收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc

上传人:a**** 文档编号:347164 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:6 大小:32KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc_第1页
第1页 / 共6页
新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc_第2页
第2页 / 共6页
新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc_第3页
第3页 / 共6页
新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc_第4页
第4页 / 共6页
新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc_第5页
第5页 / 共6页
新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 1 (四)EXTENDED READING .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1课下题型练(四) Extended reading & Project & Assessment.阅读理解As a summer job, I used to do housework for Mr Fleagle. When I entered his house, I saw that books were piled up (堆积) like a small hill. It was like a library, except with no order to the arrangement.“Read, borrow, keep, or find something yo

2、u like. What do you read?” Mr Fleagle said.“I dont know.” And I didnt. I generally read what was in front of me, so I started to look through the piles of books. I asked him to choose a book for me.“You really read all of these?” I asked.“These arent many,” Mr Fleagle said. “They_are_nothing,_just_w

3、hat_Ive_kept,_the_ones_worth_looking_at_a_second_time.” After a moment, he handed me a dark red hardcover book, fairly thick.I started to read the book after finishing housework, sitting outdoors on an uncomfortable kitchen chair. Translated from French, the language was simple, impossible to resist

4、 (抵挡). When the evening light finally failed, I moved inside and read all through the night.Thirty years later, I still remember the experience. It was my first connection (联系) with the world literature, and I was amazed by the connected power a novel could contain.All in all, a book, if it arrives

5、before you at the right moment, in the proper season, will change the way of all that follows.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过文章描述了Mr Fleagle为作者推荐好书,改变了作者的态度。1The writer thought that Mr Fleagle was _.Astrict and selfishBhonest but rudeCwarmhearted and friendlyDstrong but lazy解析:选C推理判断题。根据第二段内容可知,他热情友好,故选C。2From t

6、he underlined sentence, we can infer that Mr Fleagle _.Aread all the books twiceBread more books than he keptCdidnt do much readingDliked reading foreign books解析:选B句意理解题。根据第五段内容可知,弗利格尔先生读的书比他保存的要多得多,故选B。3Which of the following statements is TRUE according to the passage?AWe should always take advice

7、 from others.BSummer jobs are really good for young people.CA good book can change the direction of our life.DA book with hardcover is usually interesting to read.解析:选C推理判断题。根据文章最后一段内容可知,一本好书可以改变我们生活的方向;故选C。.完形填空I have a close childhood friend.He spent the last eight years attending night _1_ to get

8、 his bachelors degree (学士学位) while also doing a full time job.Last month, after years of late nights and weekends of studying, he _2_ graduated.He _3_ in our hometown after high school, _4_ most of his friends, myself included, left long ago for other states for university and jobs. Over time, work,

9、 families, and other _5_ have made it difficult for us all to be _6_ in our hometown at the same time.I put forward a wonderful idea: plan a weekend that wed all be _7_ to fly back to our hometown to surprise him and celebrate his _8_.It was so much fun _9_ the affair.The bait (诱饵): his mom told him

10、 that he was going to have _10_ with just his grandparents to celebrate.Little did he know that the family dinner would _11_ a 20person affair with friends from all around the states.I got to _12_ a big cake so that everyone _13_ could enjoy it.When the guest of honour arrived to “dinner with the _1

11、4_”, he was greatly surprised and told us it made him feel special.The “white lie” dinner plan was a great _15_ for me.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者儿时的朋友在家乡花了八年时间读夜校,终于拿到了学士学位。他的大多数朋友,包括作者自己都离开家乡外出求学和工作,很少回家乡与他相聚。这次为了庆祝他通过千辛万苦获得学士学位,作者和其他朋友专门为他举办了一个惊喜的毕业party。1A.clubBpartyCcaf Dschool解析:选D根据下一句中的graduated可知

12、,朋友毕业获得学士学位,这是需要通过上学获得的。attend night school表示“上夜校”,合乎语境。故选D。2A.finally BquicklyCsuddenly Dluckily解析:选A结合前面谈到的信息,朋友在全职工作的情况下读了八年的夜校,经历了千辛万苦,他终于(finally)毕业了。故选A。3A.taught BstayedCarrived Dmarried解析:选B根据本句后面的most of his friends, myself included, left long ago for other states for university and jobs.以及

13、后文fly back to our hometown to surprise him可知,他在高中毕业后留(stayed)在了家乡。故选B。4A.but BsoCor Dfor解析:选A空前提到高中毕业后他留在了家乡,空后讲他的大多数朋友离开了家乡去读书和工作。因此,空前后的两个句子在语意上是转折关系。故选A。5A.adventures BrequestsCexperiences Darrangements解析:选D随着时间的推移,工作、家庭和其他安排(arrangements)使我们很难同时回到(back)家乡。other arrangements表示“除了工作、家庭之外的安排”,即包含了很

14、多因素,合乎语境。故选D。6A.inside BapartCback Dout解析:选C参见上题解析。7A.safe BeagerCfree Danxious解析:选C上文提到工作、家庭和其他安排让他们很少同时回到家乡,因此安排出一个周末以便大家有空闲(free)都回去。故选C。8A.birthday BachievementCexamination Dwisdom解析:选B朋友在全职工作的情况下读了八年的夜校终于毕业了,毕业是他经历千辛万苦取得的。因此朋友们包括作者本人从外地飞回家乡庆祝他的成就(achievement)。故选B。9A.debating BstudyingCplanning

15、Dcontrolling解析:选C根据后文The “white lie” dinner plan was a great _15_ for me.可知,这次聚餐计划是个善意的谎言,作者以及朋友们决定由他的母亲出面,告诉他是去与自己的祖父母一起吃饭,到时他却发现变成了有20人参加的聚会,他一定会很惊讶,因此这是在他不知情的情况下“策划”的一件事情,后文中的plan是提示词。故选C。10A.lunch BdinnerCtime Dfun解析:选B根据下文When the guest of honour arrived to “dinner with the _14_”可知,妈妈告诉他回来与祖父母一

16、起吃晚饭(have dinner)。故选B。11A.turn into Bgive upCrelate to Dfocus on解析:选A朋友们回来是为庆祝他毕业的,但他并不知道。妈妈告诉他和祖父母一起吃饭。最后他发现这顿饭转变为(turn into)一个有20人参加的聚会。故选A。12A.sell BdeliverCcut Dorder解析:选D根据本句后面部分可知,为了每个人都能吃到蛋糕,作者去订购(order)了一个大蛋糕。故选D。13A.attending BleavingCreceiving Dtasting解析:选A此处用attending作后置定语修饰everyone,表示到场参

17、加聚餐的每一个人,合乎语境。故选A。14A.teachers BgrandparentsCclassmates Dfriends解析:选B根据上文his mom told him that he was going to have _10_ with just his grandparents to celebrate可知,上文谈到朋友的母亲告诉他要和祖父母一起吃晚饭。故选B。15A.surprise BworryCsuccess Dstress解析:选C根据前文he was greatly surprised and told us it made him feel special可知,朋友

18、很感动,因此这个聚会是成功的。故选C。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When I was a teenager, I got lost in a foreign country.I was in Berlin, Germany, only month long trip in Europe.My team and I had one night there to spend however we pleased.Most of my teammates decided to stay indoors and relax.But I did

19、not want to pass up the chance to explore Berlin.I visited lots of major attractions around the city that night.When the exhaustion began to set in, I checked the time on my watch.I was surprised to see that it was two oclock in the morning.As I walked to a subway station, I realized that it was my

20、dads birthday.This would be the first birthday I couldnt celebrate with him because he died a few months earlier.Before I could begin thinking of my dad, I heard train wheels stop.I rushed onto the train.At first, I was thankful to have made it onto the train.But that joy quickly turned to panic whe

21、n I noticed that the train was heading in the wrong direction!I looked around the nearly empty train.I saw a young woman sitting quietly by the window and approached her.“Hi, do you speak English? Im lost.Can you help me?” I asked.The woman understood.She told me how to return to where I had first g

22、otten on the train.But my anxious mind couldnt follow her guidance.Without thinking, I asked, “Can you come with me?”Her face froze at my stupid request.After a long second of hesitation, she agreed to help me.At that moment, I was grateful for the kindness from a stranger.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答

23、。On the journey back to the train station I got on, she and I chatted. Finally, we reached my stop. 参考范文:On the journey back to the train station I got on, she and I chatted. Curiously, I asked her if she was worried that I was a bad guy.She surprised me by saying that bad people are not so polite.Y

24、es, my father always taught me to be polite, and I have tried my best to be a kind person all my life.Finally, we reached my stop. I thanked her and asked where she was going.She answered that she was going to visit her sick father.I smiled.I knew her father must be waiting for her.Somehow, I suddenly said to her out of blue, “He must have a happy day”After all, every day of having children around is a happy day for parents.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1