1、课时5Integrated skills&Study skills Unit 8 Natural disasters1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现weekdaysrailwaycountrysidegranddaughterCAACBheadache1112131415rains;stay at homefollow the traffic rules;ourselves fromis famous for;pancakeswas searching foror;railways答案呈现能力提升练161718BAC19C一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.I
2、 have a terrible h (头疼),so I have to see a doctor.2.People usually work on w (工作日)and have a rest on weekends.3.The government plans to build a r (铁路)between two cities.eekdaysailwayeadache4.The air in the c(乡下)is much fresher than that in the cities.5.The old man felt happy because his g (孙女)would
3、come to see him.ountrysideranddaughter二、单项选择。6.马鞍山八中一模 The father was asleep;the child found a coat and covered him _ it.A.through B.across C.with D.pastC7.中考 襄阳Mom,Im thirteen now.Can I ride a bike to school?Yes,you can.But you must follow the traffic _ on the way.A.rules B.plans C.safety D.acciden
4、tA8.To protect the endangered animals,_,we should build more nature reserves.A.first of all B.as a resultC.so far D.in the endA9.Taking some exercise every day will _ fat and make you fit.A.turn to B.sell out C.burn off D.put onC10.“Write _ and try not to make any mistakes,”the teacher said to her s
5、tudents.A.as careful as possibleB.as carefully as you canC.most carefulD.more carefulB三、根据汉语意思完成句子。11.如果明天下雨,我们就待在家里。If it _ tomorrow,we will _ _ _.rains stayat home12.我们应该一直遵守交规来保护自己以免发生交通事故。We should always _ _ _ _ to protect _ _ traffic accidents.follow the trafficrules ourselves from13.山东在中国以美味的
6、煎饼出名。Shandong _ _ _ its delicious_ in China.is famous forpancakes14.我昨天这个时候正在网上搜索一些信息。I _ _ _ some information onthe Internet at this time yesterday.was searching for15.在铁路上坐、走以及骑自行车很危险。It is dangerous to sit,walk _ ride on _.or railways四、阅读理解。16.The Japanese word“tsunami”means“_”.A.earthquake B.sea
7、 waveC.ocean water D.tornado请同学们看点拨训练第77页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子A tsunami(海啸)is a natural disaster which is a Japanese word that means“sea wave”.可知答案。17.According to the passage,a tsunami can be caused by _.A.an underwater earthquakeB.heavy rainsC.waves hitting landD.tornadoA【点拨】根据原文第一段中句子Sometimes tsuna
8、mis are caused when earthquakes take place underwater.可知答案。18.As the tsunami moves toward land it _.A.picks up more speedB.becomes far less dangerousC.rises much higherD.rises lower and lowerC【点拨】根据原文第二段中句子But the tsunami rises much higher and moves more slowly as it comes closer to land.可知答案。19.Acc
9、ording to this passage,_.A.a tsunami cant cause lots of troubleB.people can save their lives when a tsunami is comingC.the warning from the weather bureau can help people save their livesD.no one can escape when a tsunami is comingC【点拨】根据原文最后一段中句子The weather bureau(气象局)warns people over the radio and television when a tsunami is heading for land.These warnings have helped save many lives.可知答案。