收藏 分享(赏)

河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:354859 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:8 大小:58KB
下载 相关 举报
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(1)及答案高考英语阅读理解提升全程训练(1)及答案阅读理解-(A)When people hear a president speak, they seldom think about others helping to shape the presentation(报告). Today, however, presidents depend on writers such as J. Terry Edmonds to help them communicate (交流) effectively. Edmonds is the first Afri

2、can American ever to work as a full-time speechwriter for a U. S. president; he is so the first African American to serve as director of speechwriting for White House. His is an all-American story of success. Edmonds grew up in Baltimore, Maryland; his father drove a truck, and his mother worked as

3、a waitress. A. great reader, Edmonds showed a gift for writing at his highSchool, Baltimore City College After graduating in 1967 Edmonds went on to Morgan State UniversityEdmonds began his career in business, with jobs in public relations and communications. He joined the world of politics as news

4、secretary for his congressman (国会议员) from Baltimore During Bill Clintons presidency, he wrote speeches for Health and Human Services Secretary Donna Shalala and worked in a number of job in the White House and in governmental departments President Clinton then appointed (任命)himto the office of direc

5、tory of speechwriting Following the 2000 elections Edmonds returnedto Morgan State University as the schools special assistant to the president for 2001-2002( ) 1. Which of the following statements is TRUE according to the text?A. Edmonds proved himself to be good at writing at high schoolB. Edmonds

6、 graduated from Morgan State University in 1967.C. Edmonds was the first full-time speechwriter.D. Edmonds served the White House after 2000.( ) 2. Edmonds entered the world of politics first as -。 A. news secretary for a CongressmanB. a speechwriter for President ClintonC. news secretary in the Whi

7、te HouseD. a speechwriter for Secretary Donna Shalala( ) 3. The text is most likely to be found in a book about-。 A. popular science B. historical eventsC. successful people D, Political systems本文介绍美国总统的“笔杆子”J. Terry Edmonds作为一位非洲裔美国人的成长经历。45 A 推理判断题。根据第二自然段的第二句可知本题选A。46 A 细节理解题。根据第三自然段的第二句可知本题选A。47

8、 C 推理判断题。本文是一篇人物介绍,介绍了一位成功人物,故本题选C。阅读理解-(B)Brian arrived at the San Francisco airport two hours before the flight to Paris. He was wearing three shirts, a jacket, two pairs of socks, a pair of shorts, and two pairs of jeans. He was carrying one small backpack, which was very full, but he didnt have

9、any other luggage. Brian needed to meet a man named Tony before he checked in for his flight. He found Tony near the Air France counter. Tony gave him a round-trip ticket and a small package. “Give this package to Jean-Paul at the airport in Paris. He will have a sign with your name on it. I think y

10、ou can find him easily, “Tony said.” You dont have any luggage, right?” “Only this backpack,” Brian answered. “You said I could bring one carry-on bag.” “Thats right, one carry-on bag is fine. Have a good trip.” “Thanks.”Is Brian a criminal(犯罪)? Not at all. He is an air courier. And he paid only $11

11、0 for the round-trip ticket to Paris. Air couriers get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries. Businesses sometimes need to get packages and papers to people in foreign countries by the next day. Often, the only way they can do this is to use an ai

12、r-courier company. It is not cheap for a business to send a package with an air courier, but it is quick. Every year about 80, 000 people worldwide travel as air couriers. The number of tickets for courier travel is growing by about 10 percent a year. However, air-courier travel isnt for everyone, B

13、ut if you have very little money, can be flexible(灵活的)about your travel plans, and dont mind wearing the same clothes for a week, it can be a great way to take a vacation!( ) 1. Why was Brian wearing so many clothes for his travel?A. Because they were the uniform for air couriers, B. Because that ma

14、de him easier to be recognized. C. Because his backpack had no room for his clothes. D. because he did not have any luggage with him. ( ) 2. An air courier is a person who A. manages a business company in foreign countriesB. organizes international flights for touristsC. travels around the world wit

15、h cheap ticketsD. delivers papers and packages to foreign countries( ) 3. Businesses choose the air-courier service because A. it costs less B. it is flexible C. it saves time D. it grows fast( ) 4. One of the disadvantages of traveling as an air courier is that heA. cannot decide when and where to

16、travelB. cannot take any luggage with himC. has to wear two pairs of jeansD. saves little money from the travel( ) 5. The author of the text mainlyA. describes the activities of a law-breakerB. suggests an ideal way to travelC. argues against the air-courier travel D. tells us about a developing bus

17、iness文章大意是说明一个新型的职业航空投送员。航空投送员可以享受相当便宜机票优惠,因为他们的的主要职责是及时的给跨国公司投送重要的包裹或文件。52.C 推理判断题。由第一自然段中的He was carrying one small backpack, which was very full.一句可知本题选C。53.D 细节理解题。由第六自然段中的Air courier get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries.一句可知本题选D。54.C 细节理

18、解题。由倒数第二自然段的最后一句可知本题选C。55.A 推理判断题。根据文章最后一句可以推断出本题选A。56.D 主旨大意题。本文大意是介绍一个新型的职业航空投送员,故本题选D。阅读理解.I dont think comic book collector really applies to me at all. Im probably more of a comic book appreciator. My interest has always been in what can be accomplished with the medium of visual story-telling.

19、Im not sure exactly where this interest of mine came from. I do know that as a child, comic books allowed me to improve my reading skills. “The Mighty Thor helped me develop an interest in old legends, and “Challengers of the Unknown got me crazy about science fiction. The combination of words and p

20、ictures was a perfect springboard for my childhood imagination. How does one learn to appreciate comic book art? There is a classic example that sheds quite a bit of light on the subject. Writer Scott Macloud just explains what makes a comic book stand out in his best selling book Understanding Comi

21、cs. The book, first published in 1994, has been translated into 13 languages and is practically a bible for students studying graphic illustration (图示说明) in novels. On the internet there are some cool comic book sites to be foundhundreds and hundreds of them as a matter of fact. More than a few are

22、dedicated to super heroes and the like. But there are some choice sites that I would visit, because they provide some great resources that discuss the comic book as an art form. Noteworthy among them is a great article and interview at www. rcharvey. corn, which discusses the impact of several artis

23、ts and writers in the field. I have a huge admiration for anyone who can produce comic stories that can make readers think, laugh and cry. Maybe make them dream. Check it out. Spend two dollars on a comic book and read it with your children. Or better yet, search out some of the more “adult tides an

24、d read it for yourself. You may find yourself enjoying what you see and read. You may even find yourself wanting more. 1. What does the author mainly intend to talk about in Paragraph 2?A. Influence of comic books on reading in childhood.B. Ways to improve ones reading skills.C. Subjects of comic bo

25、oks. D. Popularity of two comic books.答案解析:答案为A。本题为段落大意题。细读第二段可知 “Im not sure exactly where this interest of mine came from. I do know that as a child, comic books allowed me to improve my reading skills.”为本段的中心句,后面的内容都是对此进行了解释说明,故答案为A。2. The underlined part sheds quite a bit of light on (Para3) mea

26、ns _.A. does a basic research on B. causes a fierce debate onC. provides new information on D. makes a quick survey on 答案解析:答案为C。本题为语义推断题。结合划线部分的后面两句话可知,Writer Scott Macloud写了一本书,被翻译成13种语言,帮助学生理解漫画。划线部分的意思与C选项最接近。故答案为C。3. If you want to know a few good writers of comic books, you will probably _.A.

27、read Understanding Comics B. visit wwwrcharveycornC. buy some comic books D. turn to comic story writers 答案解析:答案为B。本题为细节题。由第四段最后一句话 “Noteworthy among them is a great article and interview at www. rcharvey. corn, which discusses the impact of several artists and writers in the field.”可知,答案为B。4. What

28、does the author encourage people to do?A. Develop an interest in old legends and science fiction.B. Share a comic book with children.C. Produce some comic stories. D. Spend money and time appreciating comic books. 答案解析:答案为D。本题考查作者的态度观点。由最后一段 “Check it out. Spend two dollars on a comic book and read

29、it with your children.”可知,答案为D。阅读理解。Many people eventually get round to trading in their first car. But not Mike Harrison. He loves his 1931 black Bentley sports car so much that hes still driving it 54 years after be bought it.Mr Harrison was 20 when he paid 150 (about 3,000 now) for the car after

30、passing his test in 1956. It had already done 85,000 miles and he has since driven it a further 100,000, yet the car still runs like clockwork. It is now one of only three left in the country and is worth 250,000. Despite its value, Mr Harrison, 74, says he would never sell the car “which has been m

31、y best friend and part of my family all my life”. Mr Harrison courted his wife Jenny in it during the early sixties and it was their family car when children Caroline, now 46, and Ben, 42, came along. Even when he took a job as an advertising executive which came with the company car of his choice,

32、Mr Harrison kept the Bentley. He said: How many people still have their first car these days when everything is so disposable? But it is a real eye-catcher. It has something that modern cars just dont have - style and character. I still drive it most days, even though it only does about 15 miles to

33、the gallon! Petrol was just six shillings (30p) a gallon when Mr Harrison bought the Bentley, which had a top speed of 120mph. He has spent thousands of pounds on repairs over the years but has kept the bodywork in good condition himself, hand-painting the underneath and spraying the black panels of

34、 the bodywork. For decades the Bentley was a regular sight on the roads near Mr Harrisons home in Hampton Court, Surrey. He now uses it as a runaround after retiring to Whitney-on-Wye, Herefordshire. Mrs Harrison, 71, said: “It was a nuisance(累赘) keeping it in tip-top order with me helping out with

35、the repairs by passing Mike the spanners the whole time. But I wouldnt have changed any of it - I feel like a Queen every time Im in it.”1. When Mike Harrison bought his black Bentley sports car, it was .A. a hand made car B. a second hand carC. one of only three leftD. unique in style答案解析:答案为B。本题为细

36、节推理题。由文章第二段第二句话 “It had already done 85,000 miles ” 可知,Mike Harrison 买车的时候,车已经跑了85,000 miles,可以推断, Bentley sports car是二手车。故答案为B。2. Mike Harrison would never sell the car mainly because .A. it has witnessed his life and his familyB. it is very eye catchingC. it has save much oilD. it runs very fast 答

37、案解析:答案为A。本题为推理题。由第三段 “Mr Harrison, 74, says he would never sell the car which has been my best friend and part of my family all my life ”.和第四段的进一步解释可知,这辆车一直陪伴着他和他的家庭,故答案为A。3. It can be concluded from the passage that the car .A. has cost more for repairs than it is worthB. has almost been retiredC.

38、has caused much trouble to Mrs. Harrison.D. is priceless to the family 答案解析:答案为D。本题为文章主旨推理题。通读全文可知,尽管Mike Harrison 的车现在已经速度减慢,需要经常修理,但是它见证了Mike Harrison和他的家庭生活,所以这辆车在他们的心中是无价的。故答案为D。 由第三段 “It is now one of only three left in the country and is worth 250,000.”和第六段 “He has spent thousands of pounds on

39、 repairs over the years ”可知,车的修理费是几千镑,但是价值是250,000镑,故A选项错误。 由最后一段最后一句话 “But I wouldnt have changed any of it - I feel like a Queen every time Im in it.”可知,这辆车还是在使用,并没退休,故B选项错误。C选项未提及。4. Whats the main purpose of this writing?A. To show that an old car is better than a new one.B. To share Mike Harrisons story of his first car.C. To ask people to treasure old things.D. To describe the quality of a black Bentley. 答案解析:答案为B。本题考查文章的写作目的,结合前面的问题可知,全文都是在围绕Mike Harrison和他的车展开,故答案为B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1