1、.根据汉语意思补全下列单词1.The river has been polluted(污染)by waste products from the factory.2.What are the causes of sea pollution (污染)?3.One reason is that over-fishing (过度捕捞)has cut the dolphins food sources.4.He says more investment is needed in agricultural(农业的)research.5.The traveling accounts are handled
2、(处理)by me.6.I work in the personnel department(部门).7.This is the only solution(答案)possible.8.Do you want a birthday present(礼物)?.根据汉语意思补全句子1.你最好戴上墨镜以保护你的眼睛不受阳光的伤害。Youd better wear your sunglasses so that you can protect your eyes from being hurt by the sun.2.这棵古树始终处于政府的保护之中。The old tree has been und
3、er the protection of the government.3.孩子们的事由我以后去处理。Ill deal with the children later.4.学校禁止学生上网。The school bans the students from searching on the Internet.5.他靠卖报为生。He makes a living by selling newspapers.6.市长昨天亲自出席了会议。The mayor himself was present at the meeting yesterday.7.他的出现引起了大家的注意。His appearan
4、ce attracted peoples attention.8.据天气预报报道,明天将是个好天气。According to the weather report,it will be a good day tomorrow.单项填空1.The white blood cells protect the body_ disease germs.A.from attackingB.from being attackedC.from being attacked byD.attacked by【解析】选C。protect.from.的意思是“保护以免受的伤害”;the body和attack之间是
5、逻辑上的动宾关系,故答案选C。2.In big cities many old people die from_ in winter.A.pollution B.pollutionsC.the pollution D.a pollution【解析】选A。pollution“污染”,是抽象名词。3.Last summer I took a course on_ poisonous gases.A.how to deal with B.what to deal withC.how to be dealt with D.what to be dealt with【解析】选A。句意为:去年夏天我参加了
6、如何防止毒气的培训。注意固定搭配how.deal with和what.do with。4.As nobody here knows what is wrong with the machine,we must send for an engineer to_ the problem.2008湖北高考A.handle B.raise C.face D.present【解析】选A。考查动词辨析。语境表示必须派人去请一位工程师来“解决”这个问题,用handle表示“处理,对付”。其他动词的含义不符合语境。raise提出,face面对,present呈现,描述。5.Generally speaking
7、,all human beings are much more_ than animals.A.bright B.brilliantC.smart D.intelligent【解析】选D。考查词义辨析。句意:一般说来,人类整体上比动物要聪明得多。这里强调智商高,故用intelligent。bright聪明的;伶俐的,常指年轻人或小孩(口语);brilliant卓越的;英明的;才华横溢的;smart聪明的;机敏的;精明的,强调反应快。6.She found_ difficult to learn a foreign language,but it didnt discourage her.A.o
8、ne B.it C.this D.that【解析】选B。it作形式宾语,真正的宾语是后面的不定式。只有it能充当形式宾语或者形式主语,用来代替句中的动词不定式、动名词或者是从句。7.In preparing scientific reports of laboratory experiments,you should_ your finds in clear language.Awrite Braise Cpresent Drise【解析】选C。present呈现,符合题意。write写;raise想出;rise升起。8.The boy was made to_ for being late
9、for school the day before yesterday.A.pardon B.forgiveC.excuse D.apologise【解析】选D。句意为:这个小男孩被迫因为前天上学迟到而道歉。apologise to sb.for.因为而向某人道歉。9.The solution_ the problem lies in social and political reform.A.to B.for C.in D.of【解析】选A。the solution to sth.解决某事的方法,是固定搭配。10.In my opinion,your work does not_ what
10、I expected of you.A.catch up with B.add up toC.come up to D.go in for【解析】选C。句意为:在我看来,你的工作没有达到我对你的期望。catch up with赶上;add up to总计;go in for从事,致力于,追求,沉溺于;come up to达到,符合。Scientists say they have evidence that the worlds biggest freshwater lake system is cleaning itself ofpollutants.Pollution has been a
11、 problem there for years.Yet scientists now say large amounts of chemical pollutants are disappearing from the waters surface.A team of Canadian and American scientists reported the unusual finding.The five Great Lakes are named Superior,Michigan,Huron,Eric and Ontario.They extend from the middlewes
12、tern state of Minnesota to the eastern state of New York.Only Lake Michigan lies completely within the United States.The United States and Canada share the other four lakes.They also form part of the border between the two.The Great Lakes form the most important island waterway in North America.The
13、five lakes and their waterways are important to the economies of the United States and Canada.In the new study,the scientists measured levels of several harmful chemicals that have washed into the lakes.They include chemicals to kill insects and P-C-Bs.The United States and Canada have banned P-C-Bs
14、 because of their links to cancer.Yet they are still used in some developing countries.The study found that Lake Ontario alone released almost two metric tons of P-C-Bs between 1992 and 1995.The five lakes decreased their combined levels of P-C-Bs by about ten metric tons during the period.Levels of
15、 one banned chemical dropped by more than four metric tons.The scientists believe the chemicals were released into the atmosphere.Keith Puckett of Canadas environment agency worked on the project.He said the lakes are like huge lungs that have been breathing in pollutants for the past fifty years,bu
16、t now it is as if the lakes are starting to breathe out again.Mr.Puckett adds that air pollution near the Great Lakes remains a threat.He called for increased efforts to control pollution from power production centers,factories,vehicles and other causes.1.From the passage,we can learn that_.A.Americ
17、an scientists found chemical pollutants are disappearing from the five lakes.B.the Great Lakes serve as part of the border of the two countries.C.the US and Canada share all the five lakesD.the use of P-C-Bs has been banned in all the developed countries【解析】选A。细节理解题。由文章倒数第二段可知,A正确,由第二段可知B、C错误。2.P-C-
18、Bs are most probably_.A.deadly diseases B.dangerous fishC.harmful chemicals D.poisonous insects【解析】选C。细节推断题。从第四段首句“In the new study,the scientists measured levels of several harmful chemicals that have washed into the lakes.”得知下面谈及的都是有害的化学物质。3.The underlined word“released”in the fifth paragraph prob
19、ably means_.A.set free B.got rid ofC.ran out of D.gave off【解析】选D。词义猜测题。句意为:研究发现仅安大略湖在1992年到1995年间就释放出了两公吨的P-C-Bs,因此可推断出release的意思是“释放,排除”。故选D。4.What is the scientists unexpected finding?A.Air pollution near the Great Lakes remains a threat.B.Some developing countries are still using harmful chemical
20、s.C.The five lakes have been breathing out pollutants for years.D.There has been a great reduction in some harmful chemicals in the five lakes.【解析】选D。细节理解题。“出乎意料的发现”指的是第一段 中 提 到 的“large amounts of chemical pollutants are disappearing from the waters surface.”5.What would be the best title of the text?A.A brief introduction to the five Great LakesB.The five Great Lakes clean themselvesC.The worlds biggest freshwater lake systemD.How to control pollution in the five Great Lakes【解析】选B。主旨大意题。这是一则新闻报道,之所以成为新闻是因为五大湖泊有了值得关注的新发现,即:这个世界上最大的淡水系统正在自然净化,因此五大湖泊和自然净化就成了主题词,故选B。