1、考点规范练40(选修8Unit 5).阅读理解(2019浙江)Zachariah Fike has an unusual hobby.He finds old military(军队的) medals for sale in antique stores and on the Internet.But unlike most collectors,Zac tracks down the medals rightful owners,and returns them.His effort to reunite families with lost medals began with a Chri
2、stmas gift from his mother,a Purple Heart with the name Corrado A.G.Piccoli,found in an antique shop.Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a soldier.So when his mother gave him the medal,he knew right away what he had to do.Through the Internet,Zac tracked down Cor
3、rados sister Adeline Rockko.But when he finally reached her,the woman flooded him with questions:“Who are you?What antique shop?”However,when she hung up,she regretted the way she had handled the call.So she called Zac back and apologized.Soon she drove to meet Zac in Watertown,N.Y.“At that point,I
4、knew she meant business,” Zac says.“To drive eight hours to come to see me.”The Piccolis grew up the children of Italian immigrants in Watertown.Corrado,a translator for the Army during WW,was killed in action in Europe.Before hearing from Zac,Adeline hadnt realized the medal was missing.Like many m
5、ilitary medals,the one Zacs mother had found was a family treasure.“This medal was very precious to my parents.Only on special occasions(场合) would they take it out and let us hold it in our hands,”Adeline says.As a child,Adeline couldnt understand why the medal was so significant.“But as I grew olde
6、r,” Adeline says,“and missed my brother more and more,I realized that was the only thing we had left.” Corrado Piccolis Purple Heart medal now hangs at the Italian American Civic Association in Watertown.Zac recently returned another lost medal to a family in Alabama.Since he first reunited Corrados
7、 medal,Zac says his record is now 5 for 5.1.Where did Zac get a Purple Heart medal for himself?A.In the army.B.In an antique shop.C.From his mother.D.From Adeline Rockko.2.What did Zac realize when Adeline drove to meet him?A.She was very impolite.B.She was serious about the medal.C.She suspected hi
8、s honesty.D.She came from a wealthy family.3.What made Adeline treasure the Purple Heart?A.Her parents advice.B.Her knowledge of antiques.C.Her childhood dream.D.Her memory of her brother.七选五阅读When youre in high school,it can be difficult to find a job.You may not have much or any formal work experi
9、ence and there arent many jobs available for teenagers.However,if youre looking for a job,there are things you can do to help get your application noticed and help yourself get hired.1Dont be shy.Tell everyone you know you are looking for a job.Many jobs arent advertised and you may be able to get a
10、 good job lead from a friend or family member.2One good way to get experience is to start by working for friends and neighbours.Babysitting,garden work,doing cleaning,and pet sitting all can be included on your resume(简历).Keep an open mind.3 This is a tough market and you may not be able to find a j
11、ob doing what you want to do.The more flexibility you have,the more opportunities youll be able to apply for.Plus,even if the job wasnt your first choice,it may turn out to be better than you expected.Check the rules.There are only certain jobs you can do and hours you can work.4 The minimum age you
12、 can work at paid non-agricultural employment is 14.Write a resume.A resume may not be required by employers.5Even though you may not have much information to include,a resume shows that youre serious about your job search.A.Start close to home.B.Be always optimistic.C.You can count on the following
13、 chances.D.Dont limit yourself to certain types of jobs.E.But it can help you stand out from the competition.F.These job search tips will help you get your job search started.G.Check the Child Labor Law regulations to see how they apply to you.考点规范练40(选修8Unit 5).【解题导语】本文是记叙文。文章主要讲述了Zachariah Fike的一项
14、特殊爱好。他在古董店和互联网上买到军队勋章,然后把它们归还给勋章的拥有者。1.A细节理解题。根据第二段第二句“Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a soldier.”可知,Zac当兵时在一次战斗中赢得了一枚紫心勋章。所以选A项。2.B推理判断题。根据第三段最后的“At that point,I knew she meant business, Zac says.To drive eight hours to come to see me.”可推知,她非常重视这件事情,开车八个小时来见
15、“我”。词组mean business意为“是认真的,当真的”。所以选B项。3.D推理判断题。根据第六段中的“But as I grew older, Adeline says,and missed my brother more and more,I realized that was the only thing we had left.”可推知,Adeline之所以珍惜这枚勋章,是因为这枚勋章成为Adeline思念哥哥的唯一物件,故D项正确。.【解题导语】本文为说明文。主要介绍了高中生找工作的方法和策略。要思路开阔,也可以在家附近找找等。1.F根据上句“However,if youre
16、looking for a job,there are things you can do to help get your application noticed and help yourself get hired.”可知,接下来要讲求职的技巧和策略;由下文列举的方法可知,应选F项来承上启下。2.A由下文“One good way to get experience is to start by working for friends and neighbours.”可知,在家附近开始工作是个获得经验的很好的选择,故选A项。3.D根据下文的“The more flexibility yo
17、u have,the more opportunities youll be able to apply for.”和本段主题“Keep an open mind.”可知,找工作时要思路开阔,而不应局限于某些工作,故选D项。4.G根据本段的标题“Check the rules.”可知,找工作时要符合一些法律法规的要求,故选G项。5.E根据本段的标题“Write a resume.”可知,写一份简历是非常有必要的,且由下文的“Even though you may not have much information to include,a resume shows that youre serious about your job search.”可知,故选E项。