收藏 分享(赏)

广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:366735 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:15 大小:888KB
下载 相关 举报
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第1页
第1页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第2页
第2页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第3页
第3页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第4页
第4页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第5页
第5页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第6页
第6页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第7页
第7页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第8页
第8页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第9页
第9页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第10页
第10页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第11页
第11页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第12页
第12页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第13页
第13页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第14页
第14页 / 共15页
广东省汕头市潮阳区2015年初中英语毕业生学业模拟试题含解析.doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2015年广东省汕头市潮阳区初中毕业生学业模拟英语试卷(考试时间90分钟,满分95分)(去听力)一、单项选择(共20小题;每小题1分,满分20分)1 Have you heard the song Little Apple?- Is it _ one Chopsticks Brothers sang last year? Maybe its _ most popular god song in 2014.A. the; a B. the; the C. /; the D. the; /【答案】B【解析】试题分析:句意:你听过小苹果这首歌吗?它是筷子兄弟去年唱的吗?也许是2014年最流行的神歌。

2、冠词作为一种虚词,只能和名词一起使用。英语中的冠词分为不定冠词和定冠词。不定冠词有两个,a 和 an。a用在辅音音素开头的单词前面;an用于以元音音素开头的单词前。不定冠词用在单数可数名词前面,表示这个人或事物是泛指的不确定的一个,相当于中文的“一个”。定冠词和名词连用,表示某个或某些特定的人或东西。所以选B。2- _ will your father get back to Shantou?- He will be back _.A. How often, after a week B. How long, in a weekC. How far, after a week D. How s

3、oon, in a week【答案】D【解析】试题分析:句意:-你父亲多久以后回到汕头?他会在一周后回来的。how long意为“多久、多长时间”,主要是对一段时间进行提问,答语通常是“for + 一段时间”等,它可用于各种时态。how soon意为“还要多久,多久以后”,是对从某个基本时间到将来某动作结束或某动作发生这段时间提问,常用在一般将来时态的句子中,其答语通常是“in + 一段时间”。 how often意为“多久一次”,用来提问在某一特定的时间进行某个动作的次数,答语通常是always,usually,often,sometimes,once/twice a day/month等。

4、How far多远,对距离提问。after a week以过去某一时间为起点的一周后,常用于一般过去时; in a week以现在为起点的一周后,常用于一般将来时。所以选D。3-Are you free these days?-Yes, you may come _ today _ tomorrow.A. both, and B. either, orC. not only, but also D. neither, nor【答案】B【解析】试题分析:句意:这些天你有空吗?-是的,你可以今天或明天来。Bothand两者都; eitheror或者或者;not onlybut also不但而且;n

5、eithernor既不也不。所以选B。4 Is this iPhone 6 Plus _? No, it belongs to _. He wrote his name on its cover _.A. your, me, himself B. yours, me, myselfC. his, my, mine D. yours, him, himself【答案】D【解析】试题分析:句意:-这iPhone 6 Plus是你的吗?-不,它属于他。他在盖子上写下了他的名字。yours名词性物主代词,你的,你们的; belong to属于,后面常跟名词或人称代词宾格。他自己在表面写下了他的名字,反

6、身代词他自己。所以选D。5-Would you mind _ the window? - _.A. close, Not at all B. closing, Not at allC. to close, Of course D. to closing, Not at all【答案】B【解析】试题分析:句意:-你是否介意关上窗户?-一点也不。Would you mind doing sth你介意做某事吗?Not at al一点也不,根本不;Of course当然。所以选B。6- I cant stop playing computer games.-For your health and st

7、udy, I am afraid you _.A. can B. may C. need D. have to【答案】D【解析】试题分析:句意:-我不能停止玩电脑游戏。-为了您的健康和学习,恐怕你得停止。can 能;may可以;need需要;have to必须,不得不。所以选D。7-What did the policeman ask the neighbors about?- He asked _ between 3:00 and 4:00 yesterday afternoon.A. they did what B. what were they doingC. what they wer

8、e doing D. what did they do【答案】C【解析】试题分析:句意:警察问邻居什么啦?-他问昨天下午三到四点之间他们在做什么。在宾语从句中只能用陈述句语序。所以选C。8Two _ the students _ to the opening ceremony.A. hundred of; were invited B. hundred; were invitedC. hundreds of; invited D. hundred of; invited【答案】A【解析】试题分析:句意:两百名学生被邀请参加开幕式。Hundred百,表示确切数目时不用复数形式,不与of连用;但表

9、示概数时必须用复数,并且与of连用,才可修饰名词。the students是invite这一动作的承受者,该用被动语态。所以此题选A。9 -There is nothing to worry about, _?- _. I have prepared everything well.A. is there; Yes B. isnt there; YesC. is there; No D. isnt there; No【答案】C【解析】试题分析:句意:没什么可担心的,对吗?-对。我已经准备好了一切。反意疑问句由“陈述句+简略疑问句”两部分组成,第一部分提出一种看法,第二部分用来质疑或表示证实。陈

10、述部分与疑问部分的动词时态和动词性质应保持一致,而且肯定和否定形式彼此相反,即陈述部分为肯定式时,疑问部分用否定式,陈述部分为否定式时,疑问部分用肯定式. 对反意疑问句的回答,无论问题的提法如何,如果事实是肯定的,就用yes,事实是否定的,就要用no。要特别注意陈述句部分是否定结构,反意疑问句部分用肯定式提问时,回答yes或no与汉语正好相反。这种省略回答的yes要译成“不”,no要译成“是”。所以选C。10 I saw some _ teachers _ out of the office.A. woman; come B. women; comeC. woman; to come D. w

11、omen; to come【答案】B【解析】试题分析:句意:我看到一些女教师从办公室走出来。See sb do sth看见某人做某事。名词作定语通常用单数形式,但man和woman作定语时要随后面的名词作单复数变化。所以选B。11Florence Nightingale was well-known _ a nurse in England _ her kindness to the sick and wounded soldiers.A. for, as B. as, for C. as; to D. to; of【答案】B【解析】试题分析:句意:南丁格尔是一个著名的英格兰护士,她把她的慈善

12、都给了病人和受伤的士兵。be famouse/well-knowed as +职业“作为一名而出名”;be famouse/well-knowed for +原因“因为而出名”。所以选B。12 - Have you ever _ to Hong Kong?- Yes. In fact, I _ there last week.A. gone; have gone B. gone; wentC. been; have gone D. been; went【答案】D【解析】试题分析:句意:-你有没有到过香港?-到过。事实上我上周去的那。Have gone to去过、到过;have been to去

13、过;went去。根据last week可知第二空该用一般过去时。所以选D。13 -How about _ a taxi to the City Hall? The concert is beginning.-Take your time. There is _ time left.A. taking; little B. take; lots ofC. to take; little D. taking; lots of【答案】D【解析】试题分析:句意:坐出租车去市政大厅如何?音乐会就要开始了。-不要忙,慢慢来。还剩很多的时间。第一空上的词跟在介词之后,该用名词代词或动名词。第二空上的词修饰不

14、可数名词,little是否定意思;lots of是肯定意思。所以选D。14 -A wise parent should let their kids their own choices.-I agree with you. Whats more parents should be there to offer their children_when they wrong decisions.A. to make, suggestion B. making, adviceC. make, suggestion D. make, advice【答案】D【解析】试题分析:句意:-一个聪明的父母应该让

15、孩子作出他们自己的选择。-我同意你的看法。更重要的是当他们作出错误的决定时父母应该给他们的孩子提供建议。Let sb do sth让某人做某事;suggestion建议;是一个可数名词;advice是一个不可数名词。所以选D。15Excuse me, could you tell me ?A. which is the way to the restroom.B. where is the restroomC. how can I get to the restroom D. is there a restroom near here【答案】A【解析】试题分析:句意:对不起,你能告诉我去洗手间

16、的路吗?在宾语从句中只能用陈述句语序,所以选A。16Must I stay here with you?No, you_. You may go home, but you _ go to the net bar.A. mustnt, neednt B. neednt, mustntC. must, need D. need, must【答案】B【解析】试题分析:句意:-我必须和你呆在一起吗?-不,你不必。你可以回家,但你不能去网吧。mustnt禁止,不允许;neednt不必;must必须,一定;need必须,需要。所以选B。17 -I eat _ vegetables and _ meat

17、than I did last year.-Thats why youre getting fatter.A. fewer, more B. more, lessC. less, more D. many, much【答案】A【解析】试题分析:句意:我比去年吃蔬菜少,吃肉多。-这就是为什么你越来越胖的原因。Fewer较少的,修饰可数名词复数;more更多的,修饰可数名词复数或不可数名词;less 较少的,修饰不可数名词;many许多,修饰复数名词;much许多,修饰不可数名词。Vegetables蔬菜,是可数名词;meat肉,是不可数名词。所以选A。18-You look _. What ha

18、s happened to you?- Everyone expected us to win the match, but we lost to the girls.A. sad B. sadly C. happy D. angrily【答案】A【解析】试题分析:句意:-你看起来悲伤。你发生了什么事?-每个人都期望我们赢得了比赛,但是我们输给了女生。sad 悲伤的;sadly悲伤地;happy高兴的;angrily气愤地。根据语境可知该选A。19_ bad news! Bi Fujian, the popular CCTV host, made improper(不恰当) remarks o

19、n Chairman Mao in a video.A. What a B. What C. How a D. How【答案】B【解析】试题分析:句意:多么坏的消息!毕福剑,受欢迎的中国中央电视台主持,在视频中对毛主席作出不恰当的评论。感叹句一般是用来表示说话时的喜悦、惊讶等情感。英语感叹句常用what和how引导,what和how与所修饰的词置于句首,其它部分用陈述句语序。 由what引导的感叹句:what意为多么用作定语,修饰名词(被强调部分),单数可数名词前要加不定冠词a/an,复数可数名词或不可数名词前不用冠词。这类句子的结构形式是:what+(a/an)+adj.+n.+主语+谓语.

20、 由how引导的感叹句:how意为多么,用作状语,修饰形容词或副词(被强调部分)。如果修饰形容词,则句中的谓语动词用系动词;如果how修饰副词,则句中的谓语动词用行为动词,这类句子的结构形式是: How+adj.(adv.)+主语+谓语。News是一个不可数名词,所以选B。20-Sorry, sir. I made a mistake again.-_. Practice more and you will do better.A. Im not sure B. It doesnt matterC. Dont mention it D. Take your time【答案】D【解析】试题分析:

21、句意:对不起,先生。我又犯了一个错误。- 别着急。多练习,你就会做得更好。Im not sure我不确定; It doesnt matter没关系;Dont mention it别提它;Take your time别着急,慢慢来。所以选D。二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)A US man has shown off a 14-year-old McDonalds hamburger that looks the same as the day he it.David Whipple, from Utah, had originally(起初) planned to the b

22、urger for two months in order to show friends how its preservatives(防腐剂) would keep its appearance.But, after accidentally leaving in his pocket for two years, Mr Whipple decided to keep the burger for even longer to see it could continue looking the same.“It wasnt on purpose,” Mr. Whipple told US t

23、elevision show “The Doctors”.“I was showing some how enzymes(酶)work and I thought a hamburger would be a . And I used it for a month and then about it. My wife didnt it until at least a year or two after that. And we pulled it out from the closet(衣柜) and said oh my gosh, I cant believe it looks the

24、same way.”He now admits that he uses the burger to convince(说服) his grandchildren not to eat junk food from restaurants McDonalds.“Its great for the grandkids to see. what happens with !” he said.21A. bought B. lost C. ate D. made22A. hide B. keep C. cook D. stay23A. the bag B. the coat C. the produ

25、ct D. preservatives24A. how soon B. how far C. how often D. how long25A. doctors B. students C. grandchildren D. friends26A. good idea B. junk food C. healthy food D. terrible idea27A. thought B. forgot C. ate D. talked28A. throw B. buy C. discover D. get29A. for example B. except C. and D. such as3

26、0A. fast food B. sea food C. McDonalds D. American restaurants【答案】21A22B23C24D25D26A27B28C29D30A【解析】试题分析:短文大意:一个美国人近日展示了自己14年前买的一个麦当劳汉堡,这个汉堡和当初他买的时候一模一样。现在他坦言自己用这个汉堡来说服他的孙儿们不要去吃麦当劳这种饭店的垃圾食品。他说:“让孙辈们看看这个很不错。看看发生在快餐食品上的奇异景象。”21A考查动词及语境理解。句意:一个美国人近日展示了自己14年前买的一个麦当劳汉堡,这个汉堡和当初他买的时候一模一样。Bought买;lost丢失;ate

27、吃;made做。根据句意结合语境可知该选A。22B考查动词及语境理解。句意:来自美国犹他州的戴维惠普尔起初打算把汉堡放上两个月,目的是到时候让朋友们看看防腐剂是如何让汉堡保持外观的。Hide藏;keep保存;cook烹调,煮;stay呆。联系后面的in order to show friends how its preservatives(防腐剂) would keep its appearance.可知该选B。23C考查名词及语境理解。句意:然而,他无意中把汉堡在口袋里放了两年。the bag袋子;the coat外套;the product产品;preservatives防腐剂。根据句意结

28、合语境可知该选C。24D考查疑问短语及语境理解。句意:于是惠普尔决定把汉堡放得更久一点,看它还能维持正常的样子多久。how soon多久以后;how far多远;how often多久一次;how long多久,多长。联系前面的keep the burger for even longer可知该选D。25D考查名词及语境理解。句意:我是想让一些人看看酶是如何发生作用的。Doctors医生们; students学生们;grandchildren孙孩们;friends朋友们。据句意结合语境可知该选D。26A考查名词及语境理解。句意:我觉得拿汉堡做实验是个好主意。 good idea好主意;junk

29、 food垃圾食品;healthy food健康食品;terrible idea可怕的主意。根据句意结合语境可知该选A。27B考查动词及语境理解。句意:我用汉堡做了一个月实验,然后就把它忘掉了。Thought认为;forgot忘记;ate吃;talked交谈。联系下句My wife didnt it until at least a year or two after that.可知该选B。28C考查动词及语境理解。句意:直到至少过了一两年,我的妻子才发现它。Throw扔; buy 买;discover发现;get得到,获得。根据句意结合语境可知该选C。29D考查介词短语及语境理解。句意:现在

30、他坦言自己用这个汉堡来说服他的孙儿们不要去吃麦当劳这种饭店的垃圾食品。for example例如;except出了;and和;such as例如。联系空前词restaurants和空后词McDonalds可知该选D。30A考查名词及语境理解。句意:让孙辈们看看这个很不错。看看发生在快餐食品上的奇异景象。fast food快餐;sea food海鲜;McDonalds麦当劳;American restaurants美国饭馆儿。根据句意结合语境可知该选A。三、阅读理解(共15个小题;每小题2分,满分30分)(A)This was a very busy week. This Friday was

31、Mothers Day, and there were lots of activities at school this week. 5/7 Tues. Johnson, our new music teacher, taught us “Mother”, a beautiful song about our love for mothers. And Miss Alice told us the story of Mothers Day. The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia.

32、As a result of her hard work, the celebration of the first American Mothers Day was held in Philadelphia(费城)on May 10, 1908. Soon the holiday became popular all over the country and around the world.5/8 Wed.We practiced “Mother” today. We prepared some songs and games to show our love to our mothers

33、. This was going to be a special present for our parents on Friday.5/9 Thurs.It took us two hours to decorate our classroom for PAT DAY. I was tired. Mom was also nervous. It would be the first time for her to meet our teachers. She had always been nervous about talking to teachers since she was a c

34、hild. Thats funny!5/10 Fri.There were many activities at school. One of them was PAT DAY. Mom and Dad both came to the school. I was a little nervous. What did our teachers had told them? Allen31Who first gave the idea of a day for mothers?A. Johnson B. Miss AliceC. Miss Anna D. Allen32According to

35、the above, what did the class do on Wednesday?A. Decorated the classroom.B. Sing their thanks to their parents.C. Bought presents for their parents.D. Practiced activities for Mothers Day.33Why did Allens mother feel nervous?A. Allen did not do well at school.B. She was afraid of talking to teachers

36、.C. Allens father was going to the school, too.D. She had to sing a song in front of the class.34 The above passage is taken from a _.A. newspaper B. diaryC. test paper D. notebook35What does “PAT DAY” mean?A. The day for the students to make tests.B. The day for the teachers to practice teaching.C.

37、 The day for parents to meet teachers at schoolD. The day for students to sing songs.【答案】31C32D33B34C35B【解析】试题分析:短文大意:这是一个非常忙碌的一周。这个星期五是母亲节,这周在学校有很多活动。具体介绍了星期二、星期三、星期四和星期五的活动。31C细节理解题。根据第二段中The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia可知最初给出母亲节的想法是由费城的安娜小姐提出,所以选C。32D细节理解

38、题。根据第三段中We practiced “Mother” today. We prepared some songs and games to show our love to our mothers.可知在星期三他们在为母亲节练习活动,所以选D。33B细节理解题。根据第四段中Mom was also nervous. It would be the first time for her to meet our teachers. She had always been nervous about talking to teachers since she was a child.可知妈妈也

39、很紧张是因为她害怕和老师们说话,所以选B。34C推理判断题。根据短文描述的内容可推知这是艾伦写的一篇作文,在介绍一周的活动,所以它最有可能来自于考卷,所以选C。35B词义猜测题。根据后文Mom and Dad both came to the school. I was a little nervous. What did our teachers had told them?的描述可推知该选B。(B)I have a neighbor we call “Happy”. I have never seen her angry at anything and never heard her sa

40、y anything bad to anyone.Happy and her husband Ben, 70, have a huge garden. They spent many happy hours together working on it. Most of the neighbors watched interestingly as Ben doubled the size of their garden. As the cost of food climbed faster than Bens beans, we all wished we also had such a la

41、rge garden. As the rest of us spent our dollars at the market, Happy could be seen picking beans in her back yard.Last month, Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an “all-day food festival”. We were told to bring gloves and arrive very early in the morning. We didnt know what was

42、about to take place.By 9:00 am, there were nine of us in the garden picking tomatoes, beans, okra, and squash. By 10:00 am, there was lots of laughter. We shared a lot of stories. By five oclock, everyone was a little drunk from the wine and beer. After dinner, we played games. As we were leaving, H

43、appy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the bounty of the day, already packaged and frozen. What a delightful gift!Well, the point wasnt so much about the food. The true gift was a day of friends enjoying one anothers company. None of it would have happened if it had been for Happy

44、 and Bens garden. Now they have a blog about gardening in case we decided to plant a garden. And I am so proud of my tomato plants!36According to paragraph 2, people wished they also had a garden so that .A. they could spend happy times together with their family in itB. they could grow vegetables a

45、nd sell at the marketC. they could invite their neighbors and hold parties in itD. they didnt have to spend so much money on food37Which of the following is the same as the underlined word “bounty”?A. presents B. kindnessC. laughter D. happiness38 Happy and Ben invite the neighbors to their garden .

46、A. to attend a birthday partyB. to help them get to know each other.C. to let them enjoy what they grew in the garden.D. to ask them to share some interesting stories.39 What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?A. He thought it was too short but enjoyable.B. He thou

47、ght it was wonderful.C. He thought it was not as good as he thought.D. He thought it was too terrible.40We can infer that .A. Happy and her husband Ben dont like spending time with othersB. Happy and her husband Ben sometimes quarrel with each otherC. Happy and her husband Ben are a generous and war

48、m-hearted coupleD. Happy and her husband Ben live on the food they grow.【答案】36D37A38C39B40C【解析】试题分析:短文大意:这篇短文中作者主要介绍了自己的邻居,他们有一个自己的花园,里面种植了很多瓜果蔬菜。一次这对夫妇邀请邻居们去他们的花园里面做客,并赠给他们许多花园里面出产的东西。从而让很多邻居,开始建设自己的小花园。36D细节理解题。根据第二段As the cost of food climbed faster than Bens beans, we all wished we also had such

49、 a large garden. As the rest of us spent our dollars at the market, Happy could be seen picking beans in her back yard.描述,可知人们主要是想节约买食物的钱,故选D37A词义猜测题。联系前文描述,可知这个购物袋里面装有给我们的礼物,故选A,礼物38C细节理解题。根据短文第四段描述,可知他们主要是让邻居来分享他们在花园中种植的东西,故选C。39B细节理解题。根据最后一段Well, the point wasnt so much about the food. The true g

50、ift was a day of friends enjoying one anothers company. None of it would have happened if it had been for Happy and Bens garden.描述,可知他认为在这个花园里面度过的时光好极了。故选B。40C细节理解题。根据短文第四段描述,可知这对夫妇是慷慨热心的人,故选C(C)41 Yu Xia is tired of the hot summer days in Guangzhou. She wants to visit somewhere cool with clean air

51、and blue sky in China in the coming summer holiday.42 Leo is from the USA and he is interested in climbing and skiing. He plans to travel to Europe and have a good time in the mountains.43 Francis in from France. He is going to visit China and wants to stay in a modern and wonderful city for fun.44

52、Kate is interested in Russian culture. She is planning to visit a city in Russian which has a rich history.45James is an English man but he is interested in Indian culture. He wants to visit some places of interest in India.A. Shanghai is one of the biggest and busiest cities in China. It is modern

53、and offers many wonderful places of interest to people at home and abroad to enjoy themselves.B. St. Petersburg may be only 310 years old, but it has a history as rich as any ancient city in the world. This Russian city is full of culture, which can help you understand its past.C. Tibet is one of th

54、e most popular places that tourists look forward to going to. It offers blue sky, clean air and amazingly tall mountains. The weather is cool in summer and cold in winter.D. The Alps is one of the great mountains in Europe. The mountains were there over tens of millions of years ago. Many people go

55、there to enjoyskiing in winter.E. Maldives is a country of islands in South Asian. Its beaches are among the most beautiful ones in the world. Its really a fantastic place to spend your holiday.F. Paris is the capital of France. It has a long history and has many well-known places of interest. Peopl

56、e consider it as a city of romance(浪漫).G. India, one of the most ancient countries in the world, has many famous gardens and palace. Taj Mahai is one of them. You can also visit the temples(庙宇)to know more about the countrys culture.【答案】41C42D43A44B45G【解析】试题分析:41根据本题描述:余霞厌倦了广州的炎热的夏天。在即将到来的暑假她想去空气清洁、

57、有蓝天白云、凉爽的地方。而C项说:西藏是一个旅游者期待的最受欢迎的地方。它有蓝色的天空,清新的空气,令人惊讶的高大的山脉。夏季凉爽,冬季严寒。所以选C。42根据本题描述:里奥来自美国,他对登山和滑雪感兴趣。他计划去欧洲旅游在山上愉快地玩。而D项说:阿尔卑斯山是欧洲一个大山脉。那山有超过几千万年的历史。很多人去那里享受冬季滑雪。所以选D。43根据本题描述:弗兰西斯来自法国。他将访问中国,想呆在一个现代化的美丽的城市玩。而A项说:上海是中国的一个最大和最繁华的城市。它是现代的,提供了许多国内外人都感兴趣的奇妙的地方。所以选A。44根据本题描述:凯特对俄罗斯文化感兴趣。她计划去一个具有丰富的历史的俄

58、罗斯城市。而B项说:圣彼得堡可能只有310年,但它与世界任何一个古老的城市一样有丰富的历史。这个城市充满了文化,它可以帮助你了解过去。所以选B。45根据本题描述:杰姆斯是英国人,但他对印度文化感兴趣。他想参观印度的一些名胜古迹。而G项说:印度是一个世界上最古老的国家,有很多著名的花园和宫殿。泰姬马海是其中之一。你还可以参观寺庙更多地了解该国的文化。所以选G。四、短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)Nowadays, WeChat is 46 more and more popular in China. No matter where we are, we can sign up a

59、nd sent text or voice messages to our 47 .We can also find a stranger to talk to by shaking the 48 . Another funny function is that WeChat can help to search for people 49 live nearby with the program on. Many people like this function, because it can help them to find more people who they may know.

60、In my 50 , Wechat is really a useful chatting tool. It can help people communicate with their friends more 51 . However, it is also bad for people, especially students. As you see, some people use Wechat for too long. It is not healthy to them. So I have some 52 to use it in a correct way. First, we

61、 should not use it 53 we are studying. We cant focus on your 54 if we use it. Second, we must be careful. We should neither show too much personal information nor trust strangers so much.We should learn 55 to use it properly. Remember, Wechat is not everything in your life. Dont depend too much on i

62、t.【答案】46becoming47friends / relatives / classmates,etc48phone/phones49who50opinion51easily52 suggestions/advice53when54study55how【解析】试题分析:短文大意:如今,微信在中国变得越来越受欢迎。不管我们在哪里,我们可以签署和发送文本或语音邮件给我们的朋友等。另一个有趣的功能是,我们也可以通过摇电话的方式找到一个陌生人交谈。许多人喜欢这个功能,因为它可以帮助他们找到更多的可能认识的人。46句意:如今,微信在中国变得越来越受欢迎。根据Nowadays 可知所填词与is一起构

63、成现在进行时谓语动词,所以填写becoming,变。47句意:不管我们在哪里,我们可以签署和发送文本或语音邮件给我们的朋友等。friends / relatives / classmates,etc ,朋友,亲戚,同学等等。48句意:我们也可以通过摇电话的方式找到一个陌生人交谈。phone/phones,电话。49句意:另一个有趣的功能是,微信可以帮助寻找附近正在使用该程序的人。先行词people 在定语从句中作主语可用关系代词who代替,所以填写who。50句意:以我的看法,微信真的是一个有用的聊天工具。In ones opinion是一个固定短语,所以填写opinion。51句意:它可以帮

64、助人们更容易地与他们的朋友交流。所填词在句中修饰动词短语作状语该用副词,所以填写easily,容易地。52句意:所以我有一些以正确的方式使用它的建议。 联系后文中First, we should not use it we are studying. We cant focus on your if we use it. Second, we must be careful. We should neither show too much personal information nor trust strangers so much可知这里是说提建议,所以填写suggestions/advi

65、ce,建议。53句意:我们学习的时候不应该使用它。when,当的时候。54句意:如果我们使用它,我们不能专注于你的学习。study,学习。55句意:我们应该学习怎样正确使用它。可知该填写疑问副词how,怎么。五、任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)Wu Yifang is a 21-year-old girl from Shantou, China. Now she studies in Britain. One day, when she was taking a train from London to Oxford, she heard loud noises on the t

66、rain.Before, the train had been very quiet. Some people were resting while others were reading books or listening to music. Suddenly, a group of Chinese people laughed loudly as they played a game of cards.“I would usually be very happy to meet people from my own country. But at that moment, I wante

67、d the ground to open up and swallow ( 吞没 ) me.” Zhang said.As it becomes easier for Chinese people to get visas( 签证) to foreign countries, more and more of them are traveling abroad. However, their bad manners have given them a bad reputation.A recent U.S. survey of 5,600 people five countries showe

68、d that Chinese people are the second worst tourists. The worst are American tourists.Chinese always talk loudly in places like cafes and museums. They also spit (吐痰 ) and litter whenever they want and jump queues. Some Chinese tourists also like to write or draw pictures on famous buildings. In Sing

69、apore, Chinese tourists are fined( 罚款) because they were smoking in Non-smoking areas.Some people may say that they can do everything that they want because they spend money in the country. In fact, this is not true. Besides enjoying ourselves, we should respect local customs and take care of the en

70、vironment.Information CardThe country which Wu Yifang studies in56The game that the Chinese people played on the train57The thing that gives Chinese tourists bad reputation58The worst tourist in those five countries59The reason why Chinese tourists were fined in Singapore60【答案】56Britain / England57A

71、 game of cards58Their bad manners59American tourists60They were smoking in non-smoking areas【解析】试题分析:短文大意:美国最近的一项调查显示中国人是第二糟糕的游客。最糟糕的是美国游客。中国人在咖啡馆和博物馆等地方总是大声说话。在新加坡中国游客被罚款因为他们在非吸烟区吸烟。56根据短文开头Wu Yifang is a 21-year-old girl from Shantou, China. Now she studies in Britain 可知吴贻芳是一个来自汕头的21岁的中国女孩。现在她在英国学

72、习。所以填写Britain /England。57根据第二段中 Suddenly, a group of Chinese people laughed loudly as they played a game of cards.可知一群人在玩纸牌游戏。所以填写A game of cards。58根据文中However, their bad manners have given them a bad reputation.可知他们的坏习惯,给他们一个不好的名声。所以填写Their bad manners。59根据文中A recent U.S. survey of 5,600 people fiv

73、e countries showed that Chinese people are the second worst tourists. The worst are American tourists.可知美国最近的一项调查显示中国人是第二糟糕的游客。最糟糕的是美国游客。所以填写American tourists85.60根据文中In Singapore, Chinese tourists are fined( 罚款) because they were smoking in Non-smoking areas.可知在新加坡,中国游客被罚款因为他们在非吸烟区吸烟。所以填写They were

74、smoking in non-smoking areas。六、书面表达(15分)根据要求完成写作很多城市都正在创建文明城市。 文明城市的创建需要靠每个人的努力。 你在公共场所有没有看见一些不文明的行为呢?请你写一封倡议书,内容包括:1. 列举你在公共场所经常见到的两个不文明的行为。2. 提出文明准则,至少两条。3. 号召大家做一个文明的人。要求:1.不能照抄原文;不得在作文中出现学校的真实名称和学生的真实姓名。2. 语句连贯,词数80个左右。 开头已经给出,不计入总词数。Dear Citizens,As we all know, our city is aiming at being a ci

75、vilized one. Everybody should make an effort. Thank you all.【答案】A possible version:Dear Citizens,As we all know, our city is aiming at being a civilized one. Everybody should make an effort.However, some people still behave badly in public. For example, some people cut in line while getting on buses

76、 or getting into cinemas. Besides, some men often smoke in non-smoking areas in public. Its really bad for other peoples health. To make our city a better one, I think we should always obey the rules such as waiting in line while shopping and keep our mobile phones off during the meeting. Whats more

77、, we should never litter in public.Lets try our best and be a polite person, no matter wherever we are.Thank you all.【解析】 试题分析:这是一篇给材料作文。本文给出了一些要点,并给出了作文的开头和结尾。我们要做的就是用正确的英语把要点表达出来,并适当发挥想象说出自己的观点。动笔前要认真阅读材料,不要遗漏要点,并适当发挥。根据材料内容可知本文主要是用一般现在时态来写,要注意主谓一致等问题。写作中要适当使用连词,注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。写作亮点:这篇短文多次使用However、Besides,以及Whats more,为文章增色不少。学习中注意总结,牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章的表达更有逻辑性,更富有条理。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1