收藏 分享(赏)

(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt

上传人:a**** 文档编号:354834 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:28 大小:315.50KB
下载 相关 举报
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第1页
第1页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第2页
第2页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第3页
第3页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第4页
第4页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第5页
第5页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第6页
第6页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第7页
第7页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第8页
第8页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第9页
第9页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第10页
第10页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第11页
第11页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第12页
第12页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第13页
第13页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第14页
第14页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第15页
第15页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第16页
第16页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第17页
第17页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第18页
第18页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第19页
第19页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第20页
第20页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第21页
第21页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第22页
第22页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第23页
第23页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第24页
第24页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第25页
第25页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第26页
第26页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第27页
第27页 / 共28页
(新教材)2021-2022学年人教版英语选择性必修第一册课件:UNIT 3 FASCINATING PARKS PERIOD 1 .ppt_第28页
第28页 / 共28页
亲,该文档总共28页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3Fascinating ParksPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义。sourcottageterritoryfascinatingadoptaccompanybana.extremely interesting or attractiveb.an area that one person,group or animal considers as their ownand defends against others who try to enter itc.to decide or say off

2、icially that sth.is not allowedd.a small house,especially in the countrye.having a taste like that of a lemon or of fruit that is not ready toeatf.to travel or go somewhere with sb.g.to start to use a particular method or to show a particularattitude to sb.or to take someone elses child into your fa

3、mily andbecome his/her legal parent答案:e-d-b-a-g-f-c(二)结合语境,从上面的方框中选择恰当的单词填空。1.Steamed bread will taste _ if there isnt enough soda in the dough.2.Animals always try to prevent others from entering their _.3.Pupils should be helped to _ a positive approach to the environment.4.No matter how busy you

4、are,you should spare as much time as possible to _ your parents.5.To keep the balance of nature,the country _ hunting wild animals illegally.6.I dream of living in a charming country _,with roses around the door.7.Its _to see how differently people approach the problem.sourterritoryadoptaccompanyban

5、scottagefascinating.短语熟记1._ 醒来,意识到2._ 展开,铺开3._过去常常做4._动身,出发5._过现代生活6.on the other side of_7.on the move_8.leave behind_wake up tospread outused to doset outlive a modern life在的另一边在移动中遗留,留下课文浅触Do you think setting up national parks is an effective way to balancedevelopment and the protection of natur

6、e?Why or why not?(The answer isopen.)_Yes.Only when we take measures to ban unnecessary development can wekeep the nature in its natural state.探究素养提能Step 1 Pre-reading1.What is the national park?_.Its a shelter for nature2.What topics will be talked about in the passage?_.Location,landscapes,natural

7、 environment,tourism,wild animals,vegetation(植被),history,new development,and so onStep 2 While-reading.Read the passage and match the main ideas with the paragraphs.Para.1a.How do people live with the reindeer?Para.2b.Why does the writer think the sweat and the hard work are worth it?Para.3c.Where i

8、s Sarek National Park?Para.4d.What measures are taken to keep it in its natural state?答案:Paras.14cdab.Read the passage again and answer the questions below.1.Where is Sarek National Park?_2.What measures are taken to keep it in its natural state?_._ Its in the remote far north of Sweden above the Ar

9、ctic Circle,where insummer the sun never sets and there are no roads or towns.Sami have to live their traditional way of life in the park.No one else can live thereAll new development is banned within park boundaries.3.How do people live with the reindeer?_4.Why does the writer think the sweat and t

10、he hard work are worth it?_For hundreds of years,looking after reindeer was a way of life for the Sami.They used them and accompanied them.In a word,Sami live in harmonywith reindeer.The broad sky,the fresh air and the beautiful and wild place make him feelit worthwhile.Choose the best answer.1.Why

11、does the author say telling whether it is morning or night is impossible?A.Because the wind is too strong.B.Because it is summer above the Arctic Circle.C.Because the watch is broken.D.Because the sun is shining too brightly.2.What does the author think of his trip to Sarek National Park?A.Challengi

12、ng but worth it.B.Difficult and boring.C.Puzzling and terrible.D.Just so so.答案:1、2.BA.Sentence Explanation.1.Even though the sun is brightly shining,telling whether it is morning or nightis impossible.分析:本句是主从复合句。Even though引导的是让步状语从句。telling后面是whether引导的宾语从句。telling whether it is morning or night是动

13、词-ing形式的短语作主句的主语。句意:_尽管阳光明媚,但是要说清是上午还是晚上是不可能的。2.Here I am,alone under this broad sky,breathing the fresh air,and enjoying this great adventure.分析:breathing the fresh air和enjoying this great adventure 为动词-ing形式作状语,表伴随。句意:_我一个人在这儿,在这辽阔的天空下,呼吸着新鲜的空气,享受着伟大的奇遇。Step 3 Post-reading 1._(locate)in the remote

14、 far north of Sweden,the Sarek National Park is a place with no roads or towns and a place 2._ in summer the sun never sets.Sareks mountains are home to Sami,who live on reindeer.For many years,Sami live a 3._(tradition)life and live in harmony with the reindeerthey used them,moved with them and 4._

15、(accompany)them.They 5._(adapt)to the living habits.In order to keep it in a natural state,the government has taken some Locatedwheretraditionalaccompaniedhave adapted6._(measure),for example,no one else is allowed to live in Sarekexcept Sami,and all the new development 7._(ban)within park boundarie

16、s.I feel blessed with living in such a beautiful natural place.measuresis banned【主题情境思考】Work in groups and discuss:What do you think we can do to balance between the development of society and the protection of nature except setting up national parks?_I think we can raise the publics awareness of pr

17、otecting wild animals andplants,not destroying their habitants.We should preserve our environment,but not pollute it.From now on we should also take action from doing thesmall things such as saving energy and water,going out by bike and so on.课时素养达标For those of us who have ever been to Ocean Park,th

18、e best part was probably seeing the beautiful and friendly dolphins.And the luckier people among us may have even had the chance to swim with these amazing creatures.At the same time,however,we cant help but think that these animals would be happier in the wild,rather than be forced to perform for h

19、umans in captivity(圈养).According to a recent study though,we neednt think like that.The study,which was published in the journal Applied Animal Behaviour Science,was led by scientists.As the first of its kind,the studys aim was to look at captivity from the animals point of view,according to BBC New

20、s.Over the course of three years,Clegg and her team put together a series of experiments to figure out how captive dolphins felt about their lives.“We wanted to find out what activities in captivity they like most,”she told BBC News.There were three kinds of experiments:one in which the dolphins wer

21、e let alone,one in which toys were added to their pool,and one in which a human played with the dolphins.It was found that of the three types of experiments,the dolphins seemed to enjoy playing with humans the most.“Their leaping from the water during training and their curious approach to the edge

22、of the pool appeared to be enthusiastic,”wrote BBC News science correspondent Victoria Gill.However,this doesnt necessarily mean dolphins are happier in captivity than they are in the wild.According to wildlife and nature platform One Green Planet,being raised in captivity could actually be harmful

23、to dolphins.“By being born into captivity,they will never learn the skills necessary to survive in the wild.This means that any animal that is born in captivity can never be sent back into the wild,”it wrote on its website.But while this may be true,at least it seems that captive dolphins still enjo

24、y happy moments with humans.【语篇概述】这是一篇议论文。文章以“圈养的海豚是与人类一起生活更快乐还是回归自然更快乐”为论点进行分析讨论。.Whats the main idea of the text?_.Choose the best answer.1.In what way is Clegg and her teams research special?A.The research lasted for over three years.B.Live dolphins were studied in this research.C.Scientists trie

25、d to view things from dolphins perspective.D.The research was conducted in a dolphinarium.Where will dolphins be happier,in captivity or in the wild?【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段末句“We wanted to find out what activities in captivity they like most,”she told BBC News.可知,这项研究是从海豚的角度进行分析的。故选C项。2.How did the scie

26、ntists conclude that“the dolphins seemed to enjoy playing with humans the most”?A.From dolphins behaviours.B.From dolphins noises.C.From statistics of the research.D.From BBCs reports.【解析】选A。细节理解题。根据文章第五段前两句,研究发现,在这三种实验中,海豚似乎最喜欢和人类一起玩。“它们在训练中从水里跳出来,它们好奇地接近泳池边缘,看起来很热情。”可知,通过对海豚在与人类进行互动时的行为举止的研究而总结出海豚

27、似乎最喜欢和人类一起玩这个观点。故选A项。3.Why did One Green Planet go against raising dolphins in captivity?A.Dolphins would be badly treated.B.Dolphins could never return to nature.C.Dolphins could die in a short time.D.Dolphins would be forced to perform.【解析】选B。细节理解题。根据文章第六段可知,由于出生在圈养环境中,它们永远也学不会在野外生存所必需的技能。这意味着任何圈养的动物都不能被送回野外。这就是One Green Planet反对圈养海豚的理由。故选B项。4.What is the authors attitude towards dolphins in captivity?A.Casual.B.Concerned.C.Uncertain.D.Positive.【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一段可知,虽然这可能是真的,但至少看起来圈养的海豚仍然很享受与人类在一起的快乐时光。可知作者对圈养海豚持乐观积极态度。故选D项。本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1