收藏 分享(赏)

《南方新课堂》2015年高考英语总复习课时检测:选修6 UNIT 2 POEMS.doc

上传人:a**** 文档编号:349423 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:4 大小:37KB
下载 相关 举报
《南方新课堂》2015年高考英语总复习课时检测:选修6 UNIT 2 POEMS.doc_第1页
第1页 / 共4页
《南方新课堂》2015年高考英语总复习课时检测:选修6 UNIT 2 POEMS.doc_第2页
第2页 / 共4页
《南方新课堂》2015年高考英语总复习课时检测:选修6 UNIT 2 POEMS.doc_第3页
第3页 / 共4页
《南方新课堂》2015年高考英语总复习课时检测:选修6 UNIT 2 POEMS.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Unit 2Poems一、完形填空 Every country has its own culture.Even though each country uses doors, doors may have _1_ functions and purposes which lead to _2_ differences.When I first came to America, I noticed that a public building had two different _3_ and they had distinct functions.You have to _4_ the d

2、oor with the word “PUSH” to go out of the building and to pull the door with the word “PULL” to _5_ the building.This was new to me, because we use the _6_ door in South Korea.For quite a few times I _7_ to go out of a shopping centre and was embarrassed.The way of using school bus doors was also _8

3、_ to me.I used to take the school bus to _9_.The school decided that when the driver opened both the _10_ and back doors,_11_ who were getting off the bus should get off first, and students who were getting on should get on _12_.In South Korea, we do not need to wait for people to _13_ off.One morni

4、ng, I hurried to the bus, and when the bus doors opened, I _14_ tried to get on the school bus through the front door.All the students around looked at me.I was totally _15_, and my face went red.1A.different Bimportant Cpractical Dunusual2A.national BembarrassingCcultural Damazing3A.exits Bentrance

5、s Csigns Ddoors4A.move Bpush Cpull Dknock5A.enter Bleave Copen Dclose6A.main Bsame Cfront Dback7A.managed BsucceededCfailed Dtried8A.annoying Bhard Csatisfying Dstrange9A.classes Bhome Cbuilding Ddoor10A.left Bright Cinside Dfront11A.parents Bstudents Cteachers Ddrivers12A.sooner Blater Cfaster Dear

6、lier13A.go Btake Crun Dget 14A.politely Bpatiently Cunconsciously Dslowly15A.embarrassed Bannoyed Cunsatisfied Dexcited 二、语法填空An old man who lived in a small street in the city of Mumbai had to put up (1)_ the nuisance (烦心事) of having boys play cricket outside his house at night.One evening when the

7、 boys were (2)_ (particular) noisy, he went out to talk to them.He explained that he was happiest (3)_ he could see or hear boys playing his favourite game, cricket.He said he would give them 25 rupees (卢比) each week to play in the street at night. The boys were thrilled.They were being paid to do s

8、omething they enjoyed! At the end of the first week they (4)_ (knock) at the old mans door and asked him to pay them, and so he did.The second week when they asked for (5)_ (pay) he said he had run out of money and sent them away with only 15 rupees.The third week the man said he had not (6)_ receiv

9、ed his pension and gave them only 10 rupees.The boys were very (7)_ (disappoint) but there was not much they could do about (8)_The fourth week the man said he could not afford to pay them 25 rupees (9)_ he had promised, but would give them 5 rupees each week without fail.This was too much for the b

10、oys. “You expect us to play seven days (10)_ week for a merely 5 rupees!” they yelled.“Go to blazes.”They stormed away and never played on the street again. 三、阅读理解(2014年广州一模)No one knows why we dream, but some dreams might be connected to the mental processes that help us learn.In a recent study, sc

11、ientists found a connection between dreams and better memory in people learning a new skill.So perhaps one way to learn something new is to practice, practice, practiceand then sleep on it.“I was very surprised by this finding,” said Robert Stickgold, a Harvard University scientist who led the study

12、.In the study, 100 college students each spent an hour on a computer, trying to get through a maze (迷宫)The maze was difficult, and the study participants had to start from a different place each time they triedmaking it even more difficult.Then, for the first 90 minutes of a fivehour break, half of

13、the participants were required to stay awake while half were asked to sleep.Participants who stayed awake were asked to describe their thoughts.Participants who slept were asked to describe any dream they had.Stickgold and his colleagues wanted to know about NREM, or nonREM sleep.REM stands for “rap

14、id eye movement.”which is what happens during REM sleep.This period of sleep often brings strange dreams to a sleeper, although dreams can happen in both kinds of sleep.Stickgold wanted to know what people were dreaming about when their eyes werent moving, during NREM sleep.Other studies have found

15、a connection between NREM brain activity and learning ability.Four of the 50 people who slept said their dreams were about the maze.Later, when these four people tried the computer maze again, they were able to complete it faster.Stickgold believes the dream itself doesnt help a person learnits the

16、other way around.He suspects that such dreams are caused by the brain processes associated with learning.All the mazedreamers had done the task poorly the first time, which makes Stickgold wonder if the NREM dreams show up when a person finds a new task particularly difficult.People who had other dr

17、eams, or people who didnt sleep, didnt show the same improvement.1In the first stage of the study, the participants were asked to _.Adesign a maze on computerBfind their way out of a maze.Cdecide where to begin a mazeDremember a location in a maze2What happened to the participants during the break ?

18、AHalf of them were woken up when they started to dream.BHalf of them were asked to dream about the maze.CAll of them were asked to describe their thoughts.DHalf of them were asked to sleep for 90 minutes.3What can we learn from the passage?AEveryone will dream about a new skill after learning it.BSt

19、ickgold was the first to study dreams and learning.CDuring NREM sleep, people usually dont dream.DUnusual dreams often occur during REM sleep.4According to the last paragraph, before sleeping the mazedreamers _.Afound it difficult to do the mazeBwere greatly interested in the mazeCwere mostly slow a

20、nd poor thinkersDcompleted the maze faster than others5Which of the following statements best summarizes the studys conclusion?ADreams have a role in learning.BDreams have no basis in reality.CDreams are important for health.DDreams are the best way to study.Unit 2Poems能力检测一、本文主要讲不同国家门的不同功能,以及使用门的不同

21、方式。1A由本句的后半句中的difference提示可知。2C根据文章第一句提示可知,门的功能不同导致了“文化”差异。3.D根据全文主旨和下一句可知,此处是讲“门”。4.B根据后面的with the word “PUSH”可知。5A与go out of相对应的是enter。6B由上文的different doors可知此处表示相反,故选same。7C从后面的was embarrassed可知作者没能走出购物中心,故选failed。8D根据第二段内容可知,公共建筑门的使用方式不同,使作者感到新奇。因此,这里的巴士门对作者来说也应是“陌生的”。9.A坐校巴当然是去“上课”。10.D与back相对应

22、的是front。11B由下文的“and students who were getting on should get on.”可知。12B与前面的first相对,即要先下后上。13.D在韩国不必等乘客下车(get off)后便可以上车。14.C由“In South Korea, we do not need to wait for people to get off.”可知作者在生活中已经养成了习惯,到美国后就无意识地遵循以往的习惯,就“无意识地”上车了。15A从下文的“my face went red”可知,周围所有的学生都看着自己,当然“感到尴尬”了。二、本文讲述的是一个充满智慧的故事。

23、一位老人由于不能忍受吵闹的孩子在他家门前玩耍所以给孩子们钱请他们玩耍,随着钱越给越少,孩子们觉得“不值得”,所以不再到他家门前玩耍。这个故事告诉我们处理事情要选择合适的方法。1withput up with忍受;忍耐。是固定搭配。2particularly副词修饰形容词noisy,表示“特别地吵”。3when前后是两个完整的句子,考虑用连词。此处需要一个连词when表示“当他能看到或听到孩子们玩他们最喜爱的游戏的时候,他是最开心的。”4knocked此处缺少谓语动词与asked并列,因为全文用的是过去时态,故此处用谓语动词的过去式。5paymentfor是介词,故要用pay的名词形式。ask

24、for payment 索要报酬。6yet此句既是完成时,又是否定式,故用yet表示“尚未;还没”。7disappointed男孩子们“感到失望”。disappointed表示“(某人)感到失望的”。8it用it指代向老人要钱的事。9as引导方式状语从句。表示“按照一样”。10per/a/every由句意“每周只给5卢比你就期望我们给你玩七天!”可知此处应用pre/a/every表示“每周”。三、本文主要讲述了哈佛大学的一名科学家Robert Stickgold对做梦与学习之间关系的一个研究。1B细节理解题。由第四段的第一句“In the study, 100 college students

25、 each spent an hour on a computer, trying to get through a maze (迷宫)”可知,这些参与者要找到出迷宫的路。2D细节理解题。由第五段的第一句 “Then, for the first 90 minutes of a fivehour break, half of the participants were required to stay awake while half were asked to sleep.”可知D项正确。3D细节理解题。由文章第六段第三句话可知不同寻常的梦通常出现在“眼珠快速转动”的睡眠模式下。4A细节理解题。由最后一段的“All the mazedreamers had done the task poorly the first time,”可知,所有梦到迷宫的参赛者起初做这项任务都很困难。故选A。5A主旨大意题。本文主要讲了做梦与学习之间的关系。故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1