收藏 分享(赏)

《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十八).doc

上传人:a**** 文档编号:360399 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:3 大小:267.50KB
下载 相关 举报
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十八).doc_第1页
第1页 / 共3页
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十八).doc_第2页
第2页 / 共3页
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十八).doc_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家专题滚动检测(二十八)(限时:37分钟语法填空2篇阅读理解1篇任务型阅读).语法填空AMy neighbours children love 1._ (play) hideandseek (捉迷藏), but no one imagined that a game they played last week would be reported 2._ the local newspaper.One afternoon, they were playing in the vacant plot (空地)Young Paul found a perfect plac

2、e to hide. His sister, Natalie, had shut her eyes and was counting to ten 3._ Paul noticed the mailbox and saw that the metal door was standing open. The mailman 4._ (take) out several bags of mail and had carried 5._ to his truck. Paul climbed 6._ the mailbox and pulled the door closed 7._ hard tha

3、t it locked. Soon realizing 8._ he had done, he started crying. At that time, Natalie was looking for him everywhere but couldnt find him. However she happened to hear her brothers cries. She immediately ran 9._ (tell) the mailman. Paul was now free, but he had a bad fright that he could not stop cr

4、ying. The mailman, 10._, soon found a way of making him laugh again. He told him that the next time he wanted to hide in a mailbox, he should remember to put a stamp on himself!BDoctor:How can I help you, Mr. Martin?Patient:Well, I started having a bad headache two weeks ago and its getting 1._ (bad

5、). I cant sleep well. Im tired all the time. And the worst thing is that my hair 2._ (get) grey little by little and Im only 30.Doctor:I see. Well, do you smoke?Patient:No. I gave it 3._ a month ago.Doctor:Right. I see youre a businessman. How many hours do you work every day?Patient:Well, I 4._ (fr

6、equent) work eight hours a day, 5._ at the moment I work at least ten hours.Doctor:Thats a lot. And 6._ do you relax?Patient:Well, I often sit in front of the TV with a pizza and a coffee when Im free. Sometimes I play games on 7._ Internet.Doctor:Hmm. Do you do any exercise at the moment?Patient:No

7、t really, but Im losing a lot of 8._ (weigh) and I dont know why.Doctor:Dont worry. I think its just too much work. I advise you 9._ (eat) more vegetables and do some exercise. Come back and see me 10._ four weeks.阅读理解(2014三亚一中模拟)I had gone today to complete some unfinished business. It was a hot, s

8、unny afternoon. I parked the car and was walking to my destination, when from a distance I saw an elderly man walking towards me in the opposite direction. As we came close, I saw that he was walking slowly, in measured steps and there was a look of pain on his face. He was not feeling comfortable,

9、which I could clearly see. I glanced at him and then moved on, wanting to go quickly and complete my unfinished work.I soon reached my destination, completed my work and was returning to where the car was parked, when again from a distance I saw the same man sitting on the road. I quickly walked acr

10、oss to where he was sitting. I bent down and saw that he was tired and exhausted. I was concerned and asked him where he stayed as the intention was to drop him to his house in my car. He gave me the name of the place where he stayed, however, the name did not seem familiar and I did not want to jus

11、t keep searching for the place, seeing the condition of my elderly friend.I quickly saw that nearby on the opposite side of the road were a few auto rickshaws (黄包车). My experience had been that the auto rickshaw drivers were the best guides to unknown places. I quickly called one of the auto ricksha

12、ws and told the driver to drop my friend to his place. I told the driver to find out where the destination was. He asked the elderly man and after a brief interaction between both of them, the driver had a fairly good idea of the direction he had to take to reach the destination. I then inquired of

13、the driver how much the fare would be, the driver told me the amount and I gave him the money.The driver then started the auto rickshaw and as it began to move, my friend waved his hand and said softly, “Thank you.” I waved back to a stranger who briefly came, touched my life, and moved away, never

14、to be seen again.1What kind of the first impression did the elderly man give the author?AThe elderly man was in a peaceful state.BThe elderly man seemed seriously ill.CThe elderly man doesnt live comfortably.DThe elderly man lives a simple life.2Which of the following statements is TRUE according to

15、 the passage?AThe elderly man is the authors father.BThe elderly man is begging along the road.CThe elderly man doesnt remember his home address.DThe author had intended to drive the elderly man home.3Why did the author ask the auto rickshaw driver to drive the elderly man home?ABecause the author w

16、as unfamiliar with the name of the place where he lived.BBecause the author didnt want to drive a stranger home.CBecause the author was very busy in completing his work.DBecause the author disliked looking for unknown places.4From the last two paragraphs we can learn that _.Athe auto rickshaw driver

17、 sent the old man home without asking the wayBthe old man was grateful to the author for his kindnessCthe author was in deep depression for he couldnt find the old mans homeDthe old man was disappointed because the author didnt want to send him home.任务型阅读(2014兰州质检)Question: I come from a poor family

18、, and my parents do what they can to pay for my education.What I want to do is let my parents live a happy and comfortable life.Where can I find riches?Do I need to leave school and find a wellpaid job?Answer:You are a considerate child. 1._ An African farmer heard tales about other farmers who disc

19、overed diamond mines.These tales excited the farmer so much that he could hardly wait to sell his farm and hunt for diamonds himself.So he sold the farm and spent the rest of his life wandering the African continent, searching unsuccessfully for the gleaming stones. 2._Meanwhile, back to the farm, t

20、he man who had bought his farm happened to be crossing a small stream on the farm one day. 3._ He picked it up. It was a sparkling stone a good size stone and, admiring it, he later put it on his mantel (壁炉架)Several weeks later, a visitor looked closely at it, and then he told the farmer it was one

21、of the largest diamonds ever discovered.The farmer said that the stream was full of these brilliant stones, and his farmland was covered with them. 4._ If the first farmer had taken time to study and prepare himself to learn what diamonds looked like in their rough state and to thoroughly explore th

22、e farm he had before going elsewhere, his wildest dreams would have come true. 5._AId like to give you some advice on how to find the riches.BNow do you have any idea of what you should do to find the riches?CFinally, he threw himself into a river and drowned.DHowever, something special he was carry

23、ing dropped into the stream.ENeedless to say, the farm turned out to be the most productive diamond mine.FBefore I answer your questions, I want to tell you a story.GSuddenly he saw something gleaming at the bottom of the stream.答案. A1playing2.in3.when4.had taken5.them6.into7.so8.what9.to tell10howe

24、verB1worse2.is getting3.up4.frequently 5but6.how7.the8.weight9.to eat10in.1.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“. in measured steps and there was a look of pain on his face. He was not feeling comfortable, which I could clearly see.”可知作者清楚地看出这位老人生活得不是很舒适。 2解析:选D细节理解题。根据第二段倒数第二句“I was concerned and asked him where he

25、 stayed as the intention was to drop him to his house in my car.”可知作者原来是想自己送老人回家的。3解析:选A细节理解题。根据第二段的最后一句“He gave me the name of the place where he stayed, however, the name did not seem familiar .”可知选A。4解析:选B推理判断题。从最后一段中的“my friend waved his hand and said softly, Thank you.”可知老人很感激作者。故选B。.15FCGEB- 3 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1