收藏 分享(赏)

2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc

上传人:a**** 文档编号:357889 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:18 大小:2.38MB
下载 相关 举报
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第1页
第1页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第2页
第2页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第3页
第3页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第4页
第4页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第5页
第5页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第6页
第6页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第7页
第7页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第8页
第8页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第9页
第9页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第10页
第10页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第11页
第11页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第12页
第12页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第13页
第13页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第14页
第14页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第15页
第15页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第16页
第16页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第17页
第17页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习核心素养测评九Unit3Backtothepast牛津译林版必修3.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、核心素养测评九 Unit 3Back to the past. 阅读理解AFor its outsize reputation, Silicon Valley is a narrow thing. Americas innovation (创新) capital mainly consists of many small towns and cities on the San Francisco Peninsula (半岛) squeezed between the coastal mountain range to the west and the bay to the east. It i

2、s traditionally made up of the top of Santa Clara County as well as the very bottom of San Mateo County. Not long ago, this place was known as the Valley of Hearts Delight, famous for its plentiful fruit yards. The circumstances that turned the countryside into a technological center have been studi

3、ed carefully, and many have attempted to replicate the magic in Silicon Valley. But for the past two decades, photographer Beth Yarnelle Edwards has been documenting the one aspect often unnoticed by these observers: Silicon Valleys fundamentally suburban (郊区的) character. Edwards Suburban Dreams pro

4、ject was born in 1997. “I felt lonely and trapped, but I realized that the people around me really loved being there, ” she recalled. She began by photographing friends and acquaintances near her home in San Carlos. The project grew as she interviewed her subjects to understand how their environment

5、 shaped their hopes and dreams. “Its really important to me that the pictures are true to what is happening in the home, ” she says. In 2016, Edwards began revisiting her subjects to see the effects of the economic growth and the wealth. But she was surprised by how little had changed in the lives o

6、f those still there. Many Silicon Valley natives do not recognize much of what they see there nowadays. Its true that modest bungalows (平房) have been replaced by very large houses. Almost everything is more crowded and more expensive. But a lot will never change. The main roadsHighway 101, El Camino

7、 Realare the same. So are the freestanding oak trees and gentle hills surrounded by golden grass. And at the heart of them all, as Edwards photos illustrate, the suburban dream is still alive. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。硅谷是由美国旧金山附近的郊区乡镇发展而成的, 虽然经济富裕, 高楼大厦取代了平房, 但是从爱德华兹所拍摄的硅谷人民生活变化的照片可以看出, 经济的发展对许多人的生活并没有产生很大的

8、影响。人们仍旧保留着“郊区之梦”。1. Where is Silicon Valley? A. In the center of San Francisco. B. On the San Francisco Peninsula. C. On the top of Santa Clara County. D. At the bottom of San Mateo County. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句“Americas innovation capital mainly consists of many small towns and cities on the San Fr

9、ancisco Peninsula squeezed between the coastal mountain range to the west and the bay to the east. ”可知, 硅谷位于美国旧金山半岛处, 夹在位于西方的沿海山脉和位于东方的海湾之间, 故B项正确。2. Which of the following best explains the underlined word “replicate” in Paragraph 2? A. Copy. B. Replace. C. Study. D. Report. 【解析】选A。词义猜测题。根据第二段第二句“T

10、he circumstances that turned the countryside into a technological center have been studied carefully, and many have attempted to replicate the magic in Silicon Valley. ”可知, 将农村变成科技中心的环境已经被仔细研究过; 由该句中的“have been studied carefully”并结合语境可知, 画线词意为“复制”, 即复制硅谷的魔力, 故A项正确。3. What did the project focus on la

11、ter? A. Peoples hopes and dreams. B. The wish of the acquaintances. C. The true life of the local people. D. Silicon Valleys influences on the locals. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后两句“In 2016, Edwards began revisiting her subjects to see the effects of the economic growth and the wealth. But she was surprised

12、 by how little had changed in the lives of those still there. ”可知, 在2016年, 爱德华兹开始再次拜访她的研究对象, 看看经济增长和财富带来的影响; 但令她惊讶的是, 那些仍在那里的人的生活变化甚微。据此可知, 该项目后来关注的是硅谷对当地人生活的影响, 故D项正确。4. What can be a suitable title for the text? A. Crazy Changes, Crazy FollowersB. Wild Dream, Successful ProjectC. Lively City, Majo

13、r InnovationD. Unchanging Life, Unchanging Dream【解析】选D。标题判断题。根据尾段第四句“But a lot will never change. ”和最后一句“And at the heart of them all, as Edwards photos illustrate, the suburban dream is still alive. ”, 并结合全文内容可知, 本文主要讲述了“虽然硅谷在经济上取得了巨大的成功, 但是人们的生活并没有由此发生太大的变化, 人们的郊区之梦也没有改变”这一主题, 故D项最适合作本文的标题。【知识拓展】长

14、难句分析Its really important to me that the pictures are true to what is happening in the home. 分析: 本句是it 为形式主语, that引导的从句为主语从句, 主语从句中to后跟宾语从句, 连词what在该宾语从句中作主语。翻译: 这对我来说真的很重要, 这些照片是真实的发生在家里的。BHave you ever wondered when dogs first became “mans best friend” and the worlds favourite pet? If you have, the

15、n youre not alone. When and where dogs first began living side by side with humans are questions that have stirred hot debate among scientists. There are a few hard facts that all agree on. These include that dogs were once wolves and they were the first animal to be domesticated by humans. They cam

16、e into human lives some 15, 000 years ago, before the dawn of agriculture. Beyond that, there is little agreement. The earliest bones found that are unquestionable dogs and not wolves date from 14, 000 years ago. However, 30, 000-year-old skulls have been discovered in France and Belgium that are no

17、t pure wolves and some scientists think could be dogs. With such puzzling evidence, many scientists are now turning to DNA to find out when and where dogs were first domesticated. In one research project, tens of thousands of blood samples have been taken from street dogs around the world. The plan

18、is to compare them with those of wolves. Its even possible to analyze DNA from ancient bones. Tiny pieces of the 30, 000-year-old skulls mentioned earlier are currently being studied, and another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wol

19、ves, not American ones. Indeed, the ancient DNA may turn out to be more informative than the DNA of living dogs. Because dogs have accompanied humans around the world for thousands of years, their current distribution may tell us very little of their origins. This is why different groups of scientis

20、ts believe that dogs variously originated in eastern Asia, Mongolia, Siberia, Europe or Africa. But why were the animals domesticated in the first place? The most recent theory is that dogs domesticated themselves, initially living in and around our ancient villages to eat any food thrown out. Today

21、, this is a way of life still shared by three quarters of a billion unowned dogs worldwide. 【文章大意】本文是一篇说明文。研究发现, 狗是从狼驯养而来的, 早在一万五千年之前狗就进入了人类的生活。科学家通过分析古代狗的DNA验证了狗最初生活的地方, 并分析了狗最初被驯养的原因。5. Which is the only statement generally agreed on by scientists studying dogs? A. Dogs originally were used as far

22、m animals. B. Dogs evolved from wolves found in Europe. C. Dogs helped the development of agriculture. D. Dogs were the first animal to be kept as pets. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第三句中的“that have stirred hot debate among scientists”, 再结合第一段倒数第二句可知, 狗是第一种被人类驯养的动物, 科学家们对此达成了普遍共识, 故D项正确。6. Why does the writer f

23、irst mention the 30, 000-year-old animals skulls? A. To show that dogs were much larger in the past. B. To prove that dogs developed from Asian wolves. C. To suggest that dogs may have evolved much earlier. D. To argue that dogs were first kept in France and Belgium. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段第三句“However, 3

24、0, 000-year-old skulls have been discovered in France and Belgium that are not pure wolves and some scientists think could be dogs. ”可知, 在法国和比利时已经发现了3万年前的头骨, 它们不完全是狼的, 科学家认为有一些可能是狗的。据此可推知, 该处提及三万年前的动物头骨旨在说明狗的进化历史更早, 故C项正确。7. How did scientists determine the origins of the ancient dogs found in Alask

25、a? A. By analyzing the age of their bones. B. By examining the animals DNA. C. By studying the shape of their skulls. D. By comparing them with modern dogs. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段尾句中的“another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wolves, not

26、 American ones. ”可知, 科学家是通过检测DNA的方法来判断在阿拉斯加发现的古代狗的起源的, 故B项正确。8. Why did dogs start living with humans? A. Because they were attracted by food. B. Because they were trapped by humans. C. Because they couldnt survive in the wild. D. Because they were trained to protect villages. 【解析】选A。推理判断题。根据尾段第二句“T

27、he most recent theory is that dogs domesticated themselves, initially living in and around our ancient villages to eat any food thrown out. ”可知, 最近的一种说法是, 狗是自己驯养自己的, 最初生活在我们古老的村庄里或周围, 吃人们扔掉的食物。据此可推知, 狗和人类生活在一起的原因是它们被食物所吸引, 故A项正确。【知识拓展】佳词积累1. side by side 肩并肩的2. domesticate v. 驯养3. evolve v. 进化4. ori

28、ginatev. 起源, 发生. 阅读填句How to Choose a DogDogs have always been considered as the most popular pet animals and loyal friends of humans. Owning a dog can be a really great experience for the owner as well as his family members. 1 It is a very important decision, and it has to be made after thinking ove

29、r and over. To choose a right dog, you have to consider various aspects of factors. Size is one of the most important factors for dog selection. 2 But they have to be handled very carefully as most of them are fragile. However, this may not be always truesome big dogs still can be kept in small spac

30、e. Though puppies (幼犬) are mostly preferred to adults, there are some people who go for grown-up dogs. 3 Puppies can be trained easily, while grown-up dogs may take time and sometimes resist your efforts to get them trained. Although some people like dogs with frightening appearances, cute dogs are

31、very much in demand. 4 They often ignore many other factors. Once they adopt the dog, they soon land themselves in trouble. Families with small kids must avoid adopting dogs that lose hairs. Dog hair may cause allergic reactions in children. 5 Then you should also try to get a dog that is friendly t

32、owards other animals. A. You may also talk to experts for opinions. B. This is another vital factor for you to focus on. C. Both have their own advantages and disadvantages. D. However, choosing the right one is confusing for many. E. Unfortunately, there are many who only care about looks. F. For t

33、hose with space concerns, the small dog can be a good choice. G. Besides, a pet dog should be gentle in nature and best suited for kids. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了在养狗之前如何选择适合自己的狗。1. 【解析】选D。根据空格前一句“Owning a dog can be a really great experience for the owner as well as his family members. ”可知, 养一条狗对主人和其家人都是一

34、个很好的经历; 根据下文“To choose a right dog, you have to consider various aspects of factors. ”可知, 选择合适的狗得考虑很多因素。故D项“然而, 选择合适的狗对很多人来说是困惑的”和空前一句形成转折关系并且和下文相呼应, 故选D项。2. 【解析】选F。根据空格前一句“Size is one of the most important factors for dog selection. ”可知, 本段讲的是选择狗要考虑狗的大小。故F项“对于那些担心空间的人来说, 小狗是个不错的选择”符合语境, 故选F项。3. 【解析

35、】选C。根据空格后一句“Puppies can be trained easily, while grown-up dogs may take time and sometimes resist your efforts to get them trained. ”可知, 小狗容易训练, 而成年的狗可能得花时间训练, 有时可能抗拒训练, 故C项“它们都有自己的优缺点”符合语境。4. 【解析】选E。根据空格前一句“Although some people like dogs with frightening appearances, cute dogs are very much in dema

36、nd. ”可知, 本段讲的是狗的外表, 故E项“不幸的是, 很多人只在乎狗的外表”符合本段文意, 且和设空后一句“They often ignore many other factors. ”相呼应, 故选E项。5. 【解析】选G。根据本段首句“Families with small kids must avoid adopting dogs that lose hairs. ”可知, 本段讲的是有小孩的家庭在选择狗时需要注意的事项。G项“此外, 宠物狗应该性格温顺并且最适合小孩”符合语境, 故选G项。. 语法填空世纪金榜导学号阅读下面材料, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。U

37、ndoubtedly, Britain is a nation of hat wearers. From taking off hats 1. launching mortar boards (学位帽) in the air, hats have long been associated with ceremonies and practices. Even the history of the country can 2. (tell) through hats. 3. (date) back to medieval England, the flat cap became a symbol

38、 of working class culture in the 19th and 20th centuries. The Edwardian Era was 4. golden age of hats, when the decorations became even more delicate, ranging from flowers, birds to fruits. The pork pie hat, starting in the mid-19th century, was the 5. (choose) for many well-dressed Victorian citize

39、ns. Decades later it 6. (gradual) became a key feature of London street style. By the 1960s, though, hats faded out of peoples sight because of the rise of private cars. It was the Royal Wedding 7. (hold) in 2011 that contributed to the return of hat wearing. For example, Stockport Hat Works Museumt

40、he only museum in the country featured in hats and hat makingis 8. (popular) than ever, with a distinct increase among its visitors. 9. marks Britain out on the world stage is the large number of hats that can be called its own. The variety of hats in Britain 10. (reflect) its multicultural backgrou

41、nd and rich cultural heritage. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了英国的帽子文化及其发展史。1. 【解析】to。考查介词。根据空前的“From taking off”及空后的“launching”可知, 此处为固定用法from. . . to. . . “从到”, 故用介词to。2. 【解析】be told。考查动词的语态。分析句子结构可知, 句子主语the history of the country和tell之间是被动关系, 谓语用被动形式, 且与情态动词连用, 故填be told。3. 【解析】Dating。考查非谓语动词。date和句子谓语became

42、之间没有连词, 故用其非谓语动词形式, 且固定词组date back to意为“追溯到”, date与其逻辑主语the flat cap之间是主动关系, 故用其现在分词形式。4. 【解析】a。考查冠词。golden age意为“黄金时代”, 是可数名词单数形式, 其前无限定词修饰, 此处在文中第一次提及, 且golden的发音以辅音音素开头, 故用不定冠词a修饰。5. 【解析】choice。考查词性转换。根据语境, 且其前由定冠词the修饰可知, 此处用其名词形式。6. 【解析】gradually。考查词性转换。本句中应用副词gradually修饰动词became。7. 【解析】held。考查

43、非谓语动词。分析句子结构可知, 句子主语the Royal Wedding和hold之间是被动关系, 故用其过去分词作后置定语。本句是一个强调句, 即: It is/was+被强调部分+that+句子剩余部分, 对句子主语the Royal Wedding进行强调。8. 【解析】more popular。考查形容词的比较级。与语境中的“than”呼应可知, 此处用形容词比较级, 作is的表语。9. 【解析】What。考查主语从句的连接词。分析句子结构可知, 空处引导主语从句, 且在从句中作主语, 表示“的事物”, 故用连接代词What。10. 【解析】reflects。考查动词的时态和主谓一致

44、。根据语境可知, 本句描述一般事实, 应用一般现在时, 主语为单数第三人称The variety of hats, 故此处谓语动词用第三人称单数形式reflects。. 阅读理解When a Swedish ship that sank in 1628 was recovered from the port of Stockholm, historians and scientists were overjoyed with the chance to examine the remains of the past. The ship construction showed how ships

45、 were built and operated during the seventeenth century. In this way, artifacts, objects made by human beings, provided a picture of daily life almost 400 years ago. Underwater archaeologythe study of ships, aircraft and human settlements that have sunk under large bodies of wateris really a product

46、 of the last 50 years. The rapid growth of this new area of study has occurred because of the invention of better diving equipment. Besides the Swedish ship wreck(残骸), underwater archaeologists have made more exciting discoveries such as the 5, 000-year-old boats in the Mediterranean Sea. Underwater

47、 archaeology can provide facts about the past. In ancient ports all over the world are ships sunken in the past 6, 000 years. There are also sunken settlements in seas and lakes telling of peoples way of life and their systems of trade in ancient times. Underwater archaeologists want to study these

48、objects to add to the worlds knowledge of history, but they have to fight two enemies. One enemy is treasure hunters who dive for ancient artifacts that they can sell to collectors. Once sold, these objects are lost to experts. The second enemy is dredging machines(挖掘机)often used to repair ports. Th

49、ese machines destroy wrecks and artifacts or bury them deeper under sand and mud. By teaching the public about the importance of underwater“museums”of the past, archaeologists are hoping to get support for laws to protect underwater treasures. 【文章大意】本文为说明文, 主要介绍了水下考古的产生、作用、发展及其面临的困难等。1. What purpose

50、 does Paragraph 1 serve in the passage? A. To provide background information of the topic. B. To attract readers attention to the topic. C. To use an example to support the topic. D. To offer basic knowledge of the topic. 【解析】选B。推理判断题。本文以在海底发现一艘沉船开篇, 其目的就是引起读者的兴趣。2. The aim of underwater archaeology

51、 is to . A. exploit water bodiesB. search for underwater lifeC. study underwater artifactsD. examine underwater environment【解析】选C。推理判断题。从最后一段可知, 水下考古的目的是研究在很久以前被淹没在水下的一些物品, 进而研究当时的历史情况。3. Underwater archaeologists are worried because . A. sea hunters have better diving equipmentB. their knowledge of

52、 world history is limitedC. dredging machines cause damage to the portsD. sold artifacts can hardly be regained for research【解析】选D。推理判断题。根据最后一段中的“Once sold, these objects are lost to experts. ”可知选D。4. What is the main purpose of the passage? A. To introduce underwater archaeology. B. To discuss the

53、scientists problems. C. To explain peoples way of life in the past. D. To describe the sunken ships. 【解析】选A。主旨大意题。本文阐述研究领域的最新分支水下考古。. 完形填空I first discovered Caf Gratitude several months ago. My friend Dr. Heather invited me to 1 her for lunch. Heather had just moved to Los Angeles, and we would disc

54、uss the project we were doing. As we sat down and were 2 the delicious vegetarian menu, the server who came to take our 3 asked us the question of the day, “What are you grateful for? ”I felt a familiar stir in my chest, and my eyes began to water. 4 pause, Heather 5 her hand out to me and said that

55、 it was great to be with me. I expressed my gratitude to be with her too, enjoying this moment of our shared 6 and her new start in Los Angeles. After a delicious lunch, I decided to stay a while longer as the question had inspired me to meet the co-owner, Ryland. Pauses or 7 in life are a very good

56、 time to listen to whats 8 on inside of our hearts. When Ryland came over to my table with his big smile, his title of Chief Inspiration Officer seemed very 9 for his personality. He gave me his 10 attention as he opened his heart to listen. I told him how I wanted to help him open more 11 so there

57、could be more places to eat and help spread this 12 of “being generous and grateful every day”. Since that 13, Caf Gratitude has been my favorite place to eat. What a rewarding and meaningful experience! And Ive since learned that Caf Gratitude practices business through what they call “Sacred Comme

58、rce” where they provide inspired service, and express 14 for the richness of our lives. A simple question that day 15 me down new paths and gave me new friendships. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。“我”应邀和朋友在一家“感恩餐馆”共进午餐, 期间服务员问我们“我们感激什么”时, “我”和“我”的朋友都认为那一刻彼此的陪伴让我们感激。这一简单的问题让“我”有了新的人生感悟1. A. attendB. accompanyC. inv

59、olveD. find【解析】选B。根据语境可知, “我”的朋友Heather博士邀请“我”陪她共进午餐。accompany意为“陪伴”, 故B项正确。2. A. lookingB. testingC. planningD. studying【解析】选D。根据空后的“delicious vegetarian menu”及常识可知, 我们坐下并细看菜单。studying意为“细看”, 故D项正确。3. A. spaceB. timeC. orderD. place【解析】选C。根据该句中的“the server who came to take”及常识可推知, 服务员过来请我们点餐。order意

60、为“点菜”, 故C项正确。4. A. WithoutB. DespiteC. In terms ofD. Regardless of【解析】选A。根据语境可知, Heather毫无停顿向“我”伸出手, 说和“我”在一起感觉很好。without pause意为“毫无停顿”, 故A项正确。5. A. reachedB. shookC. clappedD. stuck【解析】选A。由“her hand out to me”可知, Heather向“我”伸出手, reach意为“伸, 伸手(以碰触或提起某物)”, 故A项正确。6. A. projectB. seatC. honestyD. frien

61、dship【解析】选D。根据上文可知, 我们都表达了对彼此陪伴的感激; 再结合该句中的“shared”可推知, 我们享受着分享友谊的时刻。friendship意为“友谊”, 故D项正确。7. A. actionB. delaysC. hurryD. dreams【解析】选B。根据语境可知, 空处与“Pauses”相照应, 应为其同义词语, 故delays “延迟”符合语境, 故B项正确。8. A. lookingB. insistingC. goingD. agreeing【解析】选C。根据语境可知, 生活中的暂停或延迟是倾听我们内心想法的一个很好的时机。go on意为“发生”, 为固定搭配,

62、 符合语境, 故C项正确。9. A. suitableB. readyC. eagerD. anxious【解析】选A。根据语境可知, 他微笑着, 看起来他“首席灵感官”的头衔和他的个性很匹配。(be) suitable for为固定搭配, 意为“适合于”, 故A项正确。10. A. simpleB. fullC. urgentD. regular【解析】选B。根据从句“as he opened his heart to listen”可知, 他敞开心扉倾听, 全身心注意着“我”。full意为“完全的”, 故B项正确。11. A. hotelsB. schoolsC. clubsD. rest

63、aurants【解析】选D。根据空后的“more places to eat”可推知, “我”想要帮助他开更多的饭店, 这样的话就有更多的地方就餐并传播“每天要慷慨并感恩”的信息。restaurants意为“饭店”, 故D项正确。12. A. lessonB. noteC. messageD. lecture【解析】选C。此处指开设更多的饭店来传播这样的信息。message “信息”符合语境。13. A. meetingB. performanceC. actD. vacation【解析】选A。根据上文中的“meet the co-owner”并结合语境可知, 自从那次见面以来, “感恩餐馆”

64、就成了“我”最喜爱去就餐的地方。meeting意为“会面”, 故A项正确。14. A. explanationB. appreciationC. considerationD. application【解析】选B。根据语境, 该餐馆的名字及其经营理念可知, 他们向我们生命的丰足表达了感激。appreciation意为“感激”, 故B项正确。15. A. surprisedB. ledC. returnedD. held【解析】选B。根据语境可知, 那天的一个简单的问题, 引导“我”走上新的道路, 给了“我”新的友谊(关系)。led意为“引领”, 故B项正确。【知识拓展】佳词积累1. grate

65、ful adj. 感激的2. stir n. 震动3. gratituden. 感激4. pausen. 停顿5. generous adj. 慷慨的. 应用文写作(2020洛阳模拟)假定你是李华, 外国交换生Tony想参加你校的社团以学习中国文化。请你给他写封邮件, 内容包括: 1. 校社团情况介绍; 2. 活动的时间、地点; 3. 报名方法。注意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】Dear Tony, Im glad to learn that youre interested in our school clubs. Here are the

66、brief introductions. There are four clubs with the themes of Chinese culture for lovers of kung fu, cooking, painting and handwriting in our school. Each club provides regular training courses. The clubs can not only enrich your knowledge of Chinese traditional culture, but also make your school lif

67、e colorful and interesting. The activities start at 3: 00 pm and last 1. 5 hours every Friday in Teaching Building 1. If you are interested in any club above, just sign up on our school website before 18th, October. Welcome to join us. Yours, Li Hua. 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应

68、为150左右。It was one of the hottest days of the dry season. We had not seen rain in almost a month. The crops were dying. Cows had stopped giving milk. The streams were long gone back into the earth. If we didnt see some rain soon we would lose everything. It was on this day that I learned the true les

69、son of sharing and witnessed the best miracle I have ever seen in my life. I was in the kitchen making lunch for the family when I saw my six-year-old son, Billy, walking toward the woods. I could only see his back. He wasnt walking with his usual steps. He was obviously walking with great effort, t

70、rying to be as still as possible. Minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house. I went back to make sandwiches, thinking that whatever he had been doing was completed. Moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step towa

71、rd the woods. This activity went on for over an hour: walking cautiously to the woods, then running back to the house. Finally, my curiosity got the best of me. I crept out of the house and followed him on his journey. He was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to

72、 spill(溅出) the water he held in them. I stepped close as he went into the woods. Branches and thorns slapped his little face but he did not try to avoid them. He might have a much greater purpose, I thought. As I came closer, I saw the most amazing sight. Several large deer stood in front of him. Bi

73、lly walked right up to them, at the sight of which I almost screamed for him to get away. A huge buck (雄鹿) was dangerously close. But the buck neither threatened him nor even moved as Billy knelt down. And I saw a baby deer lying on the ground, obviously suffering from heavy loss of water and heat e

74、xhaustion, lifting its head with great effort to lap (舔) up the water cupped in my boys hands. 注意: 续写部分分为两段, 每段的开头语已为你写好。When the water was gone, Billy jumped up to run back to the house. I followed him back to the tap. This time I joined him, with a small pot of water from the kitchen. _【参考范文】When

75、the water was gone, Billy jumped up to run back to the house. I followed him back to the tap. Billy turned it on and began to cup both hands. He knelt down, letting the drip slowly fill up his “cup”. And now I knew what was going on. Obviously, was afraid of being scolded for wasting water, so he av

76、oided asking me for help. When he stood up and turned back, I walked toward him. His eyes were filled with tears. “Mom, Im not wasting. ”This time I joined him, with a small pot of water from the kitchen. I let him tend to the baby deer alone while I just helped fetch the water. As the tears that ro

77、lled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops. . . and more drops. . . and more. I looked up at the sky. It was as if God, himself, was weeping with pride. I cant believe it was raining! 阅读理解(2020长春模拟)Pangolins (穿山甲) are strange-looking creatures, covered with h

78、ard scales (鳞). They can roll up into a ball to protect themselves from enemies and have tongues that are longer than their bodies. Pangolins have recently become the focus of Chinese people. A screenshot of a microblog post showing some people eating pangolins at a feast spread. A few days later, p

79、eople were angered again by pictures showing people eating protected animals, including pangolins. Yet this is only the tip of the iceberg. Many more pangolins have been hunted or killed. According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), more than 1 million of them have been ki

80、lled or sold in the last 10 years. It also said that they are the most illegally traded mammals in the world. In September 2016, the IUCN added the pangolin to the worlds “endangered animals list”. They are now more endangered than pandas. A growing trade of their scales and meat is the main reason

81、for their decline in number. Many people in Asia and Africa consider pangolin meat is delicious. Some people even think pangolin scales have medical qualities. However, their scales are made of keratin (角蛋白), the same material human fingernails are made of. Luckily, the situation is getting better.

82、World Pangolin Day is on the third Saturday of February each year. Its a day to help people know more about pangolins. The government now stops anyone from buying and eating pangolins in China. Breaking this law is regarded as a crime, and the trade of pangolins across the world is also not allowed,

83、 according to the Convention on Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章阐述了穿山甲濒临灭绝的现状, 以及为保护穿山甲而采取的举措。1. Pangolins have caught peoples attention these years because . A. they look strangeB. they appear in some moviesC. they are killed and eaten by peopleD. they have som

84、ething to do with pandas【解析】选C。细节理解题。根据题干中的关键词“attention”和“these years”, 定位在第二段。该段开头说, 穿山甲近来成为中国人关注的焦点, 然后提到一张屏幕截图和一些图片里, 穿山甲成为人们的盘中珍馐, 这与C项的描述是一致的。2. What can we learn from the passage? A. Pangolins can roll up into a ball to attack enemies. B. More than 1 million pangolins were killed or sold last

85、 year. C. Pangolins were named the most endangered animal in 2016. D. The pangolin is a kind of mammals. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段内容, 尤其是第四句中的“they are the most illegally traded mammals in the world”可知, 穿山甲是一种哺乳动物, 故选D。 3. The real aim of World Pangolin Day may be to . A. attract people to the zoo to watch

86、 pangolinsB. lift peoples awareness of protecting pangolinsC. remind people of pangolins medical valueD. explain the law to people【解析】选B。推理判断题。根据题干中的“World Pangolin Day”, 定位在最后一段。该段主要讲述了在世界穿山甲日为保护穿山甲而采取的举措, 而这个节日能让人们更多地了解穿山甲, 从而提高人们保护穿山甲的意识, 故选B。4. What might be the authors attitude towards the meas

87、ures taken to protect pangolins? A. Positive. B. Negative. C. Disappointed. D. Unconcerned. 【解析】选A。观点态度题。根据最后一段内容可知, 中国政府禁止任何人购买和食用穿山甲, 世界各地也禁止买卖穿山甲, 局面正在好转, 由此可推知作者觉得这些措施是积极的, 故选A。【知识拓展】长难句分析A few days later, people were angered again by pictures showing people eating protected animals, including pangolins. 分析: 本句是主从复合句。动词现在分词showing 作pictures的后置定语。后面含有现在分词eating作第二个people的后置定语。翻译: 几天后, 人们又被一些照片激怒了, 照片上的人正在吃受保护动物, 包括穿山甲。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1