1、UNIT 7 Will people have robots?课时4 Section B (2a-2e)12346789基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现shapesidefallalreadyimpossibleCCAB10A1112BA13D14D15B1617fell downover and over again18gets bored19with;inside20At some point答案呈现2122BA23C24B25D2627AC28A29D30C3132BD33C34A35D能力提升练答案呈现3637Once a day.Karen.38能力提升练On the moon
2、 or other planets.一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.中考内蒙古包头 He rides a bike to work every dayin order to keep in s (形状).2.Which s (一方)do you agree with?Its hard to choose for me.3.We all go back to school in f (秋天).hapeideall4.中考海南 Alice asked me to read the book Harry Potter,but I have a (已经)read it twice.5.安徽
3、蚌埠联考 Its i (不可能的)to remember all the names in a few minutes.lreadympossible二、单项选择。6.Everyone thinks Tom cheated in the exam.But I _with them.I think he is an honest boy.A.agree B.believe C.disagree D.trustC7.I cant _ the little boy can speak 4 languages.Yeah,he is so smart!A.think B.want C.believe D
4、.hopeC8.Why does the coat look _ small on him?Because he has _ a big body.A.so;such B.so;soC.such;so D.such;such【点拨】so adj.(a/an可数名词单数);such a/an adj.可数名词单数或such adj.可数名词复数/不可数名词。A9.I think students can have mobile phones to help with their studies._.They often use them to play games.A.I think so B.
5、I dont agree with youC.No problem D.Thats a good ideaB10.中考山东东营 Chinese culture is becoming more and more popular around the world.Yes.Some foreigners _ print“laoganma”on their T-shirts.A.even B.still C.just D.hardlyA11.Look!There are a lot of kids _ games in the park.A.play B.playing C.plays D.to p
6、layB12._,Jim.Its time to go to school.A.Wake up B.Look upC.Make up D.Put upA13.It is very _ for you _ soccer in the street.A.interesting;playB.interesting;to playC.dangerous;playingD.dangerous;to playD14.You came just at the right time.I planned to _ you to discuss something important.A.care about B
7、.find outC.make sure D.look forD15.安徽蚌埠联考 There are_ of students in our school,but only _ of them are girls.A.hundreds;two hundredsB.hundreds;two hundredC.hundred;two hundredsD.hundred;two hundred【点拨】hundreds of意为“数以百计的”;具体数hundred可数名词复数意为“百”。B三、根据汉语意思完成句子。16.无锡高架桥由于一辆货车超载而倒塌了。The overpass in Wuxi_
8、_ because of the overload of a truck.fell down17.吉姆反复练习唱这首中文歌。Jim practiced singing the Chinese song _ _ _ _.over and over again18.他经常帮我学英语,从不厌烦。He often helps me with English and never _ _.gets bored19.我喜欢在里面有很多花的那个工厂工作。I like working in that factory _ lots of flowers _.with inside20.在某一时刻,你可能会想要立刻
9、长大。_ _ _,youll probably want to grow up at once.At some point四、完形填空。During the break(课间),Ken was playing gameson his mobile phone(手机).Some _21 were standingaround him and talking.21.A.scientists B.classmatesC.teachers D.parentsB“It _ 22 that people now cant live without mobile phones.What will the m
10、obile phone be like in the future?”One of them suddenly(突然)_ 23.22.A.seems B.touchesC.promises D.expects23.A.cared B.laughed C.asked D.shoutedAC“I think it will be as _ 24 as paper.And we can charge(充电)it by putting it in the sun,”Andy said first.Kelly_ 25 with Andy.24.A.white B.thin C.big D.high25.
11、A.helped B.talked C.played D.agreedBDShe said,“Yes,it is really possible.In the future,people may leave the Earth and live on other_ 26.26.A.planets B.stationsC.countries D.schoolsAItll be very far,_ 27 we can still talk on the mobile phone._ 28 do you think of it,Millie?”“Well,I dont know.27.A.so B
12、.if C.but D.though28.A.What B.Why C.Where D.WhenCAMaybe it will be able to do _ 29 everything,”Millie answered.“No matter what it will be like,it will become _ 30.”29.A.ever B.hardly C.already D.almost30.A.good and good B.well and wellC.better and better D.best and bestDC五、阅读理解。31.Jim White thinks t
13、hat in 50 years robots will help to do the following things EXCEPT _.A.look after sick peopleB.drive carsC.teach studentsD.do the housework请同学们看点拨训练第53页原文。【点拨】根据文中第二段可知机器人可以帮助我们制造汽车,做家务,照顾病人,教学生,唯独没有开车。B32.Jim White thinks most people will travel_ in50 years.A.by bike B.by carC.by train D.by plane【点
14、拨】根据文中第三段最后一句话:Planes will be very popular and most people would like to take them to travel.可知答案。D33.According to the passage,_ in 50 years.A.every family will have a carB.people wont need to workC.computers will control cars speedD.the earth will become crowded and noisy【点拨】对50年后生活的预测,在后四段都有描述,但唯有
15、在第三段“cars will become very small and computers will control their speed.”的描述与选项相符。C34.The underlined word“shortage”means“_”in Chinese.A.短缺B.充足C.清澈D.浑浊【点拨】原文句子为:Finally,water shortage will become one of the most serious problems.If people dont save water now,we will have no water to drink in 50 years
16、.本段中作者在谈节约用水,否则以后会没有水喝,由此可知,作者说的严重问题莫过于水资源短缺。A35.This passage mainly tells us _ in 50 years.A.the school B.the carC.the robot D.the life【点拨】根据第一段可知本文主要预测未来50年的生活是什么样子的,故答案为D。D六、任务型阅读。36.How often will robots clean the streets in the future?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第53页原文。【点拨】根据文中第二段句子:The street will be c
17、leaned by the robots once a day.可知答案。Once a day.37.Who thinks robots will make food for us in the future?(不超过5 个词)_【点拨】根据原文第三段:I am Karen.There delicious.The robots can make the food for us.可知答案。Karen.38.Where will we live in the future?(不超过10个词)_【点拨】根据原文中句子:We will not live on the earth but on the moon or other planets.可知答案。On the moon or other planets.