收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:346968 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:14 大小:319.50KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共14页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 1 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Unit 1Teenage LifePeriod 4Writing建议信(A letter of advice)假定你是李华,你的好友于潇前不久和父母一起去了美国,写信告诉你她很不适应那里的校园生活,感到很难过。请你根据以下要点用英语给她写一封建议信。1.学好英语,从而有更多和别人交流的机会;2.多交一些朋友,乐于助人;3.积极参加各种社团活动。请在文中空白处根据提示完成书信。1.做某事有困难have difficulty/trouble in doing sth.2.给

2、某人一些关于的建议give sb. advice on.3.努力学习英语study English hard4.和某人交流communicate with sb.5.交朋友make friends6.与相处get along with/get on with7.参加许多活动join in a lot of activities 8.帮助某人做某事help sb. do sth.9.解决问题solve the problem10.使你的生活更有趣make your life more interesting开头:1.You wrote that you feel anxious.2.I know

3、 you are now having trouble in.,and you may often feel.主体:1.Its very important to do sth.2.Speaking English fluently can give you more chances to do sth.3.Youd better make friends with your classmates,which will.4.I recommend that you should join in.5.Why not join some clubs?6.You will not only forg

4、et your loneliness but also.结束:1.I hope you will find these ideas useful.2.I am sure you will.Dear Yu Xiao,Thank you for writing to me.Im sorry to hear that 1.D in America.Im glad to 2.C.Firstly,3.B work hard at English,which can give you more opportunities to communicate with others.Secondly,it can

5、 be a good idea to make friends with your classmates,which will help you 4.E.Thirdly,you can 5.A.It can help you 6.F, and solve some of your problems,which will make your life more interesting.By doing so,you will live a better life and be happier with the new life soon.I hope 7.G, and Im looking fo

6、rward to your good news.Yours,Li HuaA.join in all kinds of activitiesB.it is very important for you toC.give you some advice on how to face this situationD.you are having trouble getting used to your new school lifeE.get along well with each otherF.forget your lonelinessG.my advice will be useful to

7、 you假设你是李华,你的美国朋友Tom正在读高中,他感觉父母总是不理解自己,因此感到苦恼。请你给Tom写一封回信,安慰并帮他想一些办法解决他的苦恼。注意:1.词数80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【参考范文】Dear Tom,I am really sorry to hear you are having trouble in getting along with your parents.Now Im writing to offer you some advice.First of all,I recommend that you should have a face-t

8、o-face talk with your parents and tell them your feelings.For example,you can invite your parents out to have dinner,which will help you communicate in a more relaxing way.Besides,it is a good idea to spend more time doing something together with your parents.In this way,you will find some common in

9、terests.This will certainly increase the understanding between your parents and you.Finally,you can have a try to help your parents do some housework.I am sure your parents will be really moved by this.Hoping these suggestions will be helpful to you.Yours,Li HuaPassage 1(2019北京高考B)主题语境话题体裁词数建议用时人与自我

10、青少年创业记叙文3647分钟 Alice Moore is a teenager entrepreneur(创业者),who in May 2015 set up her business AilieCandy.By the time she was 13,her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids teeth,instead of destroying them.It all began when Moore visited a

11、 bank with her dad.On the outing,she was offered a candy bar.However,her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth.But Moore was sick of missing out on candies.So she desired to get round the warning,“Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant sa

12、y no to it?” With that in mind,Moore asked her dad if she could start her own candy company.He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.With her dads permission,she spent the next two years researching online and conducting trials to get a

13、 recipe that was both tasty and tooth-friendly.She also approached dentists to learn more about teeth cleaning.Consequently,she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners,which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground.Afterwards,s

14、he and her father secured their first business meeting with a supermarket owner,who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows,so does Moores credibility as a young entrepreneur.Moore is enthusiastic about the candy she created,and shes also positive about what the futu

15、re might bring.She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile,with her parents help,Moore is generally able to live a normal teenage life.Although she founded her company early on in life,she wasnt driven primarily by profit.Moore wants to use her unique talent to help o

16、thers find their smiles.She donates 10% of AilieCandys profits to Big Smiles.With her talent and determination,it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.【语篇概述】女孩爱丽丝穆尔在2015年创办了自己的糖果公司,生产对儿童牙齿有保护作用的糖果。她不仅有经商才能,而且向Big Smiles组织捐了款,她愿意给他人带来微笑。1.How did Moore react to her dads warning?A.S

17、he argued with him.B.She tried to find a way out.C.She paid no attention.D.She chose to consult dentists.【解析】选B。推理判断题。根据第二段可知她询问父亲是否可以开办一家自己的糖果公司,可知她在想办法解决。故选B。2.What is special about CanCandy?A.It is beneficial to dental health.B.It is free of sweeteners.C.It is sweeter than other candies.D.It is p

18、roduced to a dentists recipe.【解析】选A。细节理解题。根据第三段末句可知她成功地用天然甜味剂制作了一种糖果,可以减少口腔细菌。故选A。3.What does Moore expect from her business?A.To earn more money.B.To help others find smiles.C.To make herself stand out.D.To beat other candy companies.【解析】选B。细节理解题。根据末段第三句“Moore wants to use her unique talent to help

19、 others find their smiles.”可知她想要帮助别人微笑。故选B。4.What can we learn from Alice Moores story?A.Fame is a great thirst of the young.B.A youth is to be regarded with respect.C.Positive thinking and action result in success.D.Success means getting personal desires satisfied.【解析】选C。推理判断题。本文叙述了女孩爱丽丝穆尔在遇到问题的时候,

20、勇于向父亲和牙医请教,并且积极地思考并寻找解决办法,付诸行动,最后成功。故选C。创造力是一个人的知识、智力、能力及优良的个性品质等复杂因素综合化的产物。一个人是否具有创造力是区分人才的重要标志。青少年的生活丰富多彩,在平常的生活中也蕴含着无限的创新机会。兴趣、实践再加上亲人的支持,可以将创新的成果再推进一步,小小的少年也可以成就大梦想。Main ideaPara. 1Introduce Alice Moore and her panyPara. 2How her idea of inventing a 2.healthy candy formedPara. 3Her success in ma

21、king a kind of candy only using 3.natural sweetenersPara. 4The 4.beginning of Alices companyPara. 5Further 5.success/development of Alice and her companyPara. 6What Alice has done to 6.help others长难句分析:Moore then used her savings to get her business off the ground.Afterwards,she and her father secur

22、ed their first business meeting with a supermarket owner,who finally agreed to sell Moores productCanCandy.get something off the ground意为“使顺利开始”,可以用来形象地描述“使一件事情开始”或“使其成功进行”。如:We are going to have to work hard to get this business off the ground.我们接下来得努力工作,才能顺利地开始做这门生意。secure在句中作动词,意为“获得、实现”。在第二句中,wh

23、o 引导了一个非限制性定语从句,修饰a supermarket owner。句意:然后,Moore用她的积蓄开始创业。 后来,她和她的父亲与一家超市老板进行了第一次商务会议,超市老板最终同意出售Moore的产品CanCandy。Passage 2(2018高考全国卷改编)主题语境话题体裁词数建议用时人与自我象棋学习夹叙夹议文25115分钟During my second year at the city college,I was told that the education department was offering a “free”course, called Thinking Ch

24、ess,for three credits(学分).I jumped at the idea of taking the class because, after all, who doesnt want to1 a few dollars? More than that, Id always wanted to learn chess.And, even if I werent 2 enough about free credits, news about our instructor was appealing enough to me.He was an international gr

25、andmaster, which 3 I would be learning from one of the games best masters.I could hardly wait to 4 him.Maurice Ashley was kind and smart, a former graduate returning to teach, and this 5 was no game for him; he meant business.In his introduction, he made it clear that our credits would be hard-earne

26、d.In order to 6 the class, among other criteria, we had to write a paper on how we plan to 7 what we would learn in class to our future professions and, 8, to our lives.I managed to get an A in that course and learned life lessons that have served me well beyond the 9.Ten years after my chess class

27、with Ashley, Im still putting to use what he 10 me: “The absolute most important 11 that you learn when you play chess is how to make good 12.On every single move you have to 13 a situation, process what your opponent(对手)is doing and 14 the best move from among all your options.”These words still ri

28、ng true today in my 15 as a journalist.【语篇概述】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者在大二学的免费课程国际象棋及这门课程对作者生活的深远指导作用。1.A.waste B.earn C.save D.pay【解析】选C。句意:我修学这门课程,是因为我想节省点钱。waste浪费;earn赚钱;save节省;pay付钱。故选C。2.A.excitedB.worried C.movedD.tired【解析】选A。句意:我总是想学国际象棋,即使我对免费的学分不激动,单是我们导师的信息就足以吸引我。excited激动的,兴奋的;worried担心的;moved感动

29、的;tired劳累的。故选A。3.A.urgedB.demandedC.heldD.meant【解析】选D。句意:这意味着我将师从这个游戏最好的大师之一。urged督促;demanded要求;held握住;meant意味着。故选D。4.A.interview B.meetC.challengeD.beat【解析】选B。句意:我迫不及待地想见到他。interview面试;meet见面;challenge挑战;beat击败。故选B。5.A.chanceB.qualificationC.honorD.job【解析】选D。句意:一位先前的毕业生回校教书,这项工作对他来说根本不是游戏。chance机会;

30、qualification资格;honor荣誉;job工作。故选D。6.A.attend B.pass C.skip D.observe【解析】选B。句意:为了通过这门课,我们必须写一篇关于如何把我们在课堂里学到的东西应用于未来的职业中的文章。attend参加;pass通过;skip跳跃;observe遵守。故选B。7.A.addB.expose C.applyD.compare【解析】选C。句意:我们必须写一篇关于如何把我们在课堂里学到的知识应用于未来的职业中的文章。add加,增加;expose暴露;apply应用;compare比较。故选C。8.A.eventually B.natural

31、ly C.directly D.normally【解析】选A。句意:最终,把我们在课堂里学的知识应用到我们的生活中。eventually最终;naturally自然地;directly直接地;normally正常地。故选A。9.A.criterionB.classroom C.departmentD.situation【解析】选B。句意:我还学习了课堂之外对我很有用的生活课程。criterion标准;classroom教室;department部门,系;situation情况。beyond the classroom课堂之外,故选B。10.A.taughtB.wrote C.questione

32、dD.promised【解析】选A。句意:和Ashley学了象棋课程的10年后,我仍在应用他教我的东西。taught教;wrote写;questioned提问;promised承诺。故选A。11.A.factB.stepC.mannerD.skill【解析】选D。句意:你在学下国际象棋的时候,学到的绝对重要的技能是如何做出好的决定。fact事实;step步骤;manner方式;skill技能。故选D。12.A.gradesB.decisions C.impressionsD.comments【解析】选B。句意:你在学下国际象棋的时候,学到的绝对重要的技能是如何做出好的决定。grades等级;d

33、ecisions决定;impressions印象;comments评论。故选B。13.A.analyzeB.describe C.rebuildD.control【解析】选A。句意:每一步你都必须分析形势,审视对手要做什么。analyze分析;describe描述;rebuild重建;control控制。故选A。14.A.announceB.signal C.blockD.evaluate【解析】选D。句意:从你所有的选择中,评估出最好的一步。announce宣布;signal发信号;block阻塞;evaluate评估。故选D。15.A.role B.desire C.concern D.b

34、ehavior【解析】选A。句意:现在这些话对我作为一名新闻记者的角色来说仍然是正确的。role角色;desire欲望,要求;concern涉及,关系到;behavior行为。故选A。在学习知识时,不但要让自己的头脑成为知识的仓库,还要让它成为知识的熔炉,把所学知识在熔炉中消化、吸收。结合所学的知识,参与学以致用的活动,提高自己运用知识的能力,使学习过程转变为提高能力、增长见识、创造价值的过程。“要体现对学科核心素养的培养价值,要有利于学生发展语言能力、文化意识和思维品质,学会学习”,这是新课程标准的要求。答案:1.was excited about2.a paper on how to ap

35、ply 3.beyond the classroom4.putting to use5.a deep impressionDuring my second year at the city college,I was told that the education department was offering a “free”course, called Thinking Chess, for three credits(学分).分析:本句是一个含有that引导的宾语从句的复合句。在从句中,called Thinking Chess过去分词短语作定语, 表示被动含义。翻译:在城市学院的第二年,我被告知教务处正在提供一门叫“思维象棋”的“免费”的课程,有三个学分。关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1