1、Unit 2 Goldilocks hurried out of the house.安徽外研版七年级下Module 8Story time12341112131415基础巩固练5答案呈现提示:点击进入习题678910eithershoutreturncryasleepBCBAAlooked aroundentered the roompoint atin piecesat first2122232425答案呈现基础巩固练DBACB1617181920without sayingWhy did;godidnt walkDid;dohurried to2627282930DACDB能力提升练能力
2、提升练答案呈现353637Many years ago.Small matters.No,he didnt.31323334CDCA38On a stone.39Mike.一、根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写。1.My best friend wasnt busy last weekend.I wasnt,e(也不).2.It is not polite(礼貌的)to s(大声喊)at others.3.You must r (归还)the book to the library on time.itherhouteturn4.In the supermarket,the little
3、 girl couldnt find her mother and began to c (哭).5.My grandfather is a (睡着的).Dont make much noise(噪音).rysleep二、单项填空。6.Your sweater looks smart.Where _ you _ it?A.do;get B.did;getC.will;get D.have;gotB7.【中考山东德州】Nobody could solve(解决)this difficult problem alone _ others help.A.with B.for C.without D.
4、fromC【点拨】考查介词。句意:没有人可以在无人帮助的情况下独自解决这个难题。without表示“没有”。故选C。8.Miss Zhang is nice and friendly.The students are _.A.around all her B.all around herC.her all around D.her around allB9.“I wont _to this place!”The girl said angrily(生气地).A.return B.return backC.returned D.returned backA10._ you take a walk
5、 to school after breakfast this morning?No.I took a taxi to school after breakfast.A.Did B.Do C.Will D.WasA三、根据汉语提示补全句子,每空一词。11.他向四周看了看,但是什么都没看到。He _ _,but he saw nothing.looked around12.那儿没有人,因此她进了房间。There was nobody there,so she _ _ _.entered theroom13.不要用手指指着别人。Dont _ _ others with your fingers.p
6、oint at14.那个最大的碗成了碎片。The biggest bowl was _ _.in pieces15.起初,他并不喜欢英语。He didnt like English _ _.at first四、按要求完成下列各题,每空一词。16.My mother went to the shop in a hurry.(改为同义句)My mother_ _ the shop.hurried to17.Xia Lin did some washing this morning.(改为一般疑问句)_ Xia Lin _ any washing this morning?Did do18.Tony
7、 left the house.He didnt say any words.(合并为一句)Tony left the house _ _ any words.without saying19.Tom went to school by bus yesterday because his bike was broken.(对画线部分提问)_ _ Tom _ to school by bus yesterday?Why did go20.Tom and Jim walked to school yesterday.(改为否定句)Tom and Jim _ _ to school yesterda
8、y.didnt walk五、完形填空。It was Beckys 12th birthday.She and her friends were meeting at 8:00 at her favourite Italian _21 for her special birthday dinner.21.A.school B.parkC.hospital D.restaurantDShe was very _ 22 and arrived at the restaurant _ 23.22.A.worried B.happyC.sorry D.afraid23.A.early B.quickly
9、C.late D.differentlyBANo one was there.She thought(认为)her friends might come a little late _ 24 they were busy.24.A.if B.becauseC.so D.butBIt was already 8:00.Her friends didnt come.She _ 25 her best friend Isa,but there was no answer.“_ 26 doesnt she answer my phone?”Becky asked herself.25.A.asked
10、B.toldC.called D.said26.A.When B.HowC.Where D.WhyCDThen she also called the other _ 27,but no one answered either.Maybe they _ 28 her birthday.27.A.friends B.parentsC.brothers D.teachers28.A.knew B.forgotC.made D.rememberedABBut _ 29 she walked back into the _ 30 room,suddenly the lights went on and
11、 all her friends jumped up and shouted,“Surprise!”29.A.before B.after C.when D.if30.A.clean B.dirty C.nice D.darkCD六、阅读理解。【安徽马鞍山期中改编】31.Why did Mr.and Mrs.Smith put up the notice?A.Because they wanted to attract policemen.B.Because they wanted people to eat on the roof.C.Because they wanted to attra
12、ct more customers.D.Because they liked to play jokes.请同学们看点拨训练第53页原文。C【点拨】根据原文第一段中句子In order to attract customers(吸引顾客),they put a notice(布告)in front of the restaurant,which said “Meals on the House for Three Days.”可知答案。32.The Chinese meaning of the underlined word“ladder”is _.A.墙头B.热气球C.飞机D.梯子【点拨】原
13、句为:He looked around and found a ladder against a tree nearby.结合句意可知,他环顾四周并且发现一架梯子靠在附近的一棵树上。D33.The student _so Mr.Smith shouted at him.A.was very hungryB.knew little about EnglishC.climbed onto the top of the houseD.drank some beer in the restaurantC【点拨】根据原文中句子“American people are really strange.The
14、y even eat meals on the house!But how can I get up to the top of the house?”he said to himself.He looked around and found a ladder against a tree nearby.He was very glad.But as he reached the top,he heard someone shouting at him可知答案。34.Please order the following sentences according to the passage.Mr
15、.Smith and the policeman laughed at the student.A foreign student looked at the notice and got onto the roof.The Smiths opened a restaurant.A policeman was beside Mr.Smith.A.B.C.D.A【点拨】根据原文中出现的句子Mr.and Mrs.Smith have just opened a small restaurant.、He walked to the restaurant when he saw the notice、
16、He was very glad.But as he reached the top,he heard someone shouting at him、Mr.Smith was looking at him angrily,and beside him was a policeman.、On hearing this,both Mr.Smith and the policeman laughed.可知正确顺序。七、任务型阅读。35.When did the story happen?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第53页原文。Many years ago.【点拨】根据原文第一段中句子M
17、any years ago,two friends,Mike and Jim were walking through the desert.可知答案。36.What did Mike and Jim quarrel about?(不超过5个词)_Small matters.【点拨】根据原文第一段中句子Somehow they began to quarrel(争吵)about small matters.可知答案。37.Did Jim say anything when he was hit?(不超过5个词)_No,he didnt.【点拨】根据原文第一段中句子Suddenly,Mike h
18、it Jim in the face.Jim was hurt but he said nothing.可知答案是否定的。38.Where did Jim write after Mike saved him?(不超过5个词)_On a stone.【点拨】根据原文第二段中句子After Jim felt better,he wrote on a stone:Today my best friend saved my life可知答案。39.Who do you think might be deeply moved at last?(不超过5 个词)_Mike.【点拨】根据原文中Jim说的话When someone hurts us,we should write it down in the sand.、But,when someone does something good for us,we must engrave(雕刻)it on a stone可推知Mike应该很受感动。