收藏 分享(赏)

2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc

上传人:a**** 文档编号:369929 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:77.50KB
下载 相关 举报
2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc_第1页
第1页 / 共6页
2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc_第2页
第2页 / 共6页
2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc_第3页
第3页 / 共6页
2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc_第4页
第4页 / 共6页
2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc_第5页
第5页 / 共6页
2021_2022版高中英语Module6AnimalsinDangerIntroduction.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时素养评价十六Module 6Introduction & Reading and Vocabulary. 单句语法填空1. In the past 20 years, our living conditions (condition) have been improved a lot. 2. The plant is now in danger of extinction (extinct). 3. The protection (protect) of the environment is one of the basic state policies of the Chinese go

2、vernment. 4. Its time to get tough with drunk drivers. 5. A lot of small towns in this area are well worth visiting(visit). 6. He left the airport under the protection of the security guards. 7. We should do our best to save endangered(endanger) species. 8. The children talked so loudly at dining ta

3、ble that I had to struggle to be heard(hear). 9. We hope to build an ideal habitat for the antelopes in the world. 10. His health seems to be improving(improve) little by little. . 选词填空give ones life, put down, in danger, come into fashion, get tough with, on the spot, in the meanwhile, protect. . .

4、 from. . . , struggle against, at a time1. If you are doing several jobs at a time, it is not likely that you will succeed in any of them. 2. Online shopping has come into fashion in most cities, where people are able to make full use of the rapidly-developing Internet technology. 3. A great many pl

5、ants and animals are now in danger, especially some rare animals and plants, which are in need of our protection. 4. I was on the spot when the accident happened and saw everything that took place. 5. While having a lesson, we should put down the main points of the class in time. 6. The police are g

6、etting tough with those involved in drunk driving, which will hopefully avoid traffic accidents. 7. We have to struggle against all kinds of difficulties when facing them. 8. Armies have been sent to protect residents from being attacked. 9. The doctor will come soon. In the meanwhile, try to relax.

7、 10. Its admirable that the woman teacher gave her life to save the drowning child. . 完成句子1. When first introduced to the market, these products enjoyed great success. 这些产品一投放市场就大获成功。2. The fireman gave his life to protect the girl from being hurt. 消防队员为保护女孩不受伤害献出了自己的生命。3. The middle-aged man was ki

8、lled in the accident, leaving his wife and son. 那位中年男子在事故中丧生, 留下妻子和儿子。4. The room seems to have been broken into. 似乎有人闯进过这间屋子。5. The film produced by that famous director is well worth seeing. 那位著名导演拍摄的那部电影很值得看。. 阅读理解(2020济南高二检测)Sea turtles are one of several species that have temperature-dependent

9、sex determination. The number of female babies increases when nests are made in warmer sands. A recent study by the National Oceanic and Atmospheric Administration, California State University and Worldwide Fund for Nature Australia examined two genetically distinct populations of green sea turtles

10、living in the Great Barrier Reef. The study found that a group of about 200, 000 turtles living in the northern part of the reef was almost entirely female. While the southern population was 65 to 69 percent female, females in the northern group accounted for 99. 1 percent of young turtles and 86. 8

11、 percent of adults. After combining their results with temperature data, the scientists in charge of the study found that the northern green turtles have been producing mainly females for more than two decades and that the complete feminization(雌性化) of this population is possible in the near future.

12、 The temperature at which the turtles will produce male or female babies can be passed on to the turtles children. Most sea turtle populations are now producing off spring above the most suitable temperature, making it clear that climate change causes a serious threat to the survival of these popula

13、tions. The chief executive of World Wildlife Fund Australia, Dermot OGorman, said this is another sign of the impact of climate change, following recent research that shows that coral bleaching (珊瑚白化) events are occurring far more frequently than in the past. “Weve had two years where weve had mass

14、bleaching events on the Great Barrier Reef, ” he told Guardian Australia. “Thats a very visible sign of the impact of climate change. But this is a quiet change. We cant see the impact its having on a turtle population until a study like this shows some long-term trends. ”The lead author of the pape

15、r, Dr Michael Jensen, said the findings represent a major environmental conservation issue. OGorman said more urgent action on climate change is clearly needed, adding that some conservationists have already taken practical measures, such as using shade cloth on turtle nesting beaches to lower the s

16、and temperature, and reducing bycatch(捕获) in the fishing industry. “Shade cloth can be used in certain places, but theres a limit to the scale you can do that, ” he said. Now every large male who can reproduce is going to be even more important. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了全球气候变暖带来的问题, 全球气候变暖使得绿海龟雌性化严重。环保人

17、士正在采取行动, 让海龟的巢穴保持凉爽。1. According to the research on Great Barrier Reefs green sea turtles, _. A. about 65 to 69 percent of northern turtles are femaleB. 86. 8 percent of southern turtles have grown up to adultsC. the feminization of green sea turtles could become worseD. adult green sea turtles can

18、change their sex in warmer places【解析】选C。细节理解题。根据第四段After combining their results. . . in the near future. 可知负责这项研究的科学家们将研究结果与温度数据结合起来, 发现北方绿海龟在20多年来一直以雌性为主, 而且在不久的将来, 这一种群完全雌性化是可能的。由此可知, 根据对大堡礁绿海龟的研究, 绿海龟的雌性化可能会变得更糟。故选C。2. Why did OGorman mention coral bleaching? A. To suggest that climate change po

19、ses more risks to coral than turtles. B. To compare the living environments of turtles and coral. C. To urge people to take practical measures to fight climate change. D. To stress this discovery about green sea turtles is very valuable. 【解析】选D。推理判断题。根据第七段中Thats a very visible sign. . . like this sh

20、ows some long-term trends. (这是气候变化影响的一个非常明显的迹象。但这是一个悄无声息的变化。直到一项像这样的研究显示出一些长期趋势, 我们才能看到它对海龟数量的影响。)由此可推知, OGorman提到珊瑚白化是为了强调这一关于绿海龟的发现是非常有价值的。故选D。3. Conservationists are taking action to_. A. keep the sea turtles nests coolB. stop the illegal fishing of green sea turtlesC. expand the size of the gree

21、n sea turtles nesting placesD. build special nests for turtles to produce off spring【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段OGorman said more urgent action. . . reducing bycatch in the fishing industry. 可知OGorman说, 一些环保人士已经采取了切实可行的措施, 比如在海龟筑巢的海滩上使用遮光布来降低沙子的温度, 以及减少捕鱼业的副渔获物。由此可知, 环保人士正在采取措施使海龟的巢穴保持凉爽。故选A。4. Which would

22、be the best title for the article? A. How climate change affects ocean creaturesB. Invisible change caused by global warming exposedC. Necessity of protecting green sea turtles and their habitatD. Global green sea turtle populations in greater danger【解析】选B。主旨大意题。根据第二段中The study found that a group of

23、 about 200, 000 turtles living in the northern part of the reef was almost entirely female. 可知研究发现, 生活在大堡礁北部的大约20万只海龟几乎全部是雌性。结合主要内容为说明气候变暖造成绿海龟的筑巢地温度升高, 使其大面积雌性化, 但是这一变化也是很难被观察到的, 不过研究人员还是有了一些发现。故B选项“暴露全球变暖造成的无形变化”符合文章标题。故选B。. 阅读填句(2020吉林高二检测)As we “happen to be” the best creature in the world, its

24、our duty to look after other species (物种). Here are some points which might help to protect wildlife. Join organizations like Greenpeace and World Wildlife Fund. They have devoted themselves to protecting the earth and its animals. Many volunteers join organizations like these and work for the envir

25、onment. 12Dont buy anything made from ivory (象牙) and things like this. Baby seals (海豹)are hunted for their skin, as it is used to make expensive coats. Dont buy them. 3 You can write a heartfelt and logical (合理的) letter to the government stating your ideas about this problem and how it can be solved

26、. Recycle (回收利用) and reuse. It will reduce the need to have more raw materials to produce something. 4And wild animals home will not be destroyed. Governments should create more safe zones and national parks for wild animals.5 Governments should apply strict laws to stop hunting. I hope this post wa

27、s helpful. Share your views about this issue and let your voice be heard. A. Let your voice be heard. B. Stop hunting for pleasure. C. As a result, fewer trees will be cut down. D. You can build a bird house and feed local birds. E. Refuse fur coats and medicines made from rare animals. F. You can f

28、ind some organizations like these and join them. G. There they will be able to move freely without worrying about hunters. 【文章大意】本文是一篇说明文, 人类作为地球上最聪明的物种, 我们有责任保护其他生物, 本文就如何保护其他生物提出了五条有效建议。1. 【解析】选F。本段第一句“Join organizations like Greenpeace and World Wildlife Fund. ”建议我们加入野生动植物的组织来保护世界上的物种。F项“You can

29、find some organizations like these and join them. ”与本段中心思想一致, 故选F项。2. 【解析】选E。横线后一句“Dont buy anything made from ivory and things like this. ”建议我们不要购买动物制品。E项“Refuse fur coats and medicines made from rare animals. ”是对本段的归纳总结。故选E项。3. 【解析】选A。根据横线后句“You can write a heartfelt and logical letter to the gove

30、rnment stating your ideas about this problem and how it can be solved. ”可知作者建议我们写信给政府表达我们的观点。也就是说要让别人听见我们的声音。故A项“Let your voice be heard. ”符合本段中心思想, 故选A。4. 【解析】选C。根据第一句“Recycle and reuse. ”可知本段的中心思想是回收利用并重新使用。以下各句都是对本句的解释说明。C项“As a result, fewer trees will be cut down. ”是我们回收利用并重新使用物品所产生的结果。故选C。5. 【解析】选G。根据本段第一句“Governments should create more safe zones and national parks for wild animals. ”可知政府要为野生动物建立更多的保护区, 让这些动物可以在保护区里自由行动不受伤害。G项“There they will be able to move freely without worrying about hunters. ”符合上下文语境, 故选G项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1