1、Unit 2Poems.阅读Gwendolyn Brooks was the first African American to win a Pulitzer Prize for Literature.Gwendolyn Brooks wrote hundreds of poems during her lifetime.She had more than 20 books published.She was known around the world for using poetry to increase understanding about black culture in Amer
2、ica.Her poems described conditions among the poor,racial inequality and drug use in the black community.She also wrote poems about the struggles of black women.But her skill was more than her ability to write about struggling black people.She was an expert at the language of poetry.She combined trad
3、itional European poetry styles with the African American experience.In her early poetry,Gwendolyn Brooks wrote about the South Side of Chicago.The South Side of Chicago is where many black people live.In her poems,the South Side is called Bronzeville.It was “A Street in Bronzeville”that gained the a
4、ttention of literary experts in 1945.Critics praised her poetic skill and her powerful descriptions about the black experience during the time.The Bronzeville poems were her first published collection.In 1950,Gwendolyn Brooks became the first African American to win the Pulitzer Prize for Literature
5、.She won the prize for her second book of poems called “Annie Allen”.“Annie Allen” is a collection of poetry about the life of a Bronzeville girl as a daughter,a wife and mother.She experiences loneliness,loss,death and being poor.Ms.Brooks said that winning the prize changed her life.Her next work
6、was a novel written in 1953 called “Maud Martha”.“Maud Martha”received little notice when it was first published.But now it is considered an important work by some critics.Its main ideas about the difficult life of many women are popular among female writers today.In some of her poems,Gwendolyn Broo
7、ks described how what people see in life is affected by who they are.One example is this poem,“Corners on the Curving Sky”.By the end of the 1960s,Gwendolyn Brookss poetry expanded from the everyday experiences of people in Bronzeville.She wrote about a wider world and dealt with important political
8、 issues.1.What does the text mainly talk about?A.The life of Gwendolyn Brooks.B.The poems of Gwendolyn Brooks.C.The understanding about black culture.D.The struggles of black women.2.What can we learn about Gwendolyn Brooks from the second paragraph?A.She mainly wrote about struggles of black women.
9、B.She was good at using the language of poetry.C.Her writing skills were a little worse than her ability.D.Her poems were mainly about the African experience.3.The author develops the passage mainly by .A.providing examplesB.using statisticsC.comparing opinionsD.describing her experiences4.In the ne
10、xt part,the author would most probably talk about .A.the difficulties Gwendolyn Brooks would meetB.the poems related to political issuesC.the award Gwendolyn Brooks had gainedD.the racial inequality the black had to face语篇解读:本文主要介绍了非裔美国女诗人Gwendolyn Brooks在诗歌文学上的成就和贡献。答案及剖析:1.B主旨大意题。根据第一段和其余各段的段首可知,本
11、文主要讲了非裔美国女诗人Gwendolyn Brooks在诗歌文学上的成就和贡献。2.B细节理解题。根据第二段中的“She was an expert at the language of poetry.”可知,Gwendolyn Brooks是诗歌语言的专家。3.A文章结构题。文中第三至第六段分别列举了Gwendolyn Brooks的一些作品,如诗歌“A Street in Bronzeville”“Annie Allen” “Corners on the Curving Sky”和小说“Maud Martha”。故作者主要是用举例法来行文的。4.B推理判断题。根据最后一段最后一句可知Gw
12、endolyn Brooks的诗歌中涉及政治问题,故接下来最有可能讲的是与政治问题有关的诗歌,B项正确。.七选五Making Peace with Your ParentsAs a teen,youre going through big changes physically and mentally.Your interests are expanding.1. Here is the challenge:Kids need to explore the world in new ways,and parents need to protect them from the dangers t
13、hat are out in that world.These conflicts can easily set off fireworks in otherwise calm houses.Sometimes conflicts cant be avoided.But by paying attention to the building blocks of successful relationships,you can work towards making home a happy and healthy place for you and your parents.For insta
14、nce,try to find a time to talk when your parents are not angry,tired,distracted,or hungry.A good time to talk is when youre all relaxed.Timing is everything.If the conversation begins to turn into an argument,youd better calmly and coolly ask to stop the conversationfor now.2. Listen to what your pa
15、rents are saying,and repeat it back to them.This shows them that youre listening.3.Respect is the building block of good communication.People who respect each other and care about each others feelings can disagree without things getting ugly.4. How do you build trust?Trust comes by actually doing wh
16、at you say youre going to do.Some teens find that doing fun activities with their parents can improve their relationships.Sometimes we forget that parents are more than rule-makerstheyre interesting people who like to watch movies,and go shoppingjust like their teenagers!What do you do if you are tr
17、ying your best,but your relationship with your parents continues to be rocky?5. You can find supportive adults,such as a teacher or a coach,who can lend an ear.Remember you can only change your own behavior;your parents are the only ones who can change theirs.A.It also gives them a chance to clear t
18、hings up if youre not on the same page.B.You can pick it up again when everyones more relaxed.C.And then youll be able to accept what your parents say.D.Faced with the challenge,children dont know what to do.E.You are more likely to get along with your parents and have more independence if your pare
19、nts believe in you.F.And your desire to take control of your own life is growing.G.You may consider seeking outside help.答案:1-5FBAEG.完形填空“Elsa,its you!” It was a four-year-olds surprise birthday party,and her favorite Disney 1,Elsa from Frozen,had arrived.The two 2 began to sing the movies big song,
20、Let It Go,and were soon joined by Tinker Bell and four other fairy tale princesses:Anna,Ariel,Jasmine,and Snow White.You would swear you were 3 at the most magical place on earth.4 this wasnt Disney World.It was the pediatric cancer ward(儿童癌症病房) at a hospital.And the princesses were college students
21、 who 5 for a non-profit organization whose aim is to lift the 6 of sick children.It all began once upon a time with Frozen,a popular family movie.Kylee McGrane,now 23,noticed that she and Elsa had matching blond hair and big blue eyes.McGrane and her 7 Maggie McAndrew,were searching for a new commun
22、ity 8,ideally one with kids.They had an idea9 as Disney princesses and visiting pediatric cancer patients.“When kids are in a 10 for so long,they dont get all the magic that most kids do,” says McGrane.“Its 11 to give them time to be themselves.”In 2015,after 12 $2,000 on a GoFundMe page to pay for
23、costumes and travel 13,McGrane and McAndrew landed their first gig (现场演出),at Cohen Childrens Medical Center.They spent nearly three hours singing songs,taking pictures,and 14 from one bedside to the next until they had visited and chatted with every one of the 50 children.“To see the kids believe in
24、 me as Elsa.It was 15,” says McGrane.“These girls gave my daughter that moment of imagination,freedom,and happiness of dreaming,” says Moskowitz.1.A.director B.character C.actor D.cartoonist2.A.slowly B.peacefully C.cheerfully D.separately3.A.greeting B.congratulatingC.displaying D.celebrating4.A.Bu
25、t B.So C.Still D.Then5.A.compete B.apply C.volunteer D.leave6.A.interests B.spirits C.qualities D.abilities7.A.mother B.teacher C.friend D.assistant8.A.plan B.project C.center D.performance9.A.turning out B.standing out C.cheering up D.dressing up10.A.school B.hospital C.world D.program11.A.unusual
26、B.easy C.nice D.possible12.A.saving B.raising C.donating D.earning13.A.vehicles B.experiences C.routes D.expenses14.A.passing B.talking C.checking D.traveling15.A.history-makingB.time-killing C.heart-breakingD.life-changing语篇解读:本文介绍了一些志愿者化妆成迪士尼电影中的人物到医院里为癌症儿童过生日,为他们唱歌、拍照、陪他们聊天等,以此来振奋他们的情绪,让他们也能得到和健康
27、孩子一样的快乐时刻。答案及剖析:1.B根据设空处后的Elsa from Frozen可知,这是迪士尼电影中的人物。director意为“导演”;character意为“人物;角色”;actor意为“演员”;cartoonist意为“漫画家”。故选B项。2.Cslowly意为“慢慢地”;peacefully意为“和平地”,separately意为“分开地”。根据上文可知,故事以一个4岁孩子的生日派对为背景,所以这个孩子和“埃尔莎”应该是高兴地(cheerfully)唱歌。故选C项。3.D根据第一句中的birthday party可以得知,这些人一定是在为孩子们庆祝生日。greet意为“问候”;c
28、ongratulate意为“祝贺”,后面常接人;display意为“展览;陈列”;celebrate意为“庆祝”。故选D项。4.A设空处后面说这不是迪士尼世界,由此可以推知该空表示转折。故选A项。5.C根据设空处后面的a non-profit organization可以推知,这些大学生是在做志愿者工作。compete意为“比赛”;apply意为“申请;应用”;volunteer意为“自愿(做某事)”;leave意为“离开”。故选C项。6.B上文提到这些志愿者为这些生病的孩子唱歌表演,最后一段中又有happiness,由此可以推知,这些志愿者是为了让这些生病的孩子振奋情绪,高兴起来。inter
29、est意为“兴趣;爱好”;spirit意为“精神”,其复数形式意为“情绪;兴致”;quality意为“质量;品质”;ability意为“能力”。故选B项。7.C根据第二段第三句话可知,这些志愿者都是大学生,由此可以推知,麦格雷思和玛吉麦克安德鲁应该是朋友关系,故选C项。8.B根据设空处后面的ideally one with kids可知,这两个女孩想要寻找一个与孩子有关的社区项目来做志愿者。community plan意为“社区规划”;community project意为“社区项目”;community center意为“社区中心”;community performance意为“社区表演”
30、。故选B项。9.D根据第一段可知,这些志愿者装扮成迪士尼电影里的公主。turn out意为“结果是;最终成为”;stand out意为“突出;显眼”;cheer up意为“(使)高兴起来”;dress up意为“装扮”。故选D项。10.B根据第二段第二句可知,这些生病的孩子住在医院里,故选B项。11.C根据上文可知,孩子们在医院时间太长了,所以给他们时间让他们感觉好一些是一件好事,故选C项。12.B根据设空处后面的$2,000 on a Go Fund Me page可以推知,她们是通过网络筹集到的钱。save意为“节约;节省”;raise意为“筹集”;donate意为“捐赠”;earn意为“
31、挣得”。故选B项。13.D筹集钱是为了活动中所需服装和旅行的开支。vehicle意为“车辆”;experience意为“经历”;route意为“路线”;expense意为“花费;开支”。故选D项。14.D根据设空处后面的from one bedside to the next可知,这两个人是从一张床的床边走到下一张床的床边。pass意为“路过”;talk意为“谈话”;check意为“核查;核对”;travel意为“走过”。故选D项。15.Dhistory-making意为“创造历史的”;time-killing意为“打发时间的”;heart-breaking意为“心碎的”;life-changing意为“改变生活的”。根据最后一段可知,这些志愿者们的行为让孩子们有了很大的变化,所以可以推断出这件事是改变生活的。故选D项。