收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc

上传人:a**** 文档编号:357667 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:39.50KB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练1Module1MyFirstDayatSeniorHigh外研版必修1.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(一)必修1Module 1My First Day at Senior High课时作业A:基础层面.单句语法填空1Youll never know how much your encouragement(encourage) meant to me.2What is your attitude towards/to senior high students taking up a parttime job? 3It is amazing(amaze) that China has made such a great achievement in the medical field

2、.4Youd better buy the newspaper, because it covers(cover) a lot of information about grammar.5As is often the case, an accepted behaviour(behave) in one country may be unacceptable in another.单句改错1You should follow the instruction while operating the new machine.instructioninstructions2Im sure you w

3、ill have a fun at the party tonight.去掉a3Its not easy for a Chinese to speak English as fluent as an American.fluentfluently4From the disappointing voice, we knew he failed in the exam.disappointingdisappointed5Now it is very easy and quick to get informations from the Internet with just a computer.i

4、nformationsinformation.选词成篇I had been 1.looking_forward_to the coming of my Senior High school life for months.When the day finally came, what I saw was actually 2.nothing_like what I had experienced in the past.I know I have reached a time in my life when I am supposed to make decisions 3.by_myself

5、.4.In_other_words,_I ought to be independent.However, 5.far_from being nervous, I feel excited about the new challenges.6At_the_start_of the new term, our class 7.is_divided_into six groups so that an atmosphere of competition can be established.I think it 8.is_similar_to the Olympic Games.I am full

6、y convinced that all of our group members will enthusiastically 9.take_part_in the group activities.With our joint efforts, we are to make amazing accomplishments 10.at_the_end_of the day.根据提示补全句子1令我大为惊讶的是他的英语取得了快速进步。(amazement)Much_to_my_amazement,_he has made rapid progress in English.2所有学生都对我特殊的教

7、学方法有深刻的印象。(impress)All the students are_deeply_impressed_with my special method of teaching.3汤姆说你工作努力,而他也是这样。(so引起的倒装句)Tom says you work hard,and so_does_he.4我认为今天不会很冷。(否定转移)I_dont_think_it_will_be very cold today.5这条河差不多是那条河的两倍长。(倍数表达法)The river is almost twice_as_long_as/longer_than/the_length_of

8、that one.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019武汉市部分学校调研测试)KIPP schools work closely with families to create a welcoming school environment where students can succeed. Through phone calls, emails, home visits, and parentteacher conferences, KIPP schools regularly communicate with families about their childs academic

9、development to help students from educationally underserved communities develop the knowledge, skills, character, and habits needed to succeed in college and the competitive world beyond.Enroll (注册) at a KIPP schoolKIPP schools are tuitionfree, public schools open to all students.To enroll your chil

10、d in a KIPP school, please contact the school in your community directly by phone or email.A safe and structured environmentStudents need physical and emotional safety in order to take risks and learn from their successes and their mistakes.Our schools provide an environment with minimal distraction

11、s (使人分心的事) and more time for academic studies, so our students love school and maximize their learning.A threeway partnershipBy choosing KIPP, students, parents, and teachers make a commitment to excellence.All three parties are in it together.They sign an agreement called the “Commitment to Excelle

12、nce”, which ensures that each will do whatever it takes to help the students learn.All KIPP schools share a common approach and yet every KIPP school is unique.Tour a school to better understand the culture, schedule, and curriculum.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了美国KIPP学校,包括家校互通的方式,注册方法以及安全、有条理的教学环境等。1Who are

13、allowed to be admitted to KIPP schools?AStudents from all classes.BStudents with good talents.CStudents from poor families.DStudents with special education.A细节理解题。根据第二段第一句“KIPP schools are tuitionfree,public schools open to all students”可知,KIPP学校是免费对所有学生开放的公立学校。据此可知,各个阶层的学生都可以申请入KIPP学校,故A项正确。2Why do

14、es KIPP offer a structured environment for students?ATo communicate with each other.BTo reduce parents worries.CTo lengthen the time in learning.DTo share their experience.C细节理解题。根据第三段尾句“Our schools provide an environment with minimal distractions(使人分心的事)and more time for academic studies,so our stu

15、dents love school and maximize their learning”可知,KIPP学校提供有条理的教学环境旨在延长学生的学习时间,使学生热爱学校、并使他们的学习效果最大化,故C项正确。3What is the purpose of the last part of the text?ATo attract tourists.BTo make a summary.CTo introduce the school.DTo make a suggestion.D写作意图题。根据最后一段“All KIPP schools share a common approach and

16、yet every KIPP school is unique.Tour a school to better understand the culture,schedule,and curriculum”可知,所有的KIPP学校都有一个共同的方法,然而每个KIPP学校都是独一无二的;你可以参观一所KIPP学校,以更好地了解校园文化,时间表和课程。据此可以判断,最后一段旨在提出参观一所KIPP学校的建议,故D项正确。.完形填空(2019长沙市统一模拟)Steve was a seventh grader, a big boy, looking more like a teenager than

17、 a 12yearold.Yet, he went unnoticedhe had been _1_ every examination since first gradeuntil Miss Wilma appeared.In the middle of the first semester of school, the entire seventh grade was _2_for basic skills.“You all did pretty well,” Miss Wilma told the class after going over the_3_, “except for on

18、e boy.And it _4_ my heart to tell you this, but.” she _5_, “the smartest boy in the seventh grade is failing my class.” Steve _6_ his eyes and carefully examined his fingertips.After that, Steve still wouldnt do his homework.Even if Miss Wilma _7_ punished him, he remained _8_.“Steve, please! I care

19、 about you!”_9_, Steve got it! “Someone CARES ABOUT ME?!”One Monday a couple of weeks later, Miss Wilma gave a _10_ on the weekend homework.Steve _11_ through the test and was the first to hand in his paper.With a look of _12_, Miss Wilma took his paper and began to look it over.Miss Wilmas face was

20、 in a _13_ shock! She glanced up at Steve, then _14_, then up.The smartest boy in the seventh grade had just passed his first test!From that moment, nothing was the same for Steve.He discovered that not only could he remember and understand _15_, but he could translate what he learned into his life.

21、He became _16_.After high school, Steve enlisted in the Navy, and he had a(n) _17_ military career.During his naval years, he inspired many young people who might not have _18_ themselves without him.A _19_ took place within the heart of a boy all because of one teacher, who _20_.【语篇解读】Steve曾经每次考试都不

22、及格,但是Miss Wilma看到成绩的时候,却说他是班里最聪明的学生,而且告诉他老师非常关心他。Steve感受到老师对自己的良苦用心,从此刻苦学习,改变了自己的命运。老师对他的影响促使他用同样的方法去影响并且帮助更多的人。1A.missingBfailingCpassingDskippingB根据下文可知,Steve学习成绩很差;故可推知,他自一年级以来成绩就不及格,故选B。下文中的“failing”也是提示。2A.testedBclassifiedCseparatedDdismissedA根据语境及下文内容可知,此处是说第一学期期中七年级全部学生进行基本技能测试。test“测试”符合语境。

23、3A.questionsBeffectsClessonsDresultsD根据上文可知,七年级全部学生进行了基本技能测试,故此处应是指查看测试成绩(results)。4A.fillsBpressesCbreaksDdestroysC根据语境可知,此处表示告诉Steve他考试没及格使Miss Wilma心碎。break“使心碎”。5A.shoutedBhesitatedCinterruptedDlaughedB根据语境可知,Miss Wilma的语意有所转折,故此处表示她犹豫(hesitated)了一下继续说道。6A.droppedBraisedCcoveredDclosedA根据语境可知,St

24、eve此次测试未及格,所以当Miss Wilma提到Steve的时候,Steve双目低垂,认真检查自己的指尖。drop ones eyes“垂下眼睛”。7A.strangelyBsteadilyCseverelyDsecretlyC根据上文“After that, Steve still wouldnt do his homework”并结合语境可推知,即使Miss Wilma严厉地(severely)惩罚了Steve,但他仍然很固执(stubborn)。8A.helplessBstubbornCflexibleDcrazyB参见上题解析。9A.CommonlyBUnwillinglyCPar

25、ticularlyDSuddenlyD根据语境可知,Steve突然顿悟,有人关心着自己。Suddenly“突然”符合语境。10A.quizBchanceCspeechDpresentationA根据下文“Steve _ through the test and was the first to hand in his paper”可知,该处表示Miss Wilma组织了一场小测试(quiz)。11A.sleptBlookedClivedDhurriedD根据该句中的“was the first to hand in his paper”可推知,Steve很快就完成了测试。hurry“急忙(做某

26、事)”符合语境。12A.disappointmentBsurpriseCsatisfactionDinspirationB根据下文中的“Miss Wilmas face was in a _ shock”可知,Miss Wilma对Steve的表现非常惊讶(surprise)。13A.bitterBtotalCpreciousDridiculousB根据语境可知,Miss Wilma深感震惊。a total shock“深感震惊”为固定搭配。14A.downBawayCoutDbackA根据该句“She glanced up at Steve, then _, then up”可知,Miss

27、Wilma深感震惊,上下打量Steve。down“向下”符合语境。15A.homeworkBgradesCknowledgeDsubjectsC根据语境以及空后的“but he could translate what he learned into his life”可知,Steve不但记住并理解了知识,而且可以把所学知识(knowledge)应用到生活中。16A.outstandingBlazyCroughDtroublesomeA根据上文内容可知,Steve不但记住并理解了知识,而且可以把所学知识应用到生活中。由此可推知,他变得很优秀(outstanding)。17A.tiringBor

28、dinaryChardworkingDsuccessfulD根据上文并结合语境可推知,毕业后,Steve参加了海军,并且度过了成功的(successful)军旅生涯。18A.relied onBlooked afterCturned toDbelieved inD根据语境可知,Steve在海军服役期间鼓舞了许多年轻人,如果不是他,这些年轻人可能不会相信(believed in)自己。19A.competitionBchoiceCchangeDcampaignC根据上文可知,Steve在Miss Wilma的关心下,发生了改变(change)。20A.waitedBlistenedCwishedDcaredD参见上题解析。与上文中的“I care about you”呼应。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1