教、口头威胁或非常生气。”承接上文,对上文所描述的家长的做法进行否定。语义通顺,合乎逻辑。故选F项。【49题详解】下文“For example, since Jessica, the 14-year-ol

94、d daughter wasnt bothered by the dirty clothes all over her floor, the whole family started using her room as a place to store dirty clothes. Her attitude changed after her family did that. By the time she gave in and cleaned up her room a few days later, even she was laughing.(例如,由于14岁的女儿Jessica不介意

95、地板上到处都是脏衣服,全家人开始用她的房间作为存放脏衣服的地方。在她的家人这么做后,她的态度改变了。几天后,她让步了,打扫了自己的房间,这时连她自己也笑了。)”举例说明家长在处理女儿Jessica脏乱差的问题上采用了近似玩笑的做法,达到了预期效果,选项D“幽默也有帮助。”位于段首,提出一个新颖的用幽默的方式处理孩子脏乱差的方法。语义通顺,合乎逻辑。故选D项。【50题详解】下文“Children often behave better if you treat them in the way you would want to be treated by your boss at workwit

96、h respect and high expectations.(如果你用你希望老板在工作中对待你的方式来对待孩子尊重和高期望,他们通常会表现得更好。)”说明要用尊重和高期望的方式对待孩子,选项E“育儿专家还建议父母首先用一种友好的方式让孩子清理,并商定一个合理的时间限制。”位于段首,说明父母应该用一种友好的协商的方式对待孩子。选项中in a nice way以及agree on a reasonable time limit和下文中with respect and high expectations语义相关,前后通顺,合乎逻辑。故选E项。. Summary Writing(10分)51. D

97、irections: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.Birthdays are an occasion for reflection. In the 15 years since its founding in 2004, Facebook has altered America in three notable ways

98、. First, the company has created a virtual “me-economy” where people share their feelings, photos and comments. The company has done this twice: once with its flagship social network, which became the pastime and addiction of college students and high scholars in the mid-2000 and again with Instagra

99、m, which is the most popular photo sharing App. It has shaped what it means and feels like to be young.Second, Facebook has changed attitudes to privacy. The social network thrives through trust. After Facebook was launched, for the first time people felt comfortable sharing intimate details online,

100、 including their phone number, relationship status, likes and dislikes, location and more, because they felt they could control who had access to them. Users were vaguely aware that Facebook was starting to make a fortune by inappropriately using this data and selling advertisers access to specific

101、types of users, but they mostly did not object.Third, Facebook has left a lasting mark on politics. The social-networking firm has become an invaluable tool for politicians seeking office, both through paid advertisements to reach voters and free content that spreads on the social network. “Youd fin

102、d it difficult to name a politician whos been elected in the last ten years who didnt use Facebook,” says David Kirkpatrick, author of The Facebook Effect, a history of the social network.Can the social-media giant stay as influential in the next 15 years as it has already been? At the risk of being

103、 wrong about Facebook again, that seems unlikely. This is partly because its impact has already been so extensive. But it is also because of growing unease with the platform. As with all new technologies, from the printed book to the telegraph, social media can be used both for good and bad._【答案】Fac

104、ebook has altered America in three ways since it was founded. First, Facebook has shaped what it means and feels like to be young. Second, it has changed attitudes to privacy. Third, Facebook has left a lasting mark on politics. But Facebook cant stay influential in the future because of its extensi

105、ve impact as well as the growing unease.【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章陈述了Facebook自成立15年来对美国所带来的三方面影响,但因其影响的广泛性及用户对平台安全性的质疑,Facebook未来的影响力会不如从前。【详解】1 要点摘录In the 15 years since its founding in 2004, Facebook has altered America in three notable ways. It has shaped what it means and feels like to be young.Second,

106、 Facebook has changed attitudes to privacy. Third, Facebook has left a lasting mark on politics. Can the social-media giant stay as influential in the next 15 years as it has already been? At the risk of being wrong about Facebook again, that seems unlikely. This is partly because its impact has alr

107、eady been so extensive. But it is also because of growing unease with the platform.2.缜密构思将第1要点进行整合,将第5要点归纳重组。3.遣词造句Facebook has altered America in three ways since it was founded.First, Facebook has shaped what it means and feels like to be young. Second, It has changed attitudes to privacy. Third,

108、Facebook has left a lasting mark on politics. But Facebook cant stay influential in the future because of its extensive impact as well as the growing unease.【点睛】高分句型1Facebook has altered America in three ways since it was founded.(运用了since引导的状语从句)高分句型2First, Facebook has shaped what it means and fee

109、ls like to be young. (运用了what引导的宾语从句). Translation (20分3+4+4+4+5)Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.52. 你考虑过找一份兼职工作吗?(consider)。(汉译英)【答案】Did you consider finding a part-time job?【解析】【详解】考查非谓语动词。“考虑”根据所给词可知,应为consider,且“考虑做某事”表达为consider

110、doing sth.;“一份兼职工作”翻译为a part-time job;且原文为“考虑过”,故应用一般过去时,故翻译为:Did you consider finding a part-time job?53. 越来越多的高中生开始关注他们的职业生涯规划。(attention) (汉译英)【答案】More and more high school students begin to pay attention to their career planning.【解析】【详解】考查动词短语和名词。表示“越来越多的”应用固定短语more and more;表示“关注”短语为pay attenti

111、on to;表示“职业生涯”应用名词career;表示“规划”用plan,此处使用plan的动名词形式作宾语。根据句意,应使用一般现在时态。故翻译为More and more high school students begin to pay attention to their career planning.54. 这篇有关新闻业的文章十分有趣,值得再读一遍。(worth) (汉译英)【答案】This article on journalism is very interesting and its worth reading again.【解析】【详解】考查时态,主谓一致和固定短语。分析

112、句意可知,句子描述客观事实,时态用一般现在时,“这篇有关新闻业的文章”是this article on journalism,“十分有趣”是is very interesting,“值得做”是be worth doing,“再读一遍”是read again,因此整句话翻译为This article on journalism is very interesting and its worth reading again.55. 在大城市很容易找到连锁店,这方便了人们的生活。(which) (汉译英)【答案】It is easy to find chain stores in big citie

113、s, which makes peoples life convenient.【解析】【详解】考查时态、形式主语和定语从句。表示事实用一般现在时。“很容易做某事”可以用句型it is easy to do表示;“找到连锁店”表示为find chain stores;“在大城市” 表示为in big cities;“方便了人们的生活”表示为make peoples life convenient;which引导非限制性定语从句,指代前面一件事,谓语动词用单数,故翻译为It is easy to find chain stores in big cities, which makes people

114、s life convenient.56. 许多来到中国的留学生努力使自己适应中国文化。(struggle) (汉译英)【答案】Many foreign students who come to China struggle to adapt themselves to Chinese culture.【解析】【详解】考查定语从句、动词、动词短语的用法。表示“留学生”应用名词短语foreign students;表示“努力”短语为struggle to do sth.;表示“使自己适应”短语为adapt oneself to;表示“中国文化”应用名词短语Chinese culture;表示“许

115、多来到中国的”应用限定性定语从句,关系代词用who。根据句意,应使用一般现在时态。故翻译为Many foreign students who come to China struggle to adapt themselves to Chinese culture. Guided Writing (25分)57. Directions: Write an English composition in about 120-150 words according to the instructions given below in Chinese. 内容须包含1. 简要描述图片内容;2. 简要分析

116、父母陪伴孩子的时间越来越少的原因;3. 结合自己的经历,谈谈父母多陪伴孩子对其孩子的影响。_【答案】Nowadays, it is not uncommon that parents spend little time accompanying their children, which may result from the demands of modern life and some other reasons.There are many factors accounting for this phenomenon. First, in contemporary society par

117、ents are facing more stress from living and work than before, so they have to spend most of their time making money. In addition, parents today are more easily distracted by various electronic products when keeping their children company.Take my own experience for example. Once upon a time, I got in

118、to trouble in my studies. It was my parents company and comfort that had a great effect on my regaining self-confidence. Plain and peaceful as it was, this experience left an unforgettable impression on me, which is of great significance to my growth.【解析】【导语】本篇书面表达属于图片作文。要求考生就图片进行描述,分析图片所反映的现象存在的原因,

119、并就自己的经历谈谈感想。【详解】1.词汇积累由引起:result from arise from首先:first first of all/ initially此外:in addition whats more/besides重要:be of significance be significant/important/essential/vital2.句式拓展简单句变复合句原句:There are many factors accounting for this phenomenon.拓展句:There are many factors that account for this phenom

120、enon.【点睛】【高分句型1】Nowadays, it is not uncommon that parents spend little time accompanying their children, which may result from the demands of modern life and some other reasons.(运用了that引导的主语从句和which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】It was my parents company and comfort that had a great effect on my regaining self-confidence.(运用了强调句型)【高分句型3】 Plain and peaceful as it was, this experience left an unforgettable impression on me, which is of great significance to my growth.(运用了as引导的让步状语从句和which引导的非限制性定语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1