收藏 分享(赏)

(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt

上传人:a**** 文档编号:356612 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:22 大小:2.64MB
下载 相关 举报
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第1页
第1页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第2页
第2页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第3页
第3页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第4页
第4页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第5页
第5页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第6页
第6页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第7页
第7页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第8页
第8页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第9页
第9页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第10页
第10页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第11页
第11页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第12页
第12页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第13页
第13页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第14页
第14页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第15页
第15页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第16页
第16页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第17页
第17页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第18页
第18页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第19页
第19页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第20页
第20页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第21页
第21页 / 共22页
(浙江专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练 阅读理解专训课件(新版)人教新目标版.ppt_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、浙江人教版 八年级下阅读理解专训答案呈现综合能力123Passage 11234BDCCADDPassage 21234CCABPassage 3提示:点击进入习题答案呈现综合能力Passage 4123ADBPassage 51234DBCAPassage 1(2019浙江杭州)1.To be a film extra,one has to be _.A.polite and patientB.active and socialC.honest and strong D.helpful and careful请同学们看典中点A本第54页短文。【点拨】细节理解题。根据“Film Extras

2、Wanted”中Were looking for active and social 1418yearolds.可知,群众演员的要求是必须积极和善于社交。故选B。B2.A parttime assistant at ShopnSave Supermarket needs to _.A.set and clear tables B.provide a photo C.deliver newspapers D.help customers【点拨】细节理解题。根据“PARTTIME ASSISTANTS WANTED”中The job includes helping customers 可知,超市

3、的兼职服务员需要帮助顾客。故选D。D3.If 13yearold Tom is free from 5:00 pm to 7:00 pm,which job can he apply for?_A.A restaurant assistant.B.A film extra.C.A newspaper boy.D.A supermarket assistant.C【点拨】细节理解题。计算法。根据“Newspaper Boys/Girls”中We need one person for morning deliveries(78)and two people for evening deliver

4、ies(56).You must be at least 13 years old and have your own bicycle.可知,小报童的要求是最少13岁,工作时间是早上7点至8点、傍晚5点至6点,刚好适合Tom。故选C。Passage 2(2019四川遂宁改编)1.Its the best way to _ if we want to remember a long passage.A.read it over B.read it aloudC.write it down by hand D.write it using a computer请同学们看典中点A本第54页短文。【点

5、拨】推理判断题。根据“Although writing something using a computer is faster,it is much better to remember the whole thing by writing it down by hand.”可知把长文章记住的最佳途径是手写。故选C。C2.The third idea is mainly about _.A.the advantages of being aloneB.the importance of thinkingC.the advantages of behaving wellD.the import

6、ance of keeping healthy【点拨】总结归纳题。关键句法。根据关键句“Spare more time for yourself.”和下文的内容,可知介绍的是独处的好处。故选A。A3.Why do we drink hot water on a hot day?_A.Because it brings heat to our bodies.B.Because it is harmful to our bodies.C.Because it makes our bodies strong.D.Because it takes heat away from our bodies.【

7、点拨】推理判断题。根据最后一段中“When you are drinking something hot,the body will feel the change in temperature and increase the perspiration(流汗)”可知,喝热饮能够加速流汗,和选项D带走热量,表达的是同一个意思。故选D。D4.The writer of the passage wants to tell us that _.A.handwriting makes us smartB.hot drinks can make us uncomfortableC.being alone

8、 helps us know our friends better D.sometimes unusual ideas about health are helpful【点拨】细节理解题。根据第一段的最后一句话“The following ideas may sound strange but they can really help you.”中的“strange”可知和D选项中的“unusual”表述的是同一个意思。故选D。DPassage 3(2019山东烟台改编)1.Which company is the largest supplier of 5G in the world?_ A

9、.Apple.B.Samsung.C.Huawei.D.Nokia.请同学们看典中点A本第55页短文。【点拨】细节理解题。根据第一段最后一句It has also become the worlds largest supplier(供应商)of 5G.可知,华为公司是世界上最大的5G供应商。故选C。C2.From what Ren Zhengfei said,we can learn that Huawei _.A.is deeply affected by the banB.has got into the system of the U.S.C.can solve the problem

10、s they are facingD.is asked to supply information to China【点拨】细节理解题。根据第三段中Huawei has enough ability to deal with the problems.可知,任正非相信华为公司完全能够解决目前的问题。故选C。C3.The underlined sentence in Paragraph 4 means _.A.Huaweis developing experience was hardB.it is romantic to start a company with$4,000C.the roma

11、ntic experience was a large amount of wealthD.people can understand Huaweis developing experience easily【点拨】推理判断题。一家公司的资产从创业之初的4,000 到现在的$100 billion,其中的艰辛可想而知。故选A。A4.What does the writer want to tell us in the last paragraph?_A.Huawei will grow slowly.B.Huawei is full of hope.C.Huaweis sales will b

12、e doubled.D.Huawei is the largest smartphone maker.B【点拨】推理判断题。上下文联系法。文章主要讲述了华为公司不畏美国的阻击,用知识和技术赢得了世界的认可。结合文章最后一句“It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.”可知作者想要给我们传递出“华为的未来充满希望”。故选B。Passage 4(2019山东聊城改编)1.What can we know about Mrs Lane?_A.She was 70 years old.B.She cou

13、ld not do her housework.C.She was living with her children.D.She could not cut the grass on the lawn.请同学们看典中点A本第56页短文。【点拨】细节理解题。从第二段第三句“she was too old to mow(修剪)her lawn(草坪).”可知,Mrs Lane 不能修剪她的草坪。故选D。D2.Mrs Lane was in danger of going to prison because _.A.she broke the education law in her cityB.t

14、he grass on her lawn was over 18 inches highC.the news about her on TV was made up by her D.she didnt pay enough money to her neighbours【点拨】细节理解题。从第二段第五句中“She let the grass grow over 18 inches high”可知,她家草坪的草已经超过了18英寸高。故选B。B3.Which of the following is true?_A.The Adams brothers knew Mrs Lane very wel

15、l.B.Mrs Lane knew some of her neighbours names.C.Mrs Lane didnt expect her neighbours would help her.D.The Adams brothers used Mrs Lanes mowers to cut the grass.【点拨】推理判断题。从第四段中“I cannot believe this,”she said.“They were so kind to spend two hours helping me and I didnt even know their names.”可知,她无法相

16、信她的这些连名字都不知道的邻居会花两个小时来帮她,由此可推测,她之前没有期望过她的邻居会帮她,因此感到无法相信。故选C。C4.The best title(题目)for the passage would be“_”.A.Good neighbours B.A serious city lawC.A beautiful garden D.Humorous brothers【点拨】标题归纳题。归纳法。阅读本文可知,本文讲述了一些善良的邻居帮助Mrs Lane修剪她的草坪的事情。故选A。APassage 5(2019江苏苏州改编)1.Which of these points do Liz and

17、 Sam both make?_A.Kids should take exercise.B.Kids should eat vegetables.C.Kids should try to win more.D.Kids should be outside more.请同学们看典中点A本第56页短文。A【点拨】根据表格内容对比可知Liz and Sam 都提到了孩子们需要锻炼,故选A。2.What is one reason Liz gives for saying“a garden is a really bad idea”?_A.Some students dont like getting

18、 dirty.B.Some students dont enjoy being outside.C.Some students already know how to garden.D.Some students may have no chance to garden.D【点拨】根据原文:I dont think there would be enough jobs for everyone in a garden.可知答案。3.Why does Sam say,“And think about it:what helps you to be good at sport?”_A.To change the subject.B.To introduce his next reason.C.To support Lizs idea.D.To find an answer to the question.【点拨】根据原文最后一段大意可知他这样说的目的是介绍他的下一个理由。B

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1